15 forskellige workshops: Odense får sin egen yoga festival

Skrevet af: Simone Vestergaard
Nordic Yoga Festival
Nordic Yoga Festival

Yoga er mere populært end nogensinde før, og til januar får Odense sin helt egen yoga festival.

I to år har Hindsgavl Slot på Middelfart været samlingspunktet for en velbesøgt yoga sommerfestival – og det er heraf, at idéen om en vinterfestival er udsprunget.

Vinterfestivalen Nordic Yoga Festival finder sted søndag d. 27. januar.

På dagen kan man opleve yogaens mange forskellige former, og prøve kræfter med forskellige genrer inden for yoga.

Der er plads til alle, uanset køn, alder og erfaring.

Maria Nielsen, Carina Saatterup og Senay Jensen er festivalarrangørerne på begge festivaler. De er alle passionerede yogalærer, som tilsammen har lavet et koncept, der tilgodeser det brede publikum.

“Konceptet er lavet ud fra vores sommerevent, som vi i to år i træk har afviklet i sommerperioden på Hindsgavl Slot.

Vores event om sommeren har været en stor succes, så vi tænkte, at nu ville vi prøve at lave en vinterfestival, hvor temaet mere er fordybelse, stilhed og nærvær,” fortæller Maria Nielsen, til MigogOdense.

En dag med forskellige yogaformer

Når man køber en billet til festivalen, er der 15 forskellige workshops at vælge i mellem.

Her skal man vælge sig ind på tre workshops, der enten er foredrag eller undervisningstimer, med- eller uden bevægelse.

“Vores nye vinterfestival har en længere varighed end om sommeren, for så kan vi komme mere i dybden med de forskellige timer.

På dagen kan man blandt andet glæde sig til forskellige rolige yogaformer – heriblandt Yin Yoga og Restorativ Yoga. Begge er meget egnede til at finde ro og enormt stressreducerende. Disse er på ingen måde fysisk krævende yoga, og passer til alle der har lyst til at prøve kræfter med yogaens univers,” forklarer Maria.

Der vil også forekomme eksempelvis meditation og mindfullness, livsfilosofi, yogafilosofi og auyrveda.

Så hvis man aldrig har prøvet yoga før, men er lidt nysgerrig på hvad det indebærer, kan man med fordel vælge en eller to workshops der ikke indeholder bevægelse, samt et foredrag.

“Vi glæder os rigtig meget til dagen, men allermest til det fællesskab der er omkring yoga, og som vi vil prøve at skabe på dagen.

Vores idé med konceptet er, at vi kan være fælles om nuet og den interesse der er omkring yoga. Det er en dejlig måde at mødes på, og et virkelig interessant emne for mange – og godt for både hoved og krop,” forklarer Maria.

Bliv klogere på yogaens verden

Filosofien bag yoga er meget mere end blot de fysiske øvelser. Den indeholder også meditation og åndedragsøvelser.

Til vinterfestivalen har man mulighed for at snuse til andre aspekter inden for yoga, og høre forskellige foredrag der gør en klogere på yogaens verden.

“Jeg mener jo, at yoga er for alle. Men der er stadig mange der tror, at man skal være slank og smidig for at kunne lave yoga, men det er slet ikke tilfældet. Der er mange aspekter i det, og yoga kan rumme mange behov,” fortæller Maria.

Hun fortsætter:

“Når et nyt år starter, kommer alle nytårsfortsættene, og der har vi meget fokus på den mentale sundhed der er så vigtig. Til yogafestivalen kan man også hente inspiration til netop dette.

Vi får blandt andet besøg af to virkelig kendte og dygtige undervisere, Ulrikka Nordberg fra Sverige og Megan Panchinin fra USA – de er virkelige gode til at lære fra sig, og en inspiration i sig selv.”

Odense er den oplagte placering

Odense er efterhånden blevet en attraktiv by, med et stort udbud af aktiviteter, restauranter og byliv.

At byen nu også bliver omdrejningspunktet for en yogafestival, er ikke en tilfældighed.

“Vi har valgt at holde Nordic Yoga Festivalen i Odense fordi byen ingen yogafestival har. Og samtidig er der en stor flade i Odense og omegn – det ligger rigtig godt placeret i landet.

Vi har mange deltagere fra hele Danmark, så vi synes det var oplagt at placere os i ”midten”, så både Jylland og København har nemt hertil.” fortæller Maria.

Læs mere om Nordic Yoga Festival her. 

Odenses store gadefest: Generator melder de første navne ud

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Maris Gailis
Foto: Maris Gailis

Mens stort set samtlige større events og arrangementer er aflyst eller skubbet til 2021, så kommer Odenses største gadefest Generator til at løbe af stablen i år.

Generator er typisk set som startskuddet på studiestart i Odense og plejer at blive afviklet flere steder i byen med store kunstnere.

I dag har Generator meldt de første navne til 2020 ud. Der er tale om hotte navne især blandt den yngre målgruppe som Malte Ebert (tidligere Gulddreng), Lydmor, Høker og mags.

Alt peger i retning på, at Generator skal afholdes på flere forskellige spillesteder og sandsynligvis med begrænset kapacitet i forhold til Corona-restriktioner.

Der er blandt andet tale om Studenterhuset Odense, Ungdomshuset Odense, Slageriet og Musikhuset Posten.

Datoerne er nu lagt fast

I sidste uge meldte man datoerne ud – og Generator afholdes 3-5 september 2020.

“Som alt andet på kloden, fik Generator et kort øjeblik sparket benene væk under sig!

Men intet står stille i en Generator, og der skal meget mere til at holde os nede.

Vi er her stadigvæk, mere klar end nogensinde, og efter flere måneders hårdt arbejde kan vi udmelde at Generator ikke er aflyst.”

Det er planen, at man løbende hen over den næste måned drypper de næste navne på plakaten.

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Morten Bendix Kristensen, General Manager for Restaurant Flammen i Odense.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Morten Bendix Kristensen.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Morten Bendix Kristensen.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.

Bukker under for Corona: Kæmpe event-sted begærer sig konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.

Vi er vant til, at der afholdes masser af fede events, markeder, fester og andre arrangementer på event-stedet DOK5000.

Men nu tyder alt på, at det er slut. Firmaet har begæret sig konkurs. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det store pakhus på Odense Havn har ellers dannet rammen om adskillige arrangementer, der har skabt liv i Odense.

“Konkursen er en egenbegæring, indgivet af ledelsen, ud fra en erkendelse af, at kassen er tom,” siger kurator i konkursboet, advokat Peter Trinskjær til Fyens Stiftstidende.

Lagersalg i juni og Basarm On Tour i september

Senest var der stort lagersalg i juni måned med mange fede mærker i DOK5000. Der har også tidligere været afholdt events som Odense Tarteletfestival, Odense Portvinfestival og under Begivenheder hos DOK5000 står Basarm On Tour i september.

Det er dog usikkert, hvorvidt det kan gennemføres nu.

Til TV 2 Fyn siger kurator;

“Det er en ærgerlig konstatering af, at kunderne er blevet væk, og at man kan se, at de også er væk resten af året, fordi de aflyser ting langt ud i fremtiden som for eksempel julefrokoster,” siger Peter Trinskjær til TV 2 Fyn.

I det hele taget lider mange eventsteder under de stramme restriktioner med forsamlingsforbud på over 50 personer og kun siddende arrangementer med 500 mennesker.