MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

15 forskellige workshops: Odense får sin egen yoga festival

Af Simone Vestergaard
Nordic Yoga Festival
Nordic Yoga Festival

Yoga er mere populært end nogensinde før, og til januar får Odense sin helt egen yoga festival.

I to år har Hindsgavl Slot på Middelfart været samlingspunktet for en velbesøgt yoga sommerfestival – og det er heraf, at idéen om en vinterfestival er udsprunget.

Vinterfestivalen Nordic Yoga Festival finder sted søndag d. 27. januar.

På dagen kan man opleve yogaens mange forskellige former, og prøve kræfter med forskellige genrer inden for yoga.

Der er plads til alle, uanset køn, alder og erfaring.

Maria Nielsen, Carina Saatterup og Senay Jensen er festivalarrangørerne på begge festivaler. De er alle passionerede yogalærer, som tilsammen har lavet et koncept, der tilgodeser det brede publikum.

“Konceptet er lavet ud fra vores sommerevent, som vi i to år i træk har afviklet i sommerperioden på Hindsgavl Slot.

Vores event om sommeren har været en stor succes, så vi tænkte, at nu ville vi prøve at lave en vinterfestival, hvor temaet mere er fordybelse, stilhed og nærvær,” fortæller Maria Nielsen, til MigogOdense.

En dag med forskellige yogaformer

Når man køber en billet til festivalen, er der 15 forskellige workshops at vælge i mellem.

Her skal man vælge sig ind på tre workshops, der enten er foredrag eller undervisningstimer, med- eller uden bevægelse.

“Vores nye vinterfestival har en længere varighed end om sommeren, for så kan vi komme mere i dybden med de forskellige timer.

På dagen kan man blandt andet glæde sig til forskellige rolige yogaformer – heriblandt Yin Yoga og Restorativ Yoga. Begge er meget egnede til at finde ro og enormt stressreducerende. Disse er på ingen måde fysisk krævende yoga, og passer til alle der har lyst til at prøve kræfter med yogaens univers,” forklarer Maria.

Der vil også forekomme eksempelvis meditation og mindfullness, livsfilosofi, yogafilosofi og auyrveda.

Så hvis man aldrig har prøvet yoga før, men er lidt nysgerrig på hvad det indebærer, kan man med fordel vælge en eller to workshops der ikke indeholder bevægelse, samt et foredrag.

“Vi glæder os rigtig meget til dagen, men allermest til det fællesskab der er omkring yoga, og som vi vil prøve at skabe på dagen.

Vores idé med konceptet er, at vi kan være fælles om nuet og den interesse der er omkring yoga. Det er en dejlig måde at mødes på, og et virkelig interessant emne for mange – og godt for både hoved og krop,” forklarer Maria.

Bliv klogere på yogaens verden

Filosofien bag yoga er meget mere end blot de fysiske øvelser. Den indeholder også meditation og åndedragsøvelser.

Til vinterfestivalen har man mulighed for at snuse til andre aspekter inden for yoga, og høre forskellige foredrag der gør en klogere på yogaens verden.

“Jeg mener jo, at yoga er for alle. Men der er stadig mange der tror, at man skal være slank og smidig for at kunne lave yoga, men det er slet ikke tilfældet. Der er mange aspekter i det, og yoga kan rumme mange behov,” fortæller Maria.

Hun fortsætter:

“Når et nyt år starter, kommer alle nytårsfortsættene, og der har vi meget fokus på den mentale sundhed der er så vigtig. Til yogafestivalen kan man også hente inspiration til netop dette.

Vi får blandt andet besøg af to virkelig kendte og dygtige undervisere, Ulrikka Nordberg fra Sverige og Megan Panchinin fra USA – de er virkelige gode til at lære fra sig, og en inspiration i sig selv.”

Odense er den oplagte placering

Odense er efterhånden blevet en attraktiv by, med et stort udbud af aktiviteter, restauranter og byliv.

At byen nu også bliver omdrejningspunktet for en yogafestival, er ikke en tilfældighed.

“Vi har valgt at holde Nordic Yoga Festivalen i Odense fordi byen ingen yogafestival har. Og samtidig er der en stor flade i Odense og omegn – det ligger rigtig godt placeret i landet.

Vi har mange deltagere fra hele Danmark, så vi synes det var oplagt at placere os i ”midten”, så både Jylland og København har nemt hertil.” fortæller Maria.

Læs mere om Nordic Yoga Festival her.