16 af 23 madboder på plads i Odense Street Food: Ning byder på thaimad

Skrevet af: Morten Hopballe
Chutimaporn Srikaew og hendes mand, Michael Rasmussen, skal servere thaimad i Odense Street Food.
Chutimaporn Srikaew og hendes mand, Michael Rasmussen, skal servere thaimad i Odense Street Food.

Mens Khon Kaen er en by i det nordøstlige Thailand, så er Little Khon Kaen en af de madboder, der kommer i Storms Pakhus – Odense Street Food, når det åbner til august. Bag de thailandske specialiteter står Chutimaporn Srikaew, der bliver kaldt Ning.

“Jeg elsker at lave mad og har tidligere arbejdet på en thailandsk restaurant i Sydney. Da jeg så, at Storms Pakhus ledte efter madboder, blev jeg straks tændt på idéen og søgte. Nu glæder jeg mig bare, til vi kan åbne,” siger Ning, der har opkaldt sin madbod efter sin hjemby i Thailand.

“Vi kommer til at servere tre autentiske retter fra den nordøstlige del af Thailand, hvor jeg selv er født. Og det bliver thaimad, som vi laver det i Thailand – ikke en version, der er varieret for turisters skyld. For mig betyder det, at den skal have god smag uden at give ondt i halsen; og så giver vi vores gæster mulighed for selv at spice den yderligere op,” siger Ning.

16 af 23 madboder på plads

I Storms Pakhus – Odense Street Food bliver der knoklet for at blive klar til åbningen i starten af august. I det gamle pakhus bliver det nye street food-marked bygget, mens der inde på kontoret bliver arbejdet for at få alle aftaler med madboderne på plads.

“Vi ender med 23 madboder, og foreløbig er 16 af dem på plads. Og vi kommer til at servere mad fra hele verden – blandt andet kommer vi til at byde på gourmet hotdogs, pulled duck burger, pitabrød, madpandekager, sushi, kinesisk dim sum, italienske stenovns-pizzaer og altså Nings thailandske retter,” siger Bjørn Hentze, der er partner i Bargroup, som er de lokale initiativtagere til Odense Street Food.

Og selv om der stadig er meget arbejde inden åbningen, så tør Bjørn Hentze godt love, at Odense Street Food slår dørene op i august.

“Det er ikke afgørende, om vi har alle 23 madboder på plads. Vi går efter den rigtige sammensætning og de rigtige boder – altså primært lokale, ikke etablerede madboder med en god historie – og så vil vi hellere åbne med lidt færre boder. Det gør heller ikke noget, at folk oplever en udvikling fra gang til gang,” siger Bjørn Hentze.

Øver sig på familie og venner

Og mens håndværkerne arbejder på at få Odense Street Food klar til åbningen, øver Chutimaporn Srikaew sig på at perfektionere de thailandske retter, som odenseanerne snart får serveret.

“Jeg har jo lavet retterne et utal af gange, men ikke helt i samme mængder, så der er en masse ting, jeg går og øver mig på at perfektionere,” siger Ning, der også indrømmer, at hun har sommerfugle i maven op til det nye eventyr, hun snart drager ud på.

“Jeg synes, at Odense Street Food er et spændende koncept, og jeg glæder mig. Men jeg har selvfølgelig også en sund bekymring over, hvordan odenseanerne tager imod både Odense Street Food og Little Khon Kaen. Jeg håber, de er nysgerrige og bakker op om det nye madmarked.”

Odense Street Food ligger i det tidligere Storms Pakhus på Seebladsgade mellem banegården og havnen.

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.