MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 grunde til at enhver familie bør have hussdyr

Af Redaktionen

Hvis du er i tvivl om hvorledes det er en god idé at anskaffe sig et hussdyr – lad det være en hund, kat eller en hamster, så er du kommet til det rigtige sted, for i denne artikel vil vi nemlig diskuterer hvorfor vi mener at det er en rigtig god idé for en familie at have et hussdyr.
Der er selvfølgelig en masse grunde til, at enkelte familier ikke bør have hussdyr, og det er på ingen måde universalt gældende for enhver familie, men hvis jeres familie hører ind under en stabil familie med almindelige jobs, hvor der er frihed og tid til at tage vare på sine dyr og andre interesser, så gælder nedenstående grunde helt klart også for jer.

At være omkring dyr kan lære børn mange ting

En af de bedste grunde til, at man som familie på et eller andet tidspunkt bør have et kæledyr, er fordi det kan lære børn rigtigt meget om kærlig, ansvar og disciplin.

Man kan altså bruge sit kæledyr til at opdrage på sine børn, og gøre dem mere dannede som mennesker. Det er nemlig meget vigtigt at man som menneske har et sundt forhold til dyr, for de er i mange tilfælde en del af vores verden.
Der er selvfølgelig mange måder hvorpå man kan lære børn om ansvar, men noget så simpelt som ansvar overfor et andet dyr, ved f.eks. at skulle gå med hunden dagligt, eller at skifte kattegrus jævnligt, er et par af de ting som kan lære børn at have ansvar overfor andre.

Dyr kan skabe tryghed i et hjem

Dyr kan også være med til at gøre børn mere trykke i hjemmet. Specielt en hund kan bidrage til dette, og det kan dermed blive nemmere at lade børnene være alene hjemme, eller måske endda hjælpe med søvnbesvær.
Udover dette så opbygger børn bare som regel rigtig gode forhold til dyr, som er utrolig værdifulde.

Det kan styrke båndet i en familie

Udover de ovenstående grunde, så kan et hussdyr også være med til at styrke familie som en enhed. Hvis man f.eks. har en hund fra hvalp af, så har man som familie et omdrejningspunkt, som man sammen skal forsøge at oplære på bedste vis. Man skal altså arbejde sammen som en familie, og få fordelt rollerne ordenligt ud, så alle får det de ønsker ud af situationen.

Det kan dermed blive en styrkende faktor i mange familie, såfremt man altså formår at gøre det på en konstruktiv og positiv måde.

Del artikel

Andre læser også