3 måder du kan hjælpe andre med at overkomme alkoholmisbrug

Skrevet af: Martin Jørgensen
Bottle and glass with alcohol in the foreground and wasted addict sitting in the back (blurred)
Bottle and glass with alcohol in the foreground and wasted addict sitting in the back (blurred)

Giv den bedste støtte og hjælp dine kære videre i deres alkoholbehandling

Hvis du har et elsket familiemedlem eller en god ven, der skal til at starte i behandling for alkoholmisbrug, er din støtte helt central. Selvom der er en sandhed i, at du kan ikke tvinge en misbruger til at stoppe, før personen selv er 100% klar, er din hjælp guld værd på en hård dag.

Derfor bringer vi her 3 gode råd til, hvordan du som pårørende kan støtte personen gennem sin alkoholbehandling, på en gavnlig og respektfuld måde. Har du eller personen, der har alkoholmisbruget, endnu ikke kontaktet professionel rådgivning for at starte i et behandlingsforløb, så læs mere her. Du kan ringe helt anonymt og vende dine bekymringer samt finde informationer om alkoholbehandling i Odense og omegn.

 

Åben kommunikation

Det kan være svært at tage emnet op, da alkoholisme er et stort tabu i det danske samfund. Men sandheden er, at det findes i alle samfundslag, køn og aldersgrupper samt, at personen med alkoholmisbruget vil have hundrede gange sværere ved at kæmpe alene mod afhængigheden. Lav derfor en aftale om, at I ikke vil fortie alkoholmisbruget men fortælle åbent om det til venner og familie. Når katten er ude af sækken, kan alle støtte, og personen med misbruget vil have sværere ved at holde skadelige tilbagefald i det skjulte.

 

Opsøg viden

Du bør også opfordre personen til selv at opsøge viden om alkoholmisbrug og alkohols indvirkning på bevidsthed såvel som den kropslige sundhed. Få svar på et hav af spørgsmål på nettet – for eksempel kommer denne side godt omkring de fleste aspekter i forhold til alkoholisme og misbrugsmekanismer.

En udvidet viden om éns afhængighed fungerer nemlig som et enormt stærkt selvforsvar, når man pludselig står i en situation, hvor man får en ustyrlig lyst til at drikke. Opsøg gerne positivt ladet viden, som motiverer personen til at blive ude af misbruget på grund af de mange fordele.

 

Motiver personen til at fortsætte sit normale liv

Mange, der er i behandling for alkoholmisbrug, kommer desværre til at isolere sig socialt. Fester, sammenkomster og sociale fritidsinteresser hænger ofte sammen med indtag af alkohol og personen kan føle sig trigget af visse situationer eller personer til at drikke. Det kan være fornuftigt at undgå disse situationer i en særlig sårbar fase af behandlingen – men ikke for evigt!

Hvis du mærker at personen med misbruget trækker sig tilbage fra visse aktiviteter, der før gav stor livsglæde, er det derfor vigtigt, at I taler om dette. Måske kan I i samarbejde finde på nogle gode tiltag, som vil hjælpe i en presset situation. Det kan være altid at have en flaske danskvand med sig i tasken, som man kan ty til, når andre åbner øl. Eller I kan aftale en nem måde, som personen kan bede dig om støtte på, når han/hun føler sig alene i kampen mod afhængigheden.

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her

Tusindvis af musikinstrumenter billigt til salg: 4Sound sælger ud af Odense-lageret

Skrevet af: Michael Qureshi

I efteråret lukkede og slukkede en af Danmarks største musikkæder 4Sound efter en konkurs i hele selskabet.

Dermed drejede 4Sound butikken i Odense nøglen om på lokationen på Rugårdsvej.

Men nu kan du gøre et kup på varelageret fra blandt andet butikken i Odense.

Auktionshuset dab kører nemlig en stor online-auktion på lageret fra samtlige 4Sound butikker fra Aalborg, Odense, Århus, København og Esbjerg.

36.000 varer sælges

Auktionshuset oplyser på sin Facebookside, at det drejer sig i alt om 36.000 varer, der i løbet af året bliver solgt på auktioner.

Man finder blandt andet kendte mærker som kendte mærker som Gibson, Roland, Fender, Yamaha på auktion, og der er gode chancer for at få dem billigere end noget andet sted kan tilbyde.

Hele auktionen foregår som nævnt online, men er man meget nysgerrig og har godt styr på instrumenterne, så er der mulighed for at se og høre musikinstrumenterne, når auktionshuset holder eftersyn.

Det finder sted på torsdag d. 23. januar mellem klokken 10.00-18.00 på Teglbækvej i Hasselager.

Auktionshuset oplyser, at der løbende i år sættes tusindvis af produkter fra 4Sound butikkerne til salg.

Du kan se varerne her

Kan ikke “reddes”: Rema 1000 lukker butik i Odense

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

I år 2018 var danskerne ikke i tvivl.

Rema 1000 er vores foretrukne supermarked. Her scorede den norske kæde højeste karakterer i en brancheindex analyse.

I løbet af 2019 har den populære kæde også kun øget ekspansionen i landet.

Nu har man dog truffet en beslutning om at lukke en af deres dagligvarebutikker i Odense. Der er tale om Rema 1000 på Middelfartvej 123 i Bolbro.

Renovering giver ikke mening

Efter 22 år i drift har Rema 1000 vurderet, at den ikke kan reddes og gøre mere moderne i forhold til deres fremtidige krav til kædens butikker.

Det oplyser Rema 1000 i en pressemeddelelse.

“Vi har vurderet at en investering i en gennemgribende renovering ikke giver mening, butiksanlæggets alder taget i betragtning. Derfor er vi endt med tage beslutningen om, at butikken skal lukke,” forklarer regionschef hos Rema 1000, Lars Dybdal.

Rema 1000 meddeler samtidig, at de åbner deres næste butik i Odense i april.

Den kommer til at ligge på Rugårdsvej, og personalet i Bolbro-butikken vil blive tilbudt at søge job i den nye butik.

Odense vil efter lukningen af Bolbro-butikken have 11 supermarkeder i Odense-området.