3 spændende bøger til din sommerferie

Skrevet af: Martin Jørgensen

Sommerferien er i gang, og den bliver nydt i fulde drag. Mens nogle har et meget tætpakket program, er der andre, som ikke har lagt de helt store planer for, hvad ferien skal bruges på. Er du en af sidstnævnte, har vi en idé til, hvad du kan bruge nogle af dine dagstimer på – uanset hvilket sommervejr vi måtte have! Vi har samlet 3 forskellige, men spændende bøger til dig, som du kan kaste dig ud i at læse.

Sportsbiografi om Jakob Fuglsang

Juli er for mange lig med Tour de France, og i år har du kunnet følge med i det hæsblæsende cykelløb fra d. 6. juli til d. 28. juli. Er du cykelløbsentusiast, eller er du blot generelt vild med sportsbiografier? Så vil du være vild med den første og meget aktuelle anbefaling, vi giver dig. De fleste har hørt om Jakob Fuglsang, og i takt med cykelrytterens deltagelse i Tour de France, der sluttede efter 16. etape, kan det for nogle være spændende at få et nærmere indblik i den egentlige person bag cykeltrøjen. Dette fordi, at Jakob Fuglsang i høj grad af en af Danmarks største cykelstjerner. Du kan finde sportsbiografien ”Drømmen om regnbuestriberne og den gule trøje” om Jakob Fuglsang via Bookmate her: https://da.bookmate.com/bookshelves/vyqvLyjQ

 Stieg Larssons ”Mænd der hader kvinder”

Med denne kriminalroman bliver du ført ind i et helt særligt univers. Mænd der hader kvinder, er den første bog i Millennium-serien af Stieg Larsson. Bliver du opslugt af den første bog, kan vi trøste dig med, at der er 2 yderligere bøger i serien, som du kan fordybe dig i. Du følger i første bog journalisten Mikael Blomkvist og den unge Lisbeth Salander, der forsøger at opklare, hvad der skete med den unge Harriet Vanger, idet hun forsvandt for fyrre år siden. Når du har læst den intense kriminalroman, kan vi varmt anbefale dig at se filmatiseringen af denne!

Kender du til ”Papmaché-reglen”?

Hvis du ikke før har stiftet bekendtskab med ”Papmaché-reglen og andre glimrende leveregler fra livets lovsamling” af Hella Joof, så er det tid til det nu. Det er en opløftende bog, der bidrager med nogle helt særlige leveregler, der passer ind i mange af de situationer, som vi i vores hverdag ikke kan undgå at blive inddraget i. Hele bogen er skrevet på en morsom måde, hvorfor du bestemt ikke kan undgå at få et smil på læben, når du læser den.

Vi håber, at du med denne artikel har fundet inspiration til den næste bog, som du giver dig i kast med at læse.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019