Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe event på Odense Havn: OS Regatta samler igen 3000 elever

Af Christina Frederiksen

For første gang siden 2019 kan Mulernes Legatskole, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium og Tornbjerg Gymnasium igen samles til OS Regatta på Odense Havn.

I alt 3000 elever kan se frem til en festdag, hvor skolerne skal ro om kap i dragebåde og dyste mod hinanden i en lang række discipliner. Der er medaljer, vandretrofæer og – ikke mindst – håneretten på højkant!

Imens, Regattaen står på, kan der købes mad og drikke i de forskellige elevboder på Byens Ø og promenadekajen.

Der vil desuden være en highjumper til fri afbenyttelse, ligesom deltagerne – som noget nyt i år – kan prøve at stå på paddleboards.

Morten Ankerdal kommenterer

Der dystes i fire kategorier: drenge, piger (elever fra 2. og 3. årgang), 1. års mix og personale.

Holdene har en besætning på 12 personer. I hver kategori ros der først to indledende heats/semifinaler, og vinderne herfra mødes i finalen. Morten Ankerdal kommenterer begivenhederne i samarbejde med reporteren Jeppe Sand.

OS Regatta blev lanceret  første gang i 2016 og nåede altså at blive afholdt fire gange før, at coronaen satte en stopper for løjerne i 2020 og 2021.

Det betyder, at ingen af de gymnasieelever, der kæmper om sejren i år, har prøvet at deltage i regattaen før. Så selvom Sct. Knuds Gymnasium er regerende mestre i tre af fire discipliner fra 2019, har coronapausen gjort, at man ikke automatisk kan udråbe en forhåndsfavorit for 2022.

Sideløbende med dragebådssejladserne konkurrerer skolerne i 12 forskellige idrætsaktiviteter rundt omkring på havneområdet, blandt andet i fodbold, petanque, beachvolley, minigolf, padle, streetbasket og tovtrækning.

Det gymnasium, som samlet klarer sig bedst i idrætsaktiviteterne (drop-in-aktiviteter tæller ikke med), modtager til slut en hyldest og vandrepokal – nøjagtig som vinderne af de fire dragebådsklasser.

Arrangementet er 100 procent alkoholfrit.

Hvad: OS Regatta 2022

Hvor: Byens Ø, 5000 Odense C

Hvornår: 12. maj kl. 12-15

Del artikel

Andre læser også