ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere og flere pensionister har uoverskuelig gæld

Af Annoncør

Gæld er noget som mange danskere kan kendes ved, men det gør det ikke desto mindre træls. Det er desværre ikke altid muligt at undgå, da lån kan være en nødvendighed i mange tilfælde. Boliglån, billån, rejser og forbrug er dét som danskeren låner flest penge til. Det er ikke alle som har pengene til at låne til et nyt hus eller en bil og derfor kan det som nævnt, være en nødvendighed med et lån.

Lån kan dog tage overhånd og ens økonomi kan ændre sig med tiden, hvilket kan resultere i en meget uoverskueligt finansiel situation. Inden at går så langt, er der dog nogle konkrete råd til en mulig forebyggelse af dette, som er relevante at kende til. Læs med her.

Forklaring af gældssanering

Gældssanering er en mulighed, hvis ens gæld ender med at blive direkte håbløs/uoverskuelig. Med en gældssanering, kan dette resultere i eksempelvis en nedsættelse af gælden. Denne mulighed er dog med begrænsninger og der er nogle betingelser som skal opfyldes. Du kan læse mere om gældssanering generelt og gældssanering for pensionister via linket.

Lad være med at låne flere penge

Det er meget vigtigt at holde igen med at låne penge, da dette blot vil resultere i endnu mere gæld. Det kan f.eks. være en rigtigt god idé at droppe dit kreditkort og bede banken om et debitkort, der ikke kan trækkes over på, i stedet.

Har du styr på den nuværende gæld?

Har du i forvejen gæld, men ikke har noget overblik så bør du gennemgå denne. Tag eventuelt en snak med din bank eller kreditorer omkring eventuelle muligheder for at find frem til en eventuelt bedre betalingsløsning.

Lav budget for måneden

For at undgå at bruge for mange penge hver måned, er det en rigtig god idé at få lavet et budget. Dette er blandt andet for, at du har styr på hvad dit rådebeløb egentligt er på.

Lær at spare op

Det kan være svært at finde ’ekstra’ penge til at spare op på, hvis du har gæld f.eks. Det er derfor en rigtig god idé at lære at skære fra og spare op. Du kan eksempelvis droppe nogle ting du ofte bruger penge på og erstatte dem med andre. Jagt tilbud når du køber dagligvarer og køb tøj, elektronik, møbler og andet brugt i stedet for helt nyt. Tjek eventuelt op på andre gode spareråd.

Lær at spare op

Det kan tit være svært at finde ekstra penge til opsparing, når du samtidig har gæld, og kreditorer der ånder dig i nakken. Det er derfor nødvendigt at lære at skære alt unødvendigt fra, som ikke er absolut nødvendigt. Du kan eksempelvis droppe dyre fornøjelser, som du bruger penge på og erstatte dem med gratis fornøjelser. Gå på jagt efter tilbud når du køber dagligvarer og køb tøj, elektronik, møbler og andet brugt i stedet for helt nyt. Tjek eventuelt op på andre gode spareråd.

Del artikel