MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere og flere pensionister har uoverskuelig gæld

Af Annoncør

En del pensionister kender alt for godt til gæld på den ene eller anden måde. Det er desværre ikke altid muligt at undgå, da lån kan være en nødvendighed i mange tilfælde. Boliglån, billån, rejser og forbrug er dét som de fleste låner penge til. Det er langtfra alle som har pengene til en rejse eller ny bil, og derfor kan det som nævnt være en nødvendighed med et lån.

 

Gældssanering

I rigtig alvorlige gældssituationer kan gældssanering være eneste mulighed, hvis gælden ender med at blive helt håbløs og uoverskuelig. Ved en gældssanering bliver gælden enten helt afskrevet, eller der bliver lavet en betalingsordning over 3 år. Det er bestemt ikke alle, der kan få en gældssanering, og der er strenge krav som skal opfyldes. Du kan her læse mere om gældssanering for pensionister.

4 gode råd til at forbygge at ryge i håbløs gæld

Lån kan tage overhånd og ens økonomi kan ændre sig med tiden, hvilket kan resultere i en uoverskueligt finansiel situation. Inden det kommer så vidt, er der dog nogle konkrete råd til en mulig forebyggelse af dette, som er relevante at kende til. Læs med her.

1)    Lad være med at låne flere penge

Det er meget vigtigt at holde igen med at låne penge, da dette blot vil resultere i endnu mere gæld. Det kan f.eks. være en rigtigt god idé at droppe dit kreditkort og bede banken om et debetkort, der ikke kan trækkes over på.

2)    Har du styr på den nuværende gæld?

Har du ikke det nødvendige overblik over din gæld/økonomi, så bør du få dette. Tag eventuelt en snak med din bank og kreditorer omkring eventuelle muligheder. Muligvis I kan finde frem til en bedre betalingsløsning.

3)    Lav budget for måneden

For at undgå at bruge for mange penge hver måned, er det en rigtig god idé at få lavet et budget. Dette er blandt andet vigtigt, således du har styr på faste udgifter og dit rådighedsbeløb.

4)    Lær at spare op

Det kan tit være svært at finde ekstra penge til opsparing, når du samtidig har gæld, og kreditorer der ånder dig i nakken. Det er derfor nødvendigt at lære at skære alt unødvendigt fra, som ikke er absolut nødvendigt. Du kan eksempelvis droppe dyre fornøjelser, som du bruger penge på og erstatte dem med gratis fornøjelser. Gå på jagt efter tilbud når du køber dagligvarer og køb tøj, elektronik, møbler og andet brugt i stedet for helt nyt. Tjek eventuelt op på andre gode spareråd.

Del artikel

Andre læser også