5 fordele ved nye vinduer

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Sommerhalvåret er det bedste og rareste tidspunkt at skifte vinduer, for det er ikke nær så koldt og vådt. Det er især relevant for familier, hvor det stadig skal være komfortabelt inde i huset, mens vinduerne bliver skiftet. Du går måske med overvejelser, om det er i år, hvor dine vinduer endelig skal skiftes. Ofte er det en opgave, som nemt at udsættes i et par år uden problemer, og den mulighed benytter mange sig af, fordi det er et stort arbejde. Herunder kan du læse mere om de fem primære fordele ved at få nye vinduer. Det kan måske hjælpe med at motivere dig.

Besparelser på varmeregningen

Alle sætter pris på en økonomisk gevinst, og der er i den grad økonomisk gevinst ved at udskifte gamle vinduer. Jo ældre dine vinduer er, des mere kan du spare ved at investere i nye, for det bliver markant billigere at opvarme huset. Nye vinduer er generelt mere energivenlige end deres forgængere, og hvis dine gamle vinduer er mere end 15 år gamle, så kan det betale sig at udskifte dem.
Investeringen er naturligvis først tjent ind efter nogle år, men i mellemtiden kan du glæde dig over, at der også er mange andre fordele ved de nye vinduer.

Mindre træk indenfor

Vinduer bliver ofte mere utætte med alderen, og det gælder sikkert også dine nuværende vinduer. Du reducerer gener fra træk, når du skifter til nye vinduer, som isolerer bedre. Det giver bedre boligkomfort, hvilket du sandsynligvis også selv opdager efter vinduesudskiftningen.
Vi kan ofte vænne os til træk i vores hjem, og derfor mærker vi det ikke længere. Mange opdager dog en forskel, når trækken pludselig forsvinder – og i nogle tilfælde kan det endda forbedre ens helbred.

Boligværdien øges

Som tidligere nævnt opnår du besparelser på varmeregningen ved at skifte vinduer, men du får også en øjeblikkelig gevinst i form af en forøget boligværdi. Din boligværdi stiger markant, når du skifter vinduerne i dit hus. Prisen på et vindue afhænger naturligvis af dine ønsker til de nye vinduer, men generelt er det næsten altid en god investering at skifte vinduer. Med andre ord kan værdiforøgelsen i din bolig nemt være større end omkostningerne, hvilket betyder, at din friværdi bliver øget betragteligt.

I forhold til størrelsen på værdiforøgelsen skal du naturligvis være opmærksom på, at størrelsen af værdiforøgelsen er afhængig af din boligs placering. Der vil være stor gevinst, hvis dit hus har en attraktiv placering, og omvendt kan det godt være svært at få alle pengene igen, hvis din bolig ligger i det yderste af ”Udkantsdanmark”.

Gør det nemmere at sælge boligen

Når købere skal vurdere en bolig, kigger de især ofte på, om tag og vinduer er nye. Begge dele er forholdsvis store og omkostningsfulde renovationer, og derfor er det langt mere attraktivt at købe et hus, hvor der er styr på de ting. Hvis du har svært ved at sælge din bolig, kan det være en god idé at udskifte dine gamle vinduer, så dit hus bærer præg af at være velholdt og helt indflytningsklart.

Potentielle købere er sjældent interesseret i prisen på nye vinduer, hvis blot kvaliteten er i orden. Med andre ord bliver din bolig ikke mere attraktiv, hvis du vælger de dyreste vinduer på markedet fremfor nogen til en fornuftig pris. Husk på, at alle danskproducerede vinduer overholder de gængse krav i Danmark, så du behøver ikke at vælge de dyreste vinduer for at få god kvalitet.

Dit hus bliver mere visuelt attraktivt

Meget få ældre huse har i dag deres originale vinduer, og det er ofte en skam. På landejendomme ser man for eksempel ofte, at de flotte bondehusvinduer er blevet erstattet af kedelige vinduer uden sprosser tilbage i 90’erne. Et hus mister meget af sin personlighed, når det har de forkerte vinduer, men det kan heldigvis ændres. Når du køber vinduer, kan det være en god idé at tænke sig grundigt om.

Der findes mange alternativer til de kedelige vinduer, som kun består af glas. Det er ikke kun landejendomme, hvor det vil pynte med andre vinduer. En flot villa bliver også kun pænere, hvis den for eksempel får dannebrogsvinduer, så vælg de rette vinduer og giv dit hus mere charme.

Hårdt ramt: Antallet af indlagte stiger mest her det seneste døgn

Skrevet af: Redaktionen

Mens Region Nordjylland og Region Sjælland det seneste døgn oplevede fald i antal indlagte for første gang siden Corona-krisen tog fart, så er det desværre det stik modsatte for Fyn og øvrige Region Syddanmark.

Her har man det seneste døgn oplevet den største procentstigning af samtlige regioner i hele Danmark inklusiv Hovedstaden.

Fredag var tallene 54 indlagt på sygehusene, hvoraf 14 var på intensivafdelingen, heraf er 13 indlagt på intensiv og i respirator.

Men det seneste døgn fortsætter de tal med at stige.

Lørdag d. 28. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Region Syddanmark er nu 66 indlagt med 18 på intensivafdelingen, heraf 17 i respirator.

Det er en stigning på 22% på et døgn. Til sammenligning oplevede Region Hovedstaden en stigning på 7% det seneste døgn.

Over 2000 er bekræftet smittet

2201 personer er bekræftet smittet i alt i hele landet, men der er selvfølgelig et stort mørketal, man ikke kender, da mange slet ikke bliver testet mere.

I alt er 65 Corona-smittede patienter døde i Danmark. Det er en stigning på 13 personer det seneste døgn.

Ud af de bekræftede smittede er det klart mænd i alderen 40-49 år som topper den statistik. Dernæst kommer mænd i alderen 50-59 år.

Alle er inviteret: I aften kan du få verdens største 90’er fest hjem i stuen

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste af os kan sikkert mærke trangen.

Når dette Corona-mareridt er overstået, så skal der festes til den store guldmedalje. Musik gør os bare gladere.

Men hvis du vil i godt humør, feste og nyde at det trods alt er lørdag i dag, så læs med her.

For i aften samler Vi Elsker 90’erne hele Danmark hjemme i stuerne og disker op med et ’Stay Home 90’s Party’. Et lineup af 90’er-DJs og live acts, direkte på din skærm lørdag den 28. marts kl.16-00.30.

Det bliver verdens største online 90’er fest, og det bliver med en masse fede navne. Husk når festen er slut, så skal uret i øvrigt stilles en time frem til sommertid.

Vi kan feste sammen via vores skærme

De afsprittede hænder skal i dén grad plukke æbler midt på stuegulvet lørdag aften, når Vi Elsker 90’erne disker op med online livestream med nationale og internationale DJ’s.

“Siden vi meldte nyheden ud forleden, så har vi fået så mange beskeder både fra Danmark og mange andre lande.

Folk synes det er et godt initiativ, og vi er stolte over at så mange af vores skønne DJs og artister bakker op omkring det.

Vi hylder alle dem, der passer på hinanden ved at blive hjemme, alene. Men derfor kan vi jo godt feste sammen, hver for sig, via vores skærme derhjemme,” siger Riffi Haddaoui, der står bag sommerens tourkaravaner, Vi Elsker 80’erne og Vi Elsker 90’erne.

Han har på rekordtid fået en lang række 90’er DJs og kunstnere med på idéen om en hyldest til danskerne og til 90’erne.

Mange fede navne er klar

Her er ingredienserne til en bragende mindeværdig 90’er-stue-fest:

Du finder din skovmandsskjorte og BayWatch-badedragt frem fra gemmerne på loftet.

Når drinksbowlen er blandet med ’rutebil’, kan du med buffalos og knæklys sætte dig klar foran skærmen og sammen med resten af Danmark – direkte via livestream – være med til årets første 90’er-fest.

Se Tidsplanen herunder – vær opmærksom på at klokken 4.00 er klokken 16.00 og fremdeles.

Dan Rachlin og Riffi Haddaoui guider dig trygt gennem aftenen.

Tune ind på https://www.facebook.com/events/167702950907909/ lørdag aften kl. 16.00-24.00.

Du kan også følge det Live via Twitch her

Der er fede præmier fra sponsorer på højkant aftenen igennem.

Husk du også kan vise din støtte til verdens fedeste 90’er fest, når karavanen stadig efter planen kommer til Odense lørdag d. 21. august med det største line-up nogensinde. Det kan du læse mere om her

Helt genialt: Populær isbutik i Odense lancerer træstamme-is

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra den populære isbutik Paradis i Odense.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Odense selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Er glade for at eksperimentere

De sidder heller ikke på hænderne hos Paradis Is i Odense. De har efterhånden vist sig at være førende i landet på at opfinde nye slags isvarianter.

I løbet af sommeren opfandt de en Aperol Spritz-is med procenter i.

De har også lavet kanelsnegl-isen, samt en hindbærsnitte-is og jordbærtærte is.

De har tidligere også introduceret den lokale fynske brunsvigeris, og der kom i december også ris a la mande is.

Så indehaveren Simon Brandt er virkelig en driftig mand.

Det var også et godt påfund, at Paradis indledte levering til døren i stil med restauranternes Take Away.

Udbringning koster kun 49 kr, i hele Odense. Gælder kun bestillinger over 100 kr.
Bestil senest kl.15 og få leveret inden kl. 19.

Man kan betale med kort direkte ved leveringen.