5 fordele ved nye vinduer

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Sommerhalvåret er det bedste og rareste tidspunkt at skifte vinduer, for det er ikke nær så koldt og vådt. Det er især relevant for familier, hvor det stadig skal være komfortabelt inde i huset, mens vinduerne bliver skiftet. Du går måske med overvejelser, om det er i år, hvor dine vinduer endelig skal skiftes. Ofte er det en opgave, som nemt at udsættes i et par år uden problemer, og den mulighed benytter mange sig af, fordi det er et stort arbejde. Herunder kan du læse mere om de fem primære fordele ved at få nye vinduer. Det kan måske hjælpe med at motivere dig.

Besparelser på varmeregningen

Alle sætter pris på en økonomisk gevinst, og der er i den grad økonomisk gevinst ved at udskifte gamle vinduer. Jo ældre dine vinduer er, des mere kan du spare ved at investere i nye, for det bliver markant billigere at opvarme huset. Nye vinduer er generelt mere energivenlige end deres forgængere, og hvis dine gamle vinduer er mere end 15 år gamle, så kan det betale sig at udskifte dem.
Investeringen er naturligvis først tjent ind efter nogle år, men i mellemtiden kan du glæde dig over, at der også er mange andre fordele ved de nye vinduer.

Mindre træk indenfor

Vinduer bliver ofte mere utætte med alderen, og det gælder sikkert også dine nuværende vinduer. Du reducerer gener fra træk, når du skifter til nye vinduer, som isolerer bedre. Det giver bedre boligkomfort, hvilket du sandsynligvis også selv opdager efter vinduesudskiftningen.
Vi kan ofte vænne os til træk i vores hjem, og derfor mærker vi det ikke længere. Mange opdager dog en forskel, når trækken pludselig forsvinder – og i nogle tilfælde kan det endda forbedre ens helbred.

Boligværdien øges

Som tidligere nævnt opnår du besparelser på varmeregningen ved at skifte vinduer, men du får også en øjeblikkelig gevinst i form af en forøget boligværdi. Din boligværdi stiger markant, når du skifter vinduerne i dit hus. Prisen på et vindue afhænger naturligvis af dine ønsker til de nye vinduer, men generelt er det næsten altid en god investering at skifte vinduer. Med andre ord kan værdiforøgelsen i din bolig nemt være større end omkostningerne, hvilket betyder, at din friværdi bliver øget betragteligt.

I forhold til størrelsen på værdiforøgelsen skal du naturligvis være opmærksom på, at størrelsen af værdiforøgelsen er afhængig af din boligs placering. Der vil være stor gevinst, hvis dit hus har en attraktiv placering, og omvendt kan det godt være svært at få alle pengene igen, hvis din bolig ligger i det yderste af ”Udkantsdanmark”.

Gør det nemmere at sælge boligen

Når købere skal vurdere en bolig, kigger de især ofte på, om tag og vinduer er nye. Begge dele er forholdsvis store og omkostningsfulde renovationer, og derfor er det langt mere attraktivt at købe et hus, hvor der er styr på de ting. Hvis du har svært ved at sælge din bolig, kan det være en god idé at udskifte dine gamle vinduer, så dit hus bærer præg af at være velholdt og helt indflytningsklart.

Potentielle købere er sjældent interesseret i prisen på nye vinduer, hvis blot kvaliteten er i orden. Med andre ord bliver din bolig ikke mere attraktiv, hvis du vælger de dyreste vinduer på markedet fremfor nogen til en fornuftig pris. Husk på, at alle danskproducerede vinduer overholder de gængse krav i Danmark, så du behøver ikke at vælge de dyreste vinduer for at få god kvalitet.

Dit hus bliver mere visuelt attraktivt

Meget få ældre huse har i dag deres originale vinduer, og det er ofte en skam. På landejendomme ser man for eksempel ofte, at de flotte bondehusvinduer er blevet erstattet af kedelige vinduer uden sprosser tilbage i 90’erne. Et hus mister meget af sin personlighed, når det har de forkerte vinduer, men det kan heldigvis ændres. Når du køber vinduer, kan det være en god idé at tænke sig grundigt om.

Der findes mange alternativer til de kedelige vinduer, som kun består af glas. Det er ikke kun landejendomme, hvor det vil pynte med andre vinduer. En flot villa bliver også kun pænere, hvis den for eksempel får dannebrogsvinduer, så vælg de rette vinduer og giv dit hus mere charme.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.

Smag mere end 20 forskellige vine: Kom til kæmpe rosé-fest på Nelle’s

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommer og rosé hører uløseligt sammen, og selvom det først er 4. september, så er det ikke spor for tidligt at planlægge og booke billet til sommerens bedste og største roséfest.

Også i år holder Nelle’s Filosoffen – lige midt i Munke Mose og lige ved åen – nemlig kæmpe roséfest, hvor du bliver forkælet med lækker vin og god musik.

Du vil opleve et rosé-univers, som både udfordrer, imponerer og sikkert også overrasker dine rosétørstige smagsløg.

Til roséfesten er der nemlig mulighed for at smage mere end 20 forskellige rosévine, og så er der selvfølgelig lækre snacks og god stemning undervejs.

Roséfesten afholdes fredag 4. september, hvor du fra kl. 17 kan bytte din billet til et smagsglas. Og så er det ellers bare at gå i gang og smage løs frem til kl. 20.

For den karakteristiske lyserøde drik er en meget alsidig genre af vin, som faktisk kan drikkes til alt – fra kød og fisk til dessert eller som en aperitif.

Kan du ikke vente til september, så er der heldigvis også råd for det. Hos Nelle’s har de nemlig timeglas hver dag mellem kl. 17 og 18, hvor der er halv pris på alle vine. Og der er altid rosé på køl.

Billetten koster 349 kr., og du kan læse mere om roséfesten her, hvor du også kan købe billet til sommerens bedste roséfest.

Find det billigste lån 

Skrevet af: Martin Jørgensen

Et billigt lån kan gøre livet lidt lettere i hverdagen. Men det kan være svært at finde lige det lånetilbud, der passer bedst til ens privatøkonomi. Ny sammenligningsplatform gør det muligt for dig at finde ud af, hvilke lån der passer bedst til din privatøkonomi.   

I slutningen af måneden kan det være svært at få pengene til at slå til. Regningerne hober sig langsomt op, og pludselig har man ikke penge til det, man har brug for i hverdagen. Med en ny søgetjeneste fra Bankly kan du finde et lån, der passer til dig.  

Ny sammenligningsplatform til dig 

På bankly.dk kan du bruge en helt ny sammenligningsplatform, hvor du kan se, hvilket lån, der passer allerbedst til dig. Bankly er en ny søgetjeneste, der sammenligner lån fra banker som Resurs Bank, Lånlet, Express Bank og Basisbank, og den finder automatisk det billigste i forhold til dine lånebehov.  

Om det er et forbrugslån, billån eller lån til en lejlighed, så findes der et lån til dig. Du skal bare lige finde det først. Bankly har med glæde hjulpet over 30.000 brugere med at finde et lån, der passer til dem og deres privatøkonomi. Det kan også blive dig. Hos Bankly ønsker vi, at du finder et lån, der giver dig råd til den hverdag du ønsker for dig og din familie. 

Det rette lån til dig 

Hvis du skal låne penge, er det vigtigt, du finder det rette lån til dig. Du har sikkert hørt skrækhistorier om kviklån og rykkerbreve, og gæld har fået et rigtigt dårligt rygte. Men når du optager lån i banken, må du først og fremmest spørge sig selv, hvilket lån du har råd til. Bankly tror på, at alle danskere kan optage et lån, de har råd til. Derfor har de stillet en sammenligningsplatform til rådighed, der hjælper lige præcis med det.  

Du kan søge på lånebeløber og lånetid, og derfra se hvor meget du skal afdrage for om måneden. Det har aldrig været lettere at overskue lån. Så slipper du for at spørge hver enkelt bank på egen hånd, for derefter at sætte dig hjem med lommeregneren og vurdere hver enkelt tilbud med, hvad der er billigst og bedst for dig eller ej. Bankly gør simpelthen det besværlige arbejde for dig.  

Få råd til det du har lyst til 

Savner du også at pleje parforholdet med en fin middag i ny og næ? Eller hvad med at invitere børnene i Legoland henover sommeren? Det koster penge at hygge sig sammen, og derfor kan et billigt lån gennem vores sammenligningstjeneste være en løsning for dig. Børnene, hustruen eller ægtemanden vil elske dig for det.  

Det kan også være, du står og skal renovere din lejlighed. Det flyder over med ting, der skal ordnes, og det går hårdt ud over din økonomi, for når du først er gået i gang, så hober udgifterne sig bare op. Her kan et billigt lån sagtens være en løsning på dine problemer. Bankly ønsker med deres søgetjeneste at hjælpe dem, der har behov for det med billige lån, de har råd til.  

Ansøg gratis om billigt lån 

Når du først har fundet et lån, der passer til din privatøkonomi, så kan du via vores sammenligningsplatform ansøge lån. Du udfylder bare en ansøgning hos Bankly, så tager de sig af besværet med bankerne. Det har aldrig været enklere at låne penge på en sund og ansvarlig måde, og det ønsker de selvfølgelig at hjælpe dig i gang med.   

De giver dig samtidig fuldt overblik over, hvad du betaler for. Vi sætter dig ind i alle vilkår, renter, gebyrer og alt det, der står med småt, så du slipper for at bekymre dig, om du nu også har optaget et lån, der passer bedst til dig. Bankly giver dig de bedste muligheder på et uoverskueligt lånemarked.  

Bankly hjælper dig med alt får lånetilbud til samlelån 

Ønsker du at samle dine lån et enkelt sted, frem for at de er fordelt hos mange forskellige udbydere? Det kan være en dyr fornøjelse at have lån flydende rundt omkring. Klatgæld er aldrig sjovt, og sådan nogle bekymringer sætter sig i alt fra maven til nattesøvnen. Det ønsker Bankly at hjælpe dig med, så du kan leve dit liv, som du ønsker, frem for at føle dig bundet af alle de faste udgifter, der ligger i postkassen om måneden.  

Bankly kan hjælpe dig med samlelån. Med deres sammenligningsplatform kan du finde en bank, der har det bedste tilbud om samlelån til dig. Du kan spare tusindvis af kroner på samlelån hver måned. Når du sender detaljerne til dem, så sørger de for at finde det bedste tilbud til dig. Derfra kan du selv vælge, om du vil gå videre med lånet. Det er gratis og uforpligtende at ansøge, og du kan gøre det i dag.