MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5 fordele ved nye vinduer

Af Annoncør

Annonce

Sommerhalvåret er det bedste og rareste tidspunkt at skifte vinduer, for det er ikke nær så koldt og vådt. Det er især relevant for familier, hvor det stadig skal være komfortabelt inde i huset, mens vinduerne bliver skiftet. Du går måske med overvejelser, om det er i år, hvor dine vinduer endelig skal skiftes. Ofte er det en opgave, som nemt at udsættes i et par år uden problemer, og den mulighed benytter mange sig af, fordi det er et stort arbejde. Herunder kan du læse mere om de fem primære fordele ved at få nye vinduer. Det kan måske hjælpe med at motivere dig.

Besparelser på varmeregningen

Alle sætter pris på en økonomisk gevinst, og der er i den grad økonomisk gevinst ved at udskifte gamle vinduer. Jo ældre dine vinduer er, des mere kan du spare ved at investere i nye, for det bliver markant billigere at opvarme huset. Nye vinduer er generelt mere energivenlige end deres forgængere, og hvis dine gamle vinduer er mere end 15 år gamle, så kan det betale sig at udskifte dem.
Investeringen er naturligvis først tjent ind efter nogle år, men i mellemtiden kan du glæde dig over, at der også er mange andre fordele ved de nye vinduer.

Mindre træk indenfor

Vinduer bliver ofte mere utætte med alderen, og det gælder sikkert også dine nuværende vinduer. Du reducerer gener fra træk, når du skifter til nye vinduer, som isolerer bedre. Det giver bedre boligkomfort, hvilket du sandsynligvis også selv opdager efter vinduesudskiftningen.
Vi kan ofte vænne os til træk i vores hjem, og derfor mærker vi det ikke længere. Mange opdager dog en forskel, når trækken pludselig forsvinder – og i nogle tilfælde kan det endda forbedre ens helbred.

Boligværdien øges

Som tidligere nævnt opnår du besparelser på varmeregningen ved at skifte vinduer, men du får også en øjeblikkelig gevinst i form af en forøget boligværdi. Din boligværdi stiger markant, når du skifter vinduerne i dit hus. Prisen på et vindue afhænger naturligvis af dine ønsker til de nye vinduer, men generelt er det næsten altid en god investering at skifte vinduer. Med andre ord kan værdiforøgelsen i din bolig nemt være større end omkostningerne, hvilket betyder, at din friværdi bliver øget betragteligt.

I forhold til størrelsen på værdiforøgelsen skal du naturligvis være opmærksom på, at størrelsen af værdiforøgelsen er afhængig af din boligs placering. Der vil være stor gevinst, hvis dit hus har en attraktiv placering, og omvendt kan det godt være svært at få alle pengene igen, hvis din bolig ligger i det yderste af ”Udkantsdanmark”.

Gør det nemmere at sælge boligen

Når købere skal vurdere en bolig, kigger de især ofte på, om tag og vinduer er nye. Begge dele er forholdsvis store og omkostningsfulde renovationer, og derfor er det langt mere attraktivt at købe et hus, hvor der er styr på de ting. Hvis du har svært ved at sælge din bolig, kan det være en god idé at udskifte dine gamle vinduer, så dit hus bærer præg af at være velholdt og helt indflytningsklart.

Potentielle købere er sjældent interesseret i prisen på nye vinduer, hvis blot kvaliteten er i orden. Med andre ord bliver din bolig ikke mere attraktiv, hvis du vælger de dyreste vinduer på markedet fremfor nogen til en fornuftig pris. Husk på, at alle danskproducerede vinduer overholder de gængse krav i Danmark, så du behøver ikke at vælge de dyreste vinduer for at få god kvalitet.

Dit hus bliver mere visuelt attraktivt

Meget få ældre huse har i dag deres originale vinduer, og det er ofte en skam. På landejendomme ser man for eksempel ofte, at de flotte bondehusvinduer er blevet erstattet af kedelige vinduer uden sprosser tilbage i 90’erne. Et hus mister meget af sin personlighed, når det har de forkerte vinduer, men det kan heldigvis ændres. Når du køber vinduer, kan det være en god idé at tænke sig grundigt om.

Der findes mange alternativer til de kedelige vinduer, som kun består af glas. Det er ikke kun landejendomme, hvor det vil pynte med andre vinduer. En flot villa bliver også kun pænere, hvis den for eksempel får dannebrogsvinduer, så vælg de rette vinduer og giv dit hus mere charme.

Seneste nyt