MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5 overvejelser når man indretter soveværelset

Af Annoncør

Soveværelset er et af de værelser, som kræver en del overvejelse for at skabe et hyggeligt og behageligt værelse at opholde sig i. Det er her, at man virkelig kan slappe af efter en lang arbejdsdag, og det kan man bedst, hvis værelset virkelig ligger op til hygge. Det gælder altså om at overveje fx væggenes farver, møblernes placering og rummets belysning.

Det kan være svært selv at finde på de kreative løsninger, som skal til for at skabe et afslappende værelse, men her er der samlet 5 gode råd, som kan være med til at skabe det perfekte soveværelse i hjemmet. 

Overvej møblernes placering

Når man indretter ethvert rum i hjemmet, så kommer man nemt til at skubbe møblerne ud til rummets vægge, og det kan skabe en underlig planløsning, der efterlader store områder af tomhed midt i rummet. Man bør dog ikke være bange for at bruge hele rummet. 

Soveværelset er et af de rum, der især drager fordel at en planløsning, hvor møblerne ikke bare placeres ved væggene. Man kan med fordel lade sengen strække sig ud i rummet, så begge sider nemt kan nås. Derudover kan man med fordel placere en lille puf i forenden af sengen, så man har et sted at sidde, når man skal have strømperne på om morgenen. 

Sørg for opbevaringsmuligheder i soveværelset

Soveværelset er et af de steder, hvor man nemt kommer til at rode meget, fordi værelset ikke særlig ofte ses af gæsterne i hjemmet. Derfor er det ofte her, at man kommer til at smide alle de ting, der ikke lige har en fast plads i hjemmets øvrige værelser, og det kan skabe et rodet miljø. 

En god seng med opbevaringsplads under madrassen er en oplagt måde til at skabe mere opbevaring i soveværelset. Det kunne fx være via en Lotus boxmadras med indbygget opbevaringsplads. Det flotte design er den oplagte måde at få skjult alt ens rod i hjemmet, samtidig med at man har et utroligt blødt sted at ligge sig til ro.

Indret med puder og tæpper

Når man indretter et soveværelse, så er det vigtigt, at man tænker hygge og afslapning ind i indretningen. Det betyder, at man med fordel kan gøre brug af bløde elementer i form af fx tæpper og bløde puder i varme farver.

Bløde teksturer og varme farver er nemlig med til at skabe et rum, som indbyder til afslapning og komfort. Et par flotte puder og et lækkert tæppe slynget over sengen er også en fantastisk måde at introducere farver til rummet, som kan give en fed kontrast til værelsets øvrige møbler.  

Skab hygge med væglamper

De forskellige rum i hjemmet kræver forskelligt lys. I køkkenet gælder det om at skabe lys nok, så man kan se, hvad man laver, når man håndterer skarpe knive og varme pander. Men i soveværelset gælder det i modsætning om at skabe en atmosfærisk belysning, som ikke overvælder ens øjne, når man står op om morgenen.

En god ide kunne være at installere et par afdæmpede væglamper på hver sin side af sengen, som kan give lys nok til at læse ved, inden man falder i søvn. Så skal man heller ikke op af sengen, når lyset skal slukkes. Et par væglamper er samtidig med til at skabe stemning i soveværelset, som i modsætning til andre rum gerne må hælde lidt til den mørke eller afdæmpede side.

Husk at overveje de forskellige farver på vægge og møbler

En af de vigtigste overvejelser, man kan gøre sig, når det gælder soveværelset, er farverne på vægge og møbler. Soveværelset er nemlig et sted, der skal indbyde til afslapning, ro og hygge, og derfor kan man med fordel benytte sig af møbler med mørkere farver end i andre dele af huset.

Det gælder om at finde farver, som komplimenterer hinanden, så der bliver skabt en følelse af ro og sammenhæng i rummet. Kontrastfarver kan selvfølgelig stadig benyttes, når man indretter værelset med forskellige møbler, men det gælder om ikke at have for mange farver i gang. Det kan nemlig forstyrre og være med til, at rummet ikke tillader den afslapning, som der skal til for at falde i søvn.

Del artikel

Andre læser også