Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5 populære jeans farver til mænd

Af Redaktionen

Skal du finde den helt rigtige farve til dine jeans, men er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge? I denne farveguide giver vi dig fem forskellige farver, som jeans typisk findes i.

Vi viser dig blandt andet, hvornår i produktionen dine jeans bliver farvet.  Det, og meget mere får du et klart overblik i herunder.

Der er de klassiske blå jeans, som mange af os mænd har gået rundt i, i langtid. Derudover, er der mange forskellige nuancer af denne klassiske blå indigo farve.

Oversat hedder indigo faktisk “farven fra Indien”, men i dag er den synonym med denimstoffets store popularitet. Farven på dine jeans er især afhængig af, hvilken vask de har fået. Her tænker vi ikke på en almindelig maskinvask, men i produktionen af stoffet, inden det bliver til et par jeans.

Produktionen af denim foregår i tre steps:

 • Bomuldsdyrkning
 • Forarbejdning til garn og vask af stof
 • Den endelig produktion af jeans

Først udvindes garnet fra bomuldsplanten, så forarbejdes planten til garn i en stor industriel maskine, hvor det yderligere bliver vasket. I denne vask tilsætter de farvestoffer eller anden behandling, der giver dine jeans sit helt specielle look. Derefter, sys stoffet sammen og bliver til de bukser, som kommer ud i butikkerne.

I det andet punkt i produktionen vaskes stoffet, og giver dets egentlige farve. Det skal vi kigge på nu, og har udvalgt fem forskellige farver, som dine jeans kan få.

Du kan få yderligere informationer om denim, stile og pasformer i denne jeans guide.

5 forskellige farver til jeans

Her er en liste med fem forskellige og typiske farver, som alle får deres farve i bearbejdningen af bomuldsstoffet:

 • Mørk indigo
 • Lysvasket blå
 • Grå
 • Sort
 • Maroon

Mørk indigo

Mørkvasket indigo er en af de mest alsidige farver, og kan bæres med en blazer, loafers eller et par afslappede sneakers og en t-shirt. Brug de mørkvaskede jeans sammen med lysere farver, så det ikke bliver en alt for afslappet stil. Desuden, skaber de sammen med en mørk overdel et homogent og strømlinet look.

Lysvasket blå

De lysvaskede jeans passer helt perfekt til en skarp sommerstil. De går godt til både lyst og mørkt tøj. De er ikke lige så alsidige som jeans i mørkere vask, og vi anbefaler dertil den lysere blå til de mere afslappede situationer.

Grå

Grå jeans kan være ret alsidige alt efter, hvilke farver du vælger at matche dine jeans med. Gå efter et par mellem- til mørkegrå vaskede jeans. Du kan i øvrigt bære dem i stedet for et par grå chinos.

Sort

Et par sorte jeans er næsten lige så klassiske i din garderobe som de mørke indigo jeans. De har lidt rock and roll stemning over sig, og så ser de godt ud i nattebilledet. Du kan altså aldrig gå helt galt med et par sorte jeans. Prøv dem sammen med en hvid eller grå skjorte og et par sneakers eller fashionable støvler.

Maroon

Maroon eller den rødbrune kastagnet farve pryder disse bukser. De kan være hårde at style med andet tøj, men dem, der har denne farve på, kan få en del komplimenter. Prøv at style disse bukser sammen med hvid, beige, lyse, stribede overdele eller sågar en fed lyseblå denimjakke. Valget er dit, men det er en modig og stilet farve.

Kom ned i din lokal Tøjeksperten butik og prøv et par jeans

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af jeans, og samtidig få gode råd med på vejen omkring farver, vaske og pasformer – så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.

 

Del artikel

Andre læser også