5 populære jeans farver til mænd

Skrevet af: Redaktionen

Skal du finde den helt rigtige farve til dine jeans, men er du i tvivl om, hvilken farve du skal vælge? I denne farveguide giver vi dig fem forskellige farver, som jeans typisk findes i.

Vi viser dig blandt andet, hvornår i produktionen dine jeans bliver farvet.  Det, og meget mere får du et klart overblik i herunder.

Der er de klassiske blå jeans, som mange af os mænd har gået rundt i, i langtid. Derudover, er der mange forskellige nuancer af denne klassiske blå indigo farve.

Oversat hedder indigo faktisk “farven fra Indien”, men i dag er den synonym med denimstoffets store popularitet. Farven på dine jeans er især afhængig af, hvilken vask de har fået. Her tænker vi ikke på en almindelig maskinvask, men i produktionen af stoffet, inden det bliver til et par jeans.

Produktionen af denim foregår i tre steps:

 • Bomuldsdyrkning
 • Forarbejdning til garn og vask af stof
 • Den endelig produktion af jeans

Først udvindes garnet fra bomuldsplanten, så forarbejdes planten til garn i en stor industriel maskine, hvor det yderligere bliver vasket. I denne vask tilsætter de farvestoffer eller anden behandling, der giver dine jeans sit helt specielle look. Derefter, sys stoffet sammen og bliver til de bukser, som kommer ud i butikkerne.

I det andet punkt i produktionen vaskes stoffet, og giver dets egentlige farve. Det skal vi kigge på nu, og har udvalgt fem forskellige farver, som dine jeans kan få.

Du kan få yderligere informationer om denim, stile og pasformer i denne jeans guide.

5 forskellige farver til jeans

Her er en liste med fem forskellige og typiske farver, som alle får deres farve i bearbejdningen af bomuldsstoffet:

 • Mørk indigo
 • Lysvasket blå
 • Grå
 • Sort
 • Maroon

Mørk indigo

Mørkvasket indigo er en af de mest alsidige farver, og kan bæres med en blazer, loafers eller et par afslappede sneakers og en t-shirt. Brug de mørkvaskede jeans sammen med lysere farver, så det ikke bliver en alt for afslappet stil. Desuden, skaber de sammen med en mørk overdel et homogent og strømlinet look.

Lysvasket blå

De lysvaskede jeans passer helt perfekt til en skarp sommerstil. De går godt til både lyst og mørkt tøj. De er ikke lige så alsidige som jeans i mørkere vask, og vi anbefaler dertil den lysere blå til de mere afslappede situationer.

Grå

Grå jeans kan være ret alsidige alt efter, hvilke farver du vælger at matche dine jeans med. Gå efter et par mellem- til mørkegrå vaskede jeans. Du kan i øvrigt bære dem i stedet for et par grå chinos.

Sort

Et par sorte jeans er næsten lige så klassiske i din garderobe som de mørke indigo jeans. De har lidt rock and roll stemning over sig, og så ser de godt ud i nattebilledet. Du kan altså aldrig gå helt galt med et par sorte jeans. Prøv dem sammen med en hvid eller grå skjorte og et par sneakers eller fashionable støvler.

Maroon

Maroon eller den rødbrune kastagnet farve pryder disse bukser. De kan være hårde at style med andet tøj, men dem, der har denne farve på, kan få en del komplimenter. Prøv at style disse bukser sammen med hvid, beige, lyse, stribede overdele eller sågar en fed lyseblå denimjakke. Valget er dit, men det er en modig og stilet farve.

Kom ned i din lokal Tøjeksperten butik og prøv et par jeans

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af jeans, og samtidig få gode råd med på vejen omkring farver, vaske og pasformer – så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden.

 

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

 • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
 • Rør forsigtigt det hele sammen.
 • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
 • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
 • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
 • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.