5 ting du skal huske når du vælger cateringfirma

Skrevet af: Martin Jørgensen

Skal du holde fest, er catering en hjælp, som er som sendt fra himlen. Med catering slipper du for at bruge tid og energi på at lave mad, og der bliver gjort plads til, at du kan hygge dig med dine gæster.

Der findes rigtig mange dygtige virksomheder, som tilbyder mad levering i Odense og alle de andre store byer, men det er aldrig en god idé at vælge leverandør i blinde. Så læs med neden for, og få 5 gode råd til, hvad du skal huske, når du vil bruge et cateringfirma.

1. Vælg en leverandør der passer til dit behov

Når du skal bestiller mad ud af huset, skal du vælge en leverandør, som er i stand til at håndtere det antal kuverter, som du har brug for til din begivenhed. Derudover skal du også gøre dig overvejelser omkring, hvad du har brug for fra cateringfirmaet.

Nogle gange har man måske ikke brug for andet end hors d’oeuvrer eller snacks, og det er skal din leverandør kunne levere uden alle mulige ekstra omkostninger for ting, som du ikke har brug for.

2. Tag højde for hvor din begivenhed finder sted

Skal du holde din begivenhed et sted, hvor køkkenet måske ikke er blevet opdateret siden 50’erne? Så bliver det svært for cateringfirmaet at tilberede menuen ordentligt, medmindre de selv skal medbringe et mobilt køkken.

Vælg derfor så vidt muligt et cateringfirma, som tidligere har prøvet kræfter med et køkken, som minder om det, der er på din lokation. Selv hvis firmaet ikke har arbejdet i et køkken som det, der er on site, så bør de i det mindste være villige til at komme ud og se, hvordan faciliteterne er.

3. Kig på virksomhedens kundeanmeldelser

Et cateringfirma kan love guld og grønne skove, men vil du have klarsyn, så skal du undersøge, hvad tidligere kunder synes om virksomhedens arbejde. Man kan selvfølgelig altid spørge rundt i sit netværk, men vil man have sandheden fra flere vinkler, så skal du høre andre meninger.

Heldigvis er det i dag nemt at finde anmeldelser på nettet, men hvis du ingen kan finde, så skal du nok se det som en rød alarm og holde dig fra firmaet.

4. Undersøg priserne nøje

Den her giver sig selv – selvfølgelig skal du vælge en leverandør, som ligger inden for dit budget. Catering er ikke den billigste løsning, der findes, så undersøg priserne nøje, inden du slår dig fast på en virksomhed. De fleste er nødt til at gå på kompromis med deres forventninger simpelthen for at sikre, at de ikke overskrider madposten. Lav en liste over, hvad du absolut skal have, og hvad du kan undvære, og stil det så op med, hvad de forskellige firmaer kan tilbyde.

Derudover skal du også kigge efter skjulte gebyrer og udgifter, så du ikke får en grim overraskelse, når du modtager fakturaen.

5. Få klarlagt hvor meget personale du har brug for

Til mindre begivenheder har man ikke brug for personale, da man bare selv kan servere maden. Men ved større arrangementer er det nødvendigt at have kompetent og erfarent personale ved sin side, så der kommer struktur på serveringen.

Her skal du gøre dig overvejelser omkring, hvornår og hvor mange tjenere du har brug for. Skal du kun have hjælp til selve middagen? Eller er der også en bar, der skal passes efterfølgende?