5 ting du skal være opmærksom på når køber bolig i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Det går strygende for boligsalget i Odense.

Salgstiden for et hus er faldet med 17 % på bare et år og salgspriserne er i snit steget med 5,7 % på villaer og 13 % på ejerlejligheder.

Når det går godt (og stærkt) på boligmarkedet, betyder det også, at boligsøgende er hurtigere til at skrive under på købspapirerne for at sikre sig drømmeboligen.

Boligadvokater advarer om at være for hurtig på aftrækkeren og dermed overse væsentlige faktorer, der i værste fald kan ende med at koste køberen hundredetusinde kroner ekstra.

1. Advokat til boligkøb kan rådgive om faldgrubberne og mægle med banken

En boligadvokat hjælper ikke kun med det juridiske som tinglysning af skøde, men yder også køberrådgivning hvor købsaftalen gennemgås og de varetager kommunikationen med både ejendomsmægler og banken.

En boligadvokat er på købers side, hvorimod mægleren er ansat af sælger til at sørge for, at aftalen bliver til sælgers fordel.

Boligadvokat priser varierer og det er derfor en god idé at undersøge markedet, men uanset hvad, kan en lokal boligadvokat i Odense, med kendskab til nærområdet, hurtigt vise sig at blive pengene værd.

2. Lokalplaner og servitutter – det lyder tørt, men kan gøre boligdrøm bliver boligmareridt

Nærlæs altid lokalplanerne og servitutter for grunden. Det er her, du bliver klogere på, om der er regler imod du kan tilbygge på din grund. Du kan også risikere, at der er planlagt kontorbyggeri på grunden overfor eller landevej, der skal gå lige forbi din grund – og begge dele vil give trafik og larm, og være rigelig grund til ikke at købe boligen alligevel.

 

3. Vær opmærksom på nødvendige renoveringer, de kan koste dig flere 100.000 kroner

Danmarks Miljøportal kan du tjekke, om din kommende grund er blandt de 40.000 forurenede grunde i Danmark. I så fald koster det hurtigt flere hundrede tusinde kroner at rense grunden. Du kan ikke være sikker på, at ejendomsmægleren oplyser om en forurenet grund. I tilstandsrapporten skal du også være ekstraopmærksom på tagets restlevetid og eventuelt få en ekspert til at tilse det. Et nyt tag koster et femcifret beløb, derfor er dets tilstand også en grundlæggende faktor, du skal være opmærksom på.

 

4. Fugtskader og skimmelsvamp er ikke altid synlige

Nogle gange kan tegn på fugt ses ved misfarvede pletter på vægge eller revner i fliserne. Det gælder hovedsageligt på badeværelser og i kælderen. Men de er ikke altid synlige og derfor er det en god idé at hyre en byggesagkyndig til at tjekke hus og kælder igennem for fugtskader og mulig skimmelsvamp.

 

5. Investér tid til at læse og forstå bolighandlen eller få hjælp fra eksperter

Alt i alt er der mange praktiske, økonomiske og juridiske udfordringer, når man vil købe bolig. Særligt for førstegangskøbere kan processen virke uoverskuelig. Men jo mere man sætter sig ind i alle dokumenter og faldgrupper, jo bedre er man klædt på. Ved at investere i en boligadvokat og en byggesagkyndig har du eksperter, der varetager dine interesser og sørger for, at du undgår ubehagelige overraskelser. Så kan du i stedet koncentrere dig om de sjovere ting – f.eks. indretning af værelserne eller hvor det nye TV skal stå eller.

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.