Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5 ting du skal være opmærksom på når køber bolig i Odense

Af Redaktionen

Det går strygende for boligsalget i Odense.

Salgstiden for et hus er faldet med 17 % på bare et år og salgspriserne er i snit steget med 5,7 % på villaer og 13 % på ejerlejligheder.

Når det går godt (og stærkt) på boligmarkedet, betyder det også, at boligsøgende er hurtigere til at skrive under på købspapirerne for at sikre sig drømmeboligen.

Boligadvokater advarer om at være for hurtig på aftrækkeren og dermed overse væsentlige faktorer, der i værste fald kan ende med at koste køberen hundredetusinde kroner ekstra.

1. Advokat til boligkøb kan rådgive om faldgrubberne og mægle med banken

En boligadvokat hjælper ikke kun med det juridiske som tinglysning af skøde, men yder også køberrådgivning hvor købsaftalen gennemgås og de varetager kommunikationen med både ejendomsmægler og banken.

En boligadvokat er på købers side, hvorimod mægleren er ansat af sælger til at sørge for, at aftalen bliver til sælgers fordel.

Boligadvokat priser varierer og det er derfor en god idé at undersøge markedet, men uanset hvad, kan en lokal boligadvokat i Odense, med kendskab til nærområdet, hurtigt vise sig at blive pengene værd.

2. Lokalplaner og servitutter – det lyder tørt, men kan gøre boligdrøm bliver boligmareridt

Nærlæs altid lokalplanerne og servitutter for grunden. Det er her, du bliver klogere på, om der er regler imod du kan tilbygge på din grund. Du kan også risikere, at der er planlagt kontorbyggeri på grunden overfor eller landevej, der skal gå lige forbi din grund – og begge dele vil give trafik og larm, og være rigelig grund til ikke at købe boligen alligevel.

 

3. Vær opmærksom på nødvendige renoveringer, de kan koste dig flere 100.000 kroner

Danmarks Miljøportal kan du tjekke, om din kommende grund er blandt de 40.000 forurenede grunde i Danmark. I så fald koster det hurtigt flere hundrede tusinde kroner at rense grunden. Du kan ikke være sikker på, at ejendomsmægleren oplyser om en forurenet grund. I tilstandsrapporten skal du også være ekstraopmærksom på tagets restlevetid og eventuelt få en ekspert til at tilse det. Et nyt tag koster et femcifret beløb, derfor er dets tilstand også en grundlæggende faktor, du skal være opmærksom på.

 

4. Fugtskader og skimmelsvamp er ikke altid synlige

Nogle gange kan tegn på fugt ses ved misfarvede pletter på vægge eller revner i fliserne. Det gælder hovedsageligt på badeværelser og i kælderen. Men de er ikke altid synlige og derfor er det en god idé at hyre en byggesagkyndig til at tjekke hus og kælder igennem for fugtskader og mulig skimmelsvamp.

 

5. Investér tid til at læse og forstå bolighandlen eller få hjælp fra eksperter

Alt i alt er der mange praktiske, økonomiske og juridiske udfordringer, når man vil købe bolig. Særligt for førstegangskøbere kan processen virke uoverskuelig. Men jo mere man sætter sig ind i alle dokumenter og faldgrupper, jo bedre er man klædt på. Ved at investere i en boligadvokat og en byggesagkyndig har du eksperter, der varetager dine interesser og sørger for, at du undgår ubehagelige overraskelser. Så kan du i stedet koncentrere dig om de sjovere ting – f.eks. indretning af værelserne eller hvor det nye TV skal stå eller.

Del artikel

Andre læser også