5 ting du skal være opmærksom på når køber bolig i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Det går strygende for boligsalget i Odense.

Salgstiden for et hus er faldet med 17 % på bare et år og salgspriserne er i snit steget med 5,7 % på villaer og 13 % på ejerlejligheder.

Når det går godt (og stærkt) på boligmarkedet, betyder det også, at boligsøgende er hurtigere til at skrive under på købspapirerne for at sikre sig drømmeboligen.

Boligadvokater advarer om at være for hurtig på aftrækkeren og dermed overse væsentlige faktorer, der i værste fald kan ende med at koste køberen hundredetusinde kroner ekstra.

1. Advokat til boligkøb kan rådgive om faldgrubberne og mægle med banken

En boligadvokat hjælper ikke kun med det juridiske som tinglysning af skøde, men yder også køberrådgivning hvor købsaftalen gennemgås og de varetager kommunikationen med både ejendomsmægler og banken.

En boligadvokat er på købers side, hvorimod mægleren er ansat af sælger til at sørge for, at aftalen bliver til sælgers fordel.

Boligadvokat priser varierer og det er derfor en god idé at undersøge markedet, men uanset hvad, kan en lokal boligadvokat i Odense, med kendskab til nærområdet, hurtigt vise sig at blive pengene værd.

2. Lokalplaner og servitutter – det lyder tørt, men kan gøre boligdrøm bliver boligmareridt

Nærlæs altid lokalplanerne og servitutter for grunden. Det er her, du bliver klogere på, om der er regler imod du kan tilbygge på din grund. Du kan også risikere, at der er planlagt kontorbyggeri på grunden overfor eller landevej, der skal gå lige forbi din grund – og begge dele vil give trafik og larm, og være rigelig grund til ikke at købe boligen alligevel.

 

3. Vær opmærksom på nødvendige renoveringer, de kan koste dig flere 100.000 kroner

Danmarks Miljøportal kan du tjekke, om din kommende grund er blandt de 40.000 forurenede grunde i Danmark. I så fald koster det hurtigt flere hundrede tusinde kroner at rense grunden. Du kan ikke være sikker på, at ejendomsmægleren oplyser om en forurenet grund. I tilstandsrapporten skal du også være ekstraopmærksom på tagets restlevetid og eventuelt få en ekspert til at tilse det. Et nyt tag koster et femcifret beløb, derfor er dets tilstand også en grundlæggende faktor, du skal være opmærksom på.

 

4. Fugtskader og skimmelsvamp er ikke altid synlige

Nogle gange kan tegn på fugt ses ved misfarvede pletter på vægge eller revner i fliserne. Det gælder hovedsageligt på badeværelser og i kælderen. Men de er ikke altid synlige og derfor er det en god idé at hyre en byggesagkyndig til at tjekke hus og kælder igennem for fugtskader og mulig skimmelsvamp.

 

5. Investér tid til at læse og forstå bolighandlen eller få hjælp fra eksperter

Alt i alt er der mange praktiske, økonomiske og juridiske udfordringer, når man vil købe bolig. Særligt for førstegangskøbere kan processen virke uoverskuelig. Men jo mere man sætter sig ind i alle dokumenter og faldgrupper, jo bedre er man klædt på. Ved at investere i en boligadvokat og en byggesagkyndig har du eksperter, der varetager dine interesser og sørger for, at du undgår ubehagelige overraskelser. Så kan du i stedet koncentrere dig om de sjovere ting – f.eks. indretning af værelserne eller hvor det nye TV skal stå eller.

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.