9000 kvm eventyr: Grundstenen lagt til Det ny H.C. Andersens Hus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tirsdag den 2. april – på H.C. Andersens fødselsdag – blev grundstenen til Det Ny H.C. Andersens Hus lagt i Odense. Der er tale om et museumsbyggeri på 5.600 kvadratmeter med smukke runde bygninger.

I museet skal børn og voksne lære H.C. Andersens liv og værk at kende fra deres eget ståsted, og derfor vil museet lege med materialer, former, roller, identitet, betydning og mening for at formidle forfatteren og eventyrene.

“H.C. Andersen er på verdensplan den mest kendte dansker. Med det ny H.C Andersens Hus får vi en attraktion i verdensklasse, som lever op til det verdensnavn H.C Andersen stadig er, og som vil give både børn og voksne en helt ny oplevelse ind i forfatterens eventyrverden,” siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Det er Odense Kommune, der er bygherre på Det Ny H.C. Andersens Hus, som er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma.

Eventyrlige rammer

Selve museet består af runde bygninger, der bliver forbundet under jorden og dækket af en have. I alt bliver to-tredjedele af Det Ny H.C. Andersens Hus etableret under jorden, så det bliver nogle anderledes og eventyrlige rammer.

“Det ny H.C. Andersens Hus bliver på et vartegn for Odense. En bygning, som på en og samme tid er sanselig, betagende og poetisk. Det kommer til at ligge mellem virkelighed og fantasi, og det vil give den besøgende en finurlig rejseoplevelse gennem Andersens liv og eventyr.

Jeg glæder mig til at følge byggeriet – og ikke mindst til åbningen,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Museet koster 305 millioner kroner at opføre, og her bidrager Odense Kommune med 60 mio. kroner, mens Augustinus Fonden kommer med 20 mio. kroner. Endelig har A.P. Møller Fonden støttet byggeriet med 225 mio. kroner.

Internationalt besøgssted i Odense

Hele projektområdet dækker 9.000 m2, hvoraf selve museet som nævnt er på 5.600 m2. Resten af området bliver anlagt som haveanlæg med hække, træer og nye stier.

Bortset fra en mindre afgrænset del, som der kun vil være adgang til fra museumsbygningen, bliver der offentlig adgang til haven.

“Som formand for Odense Bys Museers bestyrelse er det en stor glæde, at Odense Kommune som bygherre nu har skudt det spændende byggeri i gang, så H.C. Andersen kan få sine drømmes hus – og vi alle sammen få opfyldt drømmen om at skabe et internationalt besøgssted lige her, hvor det hele startede.

Vi ser nu frem til at få nøglerne overdraget, når det samlede museumskompleks står klar i 2021,” siger Henrik Dam.

I forbindelse med arrangementet blev en række effekter placeret i den kasse, der udgjorde grundstenen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel nedlagde eventyret Klods Hans, rådmand Jane Jegind havde medbragt et papirklip og projekttegningerne, mens bestyrelsesformand Henrik Dam placerede et citat fra H.C. Andersen i grundstenen, før den blev lagt på plads.

Det Ny H.C. Andersens Hus har forventet åbning i første halvdel af 2021.

Masser af retro- og loppefund: Kom til kæmpe loppemarked i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Det store loppemarked i Storms Pakhus er altid et tilløbsstykke i Odense.

Hvert eneste år trækker tusinder ned til Odense Havn for at gøre retro- og loppefund.

Inden sæsonen slår om og loppemarkedet kan rykke udenfor, afholdes det kæmpestore genbrugs- og retromarked inde i pakhuset.

Det bliver mere præcist den kommende weekend, søndag den 2. februar kl. 11.00.

Ryd ud i skabet

Der bliver masser af stande på det store genbrugs- og retromarked, og man kommer helt sikkert til at finde noget retroguld.

Skulle man selv sidde derhjemme og trænge til at få ryddet ud i skabet eller af børnenes legetøj, så kan man også booke en stand til Odense Loppemarked.

Det sidste indendørs loppemarked bliver den 1. marts.

Læs mere her.

Hvad: Odense Loppemarked i Storms Pakhus

Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Hvornår: 2. februar, kl. 11.00

Burgere, bajere og football: Kom til Super Bowl-event i Arkaden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Næste weekend kan vi endnu engang se frem til en af verdens største sportsbegivenheder, når den 54. udgave af Super Bowl finder sted på Hard Rock Stadium i Florida.

Den amerikanske nationalsport tiltrækker stadig flere og flere fans kloden rundt, og er du én af dem, behøver du heldigvis ikke tage hele vejen til Guds eget land for at opleve den helt rette stemning.

Arkaden Street Food afholder et brag af en Super Bowl-event og inviterer alle interesserede til en fantastisk aften/nat med burgere, bajere og chicken tenders i bedste amerikanske stil.

catch dine kammerater og tackle din vej ned til Arkaden til en aften fyldt med amerikansk fodbold.

Storskærm og mad hele natten

Arkaden sender direkte fra Hard Rock Stadium i Miami hele aftenen og natten, inkl. optakt, show og finale-kampen, som står mellem legendariske San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs.

Eventet starter søndag aften klokken 22.00 og fortsætter ind til den lyse morgen.

Du kan enten købe en entré-billet til 59 kr eller en menu-billet, som inkluderer en street food menu samt en amerikansk øl eller Coca Cola.

Med en menu-billet til 159 kr kan du enten vælge mellem en af LET’S B FRANK burgere med Frank’s fritter og dip eller HARALD’S BURGER.

Er du mere til kylling, kan du for 139 kr få chicken tenders med pomfritter, dip og coleslaw fra Chicken’n Chips.

Bliver du ekstra snackish i løbet af natten, holder de tre boder heldigvis åben.

Vildt half-time show

Udover en stor sportslig oplevelse er Super Bowl også kendetegnet ved de vildeste pauseshows.

I år kan vi se frem til underholdning fra både Jennifer Lopez og Shakira – og får du selv lyst til at ryste hofterne lidt til showet, forestiller vi os, at det også er tilladt.

Læs mere her.

Hvad: Super Bowl på Arkaden Street Food
Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: Søndag 2. februar, kl. 22:00 – mandag den 3. februar, kl. 04:30

Flaskerne skal tømmes: Lørups Vinstue inviterer til Sjatfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Lørups Vinstue
Foto: Lørups Vinstue

Sidste år kunne det legendariske værtshus Lørups Vinstue fejre fødseldag efter 83 fornemme år i Odense.

Alderen har selvsagt sat sine tegn på den gamle beværtning, og ejerne har derfor besluttet, at det er tid til et ansigtsløft.

Vinstuen lukkes derfor ned et par uger i februar til renovation, men før håndværkerne kommer, beder ejerne om hjælp med at tømme deres fustager og flasker til en såkaldt “sjatfest.”

Festen foregår lørdag den 1. februar fra dørene åbner kl. 10.00 til lukningen kl. 03.00 næste morgen, og der 20% på drikkevarer hele dagen.

Som enhver anden lørdag er der også musik denne lørdag, hvor flyglet spiller fra kl. 11.00 til 13.00 om formiddagen.

Tilbage den 21. februar

Stamgæster og andre festlige sjæle behøver ikke savne Lørups Vinstue i lang tid.

Beværtningen vender stærkt tilbage fredag den 21. februar og har allerede en masse aktiviteter planlagt.

Man kan bl.a. nyde livemusik hver lørdag, deltage i Lørups Quizzen i marts eller være med i “Rundt om flyglet” den 3. torsdag i måneden.

Læs mere om Sjatfesten her.

Hvad: Sjatfest på Lørups Vinstue

Hvor: Lørups Vinstue, Claus Bergs Gade 5, 5000 Odense

Hvornår: 1. februar, kl. 10.00-03.00