9000 kvm eventyr: Grundstenen lagt til Det ny H.C. Andersens Hus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tirsdag den 2. april – på H.C. Andersens fødselsdag – blev grundstenen til Det Ny H.C. Andersens Hus lagt i Odense. Der er tale om et museumsbyggeri på 5.600 kvadratmeter med smukke runde bygninger.

I museet skal børn og voksne lære H.C. Andersens liv og værk at kende fra deres eget ståsted, og derfor vil museet lege med materialer, former, roller, identitet, betydning og mening for at formidle forfatteren og eventyrene.

“H.C. Andersen er på verdensplan den mest kendte dansker. Med det ny H.C Andersens Hus får vi en attraktion i verdensklasse, som lever op til det verdensnavn H.C Andersen stadig er, og som vil give både børn og voksne en helt ny oplevelse ind i forfatterens eventyrverden,” siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Det er Odense Kommune, der er bygherre på Det Ny H.C. Andersens Hus, som er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma.

Eventyrlige rammer

Selve museet består af runde bygninger, der bliver forbundet under jorden og dækket af en have. I alt bliver to-tredjedele af Det Ny H.C. Andersens Hus etableret under jorden, så det bliver nogle anderledes og eventyrlige rammer.

“Det ny H.C. Andersens Hus bliver på et vartegn for Odense. En bygning, som på en og samme tid er sanselig, betagende og poetisk. Det kommer til at ligge mellem virkelighed og fantasi, og det vil give den besøgende en finurlig rejseoplevelse gennem Andersens liv og eventyr.

Jeg glæder mig til at følge byggeriet – og ikke mindst til åbningen,” siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Museet koster 305 millioner kroner at opføre, og her bidrager Odense Kommune med 60 mio. kroner, mens Augustinus Fonden kommer med 20 mio. kroner. Endelig har A.P. Møller Fonden støttet byggeriet med 225 mio. kroner.

Internationalt besøgssted i Odense

Hele projektområdet dækker 9.000 m2, hvoraf selve museet som nævnt er på 5.600 m2. Resten af området bliver anlagt som haveanlæg med hække, træer og nye stier.

Bortset fra en mindre afgrænset del, som der kun vil være adgang til fra museumsbygningen, bliver der offentlig adgang til haven.

“Som formand for Odense Bys Museers bestyrelse er det en stor glæde, at Odense Kommune som bygherre nu har skudt det spændende byggeri i gang, så H.C. Andersen kan få sine drømmes hus – og vi alle sammen få opfyldt drømmen om at skabe et internationalt besøgssted lige her, hvor det hele startede.

Vi ser nu frem til at få nøglerne overdraget, når det samlede museumskompleks står klar i 2021,” siger Henrik Dam.

I forbindelse med arrangementet blev en række effekter placeret i den kasse, der udgjorde grundstenen.

Borgmester Peter Rahbæk Juel nedlagde eventyret Klods Hans, rådmand Jane Jegind havde medbragt et papirklip og projekttegningerne, mens bestyrelsesformand Henrik Dam placerede et citat fra H.C. Andersen i grundstenen, før den blev lagt på plads.

Det Ny H.C. Andersens Hus har forventet åbning i første halvdel af 2021.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her

Scor billige bøger: To dage med kæmpe bogsalg på Hovedbiblioteket

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nu hvor mørket er begyndt at sænke sig og temperaturen har vendt sig til den køligere side, er der ikke noget bedre end at putte sig godt ned i sofaen med en god bog og en kop te.

Eller måske har du brug for studiebøger, men SU’en trækker altid tænder ud hver måned. Så kan du snart score billige bøger her i Odense.

For mangler du lidt udvalg i bogreolen, er det med at komme afsted til Odense Hovedbiblioteks store bogsalg i i Borgernes Hus fra fredag den 8. november til lørdag den 9. november.

Kæmpe udvalg i vente

Der vil både være bøger, CD’er og tidsskrifter at vælge mellem til ekstremt lave priser:

  • Bog: 5 kr. pr. stk.
  • CD: 5 kr. pr. stk.
  • Tidsskrifter: 1 kr. pr. stk.

Odense Hovedbibliotek gør opmærksom på, at betaling skal ske via MobilePay eller med kontanter.

Hvad: Bogsalg
Hvor: 1. sal på Hovedbiblioteket i Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag 8. november, 14.00-20.45, og lørdag 9. november, 10.00-15.45