Åbningsfest på fredag: Populære Fabrek flytter i større butik

Skrevet af: Maria Lundsgaard

Tidligere på året åbnede vintagebutikken Fabrek for første gang i Nedergade i centrum af Odense.

Siden er succesen vokset så meget, at butikken på fredag d. 4. oktober åbner i nye og større lokaler på Overgade 12.

Kvinden bag Fabrek hedder Ann-Sophie Ulka Faust.

En smilende og energisk kvinde på 32 år, som er lykkes med at skabe sit helt eget univers, hvor hun sælger boligtilbehør og interiør, der kombinerer nye, men unikke, ting med vintagefund.

Butikken er blevet taget så godt imod af odenseanerne, at det allerede et halvt år efter åbningen er blevet nødvendigt at flytte i større lokaler.

Meget mere at glæde sig til

Der er meget at glæde sig til i den nye butik, som blandt andet kommer til at byde på en hel væg fyldt med plakater og et stort farverigt plante- og blomsterunivers.

Ann-Sophie Ulka Faust designer selv nogle af plakaterne til butikken, ligesom hun binder evighedsbuketter, der aldrig går ud som et alternativ til den klassiske blomsterbuket.

“Vi får en større butik med samme koncept, men med mere af det hele,” siger hun og griner

“Og så er der jo vores webshop, som vi arbejder på højtryk for at få klar,” fortsætter hun, og tager en tår af sin pangfarvede juice.

Webshoppen har ikke endnu ikke fået åbningsdato, men den er i hvert fald klar til julehandlen, forsikrer hun.

Sidst men ikke mindst kan kunderne se frem til bedre at kunne stille shoppetrangen, når butikken fra og med 4. oktober udvider åbningstiderne til tirsdag-lørdag.

Succes fra første dag

Ann Sophie Ulka Faust startede sit univers op på Instagram, længe inden hun havde en fysisk butik.

Men efter åbningen af butikken i Nedergade, blev det lynhurtigt tydeligt for hende, at Fabreks feminine koncept virkelig havde manglet i bybilledet.

“Der manglede også butikker med det, jeg synes er sjovt, som er unika og vintage ting, frem for alle de store kæder.

Så jeg så et hul i markedet,” siger hun.

I Fabrek er den nære og personlige kundeoplevelse i centrum.

Ann Sophie Ulka Faust elsker at snakke med sine kunder, og hun har stamkunder, som kommer forbi butikken blot for en sladder.

Stamkunder har hun mange af.

“Jeg tror, det er fordi, jeg har skabt et univers, som forsøger at skille sig ud.

Det har folk manglet. Det er et feminint univers, og alt hvad jeg sælger, har en historie,” siger hun med et stort smil.

Foto: Fabrek

Meget mere end bare en butik

For Ann-Sophie Ulka Faust er det vigtigt, at den nye butik bliver mere end bare en butik.

Hun drømmer om, at det skal også være et sted, hvor man kan nyde en kop kaffe eller en sodavand og få et afbræk fra hverdagens trummerum.

Hendes vision er, at hun i fremtiden vil afholde forskellige hyggelige events med lækker mad og spændende mennesker, der kommer og underholder.

“Det at man kan invitere nogle veninder ned og spise og høre om noget spændende. Eller tage til shoppingaftener.

Det synes jeg selv, at vi mangler i Odense,” siger hun afsluttende, mens hun pakker pastelfarvede skåle og kopper ud af en papkasse.

Hvad: Åbningsfest hos Fabrek
Hvor: Overgade 12
Hvornår: 4. oktober

Har du set det?: Dele af Odense Å er fuldstændig grønt

Skrevet af: Redaktionen

Det var et bemærkelsesværdigt syn forbipasserende fik ved et stykke af Odense Å tidligere i dag.

Her var vandet fuldstændig grønt, og det fik folk til at standse op for at kigge nærmere på fænomenet. Odense Kommune blev også kontaktet både af borgere og medier for at få svar på, hvad der gjorde, at dele af åen var helt grønt.

Det var i Eventyrhaven ved Bagåen, at man fik det usædvanlige syn, og der blev straks sat folk på sagen for at undersøge årsagen.

Drillenissen har været på spil

Efter flere forskellige konklusioner har man nu fundet frem til den rigtige årsag. Det fortæller Vandcenter Syd i en meddelelse.

“Drillenissen har været på spil.

Den såkaldte Bagå ved Eventryhaven er p.t. skrigende grøn.

Man skal dog ikke være bekymret, da den grønne væske ikke er giftig – for hverken mennesker eller dyr.

Efter alt at dømme har en nærliggende ejendom testet deres kloak for utætheder ved hjælp af grøn sporingsstof, der så er røget i åen.”

Man kan se video fra den grønne del af åen på TV 2 Fyns indslag herunder

Store navne afsløret: Her er programmet for Valdemars Slot Open-air

Skrevet af: Michael Qureshi

Danske darlings, retro-rock og kommende superstjerner – programmet for Valdemars Slot Open-air er netop offentliggjort.

Det vil for mange være rimelig klogt allerede nu at krydse datoen lørdag den 22. august 2020 af i kalenderen.

For denne dag byder Valdemars Slot nemlig på en eksklusiv oplevelse i det sydfynske:

“Det bliver lyden af sommer og smagen af Fyn i de smukkeste omgivelser. Med et så kraftigt udsving på lækkerheds-barometret, så bliver denne lørdag svær af slå, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Valdemars Slot er et af de mest pragtfulde spillesteder i landet. De idylliske omgivelser og den skønne natur skaber en helt unik ramme og et fællesskab, der hurtigt forvandler en stemningsfuld lørdag i august til en ren folkefest.

Lækker, lækker, lækker…

Øverst på plakaten til Valdemars Slot Open-air finder du Danmarks største pop-duo. Nik og Jay er kendt som et af landets bedste live-bands, og deres optræden bliver med garanti en kæmpe fest, når beatet får elmetræerne til at pulse i takt til alt fra boing boing til boom-bang-badanka-dang.

Et af sommerens helt store nostalgiske navne er legendariske Malurt. Mange danske rockelskere har længe drømt om en gendannelse af det episke band – og nu, hvor drømmen er blevet til virkelighed, kan vi se frem til et fantastisk genhør med rendyrket dansk rock.

Folkekære Mads Langer kræver nærmest ingen introduktion. Han har knækket hitlisterne utallige gange, og fortsætter med at levere den ene klassiker efter den anden. Mads Langer er gaven, der bliver ved med at give – og vi pakker den gerne op igen og igen.

Barselona er på rekordtid blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene. De har spillet udsolgte koncerter over hele landet, og anmelderne drysser flittigt stjerner ud over de to unge fyre.

Svendborg-bandet Patina er tre trommeslagere, der skiftes til at være frontmand. Bandets specielle ramme er blevet fremhævet af anmeldere som ”skabt til den store scene” og ”blandt årets oplevelser”. Bandet vandt P3’s Karrierekanonen i 2019.

Noget for enhver smag

Med et koncertprogram, der sætter barren højt og bredt, har det været vigtigt for arrangøren, at resten af arrangementet følger den høje kvalitet. Det betyder blandt andet, at især maden bliver noget helt særligt.

“Det handler om hygge og velvære – men også høj kvalitet.

Med det brede og udsøgte udvalg inden for musikken og maden vil gæsterne hurtigt kunne mærke, at det her er en folkefest med fokus på forkælelse,” fortæller Rune Erbs Ledet.

Koncertpladsen bliver udvidet med et helt nyt område, Valdemars Foodcourt, hvor gæsterne vil kunne nyde mad og drikke hele dagen igennem fra forskellige madboder.

Køkkenerne vil have det tilfælles, at de alle har fokus på økologi, de gode råvarer og bæredygtighed.

Og vil du undgå madkøen og hellere bruge tiden på at synge med foran scenen, kan du allerede nu bestille en lækker picnickurv. Så er maden og underholdningen sikret.

Køb din billet allerede fra den 12. december til en helt særlig early bird pris på 495,- + gebyr. Prisen stiger 1. februar til 550,- + gebyr og igen 1. juni til 595,-.

Hvad: Valdemars Slot

Hvor: Valdemars Slot, Slotsalleen 100, 5700 Svendborg

Hvornår: Lørdag den 22. august 2020

Link: https://liveculture.dk/event/valdemars-slot-open-air/

 

Priserne stiger snart: Rock Under Broen satser på hurtigt udsolgt

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var nærmest som, at det hele druknede i nyheden om Aerosmith.

Forleden kom det frem på et pressemøde, at organisationen bag Rock Under Broen henter det amerikanske megaband til Middelfart 21. juli 2020.

Billetsalget starter på fredag, og her regner man med, at alle billetter er solgt på få minutter. Men i kølvandet af Aerosmith blev hele plakaten for Rock Under Broen 2020 også afsløret.

Danmarks største endagsfestival har i den grad masser af fede navne klar igen. Den 13. juni løber festivalen af stablen for 32. gang, og det bliver i selskab med stjerner som Rasmus Seebach, Scarlet Pleasure, Hjalmer, Nik&Jay og mange flere.

Allerede før weekenden var der solgt over 7.000 billetter, og man forventer faktisk, at der bliver udsolgt i januar. Der er sat 20.000 billetter i salg, hvilket er 1200 flere end sidste år.

Per 1. januar stiger priserne til 600 kr. per billet.

Her er alle navnene til Rock Under Broen 2020

– Rasmus Seebach
– Scarlet Pleasure
– Alphabeat
– MALURT
– Carpark North
– Hjalmer
– Queen Machine
– Dizzy Mizz Lizzy
– MORTEN
– Nik&Jay

Drømmen om at afholde udendørskoncert under Lillebæltsbroen gik i opfyldelse i 1989, og siden er arrangementet blevet en helt fast bestanddel af den danske musiksommer.

“For det første har vi en både central og smuk placering under Lillebæltsbroen.

Så har vi også år efter år serveret en fantastisk musikprogram, og så har vi indretter vores festivalplads som om, det var en festival over flere dage. Det vil sige, at der er aktiviteter, masser af borde og bænke og områder, hvor man kan trække sig lidt væk fra musikken og slappe lidt af.

Det er jeg sikker på, at folk sætter pris på,” har festivalens formand Bent Frandsen tidligere fortalt MigogOdense.

Du kan købe billet her