Åbningsfest på fredag: Populære Fabrek flytter i større butik

Skrevet af: Maria Lundsgaard

Tidligere på året åbnede vintagebutikken Fabrek for første gang i Nedergade i centrum af Odense.

Siden er succesen vokset så meget, at butikken på fredag d. 4. oktober åbner i nye og større lokaler på Overgade 12.

Kvinden bag Fabrek hedder Ann-Sophie Ulka Faust.

En smilende og energisk kvinde på 32 år, som er lykkes med at skabe sit helt eget univers, hvor hun sælger boligtilbehør og interiør, der kombinerer nye, men unikke, ting med vintagefund.

Butikken er blevet taget så godt imod af odenseanerne, at det allerede et halvt år efter åbningen er blevet nødvendigt at flytte i større lokaler.

Meget mere at glæde sig til

Der er meget at glæde sig til i den nye butik, som blandt andet kommer til at byde på en hel væg fyldt med plakater og et stort farverigt plante- og blomsterunivers.

Ann-Sophie Ulka Faust designer selv nogle af plakaterne til butikken, ligesom hun binder evighedsbuketter, der aldrig går ud som et alternativ til den klassiske blomsterbuket.

“Vi får en større butik med samme koncept, men med mere af det hele,” siger hun og griner

“Og så er der jo vores webshop, som vi arbejder på højtryk for at få klar,” fortsætter hun, og tager en tår af sin pangfarvede juice.

Webshoppen har ikke endnu ikke fået åbningsdato, men den er i hvert fald klar til julehandlen, forsikrer hun.

Sidst men ikke mindst kan kunderne se frem til bedre at kunne stille shoppetrangen, når butikken fra og med 4. oktober udvider åbningstiderne til tirsdag-lørdag.

Succes fra første dag

Ann Sophie Ulka Faust startede sit univers op på Instagram, længe inden hun havde en fysisk butik.

Men efter åbningen af butikken i Nedergade, blev det lynhurtigt tydeligt for hende, at Fabreks feminine koncept virkelig havde manglet i bybilledet.

“Der manglede også butikker med det, jeg synes er sjovt, som er unika og vintage ting, frem for alle de store kæder.

Så jeg så et hul i markedet,” siger hun.

I Fabrek er den nære og personlige kundeoplevelse i centrum.

Ann Sophie Ulka Faust elsker at snakke med sine kunder, og hun har stamkunder, som kommer forbi butikken blot for en sladder.

Stamkunder har hun mange af.

“Jeg tror, det er fordi, jeg har skabt et univers, som forsøger at skille sig ud.

Det har folk manglet. Det er et feminint univers, og alt hvad jeg sælger, har en historie,” siger hun med et stort smil.

Foto: Fabrek

Meget mere end bare en butik

For Ann-Sophie Ulka Faust er det vigtigt, at den nye butik bliver mere end bare en butik.

Hun drømmer om, at det skal også være et sted, hvor man kan nyde en kop kaffe eller en sodavand og få et afbræk fra hverdagens trummerum.

Hendes vision er, at hun i fremtiden vil afholde forskellige hyggelige events med lækker mad og spændende mennesker, der kommer og underholder.

“Det at man kan invitere nogle veninder ned og spise og høre om noget spændende. Eller tage til shoppingaftener.

Det synes jeg selv, at vi mangler i Odense,” siger hun afsluttende, mens hun pakker pastelfarvede skåle og kopper ud af en papkasse.

Hvad: Åbningsfest hos Fabrek
Hvor: Overgade 12
Hvornår: 4. oktober

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00