Årets første weekend: Saunagus, satire, løbeture og gratis øl

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Viggos.
Foto: Viggos.

Et nyt år er en god mulighed for at prøve noget nyt. Vi har som altid samlet en række aktiviteter, så du kan bruge årets første weekend i godt selskab med venner og familie. Tag for eksempel i teatret, til koncert eller løb en tur i Munke Mose, og nyd en kop mokka som belønning.

God weekend!

Musik

Fredag kl 14.00-16.00: Jazz på Restaurant Grønttorvet
Hvis du elsker at nyde din mad til lyden af lækkert jazzmusik, så kom forbi på Restaurant Grønttorvet, som starter det nye år med en god omgang Fredagsjazz. Der er fri entré, men det er en god idé at bestille bord.

Læs mere her.

Lørdag kl 15.00: Nytårskoncert i Odense Koncerthus
Der er masser af champagne- og konfettistemning over Odense Symfoniorkester. To veloplagte solister fører publikum igennem en perlerække af wienervalse, polkaer, galopper og forfører publikum igennem sange fra de store operetter.

Læs mere her.

Mad og drikke

Fredag 12.00-13.00 og 20.00-21.00: Gratis øl på Viggos
På fredag fejrer Viggos en ny milepæl: De har opnået 12.000 datoer på et år. Derfor lader de ølhanerne løbe i to timer, så du kan starte weekenden med en gratis fadøl eller ti.

Læs mere her.

Fredag kl. 16.00: FredagsSlatter i Café ODEON Social
Café ODEON Social inviterer som altid til hygge om fredagen. Her kan man drikke vin til billige penge og hjælpe ODEON med at få drukket slatterne op, så de ikke går til spilde.

Et glas vin koster 50 kr. uanset navn og drue.

Læs mere her.

Søndag kl 18.00: Sunday Dinner på S’vineriet
Kom og brug din søndag aften i godt selskab på S’vineriet. Her er der en uformel stemning og en lækker to-retters menu med vin for 150 kr. Der er kun plads til 24 gæster, så skynd dig at bestil et bord, hvis du vil være med.

Bestil bord og læs mere her.

For familien

Fredag/lørdag kl 19.00/16.00: Oliver Twist i Odense Teater
Lommetyvene er løs i historien om den forældreløse Oliver Twist. I Odense Teater kan se hans oplevelser i fattighuset og Londons underverden.

Anbefales fra ca. 8 år.

Læs mere her.

Fredag kl 11.00 og 13.00: Teater for børn på Nørregaard Teater
Oplev et hyggeligt teaterstykke om larver, mad og ugens dage. Oplev en skøn og enkelt historie med varme farver, rim og poetisk dybde. Forestillingen er for børn fra et halvt til fem år.

Læs mere her.

Kultur

Fredag kl 20.00-23.00: Finsk Aften i Svømmehallen Klosterbakken
Start det nye år med at forkæle dig selv med en omgang saunagus. Det er finsk temaaften i Svømmehallen Klosterbakken, hvor du kan opleve saunagus på ægte finsk manér. Derudover er der Aqua-Fitness, Hot-Stone massage (50 kr.), dampbad og masser af wellness.

Du kan også deltage i spisning fra kl. 19.00, hvor der blandt andet serveres finsk gryderet med oksekød og grøntsager.

Læs mere her.

Fredag kl 18.30-02.00: Københavnermodellen i Teater Momentum
Kom til et springfarligt og satirisk antigrationsshow, hvor Ali, Muddi, Rahli og Mo kommenterer på nutidens integrationsdebat og på muslimers rolle i Danmark.

Læs mere her.

Fredag kl 20.00: Poetry Slam i Odense Koncerthus
Oplev skuespillere kæmpe mod to af landets bedste poetry slammere. Skuespillerne fremfører Holberg, mens slammerne optræder med egne tekster. Og derefter skal publikum afgøre, hvem der skal have de højeste point.

Læs mere her.

Lørdag kl 19.30: Poetry Slam på Teater Momentum
Det er en kamp på ord og en duel i poesi lørdag aften på Teater Momentum. Oplev poeter med næver af ord, som kæmper med rap, sange og digte. Deres eneste våben er deres mund, og man må ikke bide.

Poeterne har tre minutter og ti sekunder til at imponere publikum og de må hverken bruge instrumenter, rekvisitter eller kostumer.

Læs mere her.

Lørdag kl 09.00-10.00: Løbeklub ved Nelle’s Filosoffen i Munke Mose
Hvis du har samlet dig lidt ekstra kilo i juleferien, så kom forbi Nelle’s og løb en tur langs åen. Det er gratis at løbe med, og efter løbeturen giver Nelle’s en kop mokka. Det er en fantastisk mulighed for at starte en god vane i 2018, så tag en ven og et par løbesko med i Munke Mose til en løbetur på ca. seks kilometer.

Læs mere her.

Shopping

Lørdag: Butikkerne i Odense City holder åbent
Få byttet dine julegaver og nyd en shoppetur i Odense City. Butikkerne holder åbent fra klokken 10-16 lørdag og søndag.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

Kæmpe scoop: Fredag spiller Suspekt på Odense-natklub

Skrevet af: Michael Qureshi
Suspekt.
Suspekt.

Det er Black Friday på fredag d. 23. november.

Men der er ingen chance for, at Suspekt går ned på det halve, når de spiller Live på Odense-natklubben ChiChi Club, der er en del af Nunchi.

Normalt spiller drengene fra Suspekt på de største scener i landet.

De har blandt andet spillet for en fyldt koncertplads på Orange Scene til Roskilde Festival, og de har senest været på Tour med blandt andre Lukas Graham til Grøn.

Kaldes for fedeste live-band i landet

Så det er noget af et scoop, at Suspekt er blevet booket ind til at rive taget af fredagsklubben ChiChi Club.

“Din nye fredagsklub, ChiChi, er stolt over at kunne præsentere Danmarks hotteste live-act, SUSPEKT, i samarbejde med Heineken og Nunchi,” skriver de på Facebook.

Suspekt kaldes af mange for det fedeste Live-band i Danmark lige nu, fordi de går publikum til at gå helt amok.

Der kan også synges med på hovedparten af deres hits som Kinky Fætter og Sut den op fra slap.

Hvad: Suspekt Live
Hvor: ChiChi Club (fredagsklub på Nunchi)
Hvornår: Fredag d. 23. november 23-05
Mere info her

Ny dansk musical afsløret: Sanne – The Musical kommer til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Hele Danmarks rock-mama Sanne Salomonsen får nu en hel musical dedikeret til hendes liv.

Den rammer scenen i Tivolis koncertsal næste år d. 19. september. Derefter drager musicalen videre ud i landet til byer som Odense, Århus og Aalborg.

Det er netop afsløret i dag i en pressemeddelelse.

I Odense er der premiere på den nye musical tirsdag d. 12. november 2019 i Store Sal i ODEON. Der er også allerede lavet en helt særlig musical-menu på Hotel ODEON, som man kan booke før, man tager ind og ser den.

Den kører i Odense frem til d. 16 november.

Rammes af en blodprop i hjernen

Musicalen er en rå, gribende og ikke mindst musikalsk historie om at overleve og elske i en verden, hvor der ikke er plads til kærlighed og sårbarhed. En varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

Historien tager udgangspunkt i, at Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge.

Hun forsøger at holde fast i det, hun kender og huske, hvem hun er. For at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken må hun gennemleve hele sit liv, der har budt på mange kriser og problemer.

Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder vi den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater.

Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne. Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne, der står alene i verden.

Kæmpe ære at få lov af Sanne Salomonsen

Sanne, der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed, gift til medicin og nederlag til musik.

“Det er en kæmpe ære for os at få lov af Sanne Salomonsen til at skabe en gendigtning af hendes liv og karriere.

Vi har allerede haft mange gode og åbenhjertige samtaler med Sanne, og der er ingen tvivl om, at hendes bidrag til forestillingen er helt uvurderlig og gør det muligt for os at skabe en produktion, som vi er sikre på, at publikum vil kunne mærke og finde ægte og vedkommende,” udtaler Thomas Langkjær, Kreativ Executiv Producent på forestillingen, på vegne af Langkjær Entertainment og Live Nation.

Hele Danmarks Rock-mama

Siden start-halvfjerdserne har Sanne Salomonsen sat et afgørende præg på de danske hitlister og radiobølger.

Det var især som del af grupperne Sneakers og Anne Linnet Band, at Sanne Salomonsen for alvor fik etableret sig som en af de mest toneangivende danske musikere.

I løbet af firserne toppede hendes udgivelser de danske og skandinaviske hitlister med sange fra Den Jeg Elsker til Woodoo og Sui Sui – tidløs musik, som har været med til at forme flere generationers dansk populærkultur.

Sanne Salomonsen glæder sig til at opleve sit eget liv genfortalt på scenen.

“Det er stort, det er spændende, det er skræmmende!  Jeg glæder mig og er selvfølgelig meget spændt på resultatet,” udtaler Sanne.

Hvad: Sanne – The Musical
Hvor: ODEON
Hvornår: 12-16 november 2019
Billetter: Klik her

720 g oksekød i Burgernator: Hvem er klar på challenge hos Burger Anarchy?

Skrevet af: Michael Qureshi
Burgernator fra Burger Anarchy
Burgernator fra Burger Anarchy

Der er store burgere.

Og så er der Burgernator. Burger Anarchy med adresse i Odense C har lanceret et monster af en burger.

Det er noget af en krabat, man skal igennem.

Burgernator består af 720 g fynsk oksekød, bacon i tykke skiver, modnet chedar cheese sauce, rødløgskompot og tomat.

Så man skal ikke være typen, der levner, hvis man skal igennem den her. Naturligvis opkaldt efter Terminator og senere Arnolds kælenavn da han røg på guvenørposten, Governator.

Hvis du vover dig ud i forsøget på at kværne en Burgernator koster den 200 kr. på menukortet.

Flere nye ting på menukortet

I det hele taget er der kommet nye friske ting på menukortet hos den populære burgerbar i Odense.

Månedens Burger er Donald – nok snarere opkaldt efter Donald Duck end Trump. Den består af ANDE KROKETTER, ROSMARIN MAYO, SYLTET RØDKÅL, APPELSIN&HONNING GLASERET JULESALAT og FRISK APPELSIN.

Man kan også prøve en Alfie Solomons, Han Solo eller Hound. Du kan se hele det nye menukort her