Årets Must-eat i Odense julelandskab: Cheesecake med risalamande

Skrevet af: Kamilla Kilias

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er også kommet til syne hos Tida’s Sweet Cake i Storms Pakhus.

Her har man nemlig kombineret højtidens dessertspise med kage, og det er der kommet noget helt fænomenalt ud af.

Du kan nemlig nu få risalamande-cheesecake hos kageboden.

En populær genganger

Idéen til den julede udgave af kagen kommer fra Tidarat Thawapee selv, der er indehaver af boden:

”Jeg er udlært bager og bager generelt en masse kager i min fritid. Så har jeg læst en del om cheesecakes og er meget interesseret i at prøve nye smagsvarianter,” fortæller Tidarat Thawapee og tilføjer, at det derfor kom hende naturligt at afprøve risalamande op til jul.

Den særlige Cheesecake røg første gang på menuen sidste år, og eftersom den solgte udover alle forventninger, var det oplagt at gentage succesen igen i år.

Kagen endda at finde i glasmontreret før planlagt:

”Der var nogle gamle kunder, der kom og efterspurgte kagen, fordi de kunne huske den fra sidste jul.

Så jeg begyndte faktisk allerede at sælge den i sidste uge,” siger Tidarat Thawapee.

Kagen er lavet på en kiksebund med havre og en blanding af risalamande og flødeost, og så er den toppet med en kirsebærsovs med en smule cognac i.

Hvis du skal nå at smage en lille bid af julen, så har du en måneds tid at løbe på endnu. Kagen er nemlig kun at finde på menukortet hos Tida’s Sweet Cake op til jul.

Et stykke koster 60 kr.