Årets sidste weekend: Nytårsfester, krudt og koncerter

Skrevet af: Redaktionen

Her får du inspiration til, hvad du skal lave i årets sidste weekend. Slut 2017 af med en koncert, en teaterforestilling eller et brag af en nytårsfest på en Odenses ideelle restauranter eller barer.

For familien

Fredag kl 11.00 og 15.00: Frost Disney In Concert i Odense Teater
Prinsesserne Anna og Elsa vender tilbage til det store lærred i Koncerthuset, hvor Odense Symfoniorkester spiller op til en af Disneys største og flotteste tegnefilm: Frost.

Læs mere om koncerten her.

Fredag-søndag kl 15.00/19.00: Oliver Twist i Odense Teater
Lommetyvene er løs i denne medrivende historie om den forældreløse Oliver Twist og hans oplevelser i fattighuset og Londons underverden. Anbefales fra ca. 8 år.

Læs mere her.

Musik

Fredag kl 21.00: Chili Machine på Musikhuset Posten
For at markere 25-året for Rage Against The Machines’ debutalbum, spiller bandet Chili Machine et brag af en koncert. Her kan du blandt andet høre hele debutalbummet fra Rage Against The Machines og opleve Chili Machines fænomenale evne til at ramme den beskidte funk, rasende lyrik og hårde metal, som er essensen af Rage Against The Machines.

Læs mere her.

Nytårsfester i Odense

Hvis du ikke selv vil lægge hus og køkken til årets nytårsfest, så har vi samlet nogle Odense nytårsfester her, så du kan læne dig tilbage og nyde en kæmpe nytårsfest i byen.

Froggy’s fra klokken 18.30
Slip for besværet med indkøb og madlavning nytårsaften og lad Froggy’s forkæle dig med en fantastisk nytårsmenu.

Bestil bord og læs mere her.

Café Kræz
Café Kræz skyder det nye år ind med en kæmpe fest ,og en menu som er springfyldt med lækre retter. Ved Café Kræz er de kendte for at kræse for både smagsløg og festaber, og nytårsmenuen byder på en 6 retters nytårsmenu, bobler og et bølgende dansegulv for 750 kr.

Bestil bord og læs mere her.

BOWL’N’FUN
Hold din nytårsaften i The Grill og Bowl’n’Fun, som har arrangeret en fantastisk nytårsfest med en overdådig nytårsbuffet, dans, livemusik, festfyrværkeri, natmad samt øl, vin og bobler ad libitum for 899 kr.

Læs mere her.

Mmoks
Hos Mmoks fejrer de årets sidste dag på behørig vis, og i den anledning disker de op med et sandt festfyrværkeri af en menu og selvfølgelig masser af bobler.

Middagen slutter kl. 23.00, men du er meget velkommen til at blive og drikke vin og drinks.

Bestil bord og læs mere her.

Franck A
På Franck A kan du fejre det nye år med en 5 retters menu ledsaget af omhyggeligt udvalgte vine. De indleder aftenen med Mojito Royal og snacks, og en DJ vil sørge for, at natten kommer til at summe af feststemning.
Fra 800 kr. pr person.

Læs mere og bestil bord her.

Heidis Bier Bar
Kom til nytårsfest på Heidi’s Beer Bier Bar, som for andet år slår dørene op for glade nytårsgæster i ”Alpehytten”. Her er du inviteret til gratis champagne og kransekage kl. 23.59!

Læs mere her.

Køb årets Fyrværkeri

Fredag-lørdag kl 17.30: Demoafskydning på Odense Havn og Odense Congress Center
Kender du den bitre skuffelse nytårsaften, når fyrværkeriet ikke danner den smukke himmelbukket, som du havde håbet på? Den skuffelse kan du sikre dig imod ved at tage til demoafskydning og selv opleve raketter og batterier in action, før du tager krudtet med hjem.

Fyns Største Fyrværkeriudsalg afholder demoafskydninger ved Odense Congress Center den 29. december kl 17:30 og på Odense Havn den 28. og 30. december kl. 17:30.

Ved alle demoafskydninger står Banjo’s klar med en pølsevogn, så man ikke skal vælge årets krudt på tom mave. Derudover vil man møde personale, som har styr på fyrværkeri og sikkerhed. Læs mere her.

Shopping

Fredag-lørdag kl 10.20 og søndag 10-14: Butikkerne i Odense City holder åbent
Få byttet dine julegaver og gør dig klar et din nytårsfest i Odense Citys butikker.

Fredag-lørdag kl. 10.20 og søndag 10-14: Butikkerne: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder også åbent den 29. til 31. december, så det er stadig ikke for sent at få købt dit nytårsoutfit og det sidste nytårsgejl.

Find helt unikke ting: Kom til lagersalg i de gamle Franck A-lokaler

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke længe siden, at vi kunne fortælle, at den københavnske burgerkæde Halifax Burgers tager turen over Storebæltsbroen og åbner i Odense.

Helt konkret åbner Halifax Burgers i Franck A-lokalerne, efter genopstandelsen af Franck A kun blev meget kortvarig.

Selve overtagelsen af lokalerne i Jernbanegade 4 er gået meget stærkt, og nu skal arbejdet med at indrette restauranten i gang.

Det kan de dog ikke, mens der stadig er et væld af gamle ting fra Franck A-konkursen på lager.

Derfor holder Halifax Burgers i weekenden både lørdag og søndag lagersalg, hvor man helt sikkert kan gøre et kup.

Her kommer der til at være helt unikke ting, man ikke lige finder i den nærmeste IKEA.

Bliver en blanding af Franck A og Halifax

Det bliver en blanding af Franck A-ting samt egne ting fra Halifax lageret i Hvidovre.

“Vi har netop overtaget lokalerne til vores 12. restaurant, i hjertet af Odense, og vi glæder os max til at komme i gang med at indrette en Halifax.

Men vi har brug for hjælp til at få ryddet ud i skabe og skuffer og det enorme lager af ting og sager, som vi aldrig kommer til at få brug for – og hellere vil give andre muligheden for at få glæde af.

Og så har vi ovenikøbet ryddet op på vores centrallager i Hvidovre, hvor der også gemte sig en masse gode sager,” skriver de på Facebook.

Stifterne står selv i spidsen for lagersalg

De fortsætter;

“På vores loppemarked i de gamle Franck A lokaler, vil du primært finde meget store partier tallerkener i utallige størrelser og former, kaffekopper, bestik, skåle, krukker, og glas i massevis, både vandglas, øl-glas og vinglas.

Derudover har vi tæpper, kværne, termokander, spækbrædder, gryder, forstykker og meget andet på hylderne. Alt sammen til rigtig overkommelige priser.”

Det bliver faktisk stifterne af Halifax, som selv står for lagersalget. Det gør de ikke mindst, fordi de også godt vil fortælle odenseanerne omkring Halifax konceptet, som ellers kun er udbredt i København og øvrige Sjælland.

“Peter og Ulrich, der sammen startede Halifax Burgers for over 10 år siden, vil stå i spidsen for arrangementet – og har du lyst til at høre lidt mere om Halifax Burgers og vores tanker om at skulle åbne i Odense, vil de meget gerne tage en lille sludder over en kop gløgg,” skriver de.

Kendt for lækre burgere

Burgerne, som tæller utallige varianter, går under café-udgaverne, hvor man nok må opgive at spise dem uden kniv og gaffel, højt tablet med alskens ingredienser, gerne holdt på plads af en pind.

På blot 11 år har indehaverne Ulrich Dehler og Peter Ahn åbnet 11 restauranter – og den lille nye i Odense bliver efterfølger nr. 12.

Halifax har i øvrigt lanceret en helt særlig juleburger, som vores søstermedie MigogKbh har anmeldt – den kan du læse mere om her

Hvad: Halifax lagersalg
Hvor: Jernbanegade 4, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag d. 15. december kl. 10.00 og søndag d. 16. december kl. 10.00
Mere info her

240 ungdomsboliger bygges: Odense får et nyt Nørrebro-kvarter

Skrevet af: Redaktionen

Odense får igen en ny bydel, som hedder Nørrebro.

Tidligere var det ved Thomas B. Thriges Gade, at Odense havde et Nørrebro. Nu kommer det til at være det nye hippe område i byen.

Det erstatter City Campus og bliver et område, hvor rigtig mange unge studerende både kommer til at bo og færdes.

Byrådet i Odense vedtog onsdag aften en lokalplan, der baner vejen for 240 nye ungdomsboliger i projektet City Campus-Nørrebro på de tidligere industrigrunde ved siden af Storms pakhus.

Det skriver Fyens.dk.

Storms Pakhus skal spille en vigtig rolle

På den tidligere Stark-grund ved Toldbodgade er PFA allerede i gang med byggeriet af et kollegie med plads til 300 studerende, som måske også får adresse på det nye Nørrebro.

“Og vi har jo Storms Pakhus, der kan være med til at sætte en moderne og hyggelig stemning i området, der er i en rivende udvikling, og som binder byen og havnen sammen,” sagde by- og kulturrådmand Jane Jegind på byrådsmødet ifølge Fyens.dk.

City Campus-Nørrebro omfatter 14.030 kvm i op til 5 etager. Bebyggelsen opføres som punkthuse sammensat af enheder i varierende højde.

Madanmeldelse: Bland selv konceptet fra SushiMania er et hit i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Enormt farverigt og indbydende.
Enormt farverigt og indbydende.

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Somme tider skal aftensmaden gå hurtigt, og selvom jeg egentlig prøver at undgå take away, så er jeg bare nogle gange nødt til at gøre en undtagelse.

Når så SushiMania praler af at være Danmarks hurtigste take away, er det jo meget passende at afprøve den påstand.

Det kæmpe skilt er ikke til at overse.

Du har måske før stødt på SushiMania rundt omkring i landet. Bl.a. har man kunnet besøge dem hos Arkaden Food Market, men nu holder de til i Jernbanegade.

Lokalerne i Arkaden var simpelthen for små, og nu kan de boltre sig på hele 19 gange mere plads i de nye, lyse lokaler.

SushiMania Odense slog dørene op tilbage i november og dermed til butik nr. 22 i Danmark.

Enormt farverigt og indbydende.

 

De nye lokaler er som nævnt meget lyse og indbydende, og øjnene drages med det samme mod den store glasmontre i butikken.

Montren er fyldt med frisk sushi i alverdens farver. Ved siden af finder man et siddeområde til de gæster, som gerne vil spise der.

Desuden er der også ved vinduet ud mod gaden nogle højstole, hvor man også kan sidde.

Indretningen er enkel.

Bæredygtighed og bekæmpelse af madspild

En af de ting, som SushiMania gerne vil slå et slag for, er råvarer af høj kvalitet og fokus på bæredygtighed.

Derfor bruger de kun de råvarer på markedet, som er fanget eller opdrættet under de bedst mulige forhold.

Som så mange andre restauratører prøver SushiMania også at bekæmpe madspild.

Derfor kan du hver aften inden lukketid score din sushi en del billigere end normalt. Boxe til en værdi af 200 kr. sælges til 100 kr. – Det er god stil.

App til lynhurtig bestilling

En del af SushiManias koncept er deres app. De har lavet en app, så du nemt og hurtigt kan bestille din sushi og afhente den.

Du kan selvfølgelig også ringe eller bare komme ind i butikken og vælge dine stykker der.

SushiManias app er faktisk ret nem at bruge. Du installerer, vælger det du vil bestille, indtaster dine oplysninger og afgiver din ordre, og så er det bare ind og hente sagerne.

Du er ikke mange tryk væk fra din aftensmad.

Det prøvede vi

SushiMania har rigtig mange forskellige slags sushi og også et par varme retter.

Efter at have set på de mange forskellige typer sushi i butikken, vender jeg hjemad med to store papirsposer på cyklen, og nærmest hele sortimentet.

De varme retter afprøves først, eftersom de jo hurtigt bliver kolde.

Både Gyoza med kylling og nobashirejer glider godt ned, og med de hjemmelavede dips til fungerer det godt.

Lækre ting fra frituren. Med henholdsvis chilimayo og Sushimanias egen sovs.

 

Efter de varme retter er det tid til sushi, og med knap 72 stykker i poserne har vi lidt at vælge imellem. Lad mig sige det kort – jeg gik IKKE sulten i seng!

Selvom det er take away, må det gerne se lidt pænt ud derhjemme.

 

Top 5 favoritterne

Vi kommer ikke uden om, at der klart er nogle favoritter imellem de mange slags sushi, der blev afprøvet. Her er Gastromands top 5 (ikke i nogen særlig orden):

  1. Nigiri, Lynstegt laks
  2. Kaburimaki, Laks dragon
  3. Kaburimaki, Avocado tempura
  4. Futomaki, Alaska
  5. Kaburimaki, Tempura royal

Især den lynstegte laks har en god smag med et snært af røg og grill.

Skal du ha’ bland-selv sushi?

Ja du skal! konceptet med at man kan vælge 2 stykker af en slags og 2 stykker af en anden slags fungerer rigtig godt og sikrer også, at du kan prøve noget forskelligt og finde dine egne favoritter.

Det er lidt som når man skal have fredagsslik i det lokale supermarked eller slikbutikken – her står du også og vælger og vrager mellem alt muligt forskelligt – det her er nok bare en del sundere.

Odenses sushiscene er helt sikkert blevet en vigtig spiller rigere med et stærkt koncept på bland selv delen.