Årets sidste weekend: Nytårsfester, krudt og koncerter

Skrevet af: Redaktionen

Her får du inspiration til, hvad du skal lave i årets sidste weekend. Slut 2017 af med en koncert, en teaterforestilling eller et brag af en nytårsfest på en Odenses ideelle restauranter eller barer.

For familien

Fredag kl 11.00 og 15.00: Frost Disney In Concert i Odense Teater
Prinsesserne Anna og Elsa vender tilbage til det store lærred i Koncerthuset, hvor Odense Symfoniorkester spiller op til en af Disneys største og flotteste tegnefilm: Frost.

Læs mere om koncerten her.

Fredag-søndag kl 15.00/19.00: Oliver Twist i Odense Teater
Lommetyvene er løs i denne medrivende historie om den forældreløse Oliver Twist og hans oplevelser i fattighuset og Londons underverden. Anbefales fra ca. 8 år.

Læs mere her.

Musik

Fredag kl 21.00: Chili Machine på Musikhuset Posten
For at markere 25-året for Rage Against The Machines’ debutalbum, spiller bandet Chili Machine et brag af en koncert. Her kan du blandt andet høre hele debutalbummet fra Rage Against The Machines og opleve Chili Machines fænomenale evne til at ramme den beskidte funk, rasende lyrik og hårde metal, som er essensen af Rage Against The Machines.

Læs mere her.

Nytårsfester i Odense

Hvis du ikke selv vil lægge hus og køkken til årets nytårsfest, så har vi samlet nogle Odense nytårsfester her, så du kan læne dig tilbage og nyde en kæmpe nytårsfest i byen.

Froggy’s fra klokken 18.30
Slip for besværet med indkøb og madlavning nytårsaften og lad Froggy’s forkæle dig med en fantastisk nytårsmenu.

Bestil bord og læs mere her.

Café Kræz
Café Kræz skyder det nye år ind med en kæmpe fest ,og en menu som er springfyldt med lækre retter. Ved Café Kræz er de kendte for at kræse for både smagsløg og festaber, og nytårsmenuen byder på en 6 retters nytårsmenu, bobler og et bølgende dansegulv for 750 kr.

Bestil bord og læs mere her.

BOWL’N’FUN
Hold din nytårsaften i The Grill og Bowl’n’Fun, som har arrangeret en fantastisk nytårsfest med en overdådig nytårsbuffet, dans, livemusik, festfyrværkeri, natmad samt øl, vin og bobler ad libitum for 899 kr.

Læs mere her.

Mmoks
Hos Mmoks fejrer de årets sidste dag på behørig vis, og i den anledning disker de op med et sandt festfyrværkeri af en menu og selvfølgelig masser af bobler.

Middagen slutter kl. 23.00, men du er meget velkommen til at blive og drikke vin og drinks.

Bestil bord og læs mere her.

Franck A
På Franck A kan du fejre det nye år med en 5 retters menu ledsaget af omhyggeligt udvalgte vine. De indleder aftenen med Mojito Royal og snacks, og en DJ vil sørge for, at natten kommer til at summe af feststemning.
Fra 800 kr. pr person.

Læs mere og bestil bord her.

Heidis Bier Bar
Kom til nytårsfest på Heidi’s Beer Bier Bar, som for andet år slår dørene op for glade nytårsgæster i ”Alpehytten”. Her er du inviteret til gratis champagne og kransekage kl. 23.59!

Læs mere her.

Køb årets Fyrværkeri

Fredag-lørdag kl 17.30: Demoafskydning på Odense Havn og Odense Congress Center
Kender du den bitre skuffelse nytårsaften, når fyrværkeriet ikke danner den smukke himmelbukket, som du havde håbet på? Den skuffelse kan du sikre dig imod ved at tage til demoafskydning og selv opleve raketter og batterier in action, før du tager krudtet med hjem.

Fyns Største Fyrværkeriudsalg afholder demoafskydninger ved Odense Congress Center den 29. december kl 17:30 og på Odense Havn den 28. og 30. december kl. 17:30.

Ved alle demoafskydninger står Banjo’s klar med en pølsevogn, så man ikke skal vælge årets krudt på tom mave. Derudover vil man møde personale, som har styr på fyrværkeri og sikkerhed. Læs mere her.

Shopping

Fredag-lørdag kl 10.20 og søndag 10-14: Butikkerne i Odense City holder åbent
Få byttet dine julegaver og gør dig klar et din nytårsfest i Odense Citys butikker.

Fredag-lørdag kl. 10.20 og søndag 10-14: Butikkerne: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder også åbent den 29. til 31. december, så det er stadig ikke for sent at få købt dit nytårsoutfit og det sidste nytårsgejl.

Stor international tattoomesse kommer til Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PxHere
Foto: PxHere

Drømmer du om at få den lille havfrue på overarmen? Eller hvad med en tapper tinsoldat? I så fald er HC Andersen Tattoo Convention lige noget for dig.

Den afholdes 17. og 18. august i Dok5000 på Odense Havn, og tattoomessen er den første internationale af sin slags i Odense nogensinde.

HC Andersen Tattoo Convention bliver en weekend i kropkunstens navn, og det afvikles helt i tråd med H. C. Andersens kunstneriske åre, som vi kender ikke bare fra eventyr, men også fra eksempelvis papirklip.

Publikum vil opleve de bedste tatovører fra både ind- og udland, og de vil naturligvis udføre deres arbejde på messen.

Der er derfor mulighed for både at få en nattergal eller et andet H. C. Andersen motiv med hjem eller blot komme helt tæt på og opleve tatoveringerne blive udført, hvis man ikke er modig nok til selv at prøve.

En del af H. C. Andersen Festivals

Tattoomessen arrangeres af Morten Jørgensen, der driver forretningen Søhus Tattoo på Klingenberg, i samarbejde med Orbit Event Group. Eventgruppen står også bag den tilsvarende messe, Prison Ink, der siden 2015 er blevet afholdt en gang om året i Fængslet i Horsens.

Arrangementet er heller ikke blot en arbejdende messe, men også et event for fagfolk, og der afholdes derfor allerede torsdag 16. august et specielt netværksmøde for de deltagende tatovører.

HC Andersen Tattoo Convention indleder en anden af Odenses store events – H.C. Andersen Festivals – som i år afholdes for sjette gang. I hele uge 34 er den rammen om en masse eventyrlige kulturaktiviteter for alle aldersgrupper, som udover Tatoo Convention også dækker teater, musik, dans, comedy, foredrag og meget andet.

Fodbold og Øl: Her finder du Odenses fedeste sommerjob

Skrevet af: Jens Erik Møller

Det kan næsten ikke kaldes et job, men ikke desto mindre får du løn for at se fodbold og drikke øl.

Når det danske fodboldlandshold i næste måned tager til VM i Rusland, så vises de indledende gruppekampe mod Peru, Australien og Frankrig på storskærm i Arkaden Food Market.

Det sker hhv. 16., 21. og 26. juni. Og i den forbindelse søger streetfood-markedet tre teknikchefer, som skal holde øje med, at storskærmen i Arkaden Food Market ikke går ud, under Danmarks kampe. Der ansættes en teknikchef pr. kamp.

For at komme i betragtning til jobbet, skal du også være villig til at smage på fadøllen for at sikre, at den har den helt rette temperatur. Jobbet kræver dog ikke tidligere erfaring fra ølsmagninger eller skærmkiggeri, skriver Arkaden Food Market i stillingsopslaget.

Du skal bære klaphat

Derimod er du forpligtet til at være iført en rød-hvid arbejdsuniform, der blandt andet består af en klaphat og matchende halstørklæde. Den stilles til rådighed af arbejdsgiver.

Lønnen er 200 kr. i timen, og man ansættes for en perioden på 2½ time.

Ansøgningsfristen er 4. juni kl. 12, og du kan læse stillingsopslaget her.

Knudepunkt lukker i fire uger: Ny tunnel skal bygges

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra mandag 28. maj og cirka fire uger frem vil Niels Bohrs Alle være spærret på den vestlige side af Campusvej-krydset.

Hér bliver en ny, færdigstøbt tunnel, som skal sikre overgangen for fodgængere og cyklister i det trafikerede kryds, sænket ned under vejbanen.

De mange cyklister, der dagligt krydser Niels Bohrs Alle ved Campusvej, får snart en ny tunnel, så de trygt kan krydse vejen.

For at genere trafikken mindst muligt er Odense Letbane og Odense Kommune blevet enige om at få støbt tunnelen på en fabrik i forvejen, så den kan sænkes ned på stedet.

Arbejdet speedes væsentligt op for at generere mindst muligt

Dermed kan arbejdet blive gjort væsentligt hurtigere, end hvis man havde valgt at støbe tunnelen på stedet. Denne proces tager nemlig typisk et halvt års tid, da man støber først den ene side og derefter den anden, så trafikken kan blive ledt forbi under arbejdet.

Tunnelsænkningen kræver dog et større gravearbejde på tværs af Niels Bohrs Alle. Vejen skal brydes op i hele sin bredde, og der skal graves en rende til tunnelen. Det medfører en midlertidig lukning af Niels Bohrs Alle, som bliver iværksat mandag 28. maj.

Projektet med at bygge tunnelen er igennem de seneste måneder blevet detailplanlagt, så lukningen af Niels Bohrs Alle kun forventes at vare i cirka fire uger. Tunnelen og de tilhørende cykelstier er dog først klar til at genåbne for bløde trafikanter til studiestart på SDU i september.

Ny station skal hedde Bilka

Tunnelbyggeriet er et tilkøb til letbaneprojektet, som Odense Kommune har bestilt Odense Letbane P/S til at udføre i forbindelse med anlægsarbejdet.

Letbanen skal køre ad Niels Bohrs Alle og svinge ind ad Campusvej mod universitetet og det nye regionshospital, Nyt OUH. På hjørnet af Campusvej og Niels Bohrs Allé bliver der placeret en letbanestation med navnet ”Cortex Park”. Længere henne ad Niels Bohs Alle, tæt på Ørbækvej, skal ligge endnu en station, som får navnet ”Bilka”.

Så det er om at finde et alternativ den næste måneds tid. Det gælder især de tusindvis af studerende og ansatte, der dagligt passerer Niels Bohrs Allé på vej til og fra SDU ad Campusvej. Et kryds der i dag er meget trafikeret i myldretiden.

Klar i juni: Meyers åbner restaurant i det gamle Albani-bryggeri

Skrevet af: Michael Qureshi
Billede fra Meyers i Frankfurt
Billede fra Meyers i Frankfurt

Det er langt fra kedeligt i restaurationsbranchen i Odense.

Mange nye steder åbner, og niveauet har aldrig været højere på spisestederne her i byen.

Nu er endnu et spændende projekt i fuld gang med at blive realiseret.

Royal Unibrew går nu også selv ind i restaurationsbranchen. Det gør de i samarbejde med den kendte kok Claus Meyer, der blandt andet har fået et internationalt gennembrud i byer som New York og Frankfurt.

Gamle tapperihal omdannes til restaurant og eventsted

Det er den gamle tapperihal på Albani bryggeriet, som skal omdannes til lækker stor restaurant og eventsted. Det bliver med lækre øl som omdrejningspunktet.

Spisestedet får navnet Anarkist. Her skal man nyde de mange forskellige øl, som det lille Royal Unibrew craft beer bryggeri laver. Tanken er, at Meyers skal få øllen og maden til at spille perfekt sammen og blive en attraktion på Fyn, som man er villig til at køre efter både fra København og Jylland.

“Det er en legeplads, hvor vi, Royal Unibrew og Meyers, går sammen om at give vores gæster en komplet oplevelse med øl og mad.

Vi skal få øl og mad til at komplimentere hinanden. Det kan være alt fra en øl-marineret bøf til en is med smagen af ale. Kulinarisk skal det her sted aldrig stå stille, og vi kommer ikke til at have et fast menukort,” siger Paw Hay, driftchef hos Meyers til TV 2 Fyn.

Stort lokale med plads til mange

Det er planen, at man med et food og beer lab også kan facilitere en masse rundvisninger både fra turister, virksomheder og private. Der kan være op til 500 mennesker og lokalet bliver omkring 850 kvadratmeter.

Ud over tyve forskellige ølhaner i baren med øl fra Royal Unibrew bryggeriet, så vil Anarkist have en restaurant, et åbent køkken, en lille butik med deres øl og merchandise, og sidst men ikke mindst en scene.

Det skriver TV 2 Fyn.

Åbningsdatoen er planlagt til den 22. juni.

Kom til kæmpe 30 års fødselsdagsfest – på genbrugsstationen

Skrevet af: Jens Erik Møller

I 1988 åbnede den første genbrugsstation i Odense.

Og det fejrer Odense Renovation i morgen lørdag 26. maj med ikke bare én fødselsdagsfest, men i alt otte fødselsdagsfester – en på hver af byens otte genbrugsstationer.

Dagen indledes med gratis rundstykker og drikkelse til de 200 første fremmødte på flere af pladserne, mens der er gratis pølser og drikkelse andre steder.

Derefter er der forskellige aktiviteter – du kan for eksempel være heldig og vinde fede genbrugspræmier i tombolaer på flere pladser, mens du på Villestofte, Rugårdsvej 275, skal undgå at ramme skraldespandene ved hjælp af en fjernstyret skraldebil.

Der er også god musik flere steder. Ved den allerførste genbrugsstation fra 1988 – Højme på Holkebjergvej – spiller rockbandet Lite Kite, mens Bolbro på Snapindvej får besøg af det gendannede odenseanske kultband The Live Museum.

Der er naturligvis gratis fødselsdagskage alle steder – se det fulde program for de enkelte genbrugspladser her.

Her ses Alice Faber, rådkvinde for magistratens 5. afdeling, og by-og teknikrådmand Edvin Witved ved indvielsen af Odenses første genbrugsstation i 1988 på Holkebjergvej. Foto: Odense Renovation

En af Danmarks højeste genbrugsprocenter

Gennem de sidste 30 år er der sket en stor udvikling med genbrug i Odense. I 1988 blev den første bemandede genbrugsstation indviet, og siden da er der kommet syv nye til.

Men det er ikke kun antallet af genbrugsstationer, der er steget, også den mængde affald, der genbruges, er vokset. I 1988 blev 54 % af det affald, der kom ind på genbrugsstationen genbrugt, mens genbrugsprocenten i dag er helt oppe på 87 %. Det er en af landets højeste genbrugsprocenter.

”Vi holder fødselsdagsfest, fordi vi gerne vil have endnu mere fokus på genbrug. I 1988 startede vi i det små, men i dag har vi 43 forskellige affaldstyper, som skal sorteres,” fortæller genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen til MigogOdense.

Her i 2018 har de nu otte genbrugsstationer i Odense omkring en million besøgende om året, og lørdag er alle – både stamkunder og nye kunder – velkommen til fødselsdagsfest.

Her finder du byens otte genbrugsstationer:

  • Seden, Bullerupvej 84 B
  • Villestofte, Rugårdsvej 275
  • Næsby, Egestubben 2F
  • Lindved, Energivej 10
  • Odense C, Havnegade 102
  • Bilka, Niels Bohrs Alle 148 B
  • Højme, Holkebjergvej 132
  • Bolbro, Snapindvej 21