Årets største bytur: Her kan du give den gas 1. juledag

Skrevet af: Morten Hopballe

Det er ingen hemmelighed, at juleaften ofte bliver tilbragt hjemme i familiens skød.

Det betyder, at mange unge mennesker, der har forladt Odense for at arbejde eller studere, vender tilbage til Odense for en stund.

I Odense er det derfor blevet en tradition for gamle venner at mødes i det fynske natteliv og feste igennem 1. juledag, når man har brug for en pause fra familien, julefrokoster og marcipankonfekten.

Mulighederne for at gense og sludre med gamle klassekammerater, eks-kærester og bekendte er mange. Mig&Odense har samlet en oversigt over de steder, som holder åbent 25. december.

Det er uanset, om du vil drikke en øl i rolige omgivelser eller skal give den gas til “Julebal i Nisseland” en sidste gang i december.

Caféer og barer

Amy’s Bar & Winehouse
Vinbaren i Jernbanegade holder åbent 25. december, så du kan nyde et glas kølig hvidvin og spise lækre tapas. Amy’s Bar & Winehouse åbner fra 19.00 til 03.00.

Café Skt. Gertruds
Ønsker du en intim og hyggelig aften, så læg vejen forbi Café Skt. Gertruds. Deres house DJ spiller lækker Soul og R’n’B hele aftenen, mens baren byder på øl, drinks og vin. Gertruds har åbent frem til kl. 03.

Café Kræz
Café Kræz holder åbent helt frem til kl. 04.00, hvor der både er plads til dans og cocktails til DJ’ens musik eller en sjus i baren.

Franck A
Det legendariske Franck A åbnede igen dørene i 2017, hvilket helt sikkert er til glæde for mange odenseanere og fraflyttere. Franck A holder åbent frem til kl. 03.00.

Froggy’s Café
Froggy’s Café åbner dørene til en sidste decemberfest med musik, drinks og god stemning helt frem til kl. 04.00.

Papas Papbar
Var der ingen brætspil blandt julegaverne, eller ønsker du en mere stille og rolig 1. juledag? Så er Papas Papbar åben fra 12.00 – 24.00. Her kan du nyde en kold øl, en friskbrygget kop kaffe eller prøve kræfter med et nyt brætspil.

Viggos og Ølhunden
Der er rig mulighed for at drikke en øl eller ti, så du kan få en ny dato på dit krus på Viggos. Viggos holder åbent frem til kl. 04.00, mens Ølhunden har åbent til kl. 03.00.

Gå i byen-steder

Blomsten & Bien
I kælderen hos Blomsten & Bien inviterer de til byens største jule-afterparty fra kl. 22-05. Her er der garanti for fest til den lyse julemorgen.

Heidi’s Bier Bar
Er du til afterskistemning og dans på bordene, så kan du feste hele natten på Heidi’s Bier Bar. Her er der garanti for at høre “Støvledans” og “Julebal i Nisseland”. Heidi’s Bier Bar har som altid åbent fra 20.00 – 05.00.

Nunchi
Hvis du ikke har været i Odense siden julen i 2016, så kender du muligvis ikke Nunchi. Nunchi er åbent i The Gym’s gamle lokaler, og 25. december inviterer de til Julebal i Nunchiland. De har åbent fra 23.00 til 05.00.

The Australian Bar
Hele Odenses A-bar holder åbent fra 22.00 til 05.00, så Odenses festglade unge kan fejre julen med klassekammeraterne.

Helt unikt tilbud: Overtag værtshus i Odense for 0 kroner

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Majoren/Facebook
Foto: Majoren/Facebook

De brune værtshuse er en stor del af den danske historie.

Rent faktisk er de ved at få et popularitets comeback, hvor flere og flere yngre mennesker bruger værtshusene til at varme op til byturen senere på natten.

Hvis du har gået med en nostalgisk drøm om at stå bag baren på dit eget værtshus, så er der opstået en gylden mulighed i hjertet af Odense.

Værtshuset Majoren i Overgade kan nemlig overtages ganske kvit og frit. Det skriver TV 2 Fyn.

Fuldtidsjob koster på energien

Siden september har kammeraterne Nicolai Lommer og Rasmus Dolmer drevet værtshuset Majoren sideløbende med fuldtidsjobs.

Men det kan de ikke længere overskue, og derfor er de klar til at overlevere nøglerne for 0 kr.

“Vi har skabt en forretning og en succes hernede, og vi har mange stamkunder.

Så det er ikke bare at sælge stedet. Vi håber i virkeligheden, at nogen vil overtage nøglerne til Majoren,” fortæller Nicolai Lommer til TV 2/Fyn.

Ramte også Ekstra Bladet

Nyheden ramte også onsdag et af Danmarks største medier, da Ekstra Bladet på deres website skrev nyheden.

På Ekstra Bladets Facebook fik den også vanvittigt mange kommentarer med over 1000 i skrivende stund.

Tidligere hed stedet Aben & Kyllingen, som var kendt som et af de bedste raflesteder i Odense.

Da makkerparret overtog stedet i Overgade renoverede de lokalerne helt igennem og fik sat et mere moderne udtryk ind.

Nicolai Lommer er i forvejen kendt i Odense, hvor han har sandwichbaren Lommer’s Sandwich og Salat, som også har til huse i Overgade.

Vild nyhed: Megastjernen Miley Cyrus kommer til Tinderbox

Skrevet af: Redaktionen

Den amerikanske popstjerne sættes på plakaten sammen med Giorgio Moroder, Stefflon Don, Eric Prydz og 20 andre danske og internationale navne

Plakaten til Tinderbox 2019 indeholder allerede verdensstjerner som Neil Young, Swedish House Mafia, Lana Del Rey, A$AP Rocky, Lil Uzi Vert, Billie Eilish, The Chainsmokers, Duran Duran, Greta Van Fleet, The Lumineers, Macklemore og mange andre.

Nu færdiggøres et allerede imponerende program med tilføjelsen af 24 stærke navne inklusive megastjernen Miley Cyrus, der topper, hvad der må siges at være den stærkeste plakat i festivalens 5-årige levetid.

Ingen har som Miley Cyrus konverteret en karriere som populær barnestjerne på tv til en provokerende, farvestrålende og konstant grænsesøgende karriere som popstjerne, der kun har gjort hende til et endnu større og mere omdiskuteret navn.

Siden Miley Cyrus i 2008 sprang ud som sanger i eget navn, har hun solgt 16 millioner plader, ligget nummer et på albumhitlisten i USA tre gange og haft verdensomspændende hits med sange som ”Malibu”, ”We Can’t Stop” og ”Wrecking Ball”.

Mere end en milliard visninger på Youtube

Sidstnævnte har mere end 1 milliard visninger på YouTube, hvilket var en afgørende faktor, da Time Magazine i 2014 for anden gang listede hende som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

Senest har Miley Cyrus medvirket på Mark Ronsons seneste hit, ”Nothing Breaks Like a Heart”, hvor den 26-årige sanger endnu engang viser, at uanset om det er pop, rock, rap eller country, så mestrer hun det som ingen anden.

Miley Cyrus har kun en gang tidligere spillet i Danmark, så det er lidt af en sensation, at den millionsælgende megastjerne har valgt at spille på Tinderbox som et ud af kun en håndfuld shows i Europa denne sommer.

“Vi er vanvittigt begejstrede over, at det er lykkedes at få så stort et navn med i sidste runde offentliggørelser. Der har været stor efterspørgsel på et stort popnavn, og med Miley Cyrus må man sige, at vi har leveret et af de største i verden lige nu.

Programmet i år er vanvittigt stærkt, og det har krævet et markant større musikbudget end tidligere. I år bruger vi ikke mindre end 58 millioner på musik, så prisreguleringen på billetten er geninvesteret i programmet,” siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Miley Cyrus får følgeskab af 23 andre spændende navne, hvor særligt legendariske Giorgio Moroder, og den stærke dancehall-rapper Stefflon Don er værd at fremhæve.

Derudover vil man kunne opleve Eric Prydz som hovednavn på Magicbox i år. Den populære svenske dj har haft internationale hits som ”Proper Education” og ”Pjanoo” og har stået bag remixes for verdensstjerner som Depeche Mode, Calvin Harris og Duran Duran.

Han ligger i top 20 på DJ Mags liste over verden største dj-navne, og lørdag aften står han som sidste navn på Magicbox.

Fed fest i vente: Grøn offentliggør endnu et stort dansk navn

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi kan ikke være de eneste, der glæder os til sommer, kolde fadøl, hyggeligt samvær og ikke mindst lækker musik på årets Grøn.

I 2019 besøger Grøn for 36. år i træk otte danske byer, og Odense er selvfølgelig igen at finde på tourplanen.

Det bliver fredag d. 26. juli, at Dyrskuepladsen igen bliver omdannet til en festplads uden lige.

Nu har endnu et stort dansk navn meldt sin ankomst.

Eneste live-koncerter i 2019

Carpark North fejrer i år deres 20-års jubilæum, og det bliver i selskab med Grøn.

De spiller nemlig en række helt særlige shows på årets grønne koncerter, som er det eneste sted man kan opleve Carpark North live i 2019.

Med Carpark North på plakaten er den danske sommer sikret lige dele kant, nerve og sammenhold.

Den rå energi, der fik bandet ud til resten af landet, er nemlig ikke svundet, siden gruppen i slut 90’erne overrumplede både publikum og anmeldere.

“At spille på Grøn er en følelse af at starte et lille “riot”.

En protest mod sofahængeri og ensomhed. Mod hængefjæs og regnvejr. Og et oprør for “høren-til”, kuldegysninger, vægtløshed og fadøl. På Grøn er vi alle en del af oprøret.

Og vi mærker det ligeså meget på scenen, som publikum mærker det på græsset,” fortæller Carpark North i en pressemeddelelse.

I radioen har gruppen været særdeles populære blandt andet med numre som “Transparent and Glasslike”, “Human” og sidste års rockhit “Raise Your Head”. Samlet er det blevet til hele fem gange som P3´s ”Ugens uundgåelige”.

“I år er femte år vi spiller Grøn, og det bliver bare bedre og bedre!

Vi glæder os helt vildt til at fyre den af på Grøn i år. Både til at spille rockmusik, slikke solskin, drikke fadøl og til at hænge ud med publikum og vores mega dejlige kolleger backstage.

Folk kan forvente et eksplosivt show og et ekstremt tændt band. Grøn er nemlig det eneste vi spiller i hele 2019.”

Tre store navne offentliggjort

Carpark North er det tredje danske navn, som skal sikre en kæmpe fest til sommer.

Det fulde program er endnu ikke offentliggjort, men Grøn har indtil videre offentliggjort to andre store danske navne.

Carpark North får nemlig selskab af rap-fænomenet Kesi og Scarlet Pleasure, som er et af de hotteste bands i Danmark lige nu.

“Vi glæder os helt vildt at spille på Grøn i 2019. Vi har meget stærke minder om vores debut på Grøn i 2017, og det bliver helt specielt at vende tilbage.

Det er en intens følelse af symbiose at rejse landet rundt i en karavane med andre bands og alle de frivillige – og så glæder vi os til at spille nye sange for publikum,” siger Scarlet Pleasure til grøn.dk

Hvad: Grøn
Hvor: Dyrskuepladsen, Odense
Hvornår: Fredag d. 26. juli fra klokken fra kl. 13.

Du finder info om billetkøb her.