MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Advarsel: Bakterier fundet i drikkevandet i dele af Odense

Af Redaktionen

Odense Kommune meddeler onsdag eftermiddag, at man skal koge vandet, før man drikker af det eller bruger det til madlavning.

Der er fundet bakterier i drikkevandet i området omkring OUH og Odense Zoo. Derfor anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at beboerne i området koger vandet, før det drikkes eller bruges til madlavning.

Der er i en vandprøve målt coli-bakterier. Indtil videre anbefales beboerene i det berørte område at koge vandet..
To minutters kogning dræber eventuelle bakterier i vandet. Vandet fra hanerne kan godt bruges til for eksempel håndvask, bad, tøjvask, kogning af kartofler og lignende.

Institutioner og beboere bliver informeret direkte

Institutioner og beboere i området bliver informeret direkte.

Da der er en formodning om forurening af drikkevandet, anbefaler Styrelsens for Patientsikkerhed, at beboerne koger vandet, før de drikker af det eller bruger det til madlavning.

På VandCenter Syds hjemmeside www.vandcenter.dk kan man finde svar på de mest centrale spørgsmål vedr. mistanken om drikkevandsforurening.

VandCenter Syd afventer lige nu resultater af de opfølgende prøver, der forventes klar i løbet af i morgen den 12. september. Herefter ved Vandcenter Syd, om der er tale om en fejl i prøvetagningen eller der er grund til at opretholde koge-anbefalingen..