Nyt sted i Odense: Serverer brunsviger-sauce til æbleskiver og vafler

Skrevet af: Kamilla Kilias

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør de hyggelige stunder, hvor man med god samvittighed kan mæske sig i julemad og godter.

En af de ting, der i særdeleshed hører julen til, er æbleskiverne – den danske delikatesse der klassisk nydes med flormelis og syltetøj.

Men forestil dig så en kombination af den berømte julespise og en snasket, sukkerig brunsvigersauce.

Lyder det lækkert? Så kan du godt glæde dig over den nye pop-up bod Vofor Vafler, der er åbnet i Storms Pakhus.

Pop-up bod i Storms

Det er nemlig lige præcis æbleskiver og vafler med brunsvigersauce, der bliver serveret hos den nyligt åbnede Vofor Vaffel.

Boden er blevet til i anledningen af, at julen er lige om hjørnet, så odenseanerne kan få deres julespise med et lokalt twist af den fynske specialitet.

Det kommer derfor til at fungere som en pop-up bod, der holder åben hele november og december i anledningen af den kommende højtid.

Fynske kæmpe æbleskiver

Vaffel- og æbleskivejernene damper af varme i den lille bod, inden de smøres godt og fyldes med pandekagedej.

Æbleskiverne bliver nærmest dobbelt så store, som den størrelse man er vant til at få i frysepakkerne fra supermarkedet.

Det er der en helt særlig grund til:

“De er lidt større, så folk kan få noget for deres penge. Men det gør også, at midten bevarer fugtigheden,” fortæller Thanh Phan, der er indehaver af boden, til MigogOdense.

Han tilføjer:

“Hvis der er noget fynboerne elsker, så er det brunsviger. Så hvorfor ikke kombinere det?.”

Koster 29 kr. for to æbleskiver

Manden har jo ret.

De nylavede og sprøde æbleskiver drysses med flormelis, for så til sidst at toppes med den hjemmelavede brunsvigersauce.

Genistregen kan købes i portioner af enten to eller fire.

To styks æbleskiver koster 29 kr., og fire styks koster 49 kr.

Skal de bades i brunsvigersaucen, skal man slippe fire kroner yderligere.