Ugens Tip: Odense har fået et ægte greasy amerikansk BBQ-sted
Gastromand er en af Danmarks største madblogs og medejer af MigogOdense. Fremover leverer de gode tips til spisesteder i Odense.
Da Restaurant The Balcony bukkede under for coronakrisen var det klart et tab for Odenses restaurantscene.
Faktisk var jeg ved at færdiggøre en anmeldelse af The Balcony, da nyheden om lukningen tikkede ind. “Ærgerligt” tænkte jeg – også selvom oplevelsen måske ikke scorede topkarakter.
For det, som The Balcony og i øvrigt en række andre restauranter gør (og gjorde) i Odense, er at løfte niveauet.
Lukningen betød bl.a. at kok Anders Jensen måtte finde på noget nyt at lave, og det har så resulteret i madboden Pops i Storms Pakhus.
De åbnede tilbage i starten af oktober, og konceptet er amerikansk barbecue mad. Jeg kan lige så godt sige det med det samme – det har vi sgu manglet i Odense.
Vi kan fodre grise med burgerjoints og pizzasteder, men sådan rigtig fedtet amerikansk grillmad, det findes der ikke så meget af.
Alsidigt menukort
Retterne hos Pop’s spænder ret bredt. Fra fried chicken og sandwiches til lækkert kød fra “smokeren”.
Dertil kan forskellige sides, sauces og dips bestilles.
Som sædvanligt skulle jeres udsendte prøve lidt af hvert, så vi valgte at kaste os ud i en gang spareribs, en Missisippi (Fried chicken) og en gang nuggets.
Portionerne var helt godkendt. Der var en god mængde mad til prisen.
Spareribsene var godt møre og havde en god smag. Jeg kunne dog ikke fornemme røgsmagen, så for min skyld kunne de sagtens få mere røg.
Til gengæld var der virkelig god røgsmag på de tilhørende grøntsager i form af tomater og squash.
Selve det øvrige tilbehør til spareribsne var en grov kartoffelmos, coleslaw, majs og lidt salat. Det hele var godt tilsmagt og hang fornuftigt sammen med kødet.
Selve barbecuesaucen gjorde det godt, så alt i alt et rigtig fint måltid, der helt levede op til mine forventninger. (Men stadig – mer’ røg, så kommer jeg helt op og ringe).
Kyllingen skal være saftig
De sprøde kyllingestykker, (man kan også kalde dem voksen-nuggets) var dejligt sprøde og fint krydrede.
Som jeg måske lidt antyder, så var det nogle ret store stykker, og det er helt fint med mig. Derudover var kyllingekødet vigtigst af alt saftig, og det er altafgørende, når vi snakker fried chicken. Tør kylling er et no-go.
Til sådan en omgang kylling var der også tilbehør. Det var i samme boldgade som til spareribsene, med i stedet for en grov kartoffelmos, blev man budt på sprøde kartoffelkroketter (som jeg dog tvivlede på var hjemmelavede) med en lækker ranch dressing til.
Nyt favoritsted på Storms
Jeg må sige, at selvom der var tale om “simpel” mad, så virkede det godt på mig.
Det var fedtet, der var gode smage, og som jeg indledningsvis nævnte, så har jeg bare savnet noget ordentlig barbecue i Odense. Læg dertil at man jo også kan drikke noget fornuftigt øl på Storms, så er jeg altså solgt.
Jeg håber virkelig på mindre corona til sommeren 2021, og jeg går ud fra, at smokeren kommer udenfor på Storms, så hele havnen kan dufte af lækker grillmad – så kommer jeg – det er helt sikkert!
Hvad: Pops – American BBQ er åbnet i Odense
Hvor: Storms Pakhus