Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Æld med ynde – men hold dig ung på samme tid

Af Redaktionen

Annonce

Vi vil alle sammen gerne være så naturlige som muligt. Det er forståeligt, og det er det, som de fleste af os bestræber sig på. Men vi vil altså også gerne holde os unge, og i hvert fald ikke se ældre ud end vi er, på trods af de af og til dårlige valg, som vi har taget igennem vores ungdom og i alle de år hvor, at vi måske ikke kendt til alle risiciene.

Vi er heldigvis blevet både klogere og dygtigere i dag, og det er derfor muligt at passe og pleje os, så vi ikke nødvendigvis behøver at ligne nogen, som har ligget i solen i alle årene af 70’erne og 80’erne smurt ind i citronsyre og kokosolie.

Hvad kan vi selv gøre

Der findes et hav af ting, som vi kan gøre derhjemme. Både i form af forebyggelse og for at redde mange af de dumme beslutninger, som vi tog dengang, at vi ikke vidste bedre.

I dag ved vi hvad, at solarium og sol gør ved vores helbreds såvel som vores huds look udadtil. Havde vi vidst det dengang, så havde de fleste nok ikke haft konkurrencer om hvorvidt, at vi kunne blive brunest og ligge længst i solen ad gangen.
Man kommer i dag langt med lidt personlig pleje. En god hudcreme og body scrub, og så kan vi hjælpe vores krop og hud godt på vej til de bedre tider.

Det behøver ikke nødvendigvis at være skidedyrt selvom, at det er muligt at købe cremer og serums, som lover mirakler og guld og grønne skove.

Pas på kroppen indefra

Spis ordentligt og brug din krop. Det er ikke kun udseendet, som vi er interesseret i at holde ung. Vi vil gerne kunne lege med vores børnebørn på gulvet, og vi vil gerne selv kunne fungere i dagligdagen, når vi bliver gamle.
Få noget motion, spis dine vitaminer og sørg for at få frisk luft. Kroppen og huden har godt af det.

Desværre så er alkohol og sukker ikke en del af denne diæt. Det er selvfølgelig tilladt i lige så store mængder, som du selv ønsker, men det gør absolut intet godt for vores kroppe.

Få hjælp udefra

Når skaden er sket, så er der desværre ikke så meget, som du selv kan gøre derhjemme. Du skulle have brugt solcreme i stedet for olie, da du var ung. Du kan dog bekæmpe både pigment forandringer og rynker forsaget af solen ved hjælp fra behandlinger såsom peelings og botox.
Det er ikke for alle at få foretaget disse såkaldte kosmetiske behandlinger, men det kan altså sagtens laves naturligt og pænt uden, at du kommer til at ligne et plastikmareridt eller en skræmmekampagne fra den røde løber i Hollywood.

Er du til plastiklooket, så er du selvfølgelig også velkommen til at dyrke det. Det er helt op til dig.

Del artikel

Andre læser også