MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ændring i smitteopsporing: Ringer ikke længere ud til smittede

Af Redaktionen
Foto: Region Nordjylland, Line Bloch Klostergaard
Foto: Region Nordjylland, Line Bloch Klostergaard

Fra i morgen, tirsdag den 1. februar, klassificeres COVID-19 ikke længere som en samfundskritisk sygdom, og det betyder også, at Styrelsen for Patientsikkerhed justerer kursen for smitteopsporingen.

I en pressemeddelelse skriver de, at de ikke længere vil ringe ud til alle smittede.

Smitteopsporingen ringer således ikke længere uopfordret til smittede. Har man som smittet behov for hjælp og rådgivning, er der fortsat mulighed for, at man kan ringe til smitteopsporingen eller angive i selvbetjeningsløsningen, at man ønsker at blive ringet op.

Styrelsen vil ligeledes fortsætte med at sende et brev med forholdsregler i e-Boks til alle smittede, og styrelsen anbefaler fortsat, at smittede benytter styrelsens selvbetjeningsløsning på sundhed.dk til smitteregistrering.

“Smitteopsporing, som vi hidtil har kendt det, er ikke længere nødvendigt eller realistisk. Langt de fleste er blevet fortrolige med COVID-19 og ved, hvad de skal gøre, hvis de bliver smittet eller er nær kontakt.

Men der er stadigvæk borgere, som har brug for hjælp og rådgivning. Smitteopsporingen står derfor stadigvæk til rådighed for alle dem, som fortsat ønsker telefonisk hjælp og rådgivning,” siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Løbende skalering

Styrelsen for Patientsikkerhed har gennem hele epidemien løbende tilpasset opgaver og bemanding i smitteopsporingen efter, hvordan epidemien udviklede sig.

Styrelsen vil i løbet af februar vurdere behovet hos borgerne i forhold til hjælp og rådgivning, så der kan tages stilling til det fremadrettede beredskab.

“Vi er i en fase nu, hvor COVID-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom. Tiden er derfor inde til at slippe den uopfordrede, aktivt opsøgende indsats til smittede.

Vi har endnu ikke set, at kurven over antal dagligt smittede er knækket, derfor står vi fortsat til rådighed for de borgere, der har brug for vores hjælp og vejledning. På sigt skal vi ned på et grundberedskab, hvis størrelse vi vil bruge den kommende tid på at vurdere,” siger Birgitte Drewes.

Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også