Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ærkekøbenhavneren Benjamin Hav afslører: “Jeg havde en OB-hue som dreng. Det var meget mærkeligt”

Af Christina Frederiksen

Han er et af tidens hotteste navne, og lige om lidt giver han koncert i Odense.

Det har han faktisk gjort en del gange før, og det er da også mest gennem musikken, at Benjamin Hav kender Odense.

“Mit forhold til Odense er primært bundet op på de koncerter, jeg har spillet i byen. Alligevel vil jeg sige, at mit forhold til Odense er stort og omfangsrigt,” fortæller han til MigogOdense.

Der er en lidt sjov ting med Odense. Nu nævner jeg ikke navne, men jeg har kolleger i branchen, der er bange for Odense.

Benjamin Hav, rapper

På lørdag, 12. november, gæster Benjamin Hav & Familien Sydbank Arena, som man, uden at være ejendomsmægler, roligt kan sige ligger et stenkast fra OB’s hjemmebane.

Og de striwede fra Ådalen er da også nogle af dem, Benjamin Hav først nævner, da snakken falder på hans forhold til Odense.

“Jeg havde sådan en OB-hue som dreng, altså fra dengang OB smadrede Real Madrid,” fortæller Benjamin Hav og mindes, hvordan den strikkede beklædningsgenstand overhovedet ikke gav nogen form for streetcred for en 9-årig dreng på Østerbro.

Mange er bange for Odense

“Altså, jeg er født og opvokset i København, og så gik jeg rundt med en blå- og hvidstribet OB-hue. Det var meget mærkeligt. Det var der også mange, der syntes,” siger Benjamin Hav og tilføjer:

Benjamin Hav & Familien. Foto: Flemming Bo Jensen

“Det har jeg også talt med Odbjerg om”.

Hans musikerkollega Andreas Odbjerg, hvis man skulle være i tvivl.

Og så er vi tilbage ved musikken – og koncerten på lørdag, som Benjamin Hav ser frem til.

Hvilket faktisk ikke er indlysende, for Odense er en by, som mange af hans musikerkolleger frygter lidt at spille i.

Om Benjamin Hav:

37 år

Født og opvokset på Østerbro i København

Slog i gennem med rapgruppen Benal

Gik siden solo og optræder nu sammen med “Familien”

Optrådte på årets Heartland Festival som han sammen med Tinderbox kalder nogle af “Danmarks absolut bedste festivaller”

“Der er en lidt sjov ting med Odense. Nu nævner jeg ikke navne, men jeg har kolleger i branchen, der er bange for Odense,” siger Benjamin Hav og griner.

“Der er mange, der synes, at det er lidt svært at spille i Odense og har det sådan lidt, “uuh, bliver der nu solgt billetter nok og kommer der overhovedet nogen og ser os”,” siger Benjamin Hav.

Men det problem har han heldigvis ikke.

Benjamin Hav. Foto: PR

“Vi har altid fået god behandling i Odense. Jeg har været meget heldig og mange er kommet og har set mig både solo, og da jeg spillede med Benal,” siger Benjamin Hav.

Rasmus Botoft varmer op – helt konkret

Med sig på efterårsturnéen rundt i landet, og således også i Odense, har Benjamin Hav & Familien et kendt og lidt anderledes navn med som opvarmning, nemlig skuespilleren Rasmus Botoft, der for mange er kendt fra Rytteriet.

“Han er det nyeste medlem af Familien. Jeg har en lang og glorværdig historie med Rasmus. I stedet for at lave musikalsk opvarmning er det Rasmus, der varmer op.

Det fungerer utroligt godt. Han er et sjovt menneske, der varmer op som sig selv. Jeg kan ikke afvise, at der bliver sunget, men primært handler hans opvarmning om bevægelse. Også kroppens bevægelse. Så det bliver helt konkret opvarmning, han står for,” siger Benjamin Hav.

Om lørdagens koncert i Odense siger han:

“Vi vil forsøge at give publikum en familiær oplevelse. Vi forsøger at skabe et rum, hvor tilliden er intakt. Jeg ønsker folk det bedste, og mest af alt ønsker jeg at give folk en oplevelse af, at de tager noget med sig fra vores koncert. Der er ingen garantier, men vi gør os umage.”

Billetter til Benjamin Hav & Familiens koncert i Sydbank Arena kan købes her.

Del artikel

Andre læser også