Ævle-brunner med flødeskum: Det bliver et KÆMPE ja tak herfra

Uh oh.
Vi er godt klar over, at vi lige nu bevæger os ud på dybt vand – “afBrundsdybt” kunne man fristes til at sige.
Men vi har simpelthen smagt en brunner med flødeskum hos Baker Boys, og vi kunne godt lide den.
Og dét til trods for, at flødeskum jo overhovedet ikke hører hjemme på en fynsk fremstillet brunsviger.
Det er i Nordjylland, at de har denne nærmest blasfemiske og ikke mindst brundlovs-stridige tradition for at servere brunner med flødeskum.

Nå, men hos Baker Boys på Edisonsvej gør de det også.
Men vi synes faktisk, at de er undskyldt. For det er nemlig ikke en helt almindelig brunsviger, de flankerer med flødeskum.
Det er en såkaldt “ævle-brunner” – altså en kombineret brunsviger/æblekage.
Bunden er lavet af almindelig brunsviger-bløddej.
Oven på ligger en æble- og hvidvinskompot, og oven på den ligger et lag brunsvigerremonce. Det hele toppes så af med marcinpancrumble og serveres altså med flødeskum.
Og det smager bare virkelig godt.
Det må vi her på redaktionen tilstå, selvom det føles en smule forræderisk at tale godt om denne nordjyske omgang med brunsvigeren.
Men vi undskylder os med, at det er ok, når nu det faktisk ikke er en rigtig brunsviger, der er tale om.
For alle ved jo, at der selvfølgelig hører flødeskum til en æblekage.
Hos Baker Boys kan man selvfølgelig også få en helt almindelig brunsviger, men i forbindelse med Brunsvigerens Dag er man altså også klar med brunsviger med smag.
Udover ævle-brunner kan man også få brunsviger med smag af lakrids, kardemomme og marcipan hos Baker Boys.
Et stykke ævle-brunner med flødeskum koster 16 kroner hos Baker Boys.