Afslører stort kaffe-marked: Verdens største julefestival åbner i næste måned

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Til november kommer verdens største Jule- og vinterfestival Glow til Odense. 

Det er et koncept opstået i Canada, som nu indtager Skandinavien med Odense som byen, man satser på.

I Danmark er den varme duft af kaffe en mindst ligeså vigtig del af hyggelige stunder som et sødt stykke bagværk.

Derfor har Glow Odense indgået et stort samarbejde med den viborgensiske kaffevirksomhed Peter Larsen Kaffe, der skal være med til at skabe hygge, glæde og gode afslapningsstunder.

Festivalen slår dørene op den 21. november til et indendørs vintereventyr på hele 6000 kvadratmeter.

Det betyder, at Glows kaffeglade gæster kan se frem til et væld af spændende og smagfulde kaffeoplevelser og smagsarrangementer, som kommer til både at udfordre og forkæle deres smagsløg.

Kaffesmagning og bagværk med kaffe i

De besøgende kan blandt andet blive uddannet i kaffens mange smagsnuancer, komme til kaffesmagning, teste fermenteret og aromatisk kaffe samt smage bagværk med kaffe i.

“Med sine mere end 100 år på bagen og en stor passion for kafferistning er Peter Larsen Kaffe ekspert i at skabe hygge, at samle folk omkring kaffen og ikke mindst at udvikle smagfulde kaffeoplevelser.

Deres passion, grundighed og legende tilgang til kaffe passer godt til vores vision om at skabe magi, nærvær og eventyrlige oplevelser for gæsterne.

Derfor glæder vi os helt vildt til at byde vores gæster velkommen og give dem unikke kaffeoplevelser, som de både kan nyde på stedet, og som de kan bruge i deres eget lille kaffekøkken derhjemme,” siger direktør for Glow Odense, Eva Pasgaard.

En bæredygtig tilgang til kaffe

Peter Larsen Kaffe har opmærksomheden rettet på en legende og bæredygtige tilgang til kaffe.

Det har blandt andet ført dem til at udvikle fermenteret kaffe tilsat vandkefir, og de har eksperimenteret med bagværk lavet af kaffeskaller sammen med virksomheden Bakery By Doktor.

“Vi har gang i mange spændende projekter i Peter Larsen Kaffe – alt sammen med udgangspunkt i bæredygtighed og nysgerrighed overfor kaffe som produkt og som proces.

Til Glow Odense indvier vi blandt andet gæsterne i vores smagshjul og lærer dem at smage forskel på de mange forskellige kaffesorter, og vi viser, hvordan vi fremstiller en helt ny form for drik lavet af fermenteret kaffe,” fortæller Martin Holmblad, der er leder af Peter Larsens kaffebarer.

Glow Odense finder sted fra den 21. november til den 4. januar 2020 og afholdes i opvarmede lokaler på Faaborgvej 248 B i Odense SV.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00