Albanis store nyhed: Sender fire specialøl på markedet

Skrevet af: Redaktionen

Er du vild med øl – måske i særdeles specialøl – så har Albanis nye mikrobryggeri en julegave til dig.

Mikrobryggeriet Theodor Schiøtz Brewing Co. har nemlig netop sendt sin første ølserie på gaden.

Ølserien har fået navnet Anarkist, og har dermed både sit navn og sin inspiration fra bryggeriets grundlægger, Theodor Schiøtz, der i 1859 grundlagde det odenseanske bryggeri, og af mange blev kaldt netop en anarkist.

Den nye Anarkist-serie består af fire specialøl – en New England IPA, en Ginger Pale Ale, en Motueka Lager og en Brown Ale – der på hver deres måde bidrager til ambitionerne for Theodor Schiøtz Brewing Co.:

”Det er en serie af specialøl, der nedbryder alle konventioner. Vores brygmestre har sluppet deres passion og kreativitet løs for at skabe nye smagsoplevelser og en serie af øl, der udfordrer det forventede – stærkt inspireret af Theodor Schiøtz, der også insisterede på at gå nye veje,” siger Jesper Larsen, Marketing Portfolio Manager Craft Beer hos Theodor Schiøtz Brewing Co.

Potentialet for specialøl eksploderer

At Albani vælger at etablere et mikrobryggeri og satse endnu mere på markedet for specialøl, er der flere grunde til.

Den helt oplagte er naturligvis, at det er et marked, der til trods for, at det har været stigende i efterhånden mange år, stadig har et kæmpe potentiale.

Lige nu står markedet for specialøl for cirka 15 procent af det danske ølmarked, men Bryggeriforeningen forudser, at den andel bliver fordoblet i løbet af de næste tre år:

”Markedet for specialøl er vokset meget igennem de sidste mange år, og vi har faktisk haft flere tilløb til at bygge et mikrobryggeri. Igennem de seneste år har vi udviklet en række specialøl på Albani, og det har været en både spændende og lærerig proces for vores os. Samtidig har kunderne fået smag for nye ølvarianter, så derfor er tidspunktet det rigtige nu,” siger Jesper Larsen og tilføjer:

”Vi kan godt brygge specialøl på de eksisterende anlæg, men det er meget mere fleksibelt at brygge øl på et mindre anlæg, og den fleksibilitet er man nødt til at have, hvis man vil skabe unikke oplevelser for forbrugerne.”

Grundlæggeren og Odenses udvikling mødes

Tankerne bag det nye mikrobryggeri binder Albanis grundlægger og nutidens Odense sammen:

”Theodor Schiøtz Brewing Co. er opstået på skuldrene af mere end 150 års bryggertraditioner startende med netop Theodor Schiøtz. Han har inspireret os til at være nysgerrige i forhold til det øl, vi skal lave, og han trådte også nye veje. Det samme gør byen, vi bor i,” siger Jesper Larsen og tilføjer:

”Odense er i en rivende udvikling, og det er også til inspiration for den måde, vi arbejder med øl på. Vi vil gerne brygge øl, der er udfordrende og relevante – ikke bare for folk her i byen, men også for folk i hele landet og måske i hele verden. Vi gør det på vores måde med inspiration i det, der sker omkring os.”

Om Anarkist-serien

Idéen bag Anarkist-serien er at bryde konventionerne fuldstændigt ned. Med passion, kreativitet, nysgerrighed, opdagelseslyst og troen på, at tingene kan gøres anderledes og bedre, præsenterer Anarkist-serien nye smagsoplevelser.

New England IPA
New England IPA er brygget med Mosaic-, Motueka- og Pacific Gem-humle samt et skud rabarber og hyldeblomst, som supplerer den frugtige humlekarakter – og så har vi udeladt bitterhumle for at undgå den tørre bitterhed.

Ginger Pale Ale
Ginger Pale Ale er en forførende Pale Ale, der gør op med vanetænkningen. Den er brygget med Simcoe- og Mosaic-humle, og så har vi som noget helt unikt tilsat ingefær.

Motueka Lager
Den frugtrige Motueka tør-humlede Lager viderefører Theodor Schiøtz’ arv ved at gøre oprør mod ‘det forventede’. For smagens skyld har vi brugt traditionelt gulvmaltet pilsnermalt som hovedingrediens.

Brown Ale
Med vores Brown Ale er vi med falsk beskedenhed gået efter at brygge den perfekte brown ale. Det har krævet fem udsøgte malte og en af de mest klassiske engelske humler: East Kent Goldings.

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.