MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stigende smitte: Alle i Odense opfordres til at blive testet

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Falck
Foto: Falck

I dag rammer Odense Kommune en incidens på 400 som den 42. kommune ud af landets 98 kommuner, hvilket betyder at der rutinemæssigt iværksættes en række ekstra tiltag for at forhindre smittespredningen yderligere.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse i dag.

“Smittestigningen er bekymrende men kommer ikke bag på os, da tendensen gør sig gældende i hele landet.

Derfor har vi hele tiden fokus på at bekæmpe Covid-19. Fra i dag iværksættes yderligere tiltag særligt på børn- og ungeområdet, hvor udbruddet er størst men også blandt de 16 – 18-årige ses en stigning.

Vores fokus er på hurtigst muligt at få bragt smitten ned igen, så vi undgår endnu flere restriktioner,” siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

Særligt børn og unge rammes

Det er særligt byens børn og unge, der bliver smittet med Covid-19.

Der er bl.a. konstateret udbrud af sygdommen på 23 af byens skoler samt i forbindelse med fx fritidsaktiviteter, og derfor er det også særligt på børn- og unge områder, der skrues op for indsatserne:

“Smitten er høj nu blandt børn og unge, og det skal vi tage alvorligt.

Det gælder om at stå sammen om de ting, vi kan gøre for at mindske smitten. Heldigvis skal vi ikke sende børn hjem fra daginstitutionen eller skolen, men vi skal bruge alle de greb, der begrænser smitten og sikrer, at børnene fortsat kan have deres hverdag i børnehaver og skoler.

Det er vigtigt for børnenes trivsel at have så normal en hverdag som muligt. Så lad os sammen følge alle anbefalinger og få brudt de smittekæder,” siger rådkvinde Susanne Crawley fra Børn- og Ungeforvaltningen.

De konkrete, nye tiltag indebærer blandt andet at klasser så vidt muligt ikke blandes på tværs af årgange, at større sociale arrangementer i skolerne aflyses, opfordring til at forældre og medarbejdere holder afstand.

På dagtilbudsområdet betyder det, at børnene så vidt muligt skal være i mindre faste grupper samt at aflevering og hentning så vidt muligt igen skal foregå udendørs.

SMS til byens borgere

Derudover har Odense Kommune en række igangværende tiltag i byen.

De har bl.a. skrevet en SMS til alle Odenses borgere, hvori de skriver, at Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle lader sig teste og blive vaccineret.

Udover smitten blandt byens børn og unge, så bliver også særligt ikke-vaccinerede borgere ramt af Covid-19.

Der er flere vaccinesteder tilgængelige i Odense – blandt andet på Athenavænget (kræver tidsbestilling) og i Vollsmose, hvor der er drop-in-vacciner én dag om ugen og med tidsbestilling de øvrige dage.

Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også