Odenses største gadefest: Så er alle navnene til Generator afsløret

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Generator
Foto: Generator

Der er lagt op til en studiestart af rang, når Generator fra den 5-7. september indtager Odense med et fyrværkeri af musik og fest i byens gader.

Odenses største gadefest har nu offentliggjort navnene på plakaten til tre dages fest i byens gader.

Det allerstørste navn, der svinger vejen forbi er den danske verdensstjerne Martin Jensen. Han er på DJ Mags top 100 og spiller på de største scener verden over med hits som “All I Wanna Do” og “Solo Dance”.

Han kommer ikke til at stå alene som dansk dj med internationalt snit, da også Faustix gæster årets Generator efter en del international erfaring med fx Diplo, mens TooManyLeftHands også finder vej til Odense i starten af september.

Vil du hellere have kunstnere, der synger, så frygt ej, for nogle af landets lækreste artister finder også vej til det fynske.

Nørrebro-rapperen Noah Carter kommer ridende på sin bølge af friske beats, der har rullet i både ud- og indland, mens de etablerede, tonstunge titanere TopGunn og Emil Stabil sætter dagsordenen, når Odense By omdannes til en scene.

Lord Siva og andre fede navne

Hvis du ønsker en afstikker med sprød urban sangstemme, så kan du læne dig ind i musikken fra Lord Silva, der lader hudløs ærlighed regne ned over de stemningsfulde stræder.

Der er endnu mere hip hop af tip-topkvalitet foran scenen til Fouli og Jamaika.

Det handler dog ikke kun om danske kunstnere, og Generator byder igen velkommen til internationale aktører.

Just Kiddin (UK) har remixet mange store stjerner, og er senest selv aktuelle med singlen “There For You” der er blevet streamet over 16 millioner gange alene på Spotify.

Lilly Palmer (CH) medbringer de tungeste beats fra sit techno-arsenal, mens Andrea Martini vil søge at navigere igennem dine følelser, fra sjælen og helt ud til fingerspidserne.

Zookeepers og Nonsens er måske ikke startet i udlandet, men de har høstet udenlandsk respekt og store samarbejder, mens de også har knækket koden til en række festivaler og spillet lange turnéer ude i verden.

X Factor fætre optræder

Generator disker også op med pop, når de to fætre i Vkation leverer pålidelige toner, som dem man oplevede, da de deltog i X-Factors 10. sæson.

Siden da har de selv komponeret, og udgivet musik, senest singlen “Me Gustas”.

Statisk leverer også solid pop på festivalen , mens Farveblind trækker på hypen fra deres koncerter på SPOT Festival og ikke mindst deres optræden til GAFFA-Prisen 2019, med deres unikke take på en kombination af poppet udtryk og deephouse/techno.

Oplev også flere nye spændende navne som Katia Nathalie, der startede ved dj-pulten allerede som 16-årig, og nu har sat kursen og ambitionerne mod London og himlen.

Dj duoen Anek leverer house, som den kan høres på deres seneste EP Chemistry, mens MONTI leverer hip hop med fuld instrumentalisering og vilde vers.

FRAADS og ICEKIID bidrager yderligere til årets talentmasse af hip hop, mens DJ Muchacho sørger for positiv pladevending.

Generator er klar til at tage imod de mange nye studerende i Odense fra den 5. – 7. september 2019.

Torsdag og lørdag afholdes de store fester, der kræver festivalarmbånd. Fredagens gadefest er gratis, og her offentliggøres program og de mange co-creators løbende.

Du kan læse mere om billetter her

Her er de største navne vi glæder os til

Martin Jensen

Topgunn

Noah Carter

Emil Stabil

Faustix

TooManyLeftHands

Lord Siva

Plakaten til Generator

 

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.