Odenses største gadefest: Så er alle navnene til Generator afsløret

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Generator
Foto: Generator

Der er lagt op til en studiestart af rang, når Generator fra den 5-7. september indtager Odense med et fyrværkeri af musik og fest i byens gader.

Odenses største gadefest har nu offentliggjort navnene på plakaten til tre dages fest i byens gader.

Det allerstørste navn, der svinger vejen forbi er den danske verdensstjerne Martin Jensen. Han er på DJ Mags top 100 og spiller på de største scener verden over med hits som “All I Wanna Do” og “Solo Dance”.

Han kommer ikke til at stå alene som dansk dj med internationalt snit, da også Faustix gæster årets Generator efter en del international erfaring med fx Diplo, mens TooManyLeftHands også finder vej til Odense i starten af september.

Vil du hellere have kunstnere, der synger, så frygt ej, for nogle af landets lækreste artister finder også vej til det fynske.

Nørrebro-rapperen Noah Carter kommer ridende på sin bølge af friske beats, der har rullet i både ud- og indland, mens de etablerede, tonstunge titanere TopGunn og Emil Stabil sætter dagsordenen, når Odense By omdannes til en scene.

Lord Siva og andre fede navne

Hvis du ønsker en afstikker med sprød urban sangstemme, så kan du læne dig ind i musikken fra Lord Silva, der lader hudløs ærlighed regne ned over de stemningsfulde stræder.

Der er endnu mere hip hop af tip-topkvalitet foran scenen til Fouli og Jamaika.

Det handler dog ikke kun om danske kunstnere, og Generator byder igen velkommen til internationale aktører.

Just Kiddin (UK) har remixet mange store stjerner, og er senest selv aktuelle med singlen “There For You” der er blevet streamet over 16 millioner gange alene på Spotify.

Lilly Palmer (CH) medbringer de tungeste beats fra sit techno-arsenal, mens Andrea Martini vil søge at navigere igennem dine følelser, fra sjælen og helt ud til fingerspidserne.

Zookeepers og Nonsens er måske ikke startet i udlandet, men de har høstet udenlandsk respekt og store samarbejder, mens de også har knækket koden til en række festivaler og spillet lange turnéer ude i verden.

X Factor fætre optræder

Generator disker også op med pop, når de to fætre i Vkation leverer pålidelige toner, som dem man oplevede, da de deltog i X-Factors 10. sæson.

Siden da har de selv komponeret, og udgivet musik, senest singlen “Me Gustas”.

Statisk leverer også solid pop på festivalen , mens Farveblind trækker på hypen fra deres koncerter på SPOT Festival og ikke mindst deres optræden til GAFFA-Prisen 2019, med deres unikke take på en kombination af poppet udtryk og deephouse/techno.

Oplev også flere nye spændende navne som Katia Nathalie, der startede ved dj-pulten allerede som 16-årig, og nu har sat kursen og ambitionerne mod London og himlen.

Dj duoen Anek leverer house, som den kan høres på deres seneste EP Chemistry, mens MONTI leverer hip hop med fuld instrumentalisering og vilde vers.

FRAADS og ICEKIID bidrager yderligere til årets talentmasse af hip hop, mens DJ Muchacho sørger for positiv pladevending.

Generator er klar til at tage imod de mange nye studerende i Odense fra den 5. – 7. september 2019.

Torsdag og lørdag afholdes de store fester, der kræver festivalarmbånd. Fredagens gadefest er gratis, og her offentliggøres program og de mange co-creators løbende.

Du kan læse mere om billetter her

Her er de største navne vi glæder os til

Martin Jensen

Topgunn

Noah Carter

Emil Stabil

Faustix

TooManyLeftHands

Lord Siva

Plakaten til Generator

 

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her