Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fem nye makerspaces: Nu kan alle odenseanere prøve kræfter med teknologi

Af Nathalia Hentze Nielsen

I starten af oktober fik Odense fem nye makerspaces, som skal være med til at styrke børn og unges teknologiforståelse og færdigheder.

Fire af dem findes på Kroggårdsskolen, Tingløkkeskolen, Ungdomshuset og Syddansk Erhvervsskole, hvor børn og unge får gavn af dem.

Det sidste og femte makerspace bliver et særligt et af slagsen. Det åbner nemlig midt i Borgernes Hus, så alle odenseanerne kan prøve kræfter med teknologien.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Teknologisk værksted

Det er ikke helt ved siden af at kalde et makerspace for et teknologisk værksted, men det er også et værksted, hvor det analoge håndværk møder ny teknologi.

Her findes redskaber som lasercuttere, 3D-printere, foliecuttere, limpistoler, VR-briller, symaskiner, laptops, pap, papir og sakse, der gør det muligt for både børn, unge og voksne selv at konstruere prototyper på egne opfindelser.

Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser.

“Når man bor i verdens bedste robotby, skal der naturligvis være et sted centralt i byen, hvor børn, forældre, bedsteforældre, iværksættere, kunstnere og andre idémagere kan tage hen for at være opfindsomme og prøve at skabe noget nyt, som man ikke lige kan lave derhjemme.

Hvis børnene for eksempel beslutter sig hjemmefra for, at de vil lave en lampeskærm, en dørstopper eller designe deres eget navneskilt med en lasercutter, så er muligheden der.

Et makerspace har udstyret til, at kreative hoveder og dygtige hænder kan folde sig ud,” fortæller børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Makerspace i robotbyen

Er du barn i Odense, ved du måske allerede, hvad et makerspace er, men det er ikke sikkert, at dine forældre og bedsteforældre ved, hvad det er.

Nu kan du invitere de voksne med i makerspace i Borgernes Hus. Alle i familien kan prøve kræfter med teknologien, og måske finder I endda på en helt ny dims.

Makerspacet i Borgernes Hus er dog ikke kun for børn og familier.

Er du kunstner, designer, iværksætter, freelancer eller bare glad for at udvikle, så har du en spændende mulighed i det nye makerspace i Borgernes Hus. Helt konkret kan du skabe en prototype på din idé og teste dens funktion.

“Den hurtigtvoksende robotklynge i Odense har sat byen på verdenskortet, og det forpligter.

Odenses robot- og techvirksomheder er afhængige af mennesker med skarpe hjerner og kreative hænder. De nye makerspaces bidrager til at styrke børn, unge og voksnes kompetencer til fremtidens arbejdsmarked.

Et makerspace i Borgernes Hus sætter et ekstra lag på den digitale transformation, fordi det er tilgængeligt for både skolebørn og deres lærere og for kreative og innovative borgere. Samtidig viser makerspacet også, at vi er en robotby i det offentlige rum,” siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt.

Del artikel

Andre læser også