Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alt du bør vide om ansvarsforsikringer

Af Annoncør

Hvad enten du skal til at stå på dine egne ben og flytte hjemmefra, eller du måske har boet for dig selv i et stykke tid – så er der altid nogle ting som man har det med at overse, og dermed ikke have styr på. En af de ting er at være ordentligt forsikret.

For selvom det kan virke som en stor udgift, som man måske hellere vil bruge på noget andet, så er det nemt noget man kan ærgre sig over at have fravalgt, hvis man pludselig står i en træls situation hvor du bliver betegnet som den ansvarlige for situationen.

Skal man have en ansvarsforsikring?

Der er som udgangspunkt ingen lovgivning der som sådan kræver, at du tegner en ansvarsforsikring – der er dog visse undtagelser. Hvis man eksempelvis har en motorcykel eller bil er det til gengæld lovpligtigt at have en ansvarsforsikring.

Det betyder dog imidlertid ikke, at du bare bør ignorere at være godt forsikret hvis du ikke har et motorkøretøj. Du risikerer nemlig at stå med mange trælse ekstra udgifter hvis uheldet pludselig er ude, og det bliver vurderet at det er dig der står til ansvar. Derfor er det altid en god idé, at undersøge hvilke forsikringer man bør tegne, og hvad de dækker over.

Hvad dækker en ansvarsforsikring?

Det kan godt lyde en smule alvorligt, men det er fordi det faktisk også er alvorligt. For hvis du en dag står overfor et erstatningskrav på baggrund af et uheld, så kan beløbet hurtigt løbe op i mange kroner – og derfor bør du tegne en ansvarsforsikring.

Den dækker nemlig hvis står til ansvar for skade på andres ting, eller endnu være på en anden person i et uheld. Du kan blive meget klogere på hvorfor en ansvarsforsikring er en god idé her: https://www.almbrand.dk/produkter/familie-og-fritid/ansvarsforsikring/

Del artikel

Andre læser også