MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fyns Politi: Har anholdt mand for drab på tilfældig i Vollsmose

Af Michael Qureshi

Fyns Politi har tirsdag kl. 10:25 anholdt en 21-årig mand og sigtet ham for drabet den 24. juni 2020 på en 31-årig borger ud for Egeparken i Vollsmose.

Den dræbte befandt sig tilfældigt i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.

Efter en massiv og meget grundig efterforskning kunne efterforskere fra Fyns Politi tirsdag formiddag anholde den mand, som længe har været i politiets søgelys i forbindelse med drabet på en uskyldig borger fra Vollsmose.

Vigtig milepæl

Den anholdte er sigtet for at have afgivet det skud, der ramte og dræbte den 31-årige mand, der tilfældigt befandt sig i skudlinjen, da skuddet faldt.

“Dagens anholdelse er en meget vigtig milepæl i denne sag, hvor efterforskerne virkelig har arbejdet benhårdt på at skaffe det nødvendige grundlag for at kunne skride til en anholdelse.

Vi har jo tidligere sagt, at vi havde en klar formodning om, hvem der afgav det dræbende skud, men at vi var nødt til at holde det for os selv, hvor langt vi var med efterforskningen, fordi det er et vanskeligt miljø at efterforske i.

Jeg kan stadig ikke komme nærmere ind på detaljerne, men dog sige, at der bag dagens anholdelse ligger et meget intensivt og yderst minutiøst efterforskningsarbejde,” siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Tre måneder med næsen i sporet

Den 17. september 2020 frigav politiet video og billeder af den formodede gerningsmand samt en beskrivelse af flugtruten efter skudepisoden, og den 25. september 2020 kunne politiet anholde en 25-årig mand og sigtet ham for medvirken til drabet. Denne mand sidder fortsat varetægtsfængslet i sagen.

Men der skulle altså gå yderligere godt tre måneder, før det var muligt at anholde den mand, som politiet mener afgav det dræbende skud og som i flere måneder har været i politiets søgelys.

“Jeg forstår godt, hvis nogen synes, der er gået rigtig lang tid, inden vi i dag kunne anholde den formodede drabsmand, men det er bare nødvendigt, at grundlaget for anholdelsen er det rigtige.

Det er baggrunden for, at det har taget så lang tid. Det her er en sag, der med rette har skabt stor utryghed blandt de mange mennesker, der bor og arbejder i Vollsmose.

Jeg håber meget, at vi med anholdelsen i dag kan bidrage til at genskabe trygheden, men også samtidig sende et klart og utvetydigt signal til det kriminelle miljø om, at politiet holder fast og bruger alle muligheder for at få straffet dem, der ikke holder sig på den rigtige side af loven,” siger Jesper Pedersen

Skudepisoden ved Egeparken i Vollsmose var en konsekvens af en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Fyns Politi oprettede i forbindelse med konflikten både skærpet strafzone og visitationszone af hensyn til borgernes sikkerhed og tryghed.

Ud over selv anholdelsen af den formodede drabsmand, så har politiet i dag også ransaget flere adresser i forbindelse med sagen.

Grundlovsforhør onsdag

Den anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense onsdag formiddag. Der vil fra anklagemyndighedens side blive anmodet om, at grundlovsforhøret foretages for lukkede døre.

Fyns Politi er overbevist om, at der stadig er borgere, som ligger inde med relevante informationer om drabssagen.

Derfor er politiet fortsat interesseret i at modtage henvendelser om sagen – det gælder også, hvis nogen har billeder eller video, der kan hjælpe politiet med at fastlægge alle detaljer før, under og efter drabet. Ring på telefon 114, kontakt Vollsmose Nærpoliti eller send et tip på politi.dk (skriv tip i søgefeltet), hvis du ved noget.

Del artikel

Andre læser også