Anmeldelse af Restaurant Aro: Værkstedsgourmet fra øverste hylde

Skrevet af: Madsvin.com
Restaurant ARO er med i DinnerDays
Restaurant ARO er med i DinnerDays

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

Den odenseanske restaurantscene står, på vanlig vis, aldrig stille. Et af de nyeste skud på stammen er Restaurant Aro, en restaurant med to kyndige herrer bag styrpinden; Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe.

Hvis navnene lyder bekendt, er det muligvis fordi deres samlede erfaringer blandt andet stammer fra Hotel d´Angleterre, Geranium, Pluto, Gorilla, Kok & Vin, og Le Sommelier.

En restaurant i et værksted

Modsat så mange andre restauranter i Odense, har man her valgt at indrette et gammelt værksted, så det kan agere samlingspunkt for mennesker, der ønsker en god spiseoplevelse.

Når man ser bygningen, kan man hurtigt forestille sig en række komplikationer forbundet med lokaler af denne type, såsom akustik. Det er der taget højde for.

Indretningen er nærværende og varm, og der er højt til loftet i både bogstavelig og overført forstand.

Uanset hvor man sidder, er der fri udsigt til køkkenet – noget jeg altid har fundet fascinerende.

Champagne og varierende snacks

I glasset får vi hurtigt skænket et glas champagne fra Pierre Bertrand; markant dosage der bliver holdt smukt i skak af en højt syreniveau. Skøn velkomstchampagne.

Til champagnen følger der fem forskellige snacks, startende med hummersalat, tomat og chips – en meget fersk snack med gode tomater, mangler for mig lidt fedme og salt.

Hummersalat, tomat og chips

Hurtigt følger en saltet, confiteret kammusling smukt anrettet på en ske i lag bestående af kammusling, rå æble, selleri, æblegele og ved siden af en sauce på selleri og brunet smør.

Igen bevæger vi os i det ferske segment af mad, hvor den brunede smør virkelig klæder resten af elementerne. Den kommer desværre ikke helt op at ringe, da den, igen, er lidt undersaltet.

Kammusling, æble, selleri og brunet smør

Tredje snackservering er disse smukke krustader med salvie, andelevermousse og et andehjerte på toppen. Straks er vi i det lidt mere fyldige køkken, og andeleveren smager dejligt igennem – er man til lever, som jeg, er denne snack vidunderlig, men kunne igen godt bruge lidt salt.

Krustade med salvie og and

Ved fjerde snackservering begynder der virkelig at ske noget. Vi får en tatar med spicy estragonmayo og sort sesam, der er rullet i glaskål. Tataren er ualmindeligt godt tilsmagt, faktisk så godt, at det muligvis er den bedste tatar, i hvert fald i snackmæssig forstand, jeg har fået.

Tatar

Sidste snack er en baconbouillon med citrontimian serveret i en kop, der skal drikkes, som den er. Meget velsmagende, men bouillonens kraft taget i betragtning, blev det hurtigt en meget stor portion.

Baconbouillon

En syvretters middag

Først nu begynder den “rigtige” middag, startende med en farseret rødtunge, alsacisk-inspireret surkål, radiser og muslingesauce. Fisken er perfekt tilberedt, og saucen luftig og lækker.

Kålen byder sig til med en dejlig syre, og binder retten fornuftigt sammen. Jeg kunne godt savne lidt mere varme til fisken og saucen, eller en mindre portion, så den holder sig tilpas varm i den tid, det tager at indtage den.

Farseret rødtunge, surkål, muslingesauce

Magisk efterår på en tallerken

Selv på afstand kan man nærmest mærke, hvad der i anden servering, vil komme. Duften af trøffel er umiskendelig, og den er behagelig. På tallerkenen får vi flotte, tykke strimler af saltbagt rødbede samt fermenteret hvidløg, der hurtigt suppleres af en sauce på rødbede, hyldebær, valnødder og lidt trøffel.

Afslutningsvis toppes retten af med friskrevet trøffel. Rødbeden er perfekt tilberedt og smager vidunderligt, det fermenterede hvidløg giver den skønne smag, som kun fermenteret hvidløg kan, og saucen med rødbede, hyldebær og valnød komplimenterer det hele smukt, hvor valnøddenoterne afslutningsvis runder det hele af.

Vi har her at gøre med en ret, der består jordlige noter fra rødbeden, den fermenterede hvidløg og trøflen – er det for meget? Niks. For mig at se, er retten knivskarpt tilsmagt, og er en af de absolut bedste retter, jeg har indtaget i år. Godt lavet.

Saltbagt rødbede, sort hvidløg, trøffel og valnød

Køkkenet holder fingeren på pulsen, og vi får en tiltrængt lille pause, inden vores tredje ret serveres. Vi skal have svinefilet fra Grambogård, bagte jordskokker, et sprødt net af svinefødder, portobellosvampe, en sauce og en creme af inaktiv gær.

Sidstnævnte har jeg aldrig hørt om eller smagt før, men jeg håber bestemt ikke, at det er sidste gang.

Kødet er perfekt tilberedt, jordskokkerne ligeså. Nettet er sjovt og smukt, men smager ikke af så meget, og portobellosvampene er diskrete i deres smagsudtryk.

Under svampene gemmer sig førnævnte jordskokker med en creme af inaktiv gær på toppen, som smager.. himmelsk. Inaktiv gær smager, åbenbart, meget syrligt, og det klæder retten. En ret du bør unde dig selv at prøve.

Svinefilet, jordskokker og portobello

Aftenens “rigtige” hovedret er et stykke krogmodnet oksefilet, smørglaserede gulerødder, paneret oksehale og en puré på persille.

Hvor vi tidligere har været på spændende og lettere eksperimenterende grund, trækker Restaurant Aro her det sikre kort. Kødet er flot, men overraskende smagløst. Gulerødderne smager dejligt, men sammen med persillepuréen, der for mig minder lidt om udkogt persille, bliver det lidt for “suppe, steg og is”-agtigt. Den panerede gang oksehaler er rettens højdepunkt.

Oksefilet, oksehaler, persille og gulerødder

Smeltet ost for feinschmeckere

Osteanretningen hos Restaurant Aro en den sæsonafhængige Mont d’Or – en ost der får enhver osteelsker, som undertegnede, til at knibe en glædeståre. Her er den bagt med lidt hvidvin og rosmarin, serveret med et stykke maltbrød og lidt svesker ved siden af.

Osten er fed, cremet og lækker, og rosmarinen klæder den godt. Brødets kraftige maltkarakter er lækkert, og velsagtens en nødvendighed, for at kunne byde Mont d’Or osten op til dansk.

Svesken smager fint, men er der egentlig bare, uden nogen større funktion for mig – her er det osten der regerer, og svesken er forvist til de bagerste rækker.

Mont d’Or, maltbrød og sveske

På nuværende tidspunkt er vi så mætte, at vi beder om blot ét eksemplar af hver af de resterende to desserter, som vi kan dele.

Vi får en skøn creme på gedefriskost, bagte blommer, og på toppen en is af creme fraiche. En sød dessert der bruger det bedste af de syrlige mælkevareprodukter, og som er meget appellerende til min smag. Mætheden til trods gled desserten utroligt hurtigt ned – skøn dessert.

Confiteret clementin, friskost og kærnemælk
Friskost, bagte blommer og is på creme fraiche

Aftenens sidste ret er endnu en sød dessert, hvor vi får honningsyltede pærer og salatkaramel toppet med sprød nougat samt en kugle vaniljeis. Pærerne er skønne og møre, og især karamellen, de er fyldt med, smager så englene synger.

Vanilje er nærmest en nødvendighed, når man laver desserter med pærer, og også her smager det skønt sammen.

Syltet pære, saltkaramel og vanilje

Betjeningen

En særlig ros sendes til betjeningen fra Restaurant Aro. Gennem hele aftenen blev vi godt og nærværende behandlet af både kokke og tjener, hvor især sidstnævnte, Jens, leverer en service, der er niveauer over det man ser på de fleste restauranter – michelin-restauranter inklusiv.

Du kan forvente en hjertevarm og god service fra start til slut.

Resultatet

Det er meget svært at vurdere Restaurant Aro. For mig at se, kunne majoriteten af de fem snacks være lavet af én restaurant, og retterne af en anden. Der var tydeligt gode idéer bag de fem snacks, men især tilsmagningen trænger til finpudsning.

Retterne var derimod på et tårnhøjt niveau, hvor kun retten med oksefilet stikker kedeligt ud.

Den saltbagte rødbede var en magtdemonstration inden for vegetarisk kogekunst, retten med svin og inaktiv gærcreme ualmindeligt spændende og inspirerende, og de to søde desserter var behagelige og velsmagende.

Aro bærer lidt præg af at være det nyeste skud på gourmetstammen i Odense med et par svage elementer hist og her, noget jeg forventer at der styr på, når de har et par uger mere på bagen. På langt de fleste parametre, var det en god oplevelse, hvor især velsmag og nærvær er i højsædet.

Uanset hvordan det hele vendes og drejes, så serverer Restaurant Aro, overordnet set, ualmindeligt velsmagende mad – og deres service er i en liga for sig selv.

Giga-nyhed: Ed Sheeran kommer til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Til sommer 2019 giver verdensstjernen Ed Sheeran koncert i Danmark, og du kan møde ham lige her i Odense.

“Det er et scoop for Ed Sheeran-fans og et scoop for Odense, at Odense med et koncertområde som Tusindårsskoven kan tiltrække en musiker af Ed Sheerans kaliber.

Han er et etableret verdensnavn, og jeg er virkelig glad for, at dygtige folk har kunnet trække ham hertil.

Odense har udviklet sig til en rigtig stærk musikby med en etableret festival, store koncerter og en levende musikscene, og jeg har store forventninger til, at Ed Sheeran vil give os en fabelagtig oplevelse.”

Sådan lyder reaktionen fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel på, at Ed Sheeran den 28. juli 2019 giver koncert i Tusindårsskoven i Odense.

Står bag kæmpehits

Den 27-årige popmusiker og singer-songwriter er manden bag kæmpehits som Thinking Out Loud, Shape of You og The A Team fra hans tre plader, hvoraf den seneste ‘Divide’ fra 2017 høstede en Grammy-pris for bedste ‘Pop Vocal Album’.

“Det er unikt, at Odense med Tusindårsskoven har et sted, som kan lægge scene til så stor en enkeltkoncert, som Ed Sheerans med garanti bliver.

Tusindårsskoven er ved at udvikle sig til hele Danmarks koncertscene. Skoven har allerede bevist, at den på bedste vis kan huse Tinderbox, en af landets største musikfestivaler, og nu kobler vi i den grad en gedigen enkeltkoncert på.

Det lover rigtig godt for fremtidige koncerter i Odense og for odenseanernes musikoplevelser,” siger Peter Rahbæk Juel.

Eneste i Danmark

Koncerten i Tusindårsskoven bliver Ed Sheerans eneste i Danmark, Sverige, Norge og Nordtyskland næste år.

Koncerten er en del af en Europa-turné, som Ed Sheeran indleder til maj 2019. Det er koncertarrangøren Down the Drain, som arranger Ed Sheerans koncert i Tusindårsskoven.

“Da muligheden for at få at lov til at lave en dansk koncert med Ed Sheeran opstod, var det helt naturligt for os at foreslå Tusindårsskoven og Odense som hjem for hans største danske koncert nogensinde.

Vi har fra Tinderbox virkelig gode erfaringer med at præsentere verdensnavne som Rammstein og Depeche Mode i de flotte omgivelser i godt samarbejde med Odense Kommune.

Så når verdens største popstjerne til juli går på scenen i Odense, bliver det med garanti et show, der får skoven til at se flottere ud end nogensinde før,” siger talsmand John Fogde.

Her kan du tjekke for billetter

Bond på en helt ny måde: Casino Royale som filmkoncert i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

James Bond har mange fans over hele verden, og filmene trækker altid mange fans i biografen.

Til november har odenseanerne mulighed for at opleve filmlegenden på en helt ny måde, når Casino Royale vises onsdag d. 7 november kl 19.30 i ODEON.

Mens filmen vises på det store lærred, leverer Odense Symfoniorkester, synkront med filmens scener, den legendariske Bond-musik af David Arnold.

Dagen før optræder Odense Symfoniorkester i Aalborg med Casino Royale opsætningen, så det er særdeles eftertragtet.

Den mest sete film i rækken

Det er Daniel Craig, der indtager rollen som agent 007 i Casino Royale, og faktisk var det hans første Bond-rolle i rækken, der vakte stor begejstring blandt fans og anmeldere.

Ud over Daniel Craig tæller rollelisten også de kendte skuespillere Eva Green, Judi Dench, Westworld-aktuelle Jeffrey Wright og ikke mindst de to danske stjerner Jesper Christensen som Mr. White og Mads Mikkelsen i rollen som Le Chiffre.

Dermed kan publikum glæde sig til at opleve en ægte Bond-klassiker i en storslået musikalsk atmosfære.

James Bond – Casino Royale er den 21. i rækken af den populære James Bond-serie, og var den mest sete film i de danske biografer i 2006 med 700.000 solgte billetter.

Det er Film Concerts Live!, der i samarbejde med EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM), Christopher Entertainment og ODEON præsenterer Casino Royale in Concert, der udgør første del i James Bond Concert Series.

Du kan læse mere om filmkoncerten her.

Møbelbutik åbner: Stor Happening i weekenden midt i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På lørdag den 22. september vil 70 designerstole pryde Gråbrødre Plads i Odense, hvor forbipasserende kan sætte sig ned, nyde en gratis kop kaffe og stoppe tiden for en stund.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler åbner deres første butik med tidløst design i Odense – og stolene doneres efterfølgende til Frivilligcenter Odense.

Stop op, sæt dig ned og nyd nuet. Det er budskabet på lørdag.

Her vil 70 designerstole fra FDB Møbler blive opstillet fra 10-17, og forbipasserende blive opfordret til at sætte sig ned, stoppe tiden og nyde en gratis kop kaffe.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler i næste uge slår dørene op til deres første butik i Odense med tidløst design af store danske designere som Børge Mogensen, Poul M. Volther og Jørgen Bækmark mfl. – og ikke mindst alle de nye danske designskud, som FDB Møbler samarbejder med.

Foto: FDB Møbler

Det tidløse danske design kan opleves i FDB Møblers nye flagship store i Odense, der åbner fredag den 28. september i Kongensgade 37.

På åbningsdagen vil der være forfriskninger og gode tilbud, ligesom FDB Møbler på dagen vil fremvise et spændende kunstsamarbejde med billedkunstner Anders Bonnesen, der har fortolket én af de helt store designklassikere.

”Vi har et ønske om at “ignorere” tiden med vores design, der skal kunne holde i flere generationer; og på alle måder være tidløst.

På lørdag på Gråbrødre Plads opfordrer vi derfor folk til at ignorere tiden for en stund sammen med os og opleve nuet på én af vores stole – og få en forsmag på, hvad vores første butik i Odense byder på,” fortæller Ole Kiel, der er direktør for FDB Møbler.

Stolene doneres til Frivilligcenter Odense

Happeningen skal sætte fokus på, hvor vigtigt det er at stoppe op, nyde nuet og derved gøre øjeblikke i hverdagen tidløse.

Derfor er der på dagen også sørget for gratis kaffe, som kan nydes i eget selskab eller med den, der har slået sig ned på nabostolen.

Du kan blandt andet finde denne ikoniske Børge Mogensen-stol i den nye FDB Møbelbutik. Foto: FDB Møbler

Når dagen er slut vil de 70 stole fra FDB Møbler blive doneret til Frivilligcenter Odense, som er knudepunkt for frivillige sociale foreninger i Odense – foreninger der med omtanke, erfaring og gåpåmod støtter socialt udsatte borgere i at stoppe op i deres liv for at lade det tage en ny drejning.

“Det betyder meget for os, at Frivilligcenter Odense har haft lyst til at modtage stolene efter vores arrangement på Gråbrødre Plads, hvor de forhåbentligvis i mange generationer fremover vil kunne bidrage til at hjælpe socialt udsatte borgere i Odense” fortsætter Ole Kiel.

De 70 stole vil blive brugt til at opgradere rammerne for de frivillige sociale organisationer i Odense, der benytter Borgernes Hus til at hjælpe udsatte i byen.

Byens største ædedolke: Hvem kan slå rekord på sushi-restaurant i Odense?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kings Running Sushi
Foto: Kings Running Sushi

Kender du det med, at man oppe i hovedet kan spise mere, end maven reelt kan overkomme?

Buffet og mad ad libitum klinger godt i ørerne, men oftest må man kapitulere, når man har været oppe et par gange.

Men på sushi-restauranten Kings Running Sushi & Buffet i Albanigade i Odense C er der gået sport i at slå rekorder.

Især grupper af fyre er ellevilde for at kalde sig for Odenses største ædedolke. På Kings Running Sushi kan man hapse forskellige sushi-ruller ad libitum, mens de kører rundt om disken.

Nye rekordindehavere

Hvor de fleste nok nyder at kunne vælge lidt af hvert, når det kommer rullende, så går andre lidt anderledes helt vildt op i at slå rekorder. Faktisk er det på daglig basis, at rekorden for flest tallerkener på to og en halv time bliver forsøgt slået.

Forleden kunne man så se på Kings Running Sushi, at 4 personers rekorden blev slået af fire unge gutter. De kom igennem hele 231 tallerkener i tidsrummet, og dermed er de indehavere af den nuværende rekord.

Blot 11 dage forinden havde fire andre gutter kørt igennem 204 tallerkener, men deres rekord blev altså kortvarig.

Man kan også kæmpe om 2- og 3 personers rekorden, hvis man ikke lige kan samle et hold på fire. Tre drenge klarede forleden sig igennem 160 tallerkener.

Det store spørgsmål er så blot, hvornår rekorden overtages igen af nye ædedolke?

Smag på 300 forskellige portvine: Ny stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker vin, og vi elsker meget vin.

Således bliver mange hede drømme opfyldt, når Odense Portvinsfestival slår dørene op for første gang den 3. november.

20 stande med mere end 40 forskellige portvinsmærker og 200-300 forskellige portvine.

Det er, hvad der venter i Odeon.

Bag festivalen står de to odenseanske portvinsentusiaster Thomas K. Nielsen og Niels Strøjer, som begge har mange års erfaring med portvin.

Niels Strøjer blev således i juni i år optaget i portvinsbroderskabet Confraria do Vinho do Porto.

”Portvin er populært som aldrig før herhjemme – og det gælder blandt folk i alle aldre og begge køn.

Derfor synes vi, at Odense fortjener en stor messe med et bredt udbud af portvin, hvor man kan smage portvin i forskellige genrer og fra forskellige huse,” forklarer Niels Strøjer.

De to stiftere af Odense Portvinsmesse

Plads til flere portvinsfestivaler

At Odense allerede har en anden portvinsfestival, som finder sted i september i Vintapperstræde, vidner blot om portvinens popularitet.

De to arrangører er ikke i tvivl om, at der er plads til begge initiativer.

”Det er to meget forskellige koncepter, så vi er overbeviste om, at de to festivaler fint supplerer hinanden. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at interessen er stor nok til os begge,” siger Niels Strøjer.

På Odense Portvinsfestival er konceptet, at man køber adgangsbillet til en smagning af to timers varighed – enten i tidsrummet kl. 13-15 eller kl. 16-18.

Herefter vil gæsterne frit kunne få smagsprøver fra de 20 forskellige stande, som alle har et stort udvalg af portvin.

Producenter fra Portugal kommer også til Odense

Gæsterne bestemmer altså selv, hvilke typer og hvilke portvinsmærker, de vil smage – alt efter, hvad hjertet begærer.

Enkelte meget eksklusive portvine vil desuden kunne tilkøbes. Bag en del af standene vil ikke kun står importører fra hele landet, men også producenter fra Portugal.

Arrangørerne har allerede fået tilsagn fra adskillige repræsentanter fra portvinshusene, som vil være til stede og selv skænke ud til gæsterne.

Det gælder f.eks. mærket Blackett.

”Jeg glæder mig at komme til Odense og møde de danske portvinsentusiaster.

Vi mærker en stor interesse for portvin i Danmark, og det vil jeg gerne kvittere for ved selv at være til stede, så jeg kan snakke med gæsterne,” udtaler Pedro Carneiro fra Blackett.

Billetter til Odense Portvinsfestival kan købes gennem Odeons billetsystem eller på www.odenseportvinsfestival.dk