Anmeldelse af Restaurant Aro: Værkstedsgourmet fra øverste hylde

Skrevet af: Madsvin.com
Restaurant ARO er med i DinnerDays
Restaurant ARO er med i DinnerDays

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

Den odenseanske restaurantscene står, på vanlig vis, aldrig stille. Et af de nyeste skud på stammen er Restaurant Aro, en restaurant med to kyndige herrer bag styrpinden; Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe.

Hvis navnene lyder bekendt, er det muligvis fordi deres samlede erfaringer blandt andet stammer fra Hotel d´Angleterre, Geranium, Pluto, Gorilla, Kok & Vin, og Le Sommelier.

En restaurant i et værksted

Modsat så mange andre restauranter i Odense, har man her valgt at indrette et gammelt værksted, så det kan agere samlingspunkt for mennesker, der ønsker en god spiseoplevelse.

Når man ser bygningen, kan man hurtigt forestille sig en række komplikationer forbundet med lokaler af denne type, såsom akustik. Det er der taget højde for.

Indretningen er nærværende og varm, og der er højt til loftet i både bogstavelig og overført forstand.

Uanset hvor man sidder, er der fri udsigt til køkkenet – noget jeg altid har fundet fascinerende.

Champagne og varierende snacks

I glasset får vi hurtigt skænket et glas champagne fra Pierre Bertrand; markant dosage der bliver holdt smukt i skak af en højt syreniveau. Skøn velkomstchampagne.

Til champagnen følger der fem forskellige snacks, startende med hummersalat, tomat og chips – en meget fersk snack med gode tomater, mangler for mig lidt fedme og salt.

Hummersalat, tomat og chips

Hurtigt følger en saltet, confiteret kammusling smukt anrettet på en ske i lag bestående af kammusling, rå æble, selleri, æblegele og ved siden af en sauce på selleri og brunet smør.

Igen bevæger vi os i det ferske segment af mad, hvor den brunede smør virkelig klæder resten af elementerne. Den kommer desværre ikke helt op at ringe, da den, igen, er lidt undersaltet.

Kammusling, æble, selleri og brunet smør

Tredje snackservering er disse smukke krustader med salvie, andelevermousse og et andehjerte på toppen. Straks er vi i det lidt mere fyldige køkken, og andeleveren smager dejligt igennem – er man til lever, som jeg, er denne snack vidunderlig, men kunne igen godt bruge lidt salt.

Krustade med salvie og and

Ved fjerde snackservering begynder der virkelig at ske noget. Vi får en tatar med spicy estragonmayo og sort sesam, der er rullet i glaskål. Tataren er ualmindeligt godt tilsmagt, faktisk så godt, at det muligvis er den bedste tatar, i hvert fald i snackmæssig forstand, jeg har fået.

Tatar

Sidste snack er en baconbouillon med citrontimian serveret i en kop, der skal drikkes, som den er. Meget velsmagende, men bouillonens kraft taget i betragtning, blev det hurtigt en meget stor portion.

Baconbouillon

En syvretters middag

Først nu begynder den “rigtige” middag, startende med en farseret rødtunge, alsacisk-inspireret surkål, radiser og muslingesauce. Fisken er perfekt tilberedt, og saucen luftig og lækker.

Kålen byder sig til med en dejlig syre, og binder retten fornuftigt sammen. Jeg kunne godt savne lidt mere varme til fisken og saucen, eller en mindre portion, så den holder sig tilpas varm i den tid, det tager at indtage den.

Farseret rødtunge, surkål, muslingesauce

Magisk efterår på en tallerken

Selv på afstand kan man nærmest mærke, hvad der i anden servering, vil komme. Duften af trøffel er umiskendelig, og den er behagelig. På tallerkenen får vi flotte, tykke strimler af saltbagt rødbede samt fermenteret hvidløg, der hurtigt suppleres af en sauce på rødbede, hyldebær, valnødder og lidt trøffel.

Afslutningsvis toppes retten af med friskrevet trøffel. Rødbeden er perfekt tilberedt og smager vidunderligt, det fermenterede hvidløg giver den skønne smag, som kun fermenteret hvidløg kan, og saucen med rødbede, hyldebær og valnød komplimenterer det hele smukt, hvor valnøddenoterne afslutningsvis runder det hele af.

Vi har her at gøre med en ret, der består jordlige noter fra rødbeden, den fermenterede hvidløg og trøflen – er det for meget? Niks. For mig at se, er retten knivskarpt tilsmagt, og er en af de absolut bedste retter, jeg har indtaget i år. Godt lavet.

Saltbagt rødbede, sort hvidløg, trøffel og valnød

Køkkenet holder fingeren på pulsen, og vi får en tiltrængt lille pause, inden vores tredje ret serveres. Vi skal have svinefilet fra Grambogård, bagte jordskokker, et sprødt net af svinefødder, portobellosvampe, en sauce og en creme af inaktiv gær.

Sidstnævnte har jeg aldrig hørt om eller smagt før, men jeg håber bestemt ikke, at det er sidste gang.

Kødet er perfekt tilberedt, jordskokkerne ligeså. Nettet er sjovt og smukt, men smager ikke af så meget, og portobellosvampene er diskrete i deres smagsudtryk.

Under svampene gemmer sig førnævnte jordskokker med en creme af inaktiv gær på toppen, som smager.. himmelsk. Inaktiv gær smager, åbenbart, meget syrligt, og det klæder retten. En ret du bør unde dig selv at prøve.

Svinefilet, jordskokker og portobello

Aftenens “rigtige” hovedret er et stykke krogmodnet oksefilet, smørglaserede gulerødder, paneret oksehale og en puré på persille.

Hvor vi tidligere har været på spændende og lettere eksperimenterende grund, trækker Restaurant Aro her det sikre kort. Kødet er flot, men overraskende smagløst. Gulerødderne smager dejligt, men sammen med persillepuréen, der for mig minder lidt om udkogt persille, bliver det lidt for “suppe, steg og is”-agtigt. Den panerede gang oksehaler er rettens højdepunkt.

Oksefilet, oksehaler, persille og gulerødder

Smeltet ost for feinschmeckere

Osteanretningen hos Restaurant Aro en den sæsonafhængige Mont d’Or – en ost der får enhver osteelsker, som undertegnede, til at knibe en glædeståre. Her er den bagt med lidt hvidvin og rosmarin, serveret med et stykke maltbrød og lidt svesker ved siden af.

Osten er fed, cremet og lækker, og rosmarinen klæder den godt. Brødets kraftige maltkarakter er lækkert, og velsagtens en nødvendighed, for at kunne byde Mont d’Or osten op til dansk.

Svesken smager fint, men er der egentlig bare, uden nogen større funktion for mig – her er det osten der regerer, og svesken er forvist til de bagerste rækker.

Mont d’Or, maltbrød og sveske

På nuværende tidspunkt er vi så mætte, at vi beder om blot ét eksemplar af hver af de resterende to desserter, som vi kan dele.

Vi får en skøn creme på gedefriskost, bagte blommer, og på toppen en is af creme fraiche. En sød dessert der bruger det bedste af de syrlige mælkevareprodukter, og som er meget appellerende til min smag. Mætheden til trods gled desserten utroligt hurtigt ned – skøn dessert.

Confiteret clementin, friskost og kærnemælk
Friskost, bagte blommer og is på creme fraiche

Aftenens sidste ret er endnu en sød dessert, hvor vi får honningsyltede pærer og salatkaramel toppet med sprød nougat samt en kugle vaniljeis. Pærerne er skønne og møre, og især karamellen, de er fyldt med, smager så englene synger.

Vanilje er nærmest en nødvendighed, når man laver desserter med pærer, og også her smager det skønt sammen.

Syltet pære, saltkaramel og vanilje

Betjeningen

En særlig ros sendes til betjeningen fra Restaurant Aro. Gennem hele aftenen blev vi godt og nærværende behandlet af både kokke og tjener, hvor især sidstnævnte, Jens, leverer en service, der er niveauer over det man ser på de fleste restauranter – michelin-restauranter inklusiv.

Du kan forvente en hjertevarm og god service fra start til slut.

Resultatet

Det er meget svært at vurdere Restaurant Aro. For mig at se, kunne majoriteten af de fem snacks være lavet af én restaurant, og retterne af en anden. Der var tydeligt gode idéer bag de fem snacks, men især tilsmagningen trænger til finpudsning.

Retterne var derimod på et tårnhøjt niveau, hvor kun retten med oksefilet stikker kedeligt ud.

Den saltbagte rødbede var en magtdemonstration inden for vegetarisk kogekunst, retten med svin og inaktiv gærcreme ualmindeligt spændende og inspirerende, og de to søde desserter var behagelige og velsmagende.

Aro bærer lidt præg af at være det nyeste skud på gourmetstammen i Odense med et par svage elementer hist og her, noget jeg forventer at der styr på, når de har et par uger mere på bagen. På langt de fleste parametre, var det en god oplevelse, hvor især velsmag og nærvær er i højsædet.

Uanset hvordan det hele vendes og drejes, så serverer Restaurant Aro, overordnet set, ualmindeligt velsmagende mad – og deres service er i en liga for sig selv.

Fodbold og Øl: Her finder du Odenses fedeste sommerjob

Skrevet af: Jens Erik Møller

Det kan næsten ikke kaldes et job, men ikke desto mindre får du løn for at se fodbold og drikke øl.

Når det danske fodboldlandshold i næste måned tager til VM i Rusland, så vises de indledende gruppekampe mod Peru, Australien og Frankrig på storskærm i Arkaden Food Market.

Det sker hhv. 16., 21. og 26. juni. Og i den forbindelse søger streetfood-markedet tre teknikchefer, som skal holde øje med, at storskærmen i Arkaden Food Market ikke går ud, under Danmarks kampe. Der ansættes en teknikchef pr. kamp.

For at komme i betragtning til jobbet, skal du også være villig til at smage på fadøllen for at sikre, at den har den helt rette temperatur. Jobbet kræver dog ikke tidligere erfaring fra ølsmagninger eller skærmkiggeri, skriver Arkaden Food Market i stillingsopslaget.

Du skal bære klaphat

Derimod er du forpligtet til at være iført en rød-hvid arbejdsuniform, der blandt andet består af en klaphat og matchende halstørklæde. Den stilles til rådighed af arbejdsgiver.

Lønnen er 200 kr. i timen, og man ansættes for en perioden på 2½ time.

Ansøgningsfristen er 4. juni kl. 12, og du kan læse stillingsopslaget her.

Knudepunkt lukker i fire uger: Ny tunnel skal bygges

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra mandag 28. maj og cirka fire uger frem vil Niels Bohrs Alle være spærret på den vestlige side af Campusvej-krydset.

Hér bliver en ny, færdigstøbt tunnel, som skal sikre overgangen for fodgængere og cyklister i det trafikerede kryds, sænket ned under vejbanen.

De mange cyklister, der dagligt krydser Niels Bohrs Alle ved Campusvej, får snart en ny tunnel, så de trygt kan krydse vejen.

For at genere trafikken mindst muligt er Odense Letbane og Odense Kommune blevet enige om at få støbt tunnelen på en fabrik i forvejen, så den kan sænkes ned på stedet.

Arbejdet speedes væsentligt op for at generere mindst muligt

Dermed kan arbejdet blive gjort væsentligt hurtigere, end hvis man havde valgt at støbe tunnelen på stedet. Denne proces tager nemlig typisk et halvt års tid, da man støber først den ene side og derefter den anden, så trafikken kan blive ledt forbi under arbejdet.

Tunnelsænkningen kræver dog et større gravearbejde på tværs af Niels Bohrs Alle. Vejen skal brydes op i hele sin bredde, og der skal graves en rende til tunnelen. Det medfører en midlertidig lukning af Niels Bohrs Alle, som bliver iværksat mandag 28. maj.

Projektet med at bygge tunnelen er igennem de seneste måneder blevet detailplanlagt, så lukningen af Niels Bohrs Alle kun forventes at vare i cirka fire uger. Tunnelen og de tilhørende cykelstier er dog først klar til at genåbne for bløde trafikanter til studiestart på SDU i september.

Ny station skal hedde Bilka

Tunnelbyggeriet er et tilkøb til letbaneprojektet, som Odense Kommune har bestilt Odense Letbane P/S til at udføre i forbindelse med anlægsarbejdet.

Letbanen skal køre ad Niels Bohrs Alle og svinge ind ad Campusvej mod universitetet og det nye regionshospital, Nyt OUH. På hjørnet af Campusvej og Niels Bohrs Allé bliver der placeret en letbanestation med navnet ”Cortex Park”. Længere henne ad Niels Bohs Alle, tæt på Ørbækvej, skal ligge endnu en station, som får navnet ”Bilka”.

Så det er om at finde et alternativ den næste måneds tid. Det gælder især de tusindvis af studerende og ansatte, der dagligt passerer Niels Bohrs Allé på vej til og fra SDU ad Campusvej. Et kryds der i dag er meget trafikeret i myldretiden.

Klar i juni: Meyers åbner restaurant i det gamle Albani-bryggeri

Skrevet af: Michael Qureshi
Billede fra Meyers i Frankfurt
Billede fra Meyers i Frankfurt

Det er langt fra kedeligt i restaurationsbranchen i Odense.

Mange nye steder åbner, og niveauet har aldrig været højere på spisestederne her i byen.

Nu er endnu et spændende projekt i fuld gang med at blive realiseret.

Royal Unibrew går nu også selv ind i restaurationsbranchen. Det gør de i samarbejde med den kendte kok Claus Meyer, der blandt andet har fået et internationalt gennembrud i byer som New York og Frankfurt.

Gamle tapperihal omdannes til restaurant og eventsted

Det er den gamle tapperihal på Albani bryggeriet, som skal omdannes til lækker stor restaurant og eventsted. Det bliver med lækre øl som omdrejningspunktet.

Spisestedet får navnet Anarkist. Her skal man nyde de mange forskellige øl, som det lille Royal Unibrew craft beer bryggeri laver. Tanken er, at Meyers skal få øllen og maden til at spille perfekt sammen og blive en attraktion på Fyn, som man er villig til at køre efter både fra København og Jylland.

“Det er en legeplads, hvor vi, Royal Unibrew og Meyers, går sammen om at give vores gæster en komplet oplevelse med øl og mad.

Vi skal få øl og mad til at komplimentere hinanden. Det kan være alt fra en øl-marineret bøf til en is med smagen af ale. Kulinarisk skal det her sted aldrig stå stille, og vi kommer ikke til at have et fast menukort,” siger Paw Hay, driftchef hos Meyers til TV 2 Fyn.

Stort lokale med plads til mange

Det er planen, at man med et food og beer lab også kan facilitere en masse rundvisninger både fra turister, virksomheder og private. Der kan være op til 500 mennesker og lokalet bliver omkring 850 kvadratmeter.

Ud over tyve forskellige ølhaner i baren med øl fra Royal Unibrew bryggeriet, så vil Anarkist have en restaurant, et åbent køkken, en lille butik med deres øl og merchandise, og sidst men ikke mindst en scene.

Det skriver TV 2 Fyn.

Åbningsdatoen er planlagt til den 22. juni.

Kom til kæmpe 30 års fødselsdagsfest – på genbrugsstationen

Skrevet af: Jens Erik Møller

I 1988 åbnede den første genbrugsstation i Odense.

Og det fejrer Odense Renovation i morgen lørdag 26. maj med ikke bare én fødselsdagsfest, men i alt otte fødselsdagsfester – en på hver af byens otte genbrugsstationer.

Dagen indledes med gratis rundstykker og drikkelse til de 200 første fremmødte på flere af pladserne, mens der er gratis pølser og drikkelse andre steder.

Derefter er der forskellige aktiviteter – du kan for eksempel være heldig og vinde fede genbrugspræmier i tombolaer på flere pladser, mens du på Villestofte, Rugårdsvej 275, skal undgå at ramme skraldespandene ved hjælp af en fjernstyret skraldebil.

Der er også god musik flere steder. Ved den allerførste genbrugsstation fra 1988 – Højme på Holkebjergvej – spiller rockbandet Lite Kite, mens Bolbro på Snapindvej får besøg af det gendannede odenseanske kultband The Live Museum.

Der er naturligvis gratis fødselsdagskage alle steder – se det fulde program for de enkelte genbrugspladser her.

Her ses Alice Faber, rådkvinde for magistratens 5. afdeling, og by-og teknikrådmand Edvin Witved ved indvielsen af Odenses første genbrugsstation i 1988 på Holkebjergvej. Foto: Odense Renovation

En af Danmarks højeste genbrugsprocenter

Gennem de sidste 30 år er der sket en stor udvikling med genbrug i Odense. I 1988 blev den første bemandede genbrugsstation indviet, og siden da er der kommet syv nye til.

Men det er ikke kun antallet af genbrugsstationer, der er steget, også den mængde affald, der genbruges, er vokset. I 1988 blev 54 % af det affald, der kom ind på genbrugsstationen genbrugt, mens genbrugsprocenten i dag er helt oppe på 87 %. Det er en af landets højeste genbrugsprocenter.

”Vi holder fødselsdagsfest, fordi vi gerne vil have endnu mere fokus på genbrug. I 1988 startede vi i det små, men i dag har vi 43 forskellige affaldstyper, som skal sorteres,” fortæller genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen til MigogOdense.

Her i 2018 har de nu otte genbrugsstationer i Odense omkring en million besøgende om året, og lørdag er alle – både stamkunder og nye kunder – velkommen til fødselsdagsfest.

Her finder du byens otte genbrugsstationer:

  • Seden, Bullerupvej 84 B
  • Villestofte, Rugårdsvej 275
  • Næsby, Egestubben 2F
  • Lindved, Energivej 10
  • Odense C, Havnegade 102
  • Bilka, Niels Bohrs Alle 148 B
  • Højme, Holkebjergvej 132
  • Bolbro, Snapindvej 21

Kendt restaurant: Vin og pil-selv rejer ad libitum kører hele sommeren

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år var det en bragende succes.

Nu gentager den kendte Restaurant Nordatlanten genistregen. De kører med et sommerkoncept, som de kalder rejer og vin ad libitum.

Vi danskere elsker konceptet med, at man må spise lige så meget man vil for en fast pris. Oftest er det fantasien om at spise løs af alskens lækkerier og drikke sig vissen i god vin der er det bedste.

Virkeligheden er langt hyppigere, at man hurtigt er mæt og tilpas.

Pil-selv rejer frisk fra fangst

Men konceptet på Restaurant Nordatlanten er genialt. Det er pil-selv rejer frisk fra fangst.

På deres Facebook-side skriver de følgende;

“Vores populære sommerkoncept med grønlandske pil-selv rejer og vin & bobler ad libitum er på kortet igen!

Det er ægte sommer i Danmark, og det skal nydes til fulde. Vi har opgraderet vores udendørsområde med større terrasse, der er oplagt til kolde drikke og varme sommerdage.

Spis og drik alt hvad hjertet og maven begærer for 269 kr.”

Tilbuddet gælder dog i lidt begrænsede tidsrum. Tirsdage mellem 18-21 og fredag samt lørdag 15-18.

Sommer tilbuddet starter på næste fredag den 1. juni og går hen over sommeren, så der bliver rigeligt tid til at nå at prøve konceptet.