Anmeldelse af Restaurant Aro: Værkstedsgourmet fra øverste hylde

Skrevet af: Madsvin.com
Restaurant ARO
Restaurant ARO

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

Den odenseanske restaurantscene står, på vanlig vis, aldrig stille. Et af de nyeste skud på stammen er Restaurant Aro, en restaurant med to kyndige herrer bag styrpinden; Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe.

Hvis navnene lyder bekendt, er det muligvis fordi deres samlede erfaringer blandt andet stammer fra Hotel d´Angleterre, Geranium, Pluto, Gorilla, Kok & Vin, og Le Sommelier.

En restaurant i et værksted

Modsat så mange andre restauranter i Odense, har man her valgt at indrette et gammelt værksted, så det kan agere samlingspunkt for mennesker, der ønsker en god spiseoplevelse.

Når man ser bygningen, kan man hurtigt forestille sig en række komplikationer forbundet med lokaler af denne type, såsom akustik. Det er der taget højde for.

Indretningen er nærværende og varm, og der er højt til loftet i både bogstavelig og overført forstand.

Uanset hvor man sidder, er der fri udsigt til køkkenet – noget jeg altid har fundet fascinerende.

Champagne og varierende snacks

I glasset får vi hurtigt skænket et glas champagne fra Pierre Bertrand; markant dosage der bliver holdt smukt i skak af en højt syreniveau. Skøn velkomstchampagne.

Til champagnen følger der fem forskellige snacks, startende med hummersalat, tomat og chips – en meget fersk snack med gode tomater, mangler for mig lidt fedme og salt.

Hummersalat, tomat og chips

Hurtigt følger en saltet, confiteret kammusling smukt anrettet på en ske i lag bestående af kammusling, rå æble, selleri, æblegele og ved siden af en sauce på selleri og brunet smør.

Igen bevæger vi os i det ferske segment af mad, hvor den brunede smør virkelig klæder resten af elementerne. Den kommer desværre ikke helt op at ringe, da den, igen, er lidt undersaltet.

Kammusling, æble, selleri og brunet smør

Tredje snackservering er disse smukke krustader med salvie, andelevermousse og et andehjerte på toppen. Straks er vi i det lidt mere fyldige køkken, og andeleveren smager dejligt igennem – er man til lever, som jeg, er denne snack vidunderlig, men kunne igen godt bruge lidt salt.

Krustade med salvie og and

Ved fjerde snackservering begynder der virkelig at ske noget. Vi får en tatar med spicy estragonmayo og sort sesam, der er rullet i glaskål. Tataren er ualmindeligt godt tilsmagt, faktisk så godt, at det muligvis er den bedste tatar, i hvert fald i snackmæssig forstand, jeg har fået.

Tatar

Sidste snack er en baconbouillon med citrontimian serveret i en kop, der skal drikkes, som den er. Meget velsmagende, men bouillonens kraft taget i betragtning, blev det hurtigt en meget stor portion.

Baconbouillon

En syvretters middag

Først nu begynder den “rigtige” middag, startende med en farseret rødtunge, alsacisk-inspireret surkål, radiser og muslingesauce. Fisken er perfekt tilberedt, og saucen luftig og lækker.

Kålen byder sig til med en dejlig syre, og binder retten fornuftigt sammen. Jeg kunne godt savne lidt mere varme til fisken og saucen, eller en mindre portion, så den holder sig tilpas varm i den tid, det tager at indtage den.

Farseret rødtunge, surkål, muslingesauce

Magisk efterår på en tallerken

Selv på afstand kan man nærmest mærke, hvad der i anden servering, vil komme. Duften af trøffel er umiskendelig, og den er behagelig. På tallerkenen får vi flotte, tykke strimler af saltbagt rødbede samt fermenteret hvidløg, der hurtigt suppleres af en sauce på rødbede, hyldebær, valnødder og lidt trøffel.

Afslutningsvis toppes retten af med friskrevet trøffel. Rødbeden er perfekt tilberedt og smager vidunderligt, det fermenterede hvidløg giver den skønne smag, som kun fermenteret hvidløg kan, og saucen med rødbede, hyldebær og valnød komplimenterer det hele smukt, hvor valnøddenoterne afslutningsvis runder det hele af.

Vi har her at gøre med en ret, der består jordlige noter fra rødbeden, den fermenterede hvidløg og trøflen – er det for meget? Niks. For mig at se, er retten knivskarpt tilsmagt, og er en af de absolut bedste retter, jeg har indtaget i år. Godt lavet.

Saltbagt rødbede, sort hvidløg, trøffel og valnød

Køkkenet holder fingeren på pulsen, og vi får en tiltrængt lille pause, inden vores tredje ret serveres. Vi skal have svinefilet fra Grambogård, bagte jordskokker, et sprødt net af svinefødder, portobellosvampe, en sauce og en creme af inaktiv gær.

Sidstnævnte har jeg aldrig hørt om eller smagt før, men jeg håber bestemt ikke, at det er sidste gang.

Kødet er perfekt tilberedt, jordskokkerne ligeså. Nettet er sjovt og smukt, men smager ikke af så meget, og portobellosvampene er diskrete i deres smagsudtryk.

Under svampene gemmer sig førnævnte jordskokker med en creme af inaktiv gær på toppen, som smager.. himmelsk. Inaktiv gær smager, åbenbart, meget syrligt, og det klæder retten. En ret du bør unde dig selv at prøve.

Svinefilet, jordskokker og portobello

Aftenens “rigtige” hovedret er et stykke krogmodnet oksefilet, smørglaserede gulerødder, paneret oksehale og en puré på persille.

Hvor vi tidligere har været på spændende og lettere eksperimenterende grund, trækker Restaurant Aro her det sikre kort. Kødet er flot, men overraskende smagløst. Gulerødderne smager dejligt, men sammen med persillepuréen, der for mig minder lidt om udkogt persille, bliver det lidt for “suppe, steg og is”-agtigt. Den panerede gang oksehaler er rettens højdepunkt.

Oksefilet, oksehaler, persille og gulerødder

Smeltet ost for feinschmeckere

Osteanretningen hos Restaurant Aro en den sæsonafhængige Mont d’Or – en ost der får enhver osteelsker, som undertegnede, til at knibe en glædeståre. Her er den bagt med lidt hvidvin og rosmarin, serveret med et stykke maltbrød og lidt svesker ved siden af.

Osten er fed, cremet og lækker, og rosmarinen klæder den godt. Brødets kraftige maltkarakter er lækkert, og velsagtens en nødvendighed, for at kunne byde Mont d’Or osten op til dansk.

Svesken smager fint, men er der egentlig bare, uden nogen større funktion for mig – her er det osten der regerer, og svesken er forvist til de bagerste rækker.

Mont d’Or, maltbrød og sveske

På nuværende tidspunkt er vi så mætte, at vi beder om blot ét eksemplar af hver af de resterende to desserter, som vi kan dele.

Vi får en skøn creme på gedefriskost, bagte blommer, og på toppen en is af creme fraiche. En sød dessert der bruger det bedste af de syrlige mælkevareprodukter, og som er meget appellerende til min smag. Mætheden til trods gled desserten utroligt hurtigt ned – skøn dessert.

Confiteret clementin, friskost og kærnemælk
Friskost, bagte blommer og is på creme fraiche

Aftenens sidste ret er endnu en sød dessert, hvor vi får honningsyltede pærer og salatkaramel toppet med sprød nougat samt en kugle vaniljeis. Pærerne er skønne og møre, og især karamellen, de er fyldt med, smager så englene synger.

Vanilje er nærmest en nødvendighed, når man laver desserter med pærer, og også her smager det skønt sammen.

Syltet pære, saltkaramel og vanilje

Betjeningen

En særlig ros sendes til betjeningen fra Restaurant Aro. Gennem hele aftenen blev vi godt og nærværende behandlet af både kokke og tjener, hvor især sidstnævnte, Jens, leverer en service, der er niveauer over det man ser på de fleste restauranter – michelin-restauranter inklusiv.

Du kan forvente en hjertevarm og god service fra start til slut.

Resultatet

Det er meget svært at vurdere Restaurant Aro. For mig at se, kunne majoriteten af de fem snacks være lavet af én restaurant, og retterne af en anden. Der var tydeligt gode idéer bag de fem snacks, men især tilsmagningen trænger til finpudsning.

Retterne var derimod på et tårnhøjt niveau, hvor kun retten med oksefilet stikker kedeligt ud.

Den saltbagte rødbede var en magtdemonstration inden for vegetarisk kogekunst, retten med svin og inaktiv gærcreme ualmindeligt spændende og inspirerende, og de to søde desserter var behagelige og velsmagende.

Aro bærer lidt præg af at være det nyeste skud på gourmetstammen i Odense med et par svage elementer hist og her, noget jeg forventer at der styr på, når de har et par uger mere på bagen. På langt de fleste parametre, var det en god oplevelse, hvor især velsmag og nærvær er i højsædet.

Uanset hvordan det hele vendes og drejes, så serverer Restaurant Aro, overordnet set, ualmindeligt velsmagende mad – og deres service er i en liga for sig selv.

Præmier for over 10.000 kr.: Kom til gratis banko i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Men under corona har vi måtte undvære det geniale spil, og derfor er det jo kun skønt, at vi igen kan gå og glæde os til banko rundt omkring i landet.

Her i Odense bliver der en oplagt mulighed torsdag den 11. juni fra klokken 19-21, hvor Arkaden inviterer til Odense Banko.

Deltagelse er fuldstændig gratis, men det kræver dog en billet, som du kan sikre dig her.

Din plads til bankospillet er reserveret fra kl.18.30. Er du ikke mødt op senest kl.18.45 frigives din plads til andre gæster.

Vilde præmier på højkant

Du kan vinde præmier for mere end 10.000 kr. til oplevelser, mad & drikke i og omkring skønne Odense.

“Vi sørger naturligvis for at overholde alle de gældende regler i forbindelse med Covid-19, af samme årsag er der begrænset antal deltagere,” skriver Arkaden.

Du kan vinde præmier fra følgende steder:

Billetter til Odense Aafart
Cykelabonnement fra Swapfiets
Lækre Kiehl’s samples fra Magasin du Nord
Gavekort til Bager From & Bæk’s Konditori
Gavekort til Restaurant Bondestuen
Gavekort til 5 l fadøl på Ølkunsten hos Lørups Vinstue
Gavekort til Vaffelhuset i Kerteminde
Gavekort til Restaurant Grand Hotel
Gavekort til UNIK i Kerteminde
Gavekort til Nybro Frugtplantage
Gavekort til The Original Pita
Gavekort til Let’s B Frank

Praktisk info

Pladerne er gratis. Der udleveres 1 plade pr. deltager inden start.
Spiser du aftensmaden på Arkaden inden bankospillet kan du gratis få udleveret en ekstra plade ved fremvisning af din kvittering fra madboden.

Du finder mere info lige her.

Datoen er på plads: Nu kan du igen prøve superbiler i HCA Airport

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto: Sportscar Event
Pressefoto: Sportscar Event

Har du drømt om at få lov til at køre en tur i en Lamborghini, Porsche, Ferrari eller måske Ford Mustang GT?

Så kan du igen i år både få en tur og ikke mindst opleve nogle af verdens hurtigste biler på tæt hold i Odense Lufthavn. Det sker lørdag den 5. september fra klokken 09.00 – 16.00.

Her køres der nemlig SportsCar Event, som er et velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

“Vi ser frem til at kunne åbne dørene igen, og byde jer velkommen til et univers af unikke sportsvogne fra allerøverste hylde, samt oplevelser for livet for både små og store,” skriver SportsCar Event på Facebook.

De mange lækre superbiler, der samles i HCA Airport kommer til at udbyde ture, hvor man som codriver virkelig kan mærke hvor hurtige disse biler er.

Man kan booke en tur på to forskellige måder. Enten bestiller man et gavekort her.

Gavekortet skal veksles til en billet i billetvognen.

Ellers køber man en billet til den ønskede bil i billetvognen på pladsen.

Hvad: Sportscar Event
Hvor: HCA Airport
Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 9-16

Entré er gratis til at komme og se bilerne køre – en prøvetur koster penge.

Du kan finde mere info om eventet her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.