Anmeldelse af Restaurant Carlslund: Æggekagen er stadig legendarisk

Skrevet af: Madsvin.com

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

Sjældent har noget samlet det fynske folk, som da Restaurant Carlslund nedbrændte d. 20. juni 2015.

Et styks lokalgastronomisk bygningsværk var med ét gået fra at være et naturligt samlingspunkt om sommeren, til at være en nedbrændt gammel bygning.

Heldigvis var der nogen der ville det anderledes, og som en Fugl Føniks rejste Restaurant Carlslund sig fra asken til en ny omgang støbejernspander propfyldte med æggekage, flæsk og bacon.

Holder fast i de gamle værdier

For Restaurant Carlslund holder fast i de gamle værdier. Bygningsværket er stort set som tidligere, dog med mere moderne tilføjelser i form af lidt mere plads til loftet og bedre toiletforhold.

Men udefra ligner det sig selv, omend med et nybygget præg – hvilket ikke helt kan undgås.

Inden vi skulle indtage dagens skud fynske kost, gik vi en kort tur i Fruens Bøge, for her er ualmindeligt smukt – også på en gråvejrsdag. For enden af gåturen pryder det stråtækte bindingsværk, der er hjemmet for det fynske æggekagemekka.

Travlt i restauranten selv på en onsdag eftermiddag

Vi bliver vist til vores reserverede bord af det venlige personale – her er travlt i restauranten, til trods for at det er onsdag eftermiddag.

 

Æggekage

Vi skal (naturligvis) have restaurantens signaturret: æggekage – og det tager da heller ikke mange sekunder at få bestilt en pandefuld. Mens vi venter på det spiselige, nyder vi en tår øl og sodavand, og glade gæster i lokalerne udgør en rar stemning.

Ventetiden er kort, og æggekagen er toppet med et bjerg af bacon, flæsk og tomat – smukt.

Vi bliver desuden gjort opmærksom på, at det altså er æggekage ad libitum, ligesom man også bare kan tilvælge lidt mere flæsk og bacon, såfremt det er dét man lyster.

Æggekagen er luftig, som den skal være det, og smagen af æg er dejligt tilstedeværende – måske en smule undersaltet, hvis man spørger mig, men det kan der kompenseres for med saltbøtten fra bordet.

Flæsket er sprødt og velsmagende med den intense og velkendte smag fra Danmarks nationalslagtedyr – ditto baconen.

Sidstnævnte var i langt de fleste tilfælde tilpas, men enkelte baconstykker var lidt for tyndtskårne, og var derfor blevet overtilberedt, hvilket giver en lidt pulveriseret konsistens i munden, når der bides.

Til æggekagen serveres der også rødbeder og sennep. Rødbederne er hjemmegjorte – tilpas syrlige og dejligt velsmagende og senneppen er befriende stærk – noget jeg personligt holder meget af.

Samlet set var æggekagen lækker og tilbehøret velsmagende – det er ikke uden grund, at man har kunnet lange æggekage ud fra Carlslund i mange år – gamle eller nye bygninger til trods.

Æggekage à la Carlslund

Sol over Fruens Bøge

Selveom æggekagen utvivlsomt er guldfuglen hos Restaurant Carlslund, så serveres der også andre retter, der udspringer fra det danske fødevareophav.

Ved siden af æggekagen fik vi også en portion “Sol over Fruens Bøge” – som mere konkret er en gang hjemmerøget bækforel, æggeblomme, kartoffelsalat, kapers og rugbrød – igen i en kæmpe portion.

Fisken har en dejlig konsistens og røgsmagen er tilstede uden nogensinde at overdrive. Pudsigt nok serverer man en æggeblomme sammen med fisken – noget jeg ikke selv havde overvejet, men som bestemt smagte dejligt sammen med fisken, lidt rødløg og de små delikate kapers.

Kartoffelsalaten var, i min optik, kedelig – for lidt salt, for lidt urter og generelt bare for lidt kærlighed.

Fisken, som også er det vigtigste på tallerkenen, var dog rigtig fin.

Sol over Fruens Bøge

Gammeldags Æblekage

Selvom vi er så mætte, at vi uden problemer kunne trille hjem, afslutter vi måltidet med en gang hjemmelavet æblekage.

Ind kommer to store skåle med en solid gang klassisk æblekage toppet med flødeskum og ribsgelé.

Æblekagen er klassisk opbygget med sine smage, men i konsistensen har man været lidt kreativ. I stedet for ren æblegrød er der hele stykker æble, der byder sig til med lidt sprødhed. Makronen er rørt sammen med æblegrøden og æblestykker, og mængden er helt tilpas.

Flødeskummen er fra sifon, hvilket måske er fuldt forståeligt med det antal kuverter man kører igennem på Carlslund, men personligt hælder jeg dog stadig mest til letpisket flødeskum fra hånden.

Før jeg havde set mig om, var æblekagen forsvundet som dug for solen, til trods for den enorme mæthed jeg havde. Det i sig selv vidner om en æblekage, der bestemt er din tid værdig.

Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at du bør vælge æblekagen, da den er perfekt til at afslutte et måltid, der har været domineret af det lidt tungere, danske køkken. Overvej eventuelt bare at dele en æblekage – for den er stor.

Æblekage

Resultatet

Tiden går hurtigt, når man er i hænderne på Restaurant Carlslund. I lokalerne emmer her af hygge, og jeg er slet ikke i tvivl om, at gæsterne i restauranten nyder tilværelsen.

Betjeningen er venlig og nærværende, lokalerne er smukke udenpå, og indeni er der også overraskende meget plads mellem bordene – et stort plus i min bog.

Forventer du snorlige franskgastronomisk kogekunst skal du kigge andetsteds hen. Maden skal tages for dét, den er: God, solid, dansk kost, hvor det er i småtingsafdelingen, der eventuelt kunne justeres en smule.

Onde tunger vil, at Restaurant Carlslund kun kan lave æggekage. Og selv om æggekagen utvivlsomt er restaurantens trækplaster, er det en påstand, jeg ikke er helt enig i.

Den røgede fisk var yderst delikat, og hvis man gerne vil have et lidt lettere måltid, end det bjerg, der er æggekagen hos Carlslund, er den bestemt din tid og penge værd. Det samme er æblekagen, der for mig står som en triumf ved måltidets afslutning.

Restaurant Carlslund er tilbage, og trænger du til en hyggelig time eller to, kan du trygt overlade dig i deres hænder.

Restaurant Carlslund
Fruens Bøge Skov 7
5250 Odense SV
http://carlslund-restaurant.dk/

 

Odenses store gadefest: Generator melder de første navne ud

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Maris Gailis
Foto: Maris Gailis

Mens stort set samtlige større events og arrangementer er aflyst eller skubbet til 2021, så kommer Odenses største gadefest Generator til at løbe af stablen i år.

Generator er typisk set som startskuddet på studiestart i Odense og plejer at blive afviklet flere steder i byen med store kunstnere.

I dag har Generator meldt de første navne til 2020 ud. Der er tale om hotte navne især blandt den yngre målgruppe som Malte Ebert (tidligere Gulddreng), Lydmor, Høker og mags.

Alt peger i retning på, at Generator skal afholdes på flere forskellige spillesteder og sandsynligvis med begrænset kapacitet i forhold til Corona-restriktioner.

Der er blandt andet tale om Studenterhuset Odense, Ungdomshuset Odense, Slageriet og Musikhuset Posten.

Datoerne er nu lagt fast

I sidste uge meldte man datoerne ud – og Generator afholdes 3-5 september 2020.

“Som alt andet på kloden, fik Generator et kort øjeblik sparket benene væk under sig!

Men intet står stille i en Generator, og der skal meget mere til at holde os nede.

Vi er her stadigvæk, mere klar end nogensinde, og efter flere måneders hårdt arbejde kan vi udmelde at Generator ikke er aflyst.”

Det er planen, at man løbende hen over den næste måned drypper de næste navne på plakaten.

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Morten Bendix Kristensen, General Manager for Restaurant Flammen i Odense.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Morten Bendix Kristensen.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Morten Bendix Kristensen.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.

Bukker under for Corona: Kæmpe event-sted begærer sig konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.

Vi er vant til, at der afholdes masser af fede events, markeder, fester og andre arrangementer på event-stedet DOK5000.

Men nu tyder alt på, at det er slut. Firmaet har begæret sig konkurs. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det store pakhus på Odense Havn har ellers dannet rammen om adskillige arrangementer, der har skabt liv i Odense.

“Konkursen er en egenbegæring, indgivet af ledelsen, ud fra en erkendelse af, at kassen er tom,” siger kurator i konkursboet, advokat Peter Trinskjær til Fyens Stiftstidende.

Lagersalg i juni og Basarm On Tour i september

Senest var der stort lagersalg i juni måned med mange fede mærker i DOK5000. Der har også tidligere været afholdt events som Odense Tarteletfestival, Odense Portvinfestival og under Begivenheder hos DOK5000 står Basarm On Tour i september.

Det er dog usikkert, hvorvidt det kan gennemføres nu.

Til TV 2 Fyn siger kurator;

“Det er en ærgerlig konstatering af, at kunderne er blevet væk, og at man kan se, at de også er væk resten af året, fordi de aflyser ting langt ud i fremtiden som for eksempel julefrokoster,” siger Peter Trinskjær til TV 2 Fyn.

I det hele taget lider mange eventsteder under de stramme restriktioner med forsamlingsforbud på over 50 personer og kun siddende arrangementer med 500 mennesker.