Anmeldelse af Restaurant Carlslund: Æggekagen er stadig legendarisk

Skrevet af: Madsvin.com

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

Sjældent har noget samlet det fynske folk, som da Restaurant Carlslund nedbrændte d. 20. juni 2015.

Et styks lokalgastronomisk bygningsværk var med ét gået fra at være et naturligt samlingspunkt om sommeren, til at være en nedbrændt gammel bygning.

Heldigvis var der nogen der ville det anderledes, og som en Fugl Føniks rejste Restaurant Carlslund sig fra asken til en ny omgang støbejernspander propfyldte med æggekage, flæsk og bacon.

Holder fast i de gamle værdier

For Restaurant Carlslund holder fast i de gamle værdier. Bygningsværket er stort set som tidligere, dog med mere moderne tilføjelser i form af lidt mere plads til loftet og bedre toiletforhold.

Men udefra ligner det sig selv, omend med et nybygget præg – hvilket ikke helt kan undgås.

Inden vi skulle indtage dagens skud fynske kost, gik vi en kort tur i Fruens Bøge, for her er ualmindeligt smukt – også på en gråvejrsdag. For enden af gåturen pryder det stråtækte bindingsværk, der er hjemmet for det fynske æggekagemekka.

Travlt i restauranten selv på en onsdag eftermiddag

Vi bliver vist til vores reserverede bord af det venlige personale – her er travlt i restauranten, til trods for at det er onsdag eftermiddag.

 

Æggekage

Vi skal (naturligvis) have restaurantens signaturret: æggekage – og det tager da heller ikke mange sekunder at få bestilt en pandefuld. Mens vi venter på det spiselige, nyder vi en tår øl og sodavand, og glade gæster i lokalerne udgør en rar stemning.

Ventetiden er kort, og æggekagen er toppet med et bjerg af bacon, flæsk og tomat – smukt.

Vi bliver desuden gjort opmærksom på, at det altså er æggekage ad libitum, ligesom man også bare kan tilvælge lidt mere flæsk og bacon, såfremt det er dét man lyster.

Æggekagen er luftig, som den skal være det, og smagen af æg er dejligt tilstedeværende – måske en smule undersaltet, hvis man spørger mig, men det kan der kompenseres for med saltbøtten fra bordet.

Flæsket er sprødt og velsmagende med den intense og velkendte smag fra Danmarks nationalslagtedyr – ditto baconen.

Sidstnævnte var i langt de fleste tilfælde tilpas, men enkelte baconstykker var lidt for tyndtskårne, og var derfor blevet overtilberedt, hvilket giver en lidt pulveriseret konsistens i munden, når der bides.

Til æggekagen serveres der også rødbeder og sennep. Rødbederne er hjemmegjorte – tilpas syrlige og dejligt velsmagende og senneppen er befriende stærk – noget jeg personligt holder meget af.

Samlet set var æggekagen lækker og tilbehøret velsmagende – det er ikke uden grund, at man har kunnet lange æggekage ud fra Carlslund i mange år – gamle eller nye bygninger til trods.

Æggekage à la Carlslund

Sol over Fruens Bøge

Selveom æggekagen utvivlsomt er guldfuglen hos Restaurant Carlslund, så serveres der også andre retter, der udspringer fra det danske fødevareophav.

Ved siden af æggekagen fik vi også en portion “Sol over Fruens Bøge” – som mere konkret er en gang hjemmerøget bækforel, æggeblomme, kartoffelsalat, kapers og rugbrød – igen i en kæmpe portion.

Fisken har en dejlig konsistens og røgsmagen er tilstede uden nogensinde at overdrive. Pudsigt nok serverer man en æggeblomme sammen med fisken – noget jeg ikke selv havde overvejet, men som bestemt smagte dejligt sammen med fisken, lidt rødløg og de små delikate kapers.

Kartoffelsalaten var, i min optik, kedelig – for lidt salt, for lidt urter og generelt bare for lidt kærlighed.

Fisken, som også er det vigtigste på tallerkenen, var dog rigtig fin.

Sol over Fruens Bøge

Gammeldags Æblekage

Selvom vi er så mætte, at vi uden problemer kunne trille hjem, afslutter vi måltidet med en gang hjemmelavet æblekage.

Ind kommer to store skåle med en solid gang klassisk æblekage toppet med flødeskum og ribsgelé.

Æblekagen er klassisk opbygget med sine smage, men i konsistensen har man været lidt kreativ. I stedet for ren æblegrød er der hele stykker æble, der byder sig til med lidt sprødhed. Makronen er rørt sammen med æblegrøden og æblestykker, og mængden er helt tilpas.

Flødeskummen er fra sifon, hvilket måske er fuldt forståeligt med det antal kuverter man kører igennem på Carlslund, men personligt hælder jeg dog stadig mest til letpisket flødeskum fra hånden.

Før jeg havde set mig om, var æblekagen forsvundet som dug for solen, til trods for den enorme mæthed jeg havde. Det i sig selv vidner om en æblekage, der bestemt er din tid værdig.

Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at du bør vælge æblekagen, da den er perfekt til at afslutte et måltid, der har været domineret af det lidt tungere, danske køkken. Overvej eventuelt bare at dele en æblekage – for den er stor.

Æblekage

Resultatet

Tiden går hurtigt, når man er i hænderne på Restaurant Carlslund. I lokalerne emmer her af hygge, og jeg er slet ikke i tvivl om, at gæsterne i restauranten nyder tilværelsen.

Betjeningen er venlig og nærværende, lokalerne er smukke udenpå, og indeni er der også overraskende meget plads mellem bordene – et stort plus i min bog.

Forventer du snorlige franskgastronomisk kogekunst skal du kigge andetsteds hen. Maden skal tages for dét, den er: God, solid, dansk kost, hvor det er i småtingsafdelingen, der eventuelt kunne justeres en smule.

Onde tunger vil, at Restaurant Carlslund kun kan lave æggekage. Og selv om æggekagen utvivlsomt er restaurantens trækplaster, er det en påstand, jeg ikke er helt enig i.

Den røgede fisk var yderst delikat, og hvis man gerne vil have et lidt lettere måltid, end det bjerg, der er æggekagen hos Carlslund, er den bestemt din tid og penge værd. Det samme er æblekagen, der for mig står som en triumf ved måltidets afslutning.

Restaurant Carlslund er tilbage, og trænger du til en hyggelig time eller to, kan du trygt overlade dig i deres hænder.

Restaurant Carlslund
Fruens Bøge Skov 7
5250 Odense SV
http://carlslund-restaurant.dk/

 

Anden kommer snart igen til Odense: Stadig billetter til ekstra forestilling

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Da Anders ’Anden’ Matthesen meldte et helt nyt show ud straks efter sit jubilæumsshow sidste år, troede man næsten ikke egne øjne og ører.

Normalt bruger komikere op til et år på at forberede et nyt show, men Anden kan sit håndværk, og er taget på turné med showet “Anden bringer ud”.

I februar slog han vejen forbi ODEON og Odense med “ANDEN bringer ud” foran en proppet sal.

Her satte han atter en tyk streg under, at han lige nu er Danmarks ubestridte comedy-konge.

Især når han også med biograffilmen Ternet Ninja er godt i gang med at slå samtlige bio-rekorder i landet.

Da man anede, at første show i Odense blev udsolgt, så annoncerede man en ekstra forestilling.

Derfor rammer Anden igen Odense om små tre uger.

Det sker tirsdag d.16 april, og da MigogOdense tjekkede mandag var der stadig rigeligt med billetter tilbage.

Tilbage til rødderne

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Derfor er det ikke nødvendigvis de samme jokes, som Anden lirede af i Odense i februar.

Anmelderne har ikke overraskende også været begejstret for ANDEN bringer ud.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 16. april kl. 20.00
Billetter kan købes her

Madanmeldelse af Thaiger: Ambitiøs og flot restaurant med plads til forbedringer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Thaiger.nu
Foto: Thaiger.nu

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Tilbage i januar skrev vi om åbningen af Odenses nye thairestaurant: Thaiger.

Med fokus på autenticitet og smag slog de dørene i Kongensgade op i slutningen af januar, og jeg har bare ventet på muligheden for at komme derind.

Med mulighed for både frokostservering, aftenservering og take-away burde der være masser af muligheder for at teste stedet af. Der skulle dog alligevel gå knap to måneder, før det endelig lykkedes.

Udefra ser Thaiger ganske indbydende ud.

Pæne lamper og flot interiør præger det aflange lokale, og når man kommer indenfor, ser det stadig pænt og rart ud.

Der er malet tigere på væggene med hints til stedets navn.

Alt i alt vil jeg sige, at det er en ret vellykket indretning, og det hele giver en god stemning.

Menukortet hos Thaiger er fyldt med mange forskellige retter.

Der er alt lige fra snacks og appetizers til supper, nudelretter, salater og wokretter.

Så der burde være alle muligheder for at prøve noget forskelligt, eller måske bare din yndlingsthairet.

På drikkevarefronten er der også mulighed for lidt forskelligt.

Bobler, vin, øl og cocktails er at finde på kortet.

Et helt ok udvalg, og noget for enhver – uden at det prismæssigt stikker helt af.

Mix plate med snacks

Vi beslutter at lægge ud med Thaiger food mix, som består af fire forskellige snacks. På det aflange fad finder vi kyllinge-satayspyd, grøntsagsforårsruller, hotwings og en fish cake.

Du får fire forskellige snacks når du bestiller en Thaiger Food Mix.

 

Til snacks får vi også to slags dip – en sur/sød sovs og en lidt chunky peanutdip.

Vi starter med kyllingespydet, som må siges at være lidt småtørt.

Her bliver peanutdippen strengt nødvendig, men den er til gengæld også meget velsmagende.

Bagefter afprøves fish caken, som også kaldes for “tord man pla”.

I modsætning til kyllingespydet, så smager fish caken virkelig af noget, så nu begynder det at ligne noget.

Forårsrullerne er dejligt sprøde, som den slags nu en gang skal være.

Desværre er smagen lidt flad og sur/sød-dippen skal i spil, for at der sker noget for mine smagsløg.

Den sidste snack er hotwings. De er paneret og dejlig sprøde og saftige indeni.

I bund og grund kunne jeg have nøjes med to slags snacks i stedet for fire, eftersom to af dem ikke rigtigt gjorde noget for mig, rent smagsmæssigt.

Dippene havde en god smag, og der var heldigvis ikke for lidt af dem.

Det hele skylles ned med en dejlig IPA fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus.

Så en lidt shaky start, og oplevelsen bliver også lidt mere øv, når man sidder tilbage med fedtede fingre og så skal prøve at tørre dem i en lidt for lille serviet.

En vådserviet havde været rart efter en gang fingermad.

Store hovedretter proppet med smag

Vi går fra snacks til hovedretter.

Vi ryger på to forskellige: en pad thai med kylling og en rød karry med and.

Til alle wok- og karryretter serveres der ris. Karryretten med and har en rigtig lækker smag.

Den er både syrlig, sød og stærk – måske for nogen lige til den søde side, men jeg kan virkelig godt lide den.

Den både ligner og smager af rød karry. Anden passer rigtig godt i retten og både fedtkant og kød er smagfuldt, men som bordskikken er i Thailand, så er der ikke knive på bordet.

Det gør altså, at de her skiver andekød er lidt store at jonglere med.

En kniv havde været et godt redskab, da jeg ikke helt har fat i teknikken med at bruge ske som skæreværktøj.

Hvis du som jeg synes, at det er lidt voldsomt at proppe en hel skive kød i munden, så beder du bare om en kniv – personalet kommer gerne med en.

Kæmpe fad med Pad Thai med kylling. Rigeligt til en person.

 

Den anden hovedret er en af Thaigers nudelretter – en Pad Thai.

Også i denne ret skuffer smagen ikke, og den hænger ved længe.

Nudlerne har en god konsistens og et fint bid, og alle de sprøde elementer passer godt ind i retten.

Vi er helt klart i en over-middel Pad Thai, men måske en lille frisk salat ved siden af kunne have været på sin plads.

Det måtte de i hvert fald gerne smide med eller i de mindste anbefale som tilkøb.

Det skal dog siges, at jeg overhørte personalet flere gange anbefale forskellige ting på menukortet, så mon ikke det bare skal blive mere rutine for de ansatte.

And i rød karry serveret med ris til. Super lækker smag.

 

Kaffe og dessert

Vi slutter af med kaffe/te og en dessert. Den ene dessert er chokoladekage med sorbet.

På papiret en god idé, men den skuffer, eftersom kagen er tør.

Til gengæld er kokossorbetten lækker, og de forskellige sprøde elementer er også dejlige i desserten.

Havde kagen været god, så havde oplevelsen også været derefter – men her fejler den desværre.

Chokoladekage med sorbet.

 

Den anden dessert, vi får, er tre slags is. En frisk dessert med god smag, men lidt for simpel.

Der mangler finesse i anretningen på begge desserter, og derfor bliver det hele lidt for letkøbt.

Tre slags is.

 

Min medspisers jasminte er, som den skal være, men jeg synes, min espresso er lidt kedelig – især set i forhold til prisen på 39 kr.

Det er en skam, for det virker ellers til, at der er styr på drikkevarerne.

Deres hjemmelavede limonade med ingefær og lime er intet mindre end fantastisk, så standarden skal gerne kunne holdes over hele linjen.

Smagen holder, udtrykket halter

Der er ingen tvivl om, at Thaiger har styr på smagene på retterne, og man kan komme langt på smag alene.

Jeg synes blot, det er ærgerligt, at det visuelle ikke helt følger med smagen.

Det føles lidt som om, at tingene bare bliver kastet på noget flot keramik, og så kører bussen.

F.eks. er risene bare serveret i en skål. Ikke mange friske urter på retterne. Isen til desserten er nærmest også bare kastet på.

Man kunne godt have pyntet lidt, så det visuelle udtryk gjorde retterne endnu mere appetitlige.

Jeg er med på, at der kan være udfordringer med at anrette karryretter på en flot måde, men det kan godt gøres pænere, så hele oplevelsen emmer af lækkerhed.

God størrelse på retterne og rigtig god smag i især hovedretterne viser helt klart et potentiale, men pas på det ikke bliver en restaurant, som bare serverer dyr take-away på fancy keramik.

Hvad: Thai-restaurant Thaiger
Hvor: Kongensgade 40 (indgang ved Grønnegade), 5000 Odense C

Smag løs på det bedste: Rosé Festival Odense lancerer spændende nyhed

Skrevet af: Michael Qureshi
Rose Festival
Rose Festival

Det regner og stormer i hele Danmark i disse dage.

Det milde forår og især den kommende sommer virker alt for langt væk.

Men så er det godt, at der er gode oplevelser at se frem til.

Og er der noget, som virkelig får os i godt humør, så er det tanken om at sidde med et glas iskoldt rosé i lunt vejr.

Hvad så med at tænke på en hel dag fyldt med rosé i glasset i flere timer – og mange forskellige?

Flere nye udstillere på holdet

Når Rose Festival Odense for andet år i træk den 11. maj 2019 inviterer til en dag i roséns tegn er det med flere ny udstillere på holdet – heriblandt den ungarske vinforhandler Pa TrioVin.

Den 11. maj 2019 danner Brandts Klædefabrik igen rammen om festivalen, der byder på god stemning, feststemte gæster og ikke mindst boblende rosé i lyserøde nuancer.

I 2018 var festivalen en kæmpe succes, hvor unge som ældre mødtes på tværs af generationer i roséns univers.

Den 11. maj 2019 har du mulighed for at (gen)opleve en uforglemmelig dag, både hvad angår stemningen, og ikke mindst festivalens kærlighed til rosévinen.

Overset vinperle i Ungarn

I år præsenterer 15 udstillere, deres bud på, hvad du skal drikke på terrassen, når sommeren banker på.

Blandt gengangerne fra sidste år som Vinens Verden og Selmer Vin er et nyt ”ansigt” at finde blandt udstillerne på torvet i Brandts Klædefabrik, nemlig vinforhandleren Pa TrioVin.

Pa TrioVin er en ungarsk vinforhandler, som har ekspertise i at udvælge den gode og til tider ukendte vin fra Ungarn.

Pa TrioVin bliver dermed den første udstiller til Rosé Festival Odense, der serverer rosé produceret i Ungarn.

Den ungarske vin er en overset perle iblandt Frankrigs, Spaniens, Australiens og USA´s vinsortimenter.

Men i løbet af de seneste år, har det ungarske vinmarked udviklet sig i en positiv retning, og er på vej til igen at blive et kendt vinmarked, som det var tilfældet mange år tilbage.

Vil udbrede folks kendskab til rosé

Ungarn er især kendt for sine mousserende vine, men også rosévinen er ved at indtage sin plads på markedet.

Rosé Festival Odense glæder sig til at kunne byde festivalens gæster på et glas ungarsk rosé, og samtidig synliggøre, at rosévin produceres og drikkes på globalt plan.

“Hos Rosé Festivalen Odense ser vi det som en stor ære at kunne være med til at udbrede folks kendskab til rosévinen – også uden for Danmarks grænser.

Vi er meget glade for at kunne byde Pa TrioVin velkommen på holdet”, udtaler medarrangør af Rosé Festival Odense, Jakob Søfelde-Hansen.

Hvad: Rosé Festival Odense
Hvornår: Lørdag d. 11. maj kl. 12.00
Hvor: Brandts Klædefabrik
Billetter her

Facebook-event her