Anmeldelse af Restaurant Resumé: Gourmet til en skarp pris

Skrevet af: Madsvin.com

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

For ganske nyligt åbnede Restaurant Resumé i Svendborg. Bag gryderne står ingen ringere end Kim Gubi Lundvaldt, der i de seneste år har haft sin gang hos den noget så popoulære Mmoks i Odense.

Hos Resumé har man fra starten lagt en klar linje, der hedder gourmet til gode priser – ualmindeligt gode priser, hvis man spørger mig.

En aften i Restaurant Resumés vold består af snacks og velkomstdrik, tre retter mad med vin til (du kan også få øl eller luksussaft) samt kaffe/te og sødt, alt sammen til den nette sum af 500 kr.

Lokalerne er smagfuldt indrettet, og selvom der er plads til 30 i restaurantens små lokaler, føler man sig aldrig klemt.

Udsolgt fredag aften

Vi er de første, der ankommer en udsolgt fredag aften, så der er lidt tid til en sludder med Kim, der stolt fortæller om sin restaurant.

Bordet vælger vi selv, og på vores valgte plads ligger der et lille brev og en brevkniv, som byder os velkommen. Inde i brevet er dagens menu, så vi kan orientere os om aftenens gourmetoplevelse – jeg synes brevet er en lækker detalje.

Velkommen til Restaurant Resumé

Kort efter vi har indtaget vores plads bliver der serveret hele fire snacks med et glas boblende spansk chardonnay.

Snack-serveringen bestod af små fynske kartofler fyldt med ørredrogn, sprøde boghvede grene med eddikepulver, cremet torsk med røg og syltede hvide asparges samt en selleriravioli med blåmusling og fermenteret hvidløg.

Kartoflerne har Kim taget med sig fra mmoks, og det kan han sagtens være bekendt, for de smager dejligt. Boghvedegrenene er dejligt sprøde, torsken er frisk og velsmagende og de syltede asparges virkelig spiller godt sammen med fisken. Raviolien smager også skønt, men manglede måske en anelse salt.

Syltede løg i en liga for sig

Vinen er dejlig frisk, og dens lette sødme går ganske fint til de delikate snacks.

Nye kartofler og ørredrogn
Nye kartofler og ørredrogn
Torsk og syltede asparges

Aftenens første ret er rimmet torsk fra Sydfyn med friskbælgede ærter, ærtepuré, syltede løg, en creme på brunet smør og en skilt muslingebouillon. Fisken er dejligt fast og velsmagende og bouillonen har en distinkt smag af musling, der aldrig overdøver rettens øvrige elementer.

De syltede løg er i en liga for sig selv – perfekt tilsmagt syltelage og dejlig sprødhed. Cremen af brunet smør kan dog ikke hele følge med rettens øvrige smage, og den forsvinder desværre lidt i det samlede smagsbillede. En flot ret der flot åbner måltiddet op.

Rimmet torsk fra sydfynske vande med friskbælgede ærter, brunet smør og muslingebouillon

Kim hiver desuden en ekstraret op ad hatten, der består af stegt foie gras, letsyltede stikkelsbær, sauce på ahornsirup og to slags skorzonerødder.

Foie grasen er stegt helt perfekt, de syltede stikkelsbær giver en dejlig syre til en ellers fed ret, og saucens sødme fra ahornsiruppen rammer smagen fra foie grasen lige i øjet. En mesterligt tilsmagt ret, og uden sidestykke den bedste foie gras ret jeg har fået. I glasset fik vi en Riesling kabinett fra Mosel der havde en god sødme, som matchede retten flot.

Elsker mad, vin og en udfordring

Retten er ikke på kortet, men som Resumé selv skriver på hjemmesiden “Alt kan lade sig gøre mod forudbestilling. Vi elsker mad, vin og en udfordring”. Kan du overtale Kim til at lave retten til dig, vil jeg på det varmeste anbefale dig at gøre det.

Foie gras, letsyltede stikkelsbær, sauce på ahornsirup og skorzonerod

Aftenens hovedret er befriende anderledes, end det klassiske stykke kød fra en ko eller kalv med en indkogt sauce til. Vi skal have rosastegt andebryst, anderillette, en puré på passionsfrugt og gulerod, gulerødder og gulerodschips samt en sauce tilsmagt med tre slags peber.

Andebrystet er ekstraordinært mørt og lækkert og rilletten er fuld af velsmag. Puréen på gulerod og passionsfrugt er et frækt match, som fungerer helt perfekt med anden. Saucen er et skoleeksempel på hvad god, aromatisk peber kan byde på – her er brugt tre slags peber, rød, hvid og sort, hvis jeg ikke tager fejl, og de bidrager alle til en meget aromatisk sauce, som flot binder hele retten sammen.

For mig er her tale om endnu et mesterværk fra Kims hånd – en meget flot hovedret.

Glaseret and i lynghonning, aromatisk peber, spæde rødder, passion og cremet andesauce

Tid til dessert

Efter en god lang pause får vi serveret aftenens dessert, der består af solmodne hindbær fyldt med karamel, mandelsorbet, en sauce tilsmagt med tonkabønne og peanutkage.

Hindbærrene er meget flotte og velsmagende, mandelsorbeten har med sit lettere parfumerede udtryk en interessant rolle at spille og peanutkagen smager også skønt. Især sorbeten står meget flot i min erindring, og aftenens sidste ret runder måltidet flot af.

Solmodne hindbær med tonkabønne, saltet karamel, mandelsorbet og sprød karamel

Afslutningsvis får vi en kop sort stempelkaffe og en omgang hjemmelavet sødt. Som en lille sjov detalje har man blå kopper til herrerne og røde til kvinderne – noget man selv må opdage som gæst.

Sødt til kaffen

Resultatet

Restaurant Resumé har med dette koncept sprængt rammerne for, hvad man kan få for 500 kr.

Ikke nok med at man får et væld af skønne snacks, tre retter afstemte drikkevarer og kaffe med sødt, man får det hele på et tårnhøjt niveau.

Spændende og ualmindeligt veltilsmagte smagskombinationer bliver leveret i smukke anretninger med råvarer af tårnhøj kvalitet, og betjeningen er dejligt nærværende og kompetent.

Du kan trygt bestille bord hos Restaurant Resumé, hvor du vil få en skøn totaloplevelse til en meget flot pris.

 

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.