Anmeldelse af Restaurant Resumé: Gourmet til en skarp pris

Skrevet af: Madsvin.com

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

For ganske nyligt åbnede Restaurant Resumé i Svendborg. Bag gryderne står ingen ringere end Kim Gubi Lundvaldt, der i de seneste år har haft sin gang hos den noget så popoulære Mmoks i Odense.

Hos Resumé har man fra starten lagt en klar linje, der hedder gourmet til gode priser – ualmindeligt gode priser, hvis man spørger mig.

En aften i Restaurant Resumés vold består af snacks og velkomstdrik, tre retter mad med vin til (du kan også få øl eller luksussaft) samt kaffe/te og sødt, alt sammen til den nette sum af 500 kr.

Lokalerne er smagfuldt indrettet, og selvom der er plads til 30 i restaurantens små lokaler, føler man sig aldrig klemt.

Udsolgt fredag aften

Vi er de første, der ankommer en udsolgt fredag aften, så der er lidt tid til en sludder med Kim, der stolt fortæller om sin restaurant.

Bordet vælger vi selv, og på vores valgte plads ligger der et lille brev og en brevkniv, som byder os velkommen. Inde i brevet er dagens menu, så vi kan orientere os om aftenens gourmetoplevelse – jeg synes brevet er en lækker detalje.

Velkommen til Restaurant Resumé

Kort efter vi har indtaget vores plads bliver der serveret hele fire snacks med et glas boblende spansk chardonnay.

Snack-serveringen bestod af små fynske kartofler fyldt med ørredrogn, sprøde boghvede grene med eddikepulver, cremet torsk med røg og syltede hvide asparges samt en selleriravioli med blåmusling og fermenteret hvidløg.

Kartoflerne har Kim taget med sig fra mmoks, og det kan han sagtens være bekendt, for de smager dejligt. Boghvedegrenene er dejligt sprøde, torsken er frisk og velsmagende og de syltede asparges virkelig spiller godt sammen med fisken. Raviolien smager også skønt, men manglede måske en anelse salt.

Syltede løg i en liga for sig

Vinen er dejlig frisk, og dens lette sødme går ganske fint til de delikate snacks.

Nye kartofler og ørredrogn
Nye kartofler og ørredrogn
Torsk og syltede asparges

Aftenens første ret er rimmet torsk fra Sydfyn med friskbælgede ærter, ærtepuré, syltede løg, en creme på brunet smør og en skilt muslingebouillon. Fisken er dejligt fast og velsmagende og bouillonen har en distinkt smag af musling, der aldrig overdøver rettens øvrige elementer.

De syltede løg er i en liga for sig selv – perfekt tilsmagt syltelage og dejlig sprødhed. Cremen af brunet smør kan dog ikke hele følge med rettens øvrige smage, og den forsvinder desværre lidt i det samlede smagsbillede. En flot ret der flot åbner måltiddet op.

Rimmet torsk fra sydfynske vande med friskbælgede ærter, brunet smør og muslingebouillon

Kim hiver desuden en ekstraret op ad hatten, der består af stegt foie gras, letsyltede stikkelsbær, sauce på ahornsirup og to slags skorzonerødder.

Foie grasen er stegt helt perfekt, de syltede stikkelsbær giver en dejlig syre til en ellers fed ret, og saucens sødme fra ahornsiruppen rammer smagen fra foie grasen lige i øjet. En mesterligt tilsmagt ret, og uden sidestykke den bedste foie gras ret jeg har fået. I glasset fik vi en Riesling kabinett fra Mosel der havde en god sødme, som matchede retten flot.

Elsker mad, vin og en udfordring

Retten er ikke på kortet, men som Resumé selv skriver på hjemmesiden “Alt kan lade sig gøre mod forudbestilling. Vi elsker mad, vin og en udfordring”. Kan du overtale Kim til at lave retten til dig, vil jeg på det varmeste anbefale dig at gøre det.

Foie gras, letsyltede stikkelsbær, sauce på ahornsirup og skorzonerod

Aftenens hovedret er befriende anderledes, end det klassiske stykke kød fra en ko eller kalv med en indkogt sauce til. Vi skal have rosastegt andebryst, anderillette, en puré på passionsfrugt og gulerod, gulerødder og gulerodschips samt en sauce tilsmagt med tre slags peber.

Andebrystet er ekstraordinært mørt og lækkert og rilletten er fuld af velsmag. Puréen på gulerod og passionsfrugt er et frækt match, som fungerer helt perfekt med anden. Saucen er et skoleeksempel på hvad god, aromatisk peber kan byde på – her er brugt tre slags peber, rød, hvid og sort, hvis jeg ikke tager fejl, og de bidrager alle til en meget aromatisk sauce, som flot binder hele retten sammen.

For mig er her tale om endnu et mesterværk fra Kims hånd – en meget flot hovedret.

Glaseret and i lynghonning, aromatisk peber, spæde rødder, passion og cremet andesauce

Tid til dessert

Efter en god lang pause får vi serveret aftenens dessert, der består af solmodne hindbær fyldt med karamel, mandelsorbet, en sauce tilsmagt med tonkabønne og peanutkage.

Hindbærrene er meget flotte og velsmagende, mandelsorbeten har med sit lettere parfumerede udtryk en interessant rolle at spille og peanutkagen smager også skønt. Især sorbeten står meget flot i min erindring, og aftenens sidste ret runder måltidet flot af.

Solmodne hindbær med tonkabønne, saltet karamel, mandelsorbet og sprød karamel

Afslutningsvis får vi en kop sort stempelkaffe og en omgang hjemmelavet sødt. Som en lille sjov detalje har man blå kopper til herrerne og røde til kvinderne – noget man selv må opdage som gæst.

Sødt til kaffen

Resultatet

Restaurant Resumé har med dette koncept sprængt rammerne for, hvad man kan få for 500 kr.

Ikke nok med at man får et væld af skønne snacks, tre retter afstemte drikkevarer og kaffe med sødt, man får det hele på et tårnhøjt niveau.

Spændende og ualmindeligt veltilsmagte smagskombinationer bliver leveret i smukke anretninger med råvarer af tårnhøj kvalitet, og betjeningen er dejligt nærværende og kompetent.

Du kan trygt bestille bord hos Restaurant Resumé, hvor du vil få en skøn totaloplevelse til en meget flot pris.