Anmeldelse af Restaurant Resumé: Gourmet til en skarp pris

Skrevet af: Madsvin.com

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

For ganske nyligt åbnede Restaurant Resumé i Svendborg. Bag gryderne står ingen ringere end Kim Gubi Lundvaldt, der i de seneste år har haft sin gang hos den noget så popoulære Mmoks i Odense.

Hos Resumé har man fra starten lagt en klar linje, der hedder gourmet til gode priser – ualmindeligt gode priser, hvis man spørger mig.

En aften i Restaurant Resumés vold består af snacks og velkomstdrik, tre retter mad med vin til (du kan også få øl eller luksussaft) samt kaffe/te og sødt, alt sammen til den nette sum af 500 kr.

Lokalerne er smagfuldt indrettet, og selvom der er plads til 30 i restaurantens små lokaler, føler man sig aldrig klemt.

Udsolgt fredag aften

Vi er de første, der ankommer en udsolgt fredag aften, så der er lidt tid til en sludder med Kim, der stolt fortæller om sin restaurant.

Bordet vælger vi selv, og på vores valgte plads ligger der et lille brev og en brevkniv, som byder os velkommen. Inde i brevet er dagens menu, så vi kan orientere os om aftenens gourmetoplevelse – jeg synes brevet er en lækker detalje.

Velkommen til Restaurant Resumé

Kort efter vi har indtaget vores plads bliver der serveret hele fire snacks med et glas boblende spansk chardonnay.

Snack-serveringen bestod af små fynske kartofler fyldt med ørredrogn, sprøde boghvede grene med eddikepulver, cremet torsk med røg og syltede hvide asparges samt en selleriravioli med blåmusling og fermenteret hvidløg.

Kartoflerne har Kim taget med sig fra mmoks, og det kan han sagtens være bekendt, for de smager dejligt. Boghvedegrenene er dejligt sprøde, torsken er frisk og velsmagende og de syltede asparges virkelig spiller godt sammen med fisken. Raviolien smager også skønt, men manglede måske en anelse salt.

Syltede løg i en liga for sig

Vinen er dejlig frisk, og dens lette sødme går ganske fint til de delikate snacks.

Nye kartofler og ørredrogn
Nye kartofler og ørredrogn
Torsk og syltede asparges

Aftenens første ret er rimmet torsk fra Sydfyn med friskbælgede ærter, ærtepuré, syltede løg, en creme på brunet smør og en skilt muslingebouillon. Fisken er dejligt fast og velsmagende og bouillonen har en distinkt smag af musling, der aldrig overdøver rettens øvrige elementer.

De syltede løg er i en liga for sig selv – perfekt tilsmagt syltelage og dejlig sprødhed. Cremen af brunet smør kan dog ikke hele følge med rettens øvrige smage, og den forsvinder desværre lidt i det samlede smagsbillede. En flot ret der flot åbner måltiddet op.

Rimmet torsk fra sydfynske vande med friskbælgede ærter, brunet smør og muslingebouillon

Kim hiver desuden en ekstraret op ad hatten, der består af stegt foie gras, letsyltede stikkelsbær, sauce på ahornsirup og to slags skorzonerødder.

Foie grasen er stegt helt perfekt, de syltede stikkelsbær giver en dejlig syre til en ellers fed ret, og saucens sødme fra ahornsiruppen rammer smagen fra foie grasen lige i øjet. En mesterligt tilsmagt ret, og uden sidestykke den bedste foie gras ret jeg har fået. I glasset fik vi en Riesling kabinett fra Mosel der havde en god sødme, som matchede retten flot.

Elsker mad, vin og en udfordring

Retten er ikke på kortet, men som Resumé selv skriver på hjemmesiden “Alt kan lade sig gøre mod forudbestilling. Vi elsker mad, vin og en udfordring”. Kan du overtale Kim til at lave retten til dig, vil jeg på det varmeste anbefale dig at gøre det.

Foie gras, letsyltede stikkelsbær, sauce på ahornsirup og skorzonerod

Aftenens hovedret er befriende anderledes, end det klassiske stykke kød fra en ko eller kalv med en indkogt sauce til. Vi skal have rosastegt andebryst, anderillette, en puré på passionsfrugt og gulerod, gulerødder og gulerodschips samt en sauce tilsmagt med tre slags peber.

Andebrystet er ekstraordinært mørt og lækkert og rilletten er fuld af velsmag. Puréen på gulerod og passionsfrugt er et frækt match, som fungerer helt perfekt med anden. Saucen er et skoleeksempel på hvad god, aromatisk peber kan byde på – her er brugt tre slags peber, rød, hvid og sort, hvis jeg ikke tager fejl, og de bidrager alle til en meget aromatisk sauce, som flot binder hele retten sammen.

For mig er her tale om endnu et mesterværk fra Kims hånd – en meget flot hovedret.

Glaseret and i lynghonning, aromatisk peber, spæde rødder, passion og cremet andesauce

Tid til dessert

Efter en god lang pause får vi serveret aftenens dessert, der består af solmodne hindbær fyldt med karamel, mandelsorbet, en sauce tilsmagt med tonkabønne og peanutkage.

Hindbærrene er meget flotte og velsmagende, mandelsorbeten har med sit lettere parfumerede udtryk en interessant rolle at spille og peanutkagen smager også skønt. Især sorbeten står meget flot i min erindring, og aftenens sidste ret runder måltidet flot af.

Solmodne hindbær med tonkabønne, saltet karamel, mandelsorbet og sprød karamel

Afslutningsvis får vi en kop sort stempelkaffe og en omgang hjemmelavet sødt. Som en lille sjov detalje har man blå kopper til herrerne og røde til kvinderne – noget man selv må opdage som gæst.

Sødt til kaffen

Resultatet

Restaurant Resumé har med dette koncept sprængt rammerne for, hvad man kan få for 500 kr.

Ikke nok med at man får et væld af skønne snacks, tre retter afstemte drikkevarer og kaffe med sødt, man får det hele på et tårnhøjt niveau.

Spændende og ualmindeligt veltilsmagte smagskombinationer bliver leveret i smukke anretninger med råvarer af tårnhøj kvalitet, og betjeningen er dejligt nærværende og kompetent.

Du kan trygt bestille bord hos Restaurant Resumé, hvor du vil få en skøn totaloplevelse til en meget flot pris.

 

Åbningsdatoen er klar: Nu åbner ølbaren Mikkeller snart i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Åbningsdatoen for Mikkellers bottle shop og ølbar ligger nu fast, og de inviterer til Grand Opening, hvor du blandt andet kan se frem til gratis øl.

Grand opening

Den store grand opening finder sted lørdag den 17. marts klokken 12, og Mikkeller lover på deres Facebookside, at dagen vil være fyldt med eksklusive lækkerier.

Programmet for åbningen er som følger:

Klokken 12 åbner bottle shoppen, hvor en eksklusiv Mikkeller San Diego øl bliver lanceret for første gang i Danmark.

Klokken 16 er der gratis øl, før Mikkellers egen løbeklub Mikkeller Running Club drager afsted på deres Grand Opening Run.

Her er alle inviteret med, og alle kan følge med. Mikkeller sørger for forskellige hold, så der er noget for alle – også dem, der ikke er så løbeerfarne. Til at hjælpe er Mikkeller Running Club teamet op med Odense Running Crew.
Efter løbet er der gratis øl til alle – mod fremvisning af en beer voucher, som kan hentes her.

Og endelig klokken 17 åbner ølbaren med gratis øl og fejring af, at den populære ølbar endelig åbner i Odense.

En stor gave til Odense

Hvis man er en ølglad odenseaner, så er åbningen af Mikkellers ølbar i Odense en meget god nyhed. International presse og danske skribenter med ekspertise i øl har flere gange kaldt Mikkeller blandt verdens bedste ølbarer.

Mikkeller ølbar har i mange år været blandt Københavns hotteste steder, og i 2015 rykkede man videre til Aarhus.

Derudover er der åbnet Mikkellers ølbar i lande som Thailand, Japan, USA, Tyskland og Spanien. Og nu er turen endelig kommet til Odense.

Følg løbende med på Mikkellers Facebookside for mere information.

Mikkellers nye bottle shop og ølbar åbner på Store Gråbrødrestræde 7B, 5000 Odense C.

Fyn igen forbigået: Michelin-stjerne til jysk sensation

Skrevet af: Michael Qureshi
Memu i Vejle
Memu i Vejle

Det lå lidt i kortene.

Fyn ville endelig få den første Michelin-stjerne. Der var flere spændende kandidater i spil, og Børsens anerkendte anmelder Ole Troelsø var overbevist om, at Odense-restauranten The Balcony ville få en.

Men det blev heller ikke i år. Håbet blev endeligt knust lidt over klokken 18.00 dansk tid, hvor de danske Michelin-stjerner var uddelt.

Der kunne man konstatere, at hverken Fyn eller Nordjylland fik opmærksomhed fra den verdensberømte Michelin-guide.

Vejle-restaurant kom med i Guiden

Derimod kom en jysk sensation med i guiden. Vejle-restauranten MeMu fik deres første Michelin-stjerne, og Michelin er tydeligvis vilde med trekantsområdet.

Ti Trin Ned fra Fredericia beholdt også deres Michelin-stjerne.

Henne Kirkeby Kro på vestkysten fik helt fantastisk to Michelin-stjerner som de eneste i Danmark i selskab med AOC og Kadeau fra København.

Der var fire Michelin-stjerner til Aarhus med Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic.

Her er de danske Michelin-stjerner

Tre stjerner

Geranium, København

To stjerner

AOC, København

Kadeau, København (NY)

Henne Kirkeby Kro, Henne

En stjerne

Frederikshøj, Aarhus

Gastromé, Aarhus

Substans, Aarhus

Domestic, Aarhus

Frederiksminde, Præstø

Slotskøkkenet Dragsholm, Hørve

Kadeau, Aakirkeby

Ti Trin Ned, Fredericia

MeMu, Vejle (NY)

KOKS, Thorshavn (Færøerne)

108, København

CLOU, København

Era Ora, København

Formel B, København

Kiin Kiin, København

Kokkeriet, København

Kong Hans Kælder, København

Marchal, København

Relæ, København

Søllerød Kro, København

STUD!O, København

Jordnær, København (NY)

The Balcony fik en fremragende anmeldelse med fem funklende stjerner i Børsen i weekenden. Læs om det her

God weekend for heldig fynbo: Vandt 15 mio. i Lotto

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Danske Spil.
Foto: Danske Spil.

Weekenden blev lige en tand bedre for en heldig Lottospiller fra Assens, da han snuppede førstepræmiepuljen som den eneste og vandt hele 15 millioner kroner.

Ifølge Danske Spil havde den heldige fynbo spillet på nettet, og han vil blive tilbudt millionærrådgivning. Det er et fast tilbud, som Danske Spil tilbyder alle spillere, der vinder over 1,5 millioner kroner.

I alt tre Lottomillionærer

Udover vinderen af førstepræmiepuljen kan to andre danskere kalde sig millionærer efter weekenden.

Hver uge finder Lotto nemlig mindst to millionærer via Millionærgarantien, hvor to heldige spillere bliver udtrukket på deres købte kupon. Denne weekend blev Millionærgarantien vundet i Bilka i Esbjerg og 7-eleven i København.

Ifølge Danske Spil er der dog endnu ingen af vinderne af Millionærgarantien, der har meldt sig. Så hvis du, eller en du kender, har købt en Lottokupon i Bilka Esbjerg eller 7-eleven på Østerbro, så er det bare med at få tjekket din kupon hos en forhandler eller scanne kuponen med Lotto-appen, så du kan se, om den gemmer på en ekstra gevinst.

Frits’ Vafler ved Skovsøen: Sæsonen skydes i gang med ny ejer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Vaffelhuset Skovsøen.
Foto: Vaffelhuset Skovsøen.

På trods af at vejret måske ikke ligefrem indbyder til en god gammeldags isvaffel, er sæsonen startet hos det populære vaffelhus Frits’ Vafler. Men den nye sæson byder på en ny ejer i form af den kun 22-årige Sebastian Alnor. Derfor skal ishuset fremover hedde Bastian’s Vafler. Det skriver Fyens.dk.

Vaffelhuset er dog ikke nyt farevand for den nye ejer. De sidste sæsoner har han nemlig reelt været bestyrer på stedet, da den tidligere ejer Frits Starup Nielsen så småt er trappet ned og nu er gået på pension i en alder af 73 år.

Ny isvaffel på menukortet

Men selvom det populære is- og grillsted skifter ejer, fortsætter det meget som hidtil, og forsæsonens ansatte består af både nye og gamle ansatte.

“Jeg har jo været her i otte år og kender det hele. Trods alt er det ikke raketvidenskab at tage over og køre forretningen videre. Her i starten bliver det meget som vi plejer,” udtaler Sebastian Alnor til Fyens.dk.

Der bliver dog plads til enkelte ændringer, og Sebastian har fået en ny isvaffel på menukortet: En Skovsø Special med tre kugler med chokoladeovertræk, guf, syltetøj og flødebolle.

Derudover ønsker Sebastian at brygge kaffe i en rigtig espresso-maskine med friskmalede bønner. Men det bliver først, når der er økonomi til det.

Vaffelhuset har åbent fra 11-17 hver dag.

Oscar Night i Odense: Oscarfester i gallatøj eller pyjamas

Skrevet af: Redaktionen

Den 4. marts afholdes det prestigefyldte Oscarshow i Hollywood, hvor de fornemme Oscarstatuetter uddeles for 90. gang.

Der er endnu engang lagt op til et storslået show, og du kan se alle Hollywoodstjernerne ankomme på den røde løber, heppe med når priserne uddeles og høre rørende takketaler – live i Odense.

Uanset om du er til fint gallatøj, eller hellere vil hoppe i din pyjamas med dynen under armen, er der et arrangement for dig og dine venner.

Bobler, præmier og Oscarfest

Nordisk Film biografen på Odense Banegårdcenter inviterer til Oscarfest med bobler, visning af Spielberg-dramaet ’The Post’ og livetransmission fra den røde løber og Oscarshowet. I løbet af aftenen er der også fede præmier på højkant.

Aftenens program er:
Kl. 22.00: Arrangement starter
Kl. 22.30: Der bydes velkommen og ’The Post’ vises
Kl. 00.30: Livetransmission fra Oscarshowet
Kl. 6.30: Forventet sluttidspunkt

Billetten koster 125 kr. og kan købes her, hvor du også kan læse mere om arrangementet. Fra kl. 00.30 er der gratis entré, hvis der er ledige pladser i salen.

Kom som du er-tema

Café Biografen inviterer til OSCAR NIGHT i biografens intime omgivelser, hvor temaet er ”Kom som du er” – uanset om du er til gallatøj eller afslappet pyjamas.

Café Biografen byder på lækre økologiske bobler fra Kjær Sommerfeldt og spændende øl fra Albanis mikrobryggeri. Derudover har baren åben hele natten, hvor det også er muligt at købe varm mad til ekstra venlige priser.

Aftenens program:
Kl. 21.00: Dørene åbner og ankomst på den røde løber med bobler og quiz
Kl. 21.45: Oscar-nomineret dansk kortfilm fra 1997 vises: ’Ernst og Lyset’
Kl. 22.00: Oscar for bedste film 2015 vises: ’Birdman’
Kl. 00.00: Den røde løber
Kl. 02.30: Oscarshow

Billetten koster 95 kr. Læs mere om arrangementet her.