Anmeldelse af Restaurant Resumé: Gourmet til en skarp pris

Skrevet af: Madsvin.com

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

For ganske nyligt åbnede Restaurant Resumé i Svendborg. Bag gryderne står ingen ringere end Kim Gubi Lundvaldt, der i de seneste år har haft sin gang hos den noget så popoulære Mmoks i Odense.

Hos Resumé har man fra starten lagt en klar linje, der hedder gourmet til gode priser – ualmindeligt gode priser, hvis man spørger mig.

En aften i Restaurant Resumés vold består af snacks og velkomstdrik, tre retter mad med vin til (du kan også få øl eller luksussaft) samt kaffe/te og sødt, alt sammen til den nette sum af 500 kr.

Lokalerne er smagfuldt indrettet, og selvom der er plads til 30 i restaurantens små lokaler, føler man sig aldrig klemt.

Udsolgt fredag aften

Vi er de første, der ankommer en udsolgt fredag aften, så der er lidt tid til en sludder med Kim, der stolt fortæller om sin restaurant.

Bordet vælger vi selv, og på vores valgte plads ligger der et lille brev og en brevkniv, som byder os velkommen. Inde i brevet er dagens menu, så vi kan orientere os om aftenens gourmetoplevelse – jeg synes brevet er en lækker detalje.

Velkommen til Restaurant Resumé

Kort efter vi har indtaget vores plads bliver der serveret hele fire snacks med et glas boblende spansk chardonnay.

Snack-serveringen bestod af små fynske kartofler fyldt med ørredrogn, sprøde boghvede grene med eddikepulver, cremet torsk med røg og syltede hvide asparges samt en selleriravioli med blåmusling og fermenteret hvidløg.

Kartoflerne har Kim taget med sig fra mmoks, og det kan han sagtens være bekendt, for de smager dejligt. Boghvedegrenene er dejligt sprøde, torsken er frisk og velsmagende og de syltede asparges virkelig spiller godt sammen med fisken. Raviolien smager også skønt, men manglede måske en anelse salt.

Syltede løg i en liga for sig

Vinen er dejlig frisk, og dens lette sødme går ganske fint til de delikate snacks.

Nye kartofler og ørredrogn
Nye kartofler og ørredrogn
Torsk og syltede asparges

Aftenens første ret er rimmet torsk fra Sydfyn med friskbælgede ærter, ærtepuré, syltede løg, en creme på brunet smør og en skilt muslingebouillon. Fisken er dejligt fast og velsmagende og bouillonen har en distinkt smag af musling, der aldrig overdøver rettens øvrige elementer.

De syltede løg er i en liga for sig selv – perfekt tilsmagt syltelage og dejlig sprødhed. Cremen af brunet smør kan dog ikke hele følge med rettens øvrige smage, og den forsvinder desværre lidt i det samlede smagsbillede. En flot ret der flot åbner måltiddet op.

Rimmet torsk fra sydfynske vande med friskbælgede ærter, brunet smør og muslingebouillon

Kim hiver desuden en ekstraret op ad hatten, der består af stegt foie gras, letsyltede stikkelsbær, sauce på ahornsirup og to slags skorzonerødder.

Foie grasen er stegt helt perfekt, de syltede stikkelsbær giver en dejlig syre til en ellers fed ret, og saucens sødme fra ahornsiruppen rammer smagen fra foie grasen lige i øjet. En mesterligt tilsmagt ret, og uden sidestykke den bedste foie gras ret jeg har fået. I glasset fik vi en Riesling kabinett fra Mosel der havde en god sødme, som matchede retten flot.

Elsker mad, vin og en udfordring

Retten er ikke på kortet, men som Resumé selv skriver på hjemmesiden “Alt kan lade sig gøre mod forudbestilling. Vi elsker mad, vin og en udfordring”. Kan du overtale Kim til at lave retten til dig, vil jeg på det varmeste anbefale dig at gøre det.

Foie gras, letsyltede stikkelsbær, sauce på ahornsirup og skorzonerod

Aftenens hovedret er befriende anderledes, end det klassiske stykke kød fra en ko eller kalv med en indkogt sauce til. Vi skal have rosastegt andebryst, anderillette, en puré på passionsfrugt og gulerod, gulerødder og gulerodschips samt en sauce tilsmagt med tre slags peber.

Andebrystet er ekstraordinært mørt og lækkert og rilletten er fuld af velsmag. Puréen på gulerod og passionsfrugt er et frækt match, som fungerer helt perfekt med anden. Saucen er et skoleeksempel på hvad god, aromatisk peber kan byde på – her er brugt tre slags peber, rød, hvid og sort, hvis jeg ikke tager fejl, og de bidrager alle til en meget aromatisk sauce, som flot binder hele retten sammen.

For mig er her tale om endnu et mesterværk fra Kims hånd – en meget flot hovedret.

Glaseret and i lynghonning, aromatisk peber, spæde rødder, passion og cremet andesauce

Tid til dessert

Efter en god lang pause får vi serveret aftenens dessert, der består af solmodne hindbær fyldt med karamel, mandelsorbet, en sauce tilsmagt med tonkabønne og peanutkage.

Hindbærrene er meget flotte og velsmagende, mandelsorbeten har med sit lettere parfumerede udtryk en interessant rolle at spille og peanutkagen smager også skønt. Især sorbeten står meget flot i min erindring, og aftenens sidste ret runder måltidet flot af.

Solmodne hindbær med tonkabønne, saltet karamel, mandelsorbet og sprød karamel

Afslutningsvis får vi en kop sort stempelkaffe og en omgang hjemmelavet sødt. Som en lille sjov detalje har man blå kopper til herrerne og røde til kvinderne – noget man selv må opdage som gæst.

Sødt til kaffen

Resultatet

Restaurant Resumé har med dette koncept sprængt rammerne for, hvad man kan få for 500 kr.

Ikke nok med at man får et væld af skønne snacks, tre retter afstemte drikkevarer og kaffe med sødt, man får det hele på et tårnhøjt niveau.

Spændende og ualmindeligt veltilsmagte smagskombinationer bliver leveret i smukke anretninger med råvarer af tårnhøj kvalitet, og betjeningen er dejligt nærværende og kompetent.

Du kan trygt bestille bord hos Restaurant Resumé, hvor du vil få en skøn totaloplevelse til en meget flot pris.

 

Drama i Odense Zoo: Homoseksuelle pingviner kidnapper unge

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af pingviner
Arkivfoto af pingviner

Det lyder som noget taget ud fra det nu lukkede magasin Skør Skør Verden.

Men der har udspillet sig et sandt “drama” i Odense Zoo, som nærmest er en sæbeopera i menneskeverdenen værdig.

En pingvin-unge blev i weekenden kidnappet. Da dyrepasserne i Odense Zoo skulle løse mysteriet viste det sig, at det var et par homoseksuelle han-pingviner, som havde snuppet ungen.

Pingvin-far forsømte sine pligter

Det er DR Fyn, som skriver den her helt geniale historie. Men der er mere endnu.

For det er angiveligt Pingvin-far som havde forsømt sine pligter og ikke kigget efter ungen, som gjorde, at de to kærlige hanner så sit snit til at kidnappe ungen.

“Det ene forældrepar var væk, og ungen var ganske enkelt blevet kidnappet. Det var et par homoseksuelle hanner, som har snuppet ungen og stod med den, fortæller Sandie Hedegård Munck, dyrepasser i Odense Zoo, til DR Fyn.

De to hanner får nu et plejebarn

Dyrepasseren kunne også fortælle, at Pingvin-far ikke virkede synderligt ærgerlig over, at ungen var væk, mens moderen var lidt mere desperat efter at få sit barn tilbage.

“Jeg havde forventet, at forældrene ville komme og kræve ungen tilbage. Men hannen spankulerer rundt i anlægget, som om han aldrig har haft en unge, og hunnen virker godt nok lidt søgende,” siger Sandie Hedegård Munck.

Den skønne historie fra dyreverdenen slutter med, at dyrepasseren fra Odense Zoo har overleveret et æg til de to homoseksuelle hanner fra en enlig pingvin-mor, som ikke selv gad at passe på ægget.

Tak for historien DR Fyn – skam til alle dem, der vil spare DR væk!

DinnerDays: Vind 3-retters menu for 2 på Noé Vinbar

Skrevet af: Michael Qureshi

Om ganske få uger løber restaurant-festivalen DinnerDays af stablen i Odense.

Det sker i efterårsferien i uge 42, hvor flere af Odenses bedste restauranter kører med helt vilde priser på en 3-retters menu.

Således er restauranter som ARO, Vår, Balcony, Nordatlanten og Noé Vinbar med.

Konceptet er enkelt. En 3-retters menu koster helt eksklusivt i denne uge blot 200 kr. per snude – enkelte steder 400 kr.

I samarbejde med arrangørerne DinnerBooking kan MigogOdense nu udlodde en 3-retters middag for 2 personer på Noé Vinbar.

Her er menuen

Forret: Cremet ærtesuppe med sprødstegt parmaskinke og friskbagt brød

Hovedret: Rosastegt striploin m. bagte tomater, pommes risolles og rødvinssauce

Dessert: Belgisk vaffel m. is, chokoladesauce og friske bær

Billetsalget åbnede for tre uger siden, og det tog ikke særlig lang tid, før restauranter som ARO og Vår blev udsolgt.

Har skaffet flere pladser

Det samme skete også med Noé vinbar og Odenses toprestaurant Balcony. Men begge steder har formået at skabe mere plads, og har igen billetter til salg.

Tjek alle restauranterne og menuerne her

 

DinnerDays på Fyn – de er med

Noé Vinbar
Eydes Gastro Pub
Næsbyhovedskov
Balcony (400,- + gebyr)
Nordatlanten
Restaurant Vår (400,- + gebyr) – udsolgt
Restaurant Fænøsund
Aro (udsolgt)

Se menuerne hos de forskellige restauranter og Book bord her – skynd dig – der blev hurtigt udsolgt sidste år

DINNERDAYS-KONKURRENCE: VIND 3-RETTERS MIDDAG FOR 2 PÅ NOÉ VINBAR

I forbindelse med restaurantfestivalen DinnerDays fra den 12.-21. oktober 2018, hvor du kan spise 3 retter for 200 kr. på 80+ af landets restauranter, udlodder MigogOdense i samarbejde med Noé Vinbar en 3-retters middag for to.

For at deltage i konkurrencen skal du gøre følgende:

  • Synes godt om Facebook-opslaget (udgivet på MigogOdense tirsdag d. 25/9 kl. 20.30
  • Fortælle hvem du vil tage med, hvis du vinder

Magien fylder Odenses gader: Sådan bliver Magiske Dage i byen

Skrevet af: Simone Vestergaard

I efterårsferien fyldes Odenses gader med fantastiske magiske aktiviteter.

Magiske Dage Odense er en helt ny festival – og alligevel ret velkendt, for den er tidligere kendt som Harry Potter Festival.

Med det nye navn åbner festivalen nu op for endnu flere magiske universer med magi og fortryllende oplevelser.

Festivalen løber i efterårsferien over dagene 18.-20. oktober, og henvender sig til barnlige sjæle i alle aldre – børn såvel som voksne.

Nye navne og karakterer er på programmet, men magien i byen antager uformindsket styrke!

Trolddomstoget vil køre, trylleformularer vil fyge gennem luften, og der vil være rig mulighed for at udfolde sine magiske og kreative talenter.

Harry Potter navnet måtte udgå

Endnu engang leger byen – og erhvervsliv og en række af kultur- og uddannelsesinstitutioner med.

Nu også Odense Teater, Storms Pakhus, Arkaden Street Food og Odeon.

I juli blev det meldt ud, at Harry Potter Festivalen ville ændre kurs efter dialog med Warner Bros. Studios, der ejer rettighederne til Harry Potter-brandet. Harry Potter-navnet udgår derfor nu.

Det er en beslutning og en ændring, som festivalens brugere og tilbagevendende gæster har taget imod med stor opbakning og forståelse på festivalens Facebook-side, Magiske Dage Odense.

Derfor er det den klare forventning, at årets festival igen i år vil skabe liv og glade dage i byen i uge 42.

“Vi bruger i år byen rigtigt meget. Der er mange venues i Odense, som var oplagte til Magiske Dage, og jeg er rigtig glad for den opbakning og det engagement, der har været fra samarbejdspartnerne, butikkerne og de frivillige.

Det er fedt, at det lykkedes at få så mange med, så festivalen kan foregå forskellige steder i byen,” fortæller Søren Dahl Mortensen, projektleder på Magiske Dage Odense, til MigogOdense.

Han fortsætter;

“Vi har 80 rollespillere og et kor med 35 sangere, der går rundt i byen og optræder forskellige steder. Dansere fra Den Kgl. Ballet Odense vil også være at finde i midtbyen.”

Mange spændende aktiviteter

Samtlige samarbejdspartnere, der støttede op om Harry Potter Festivalen er med på holdet, og nye er kommet til: Odense Teater, Odeon, Storms Pakhus og Arkaden Street Food – Odenses nye mødesteder.

Også de mange fantastiske frivillige løfter selvfølgelig opgaven videre og vil igen i år gøre festivalen levende for og med de besøgende.

“Torsdag er der på Gråbrødre Plads Magisk frokost på Franck A med langbordsmiddag for både børn og voksne. Det bliver rigtig hyggeligt.

Det var udsolgt på rekordtid, og vi havde ikke gjort noget særligt for at sælge billetter, udover at bruge Facebook og linke til vores hjemmeside.

“Fredag og lørdag spiller 12 nordiske hold Quidditch i Kongens Have og det er et officielt nordisk mesterskab – det bliver rigtig sjovt at se dem tumle rundt,” fortæller Søren Dahl Mortensen.

Quidditch er især kendt fra Harry Potter-filmene.

Test din magiske form i en Quidditch-turnering, når Det Gyldne Lyn skal indfanges! Vær forberedt på en kamp, hvor kun de sejeste går videre.

Tjek højdepunkter og program

Festivalprogrammet er spækket med oplevelser for magikere i alle aldre, som vi kender det:

Eliksirværksteder, magisk dyr, nordiske mesterskaber i Quidditch med 13 deltagende hold og en festmiddag på Nordheim. Hele programmet kan ses på Magiskedageodense.dk.

Magiske Dage Odense er arrangeret af Odense Bibliotekerne med støtte fra Odense Kommune og en række sponsorer.

Festivalen afvikles i samarbejde med en række kultur- og uddannelsesinstitutioner i Odense, private erhvervsdrivende eksterne aktører og en lang række frivillige.

Programmet for festivalen kan ses her

Højdepunkter til Magiske Dage

Besøg Troldmandskollegiet

Magisk frokost på Franck A (udsolgt)

Zoolomagisk sejltur i mørket

Magiske cocktails

Café Kadabra

Besøg det magiske filmværksted

Nordiske Mesterskaber i Quidditch

Den Magiske skole

Svævebane

 

Du kan komme i DM-finalen: Hvem er Odenses bedste til Beer Pong?

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste har prøvet at spille det til fester eller ved andre hyggelige arrangementer.

Beer Pong er blevet et globalt fænomen, og nu jagter man de allerbedste i Danmark til disciplinen.

DM i Beer Pong 2018 finalen spilles lørdag d. 27. oktober på A-bar i Århus. Men inden da er der masser af muligheder for at kvalificere sig rundt omkring i landet.

Her i Odense er der kvalifikation til DM-finalen på fredag den 28. september på A-Bar i Brandts Passage.

Man tilmelder sig som et hold bestående af to personer, og man skal naturligvis være over 18 år, da der som navnet antyder er alkohol involveret.

Vinderen kommer direkte i DM-finalen

Vinderen af turneringen i Odense på fredag sendes direkte i DM-finalen i Århus.

MigogOdense har dykket lidt ned i de officielle DM-regler for Beer Pong, hvis nogen skulle være i tvivl om, hvordan man spiller det helt rigtigt.

Reglerne er fra DM i Beer Pong hjemmesiden

Basic Rules:

Inden i starter:

Det første man skal, er at stille spillet op. Her skal det vælges om der skal spilles med 6 kopper (med 2 øl) eller 10 kopper (med 3 øl). Til DM spilles der med 6 kopper. Husk at der også skal bruges to skylle kopper så boldene kan skylles mellem alle kast.
Inden spillet kan begynde skal det afgøres hvem der starter første runde. Dette gøres ved sten, saks, papir – bedst ud af 1.

Spillets gang:

Når spillet er i gang, skiftes holdene til at kaste. Alle kast skal være overhåndskast, og man må kun kaste en bold pr mand pr tur. (2 bolde pr hold). Når begge bolde er kastet, fjernes og drikkes ramte kopper.

Elbow: Når der kastes, skal albuen være bag bordets kant. Overtrædes der, er der omkast. Hvis du mener din modstander overtræder, så sig det gerne inden han kaster. Husk god sportsmanship!

Double: Hvis et hold rammer to forskellige kopper i samme runde, kaldes det en double, og holdet får to ekstra kast. Der kan ikke re-rackes efter en double.

Triple: Hvis et hold rammer to bolde i samme kop, kaldes det en triple. Ved en triple skal den ramte kop drikkes, plus 2 ekstra som det forsvarende hold vælger.

Bounce: Hvis en bold skydes ned i bordet, og hen mod kopperne, kaldes det et bounce. Hvis en bounce rammer i en kop, skal den ramte kop drikkes, plus en ekstra som det forsvarende hold selv vælger. Når der bounces, må det forsvarende hold slå bolden væk, efter den har ramt bordet.

Re-rack: Hvert hold må én gang i løbet af spillet omrokkere modstanderens kopper. Dette kaldes en re-rack. Det gøres ofte ved 3 eller 4 kopper, hvor de enten kan stilles i en lille trekant, eller en diamant. Re-racket skal gøres ved et tur skifte. Kopperne skal stå på felterne.

Spill it: En væltet kop er en ramt kop. Hvis en spiller vælter sin egen kop, f.eks. hvis han prøver at forsvare en bounce, eller fordi den havde for lidt øl i, og bolden væltede den, tæller den som en ramt kop og skal fjernes.

Defence: Det er tilladt at beskytte sine kopper, f.eks. ved at holde hænderne foran dem når der skal skydes på dem. Men hvis ens arm eller hånd bliver ramt mens den er over bordet, tæller det som en ramt kop. Det er dog tilladt at slå en bold væk når den har ramt bordet, eller hvis den rammer kanten på en kop og hopper op i luften.

Spillets afgørelse:

Spillet er slut når det ene hold har ramt alle modstanderens kopper. Når dette sker, vælger vinderen hvem der skal have det resterende øl fra spillet. Husk at der ikke er drikketvang. Det handler om at ramme kopperne, ikke hvem der kan drikke mest.

Du kan læse mere om tilmelding til fredagens Beer Pong konkurrence på A-Bar her

Signerer bøger for fulde huse: Fredag kommer Boris Laursen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste Youtube- og realitystjerner starter deres karriere i det digitale univers, men det bliver alligevel mere og mere almindeligt, at fans og følgere kan udvide deres merchandise-samling med en fysisk bog på natbordet.

Her serverer stjernerne dele af deres privatliv på et sølvfad, og lader på den måde sine følgere få et endnu større indblik i deres liv bag kulissen.

Én af de mest kendte og omtalte realitystjerner i Danmark, i øjeblikket, er Paradise Hotel-deltageren og Instagram-stjernen, Boris Laursen.

Foruden at være bror til Fie Laursen, så er Boris Laursen også blevet kendt for sit udseende – og sin måske knap så flatterende titel som fuckboi.

Nu kan han dog også skrive forfatter på sit CV efter den nylige udgivelse af bogen Gentleman.

Kom i god tid

I forbindelsen med udgivelsen af bogen er Boris Laursen i gang med en stor landsdækkende bogtour, hvor man kan købe bogen og få en signeret hilsen fra Boris.

Fredag den 28. september fra klokken 18.30-19.30 er det Odenses tur, hvor Schreiners Bog & Idé i Tarup Center har æren af at byde Boris Laursen indenfor.

At dømme ud fra Boris Laursens Instagram, er det noget af et tilløbsstykke, når han besøger de mange boghandler. I København så det således ud, da han var forbi:

Den aktuelle bog hedder  “Gentleman”. I beskrivelsen af bogen lyder det:

I “Gentleman” fortæller Boris Laursen blandt andet om sit privatliv, sin fortid som fuckboy, sin transformation til gentleman og meget, meget mere.

Boris Laursen har både på TV og Youtube skabt sig et ry som den ultimative fuckboy. Men efter han mødte sin kæreste Josefine, opdagede han, at han måtte lægge stilen om. I dag forstår han, at han skal behandle kvinder med respekt, og det beskriver han i denne bog.

“Gentleman” er en velskrevet, personlig beretning om en stor livsforandring.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

NY DATO SKREVET PÅ! D. 28 I ODENSE. (Kommenter hvis jeg mangler nogle byer)

Et opslag delt af BORIS GRANT LAURSEN (@borislaursen) den