MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse af Storms Pakhus: Et blændende mad-mekka i Odense

Af Madsvin.com
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Det er nok ikke gået dine ører forbi, at Odense har fået et spritnyt street food marked.

Beliggenheden er i det gamle pakhus nær havnen, og stedet har da også med rette fået navnet “Storms Pakhus”.

I skrivende stund er der 24 madboder og 6 barer i Storms Pakhus, og vi besluttede os for at give street food markedet et aften- og frokostbesøg, for at få prøvet nogle af de mange forskellige boder af.

Grunden til de forskellige tidspunkter for besøg, er, at nogle af boderne bliver dyrere om aftenen. Det kan man mene om, hvad man vil, men det er sådan, det er.

Vi har udvalgt fem forskellige steder til test, hvor vi er kommet vidt omkring.


HotDog Heaven – Gourmethotdogs med sjæl

Vores første besøg er hos Martin, der har HotDog Heaven. Martin har besluttet sig for at revolutionere hotdoggen, noget der var kommet mig for øre for længe siden. Derfor var det også sikkert, at der skulle indtages hotdogs i pakhuset.

HotDog Heaven kører med to forskellige hotdogs hver dag, som er opkaldt efter forskellige hunderacer. Muligheden for en tredje hotdog åbner sig dog, hvis du køber deres Bite’Us kasse, hvor tre mindre hotdogs forefindes. En enkelt hotdog er for lidt, og derfor faldt valget naturligvis også på selvsamme hotdogvariationskasse.

Lad det være sagt med det samme: Pølsen er guddommelig og brødet ditto. Pølsen har en skøn konsistens og er fuld af smag. Her er ikke sparet på fedtet, men der er mil til metervaretarmpølserne fra køledisken i supermarkedet.

Brødet er lavet som brioche, altså med spandevis af æg og smør, noget der automatisk medfører et diskret vip med hatten herfra.

HotDog Heaven har altså styr på deres grundelementer, hvilke hjælper dem godt på vej til et stabilt, lækkert produkt.

Men det stopper ikke her.

Smagssammensætningerne er unikke, noget der taler til stedets fordel, da de fleste af os efterhånden er træt af “jeg-skulle-være-taget-hjem-før-klokken-5”-varianten, hvor tarvelige ristede løg og industrialremoulade dominerer.

Martin vil noget med sine hotdogs, og vi kunne bl.a. nyde en “Dalmatiner” der, udover førnævnte fremragende pølse og brød, byder sig til med en barbeque lavet på sennep og snaps, honningsyltede jalapeños, agurkesalat og ristet sesam. En hotdog fuld af velsmag, hvor urterne fra snapsen i den grad klæder barbequen.

HotDog Heaven er et sandt “must visit” – og spring du bare på den helt store madkasse til 120 kroner – samtlige kombinationer er særdeles spændende.

Tre forskellige hapsere

Duckie Style – Godt koncept, sløj udførelse

Researchen hjemmefra havde også budt på Duckie Style, en bod der specialiserer sig i ænder, der har mødt en friture. Det være sig hjemmelavede pommes prites vendt i andefedt, andepølser stegt i friture og paneret, confiteret andelår.

Her er utvivlsomt tale om et måltid for de ikke-fedtforskrækkede, eller personer der har danset på nattens vulkaner lidt for længe.

Vi sprang på menuen, en sag til 145 kr. hvor man får en gang andefritter, andepølser og confiteret andelår – hele pakken, om man vil. Dertil følger hjemmelavede dips, hvor vi også valgte hele pakken i form af rødløgsdip, “fransk ost”-dip og en chilimayo.

Fritterne er hjemmelavede, hvilket i sig selv er et plus. Desværre er de dog slatne, og smagen af andefedt er ikke-eksisterende. Øv. Andepølserne ser egentlig ret lækre ud, og har da også en dejlig konsistens, men i min optik er det unødvendigt at give dem en tur i den gyldne brønd.

Det confiterede andelår, der skulle have været kronen på værket, er desværre for tørt – dobbelt øv. Der hentes dog bonuspoint for de syltede sager, der først og fremmest hjælper med spille op til fedtet, men de smager også godt.

Idéen er god, men udførelsen, ved vores besøg, var ganske enkelt ikke god nok.

Blandede ting med and

 


Yazzy’s Pita – Pita som det skal være

Rygterne om det gode pitabrød fra Yazzy’s er også nået frem til mig. Brødet er hjemmelavet og fyldet er friskt, spændende og af en fornuftig kvalitet.

På kortet er der to forskellige pitabrød – en med okse og en med kylling. Vi napper sidstnævnte.

Allerede mens vi ser vores mad blive lavet, melder mundvandet sin ankomst. Brødet ser enormt lækkert ud, og ligeså gør fyldet. Faktisk var der så meget forskelligt fyld, at jeg har mistet overblikket. Men det tæller bl.a. salat, peanuts, tandoorikylling, sprøde brødkrummer, chili og muligvis noget hummus. På toppen en syltet, mild chili, der i sig selv er en genialitet.

Sidstnævnte chili bliver vi desuden instrueret i at sørge for at tage en bid af, samtidig med at vi spiser resten af pitaen. Pitaen i sig selv er fremragende. Sammen med den syltede chili når vi op på øverste hylde, hvor kun legendariske pitabrød hører til.

Som en lille sidenote kan det nævnes, at man her smager sin kylling til, inden den serveres for gæsten – noget der for mig vidner om en seriøs tilgang til sin mad.

Den største anbefaling skal lyde herfra til Yazzy’s Pita.

Pitabrød fra øverste hylde

Joy Street Food – Thailandsk velsmag

Af de steder jeg har hørt omtalt allermest, hører Joy nok til i toppen. Ejeren bag arbejder også som kok på Kiin Kiin i København, en af kun to thailandske restauranter, der har modtaget michelinstjerner.

Foran boden er luftet fuld af autentisk thailandsk duft, og maden vises også smukt fremt.

Vi vælger en Phad Thai med kylling, der lynhurtigt serveres for os.

Kyllingen er velsmagende, bønnespirerne saftige og chilien stærk nok til at markere sig på richterskalaen. Pad Thai er i sig selv ret simpelt, og med simpel mad er det, som altid, vigtigt at benytte gode råvarer. Det har man forstået hos Joy Street Food, og jeg kan heller ikke sige meget andet, end at det er et besøg værd, hvis du er i humør til thailandsk mad.

Pad Thai

GOPA – Gode Pandekager

Vores sidste besøg afsluttet med en dessertpandekage fra GOPA. Her har man et godt øje til økologien, og op mod 90 % af råvarerne er således økologiske.

Vi vælger en “Dagens pandekage”, der i dette tilfælde består af banan, hasselnøddeflager og økologisk chokolade”. Varm banan og chokolade har altid gjort det godt sammen – og et skud hasselnødder bidrager bestemt også positivt.

Smagen er god, og selvom det ikke ser ud af meget, mætter den mere end man lige tror.

GOPAs dessertpandekager er oplagte hvis du har plads til lidt ekstra i maven, og ellers har de også gourmettoasts, der kan agere reel aftensmad.

Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Storms Pakhus – Det overordnede billede

Odense har længe haft behovet for et Street Food marked, og det har Storms Pakhus i højeste grad udfyldt. Her er enormt hyggeligt, en stor diversitet mellem de forskellige typer af mad og der er godt med siddepladser.

Dette skriveri er blot et udpluk af mange spændende boder, det anbefales naturligvis, at du selv giver pakhuset et besøg, for at prøve nogle af de mange boder af.

 

 

Del artikel

Andre læser også