Anmeldelse af Storms Pakhus: Et blændende mad-mekka i Odense

Skrevet af: Madsvin.com
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Det er nok ikke gået dine ører forbi, at Odense har fået et spritnyt street food marked.

Beliggenheden er i det gamle pakhus nær havnen, og stedet har da også med rette fået navnet “Storms Pakhus”.

I skrivende stund er der 24 madboder og 6 barer i Storms Pakhus, og vi besluttede os for at give street food markedet et aften- og frokostbesøg, for at få prøvet nogle af de mange forskellige boder af.

Grunden til de forskellige tidspunkter for besøg, er, at nogle af boderne bliver dyrere om aftenen. Det kan man mene om, hvad man vil, men det er sådan, det er.

Vi har udvalgt fem forskellige steder til test, hvor vi er kommet vidt omkring.


HotDog Heaven – Gourmethotdogs med sjæl

Vores første besøg er hos Martin, der har HotDog Heaven. Martin har besluttet sig for at revolutionere hotdoggen, noget der var kommet mig for øre for længe siden. Derfor var det også sikkert, at der skulle indtages hotdogs i pakhuset.

HotDog Heaven kører med to forskellige hotdogs hver dag, som er opkaldt efter forskellige hunderacer. Muligheden for en tredje hotdog åbner sig dog, hvis du køber deres Bite’Us kasse, hvor tre mindre hotdogs forefindes. En enkelt hotdog er for lidt, og derfor faldt valget naturligvis også på selvsamme hotdogvariationskasse.

Lad det være sagt med det samme: Pølsen er guddommelig og brødet ditto. Pølsen har en skøn konsistens og er fuld af smag. Her er ikke sparet på fedtet, men der er mil til metervaretarmpølserne fra køledisken i supermarkedet.

Brødet er lavet som brioche, altså med spandevis af æg og smør, noget der automatisk medfører et diskret vip med hatten herfra.

HotDog Heaven har altså styr på deres grundelementer, hvilke hjælper dem godt på vej til et stabilt, lækkert produkt.

Men det stopper ikke her.

Smagssammensætningerne er unikke, noget der taler til stedets fordel, da de fleste af os efterhånden er træt af “jeg-skulle-være-taget-hjem-før-klokken-5”-varianten, hvor tarvelige ristede løg og industrialremoulade dominerer.

Martin vil noget med sine hotdogs, og vi kunne bl.a. nyde en “Dalmatiner” der, udover førnævnte fremragende pølse og brød, byder sig til med en barbeque lavet på sennep og snaps, honningsyltede jalapeños, agurkesalat og ristet sesam. En hotdog fuld af velsmag, hvor urterne fra snapsen i den grad klæder barbequen.

HotDog Heaven er et sandt “must visit” – og spring du bare på den helt store madkasse til 120 kroner – samtlige kombinationer er særdeles spændende.

Tre forskellige hapsere

Duckie Style – Godt koncept, sløj udførelse

Researchen hjemmefra havde også budt på Duckie Style, en bod der specialiserer sig i ænder, der har mødt en friture. Det være sig hjemmelavede pommes prites vendt i andefedt, andepølser stegt i friture og paneret, confiteret andelår.

Her er utvivlsomt tale om et måltid for de ikke-fedtforskrækkede, eller personer der har danset på nattens vulkaner lidt for længe.

Vi sprang på menuen, en sag til 145 kr. hvor man får en gang andefritter, andepølser og confiteret andelår – hele pakken, om man vil. Dertil følger hjemmelavede dips, hvor vi også valgte hele pakken i form af rødløgsdip, “fransk ost”-dip og en chilimayo.

Fritterne er hjemmelavede, hvilket i sig selv er et plus. Desværre er de dog slatne, og smagen af andefedt er ikke-eksisterende. Øv. Andepølserne ser egentlig ret lækre ud, og har da også en dejlig konsistens, men i min optik er det unødvendigt at give dem en tur i den gyldne brønd.

Det confiterede andelår, der skulle have været kronen på værket, er desværre for tørt – dobbelt øv. Der hentes dog bonuspoint for de syltede sager, der først og fremmest hjælper med spille op til fedtet, men de smager også godt.

Idéen er god, men udførelsen, ved vores besøg, var ganske enkelt ikke god nok.

Blandede ting med and

 


Yazzy’s Pita – Pita som det skal være

Rygterne om det gode pitabrød fra Yazzy’s er også nået frem til mig. Brødet er hjemmelavet og fyldet er friskt, spændende og af en fornuftig kvalitet.

På kortet er der to forskellige pitabrød – en med okse og en med kylling. Vi napper sidstnævnte.

Allerede mens vi ser vores mad blive lavet, melder mundvandet sin ankomst. Brødet ser enormt lækkert ud, og ligeså gør fyldet. Faktisk var der så meget forskelligt fyld, at jeg har mistet overblikket. Men det tæller bl.a. salat, peanuts, tandoorikylling, sprøde brødkrummer, chili og muligvis noget hummus. På toppen en syltet, mild chili, der i sig selv er en genialitet.

Sidstnævnte chili bliver vi desuden instrueret i at sørge for at tage en bid af, samtidig med at vi spiser resten af pitaen. Pitaen i sig selv er fremragende. Sammen med den syltede chili når vi op på øverste hylde, hvor kun legendariske pitabrød hører til.

Som en lille sidenote kan det nævnes, at man her smager sin kylling til, inden den serveres for gæsten – noget der for mig vidner om en seriøs tilgang til sin mad.

Den største anbefaling skal lyde herfra til Yazzy’s Pita.

Pitabrød fra øverste hylde

Joy Street Food – Thailandsk velsmag

Af de steder jeg har hørt omtalt allermest, hører Joy nok til i toppen. Ejeren bag arbejder også som kok på Kiin Kiin i København, en af kun to thailandske restauranter, der har modtaget michelinstjerner.

Foran boden er luftet fuld af autentisk thailandsk duft, og maden vises også smukt fremt.

Vi vælger en Phad Thai med kylling, der lynhurtigt serveres for os.

Kyllingen er velsmagende, bønnespirerne saftige og chilien stærk nok til at markere sig på richterskalaen. Pad Thai er i sig selv ret simpelt, og med simpel mad er det, som altid, vigtigt at benytte gode råvarer. Det har man forstået hos Joy Street Food, og jeg kan heller ikke sige meget andet, end at det er et besøg værd, hvis du er i humør til thailandsk mad.

Pad Thai

GOPA – Gode Pandekager

Vores sidste besøg afsluttet med en dessertpandekage fra GOPA. Her har man et godt øje til økologien, og op mod 90 % af råvarerne er således økologiske.

Vi vælger en “Dagens pandekage”, der i dette tilfælde består af banan, hasselnøddeflager og økologisk chokolade”. Varm banan og chokolade har altid gjort det godt sammen – og et skud hasselnødder bidrager bestemt også positivt.

Smagen er god, og selvom det ikke ser ud af meget, mætter den mere end man lige tror.

GOPAs dessertpandekager er oplagte hvis du har plads til lidt ekstra i maven, og ellers har de også gourmettoasts, der kan agere reel aftensmad.

Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Storms Pakhus – Det overordnede billede

Odense har længe haft behovet for et Street Food marked, og det har Storms Pakhus i højeste grad udfyldt. Her er enormt hyggeligt, en stor diversitet mellem de forskellige typer af mad og der er godt med siddepladser.

Dette skriveri er blot et udpluk af mange spændende boder, det anbefales naturligvis, at du selv giver pakhuset et besøg, for at prøve nogle af de mange boder af.

 

 

Vi sejler op ad åen: Odense går sammen om fællessang på vandet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget som corona har lært os, så er det da genfinde glæden ved fællessang.

Igennem foråret mødtes danskerne i sangens fællesskab på kryds og tværs af alder, køn og geografi.

Selvom nedlukningen er et overstået kapitel, så er fællessangen det ikke.

Nu går Odense Aafart og Den Fynske Opera nemlig sammen om et nyt, storslået fællessangsprojekt, hvor både Aafartens turbåde, vandcykler og en enestående have på Langelinje kommer i spil fire sommeraftener i august.

I projektet får gæsterne (udover en enestående fællessangsoplevelse) også får en tur på åen, som de aldrig har oplevet det før.

Turen med turbådene går nemlig ikke som normalt til Fruens Bøge, men i stedet lægger de til ved en smuk have på Langelinje, hvorfra sangere og musikere står klar i haven til at give gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige.

“Nu hvor vi ikke må samles inde og synge sammen mange mennesker, hvorfor så ikke rykke ud i det fri? Endda helt ud på åen! Her skal vi sammen træde i vandcyklernes pedaler og mærke den rolige vuggen i bådene, alt imens vi synger velkendte, danske favoritter sammen,” skriver de i en pressemeddelse.

Opsang fra operasangere

Men det er ikke kun deltagerne, der skal synge.

Undervejs kan de også læne sig tilbage og nyde et par skønne soloindslag med et hold dygtige operasangere, som synger for dem – det vil være både velkendte og erfarne sangere samt lovende, nye sangere, der netop har afsluttet deres uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium.

Men bærende for dette skønne fællessangsprojekt er, at de professionelle sangere for en gangs skyld vil synge SAMMEN med publikum, hvorved fællessangen er i centrum.

”Vi glæder os helt enormt til dette nye samarbejde, og til at give en masse gæster en enestående oplevelse.

Det er en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to, når de ombord på to turbåde og alle vores vandcykler i fællesskab skal synge sange, som de kender, og som har en betydning for os alle.

Og samtidig er det første gang, at vi inddrager en have på Langelinje. Det bliver helt unikt” fortæller direktør for Odense Aafart, Eva Pasgaard.

Også Kunstnerisk Leder på Den Fynske Opera glæder sig til samarbejdet:

“Fællessang har været en hjælp under nedlukningen, men den skal ikke glemmes, når samfundet åbner igen! J

eg glæder mig til at se Odense samles ude på vandet og synge alt fra Kim Larsen til gamle danske sange – og vi synger sammen med operasangere, der guider os igennem en henrivende aften! Måske vi er heldige, de giver et enkelt nummer eller to?” udtaler Ida Fogh Kiberg.

Alle er velkomne til deltage; store som små, operakendere som nye i genren.

Det bliver uden tvivl en hyggelig, uhøjtidelig og skøn aften i fælleskabets, operaens og vandhundens tegn.

 

Du kan købe billetter her

Nej tak til efterårsvejr: I næste uge rammer vi igen 20 grader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kan man få kompensation for manglende sommer?

Sandsynligvis ikke – men sikkert en tanke, som mange tænker, da en stor del af danskernes ferie afholdes i disse uger.

Vi havde ellers været inde i en solrig periode, hvor korte kjoler og opknappede skjorter var et must, hvis man ville undgå et hedeslag.

Den sidste uges tid har himlen set noget anderledes ud. Ikke ligefrem opmuntrende taget i betragtning af, at de fleste i år afvikler ferien i gode, gamle Danmark.

Men inden vi bliver alt for vinterdeprimerede over blæst, skyer og regn – så kan vi foreløbigt genfinde lidt sommerglæde ved at kigge på vejrudsigten i den kommende uge.

I Odense ser det nemlig ud til, at vi endelig får flere solskinstimer end regnbyger.

Rammer 20 grader i Odense

Ugen starter med dagstemperaturer på 22 grader, men dog overskyet det meste af dagen. Dette kompenseres heldigvis fra onsdag, hvor solen endelig kigger frem bag en sky. Denne dag bliver der 18 grader og med let vind på 1 m/s.

Om fredagen ser det ekstra godt ud med fuld sol og hele 23 grader. Lørdag følger trop med sol og 21 grader.

Søndag får vi en solpause med lidt skyer, mens mandag og tirsdag står på sol og hhv. 22 og 19 grader.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at vi endeligt skal opgive sommeren – endnu.

Du kan selv følge med i vejret lige her

Efter voldsom ulykke i går: Justitsministeren reagerer på vanvidskørsel i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En voldsom ulykke i går aftes, med flere biler og adskillige tilskadekomne, har nu fået justitsministeren til orde.

Han udtaler i en pressemeddelelse, at det er “helt uacceptabelt”.

Efter sommerferien vil justitsministeren arbejde mod at skærpe straffen for vanvidskørsel, herunder for kapkørsel.

”Det er en fuldstændig uacceptabel opførsel, som har bragt almindelige borgeres liv i fare. Politiet efterforsker selvfølgelig sagen på fuld tryk, så vanvidsbilisterne hurtigst muligt kan blive stillet til ansvar.” siger Nick Hækkerup.

Fyns Politi meddelte i går, at der var tre køretøjer involveret, syv tilskadekomne og én fastklemt. Flere af de tilskadekomne var helt tilfældige ofre for ulykken.

TV2 oplyser i dag, at der er to indlagt i forbindelse med ulykken.

“Sagen viser, at vi bliver nødt til at stramme kursen markant over for disse mennesker. Regeringen vil snarest efter sommerferien derfor fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for kapkørsel, ligesom straffen vil blive skærpet for en række andre forhold.” siger Nick Hækkerup i pressemeddelelsen om hændelsen, der fandt sted i Odense i går.

“Biler brugt til vanvidskørsel skal fremover som hovedregel også beslaglægges på stedet. Og derefter skal bilerne konfiskeres og bortsælges. Uanset ejerforhold.

Og bilistens kørekort skal inddrages med det samme. Vi skal have trygheden tilbage på vejene.”

Regeringen fremlagde tidligere på året et udspil med ni tiltag mod vanvidsbilisme, der netop skal sætte ind mod denne hensynsløse adfærd, der udsætter menneskers liv for fare.

Et af tiltagene handler om kapkørsel, hvor straffen fremover som udgangspunkt skal være 20 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde.

Tidligere var udgangspunktet alene en bøde. Læs regeringens udspil mod vanvidskørsel her.