Anmeldelse af Storms Pakhus: Et blændende mad-mekka i Odense

Skrevet af: Madsvin.com
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Det er nok ikke gået dine ører forbi, at Odense har fået et spritnyt street food marked.

Beliggenheden er i det gamle pakhus nær havnen, og stedet har da også med rette fået navnet “Storms Pakhus”.

I skrivende stund er der 24 madboder og 6 barer i Storms Pakhus, og vi besluttede os for at give street food markedet et aften- og frokostbesøg, for at få prøvet nogle af de mange forskellige boder af.

Grunden til de forskellige tidspunkter for besøg, er, at nogle af boderne bliver dyrere om aftenen. Det kan man mene om, hvad man vil, men det er sådan, det er.

Vi har udvalgt fem forskellige steder til test, hvor vi er kommet vidt omkring.


HotDog Heaven – Gourmethotdogs med sjæl

Vores første besøg er hos Martin, der har HotDog Heaven. Martin har besluttet sig for at revolutionere hotdoggen, noget der var kommet mig for øre for længe siden. Derfor var det også sikkert, at der skulle indtages hotdogs i pakhuset.

HotDog Heaven kører med to forskellige hotdogs hver dag, som er opkaldt efter forskellige hunderacer. Muligheden for en tredje hotdog åbner sig dog, hvis du køber deres Bite’Us kasse, hvor tre mindre hotdogs forefindes. En enkelt hotdog er for lidt, og derfor faldt valget naturligvis også på selvsamme hotdogvariationskasse.

Lad det være sagt med det samme: Pølsen er guddommelig og brødet ditto. Pølsen har en skøn konsistens og er fuld af smag. Her er ikke sparet på fedtet, men der er mil til metervaretarmpølserne fra køledisken i supermarkedet.

Brødet er lavet som brioche, altså med spandevis af æg og smør, noget der automatisk medfører et diskret vip med hatten herfra.

HotDog Heaven har altså styr på deres grundelementer, hvilke hjælper dem godt på vej til et stabilt, lækkert produkt.

Men det stopper ikke her.

Smagssammensætningerne er unikke, noget der taler til stedets fordel, da de fleste af os efterhånden er træt af “jeg-skulle-være-taget-hjem-før-klokken-5”-varianten, hvor tarvelige ristede løg og industrialremoulade dominerer.

Martin vil noget med sine hotdogs, og vi kunne bl.a. nyde en “Dalmatiner” der, udover førnævnte fremragende pølse og brød, byder sig til med en barbeque lavet på sennep og snaps, honningsyltede jalapeños, agurkesalat og ristet sesam. En hotdog fuld af velsmag, hvor urterne fra snapsen i den grad klæder barbequen.

HotDog Heaven er et sandt “must visit” – og spring du bare på den helt store madkasse til 120 kroner – samtlige kombinationer er særdeles spændende.

Tre forskellige hapsere

Duckie Style – Godt koncept, sløj udførelse

Researchen hjemmefra havde også budt på Duckie Style, en bod der specialiserer sig i ænder, der har mødt en friture. Det være sig hjemmelavede pommes prites vendt i andefedt, andepølser stegt i friture og paneret, confiteret andelår.

Her er utvivlsomt tale om et måltid for de ikke-fedtforskrækkede, eller personer der har danset på nattens vulkaner lidt for længe.

Vi sprang på menuen, en sag til 145 kr. hvor man får en gang andefritter, andepølser og confiteret andelår – hele pakken, om man vil. Dertil følger hjemmelavede dips, hvor vi også valgte hele pakken i form af rødløgsdip, “fransk ost”-dip og en chilimayo.

Fritterne er hjemmelavede, hvilket i sig selv er et plus. Desværre er de dog slatne, og smagen af andefedt er ikke-eksisterende. Øv. Andepølserne ser egentlig ret lækre ud, og har da også en dejlig konsistens, men i min optik er det unødvendigt at give dem en tur i den gyldne brønd.

Det confiterede andelår, der skulle have været kronen på værket, er desværre for tørt – dobbelt øv. Der hentes dog bonuspoint for de syltede sager, der først og fremmest hjælper med spille op til fedtet, men de smager også godt.

Idéen er god, men udførelsen, ved vores besøg, var ganske enkelt ikke god nok.

Blandede ting med and

 


Yazzy’s Pita – Pita som det skal være

Rygterne om det gode pitabrød fra Yazzy’s er også nået frem til mig. Brødet er hjemmelavet og fyldet er friskt, spændende og af en fornuftig kvalitet.

På kortet er der to forskellige pitabrød – en med okse og en med kylling. Vi napper sidstnævnte.

Allerede mens vi ser vores mad blive lavet, melder mundvandet sin ankomst. Brødet ser enormt lækkert ud, og ligeså gør fyldet. Faktisk var der så meget forskelligt fyld, at jeg har mistet overblikket. Men det tæller bl.a. salat, peanuts, tandoorikylling, sprøde brødkrummer, chili og muligvis noget hummus. På toppen en syltet, mild chili, der i sig selv er en genialitet.

Sidstnævnte chili bliver vi desuden instrueret i at sørge for at tage en bid af, samtidig med at vi spiser resten af pitaen. Pitaen i sig selv er fremragende. Sammen med den syltede chili når vi op på øverste hylde, hvor kun legendariske pitabrød hører til.

Som en lille sidenote kan det nævnes, at man her smager sin kylling til, inden den serveres for gæsten – noget der for mig vidner om en seriøs tilgang til sin mad.

Den største anbefaling skal lyde herfra til Yazzy’s Pita.

Pitabrød fra øverste hylde

Joy Street Food – Thailandsk velsmag

Af de steder jeg har hørt omtalt allermest, hører Joy nok til i toppen. Ejeren bag arbejder også som kok på Kiin Kiin i København, en af kun to thailandske restauranter, der har modtaget michelinstjerner.

Foran boden er luftet fuld af autentisk thailandsk duft, og maden vises også smukt fremt.

Vi vælger en Phad Thai med kylling, der lynhurtigt serveres for os.

Kyllingen er velsmagende, bønnespirerne saftige og chilien stærk nok til at markere sig på richterskalaen. Pad Thai er i sig selv ret simpelt, og med simpel mad er det, som altid, vigtigt at benytte gode råvarer. Det har man forstået hos Joy Street Food, og jeg kan heller ikke sige meget andet, end at det er et besøg værd, hvis du er i humør til thailandsk mad.

Pad Thai

GOPA – Gode Pandekager

Vores sidste besøg afsluttet med en dessertpandekage fra GOPA. Her har man et godt øje til økologien, og op mod 90 % af råvarerne er således økologiske.

Vi vælger en “Dagens pandekage”, der i dette tilfælde består af banan, hasselnøddeflager og økologisk chokolade”. Varm banan og chokolade har altid gjort det godt sammen – og et skud hasselnødder bidrager bestemt også positivt.

Smagen er god, og selvom det ikke ser ud af meget, mætter den mere end man lige tror.

GOPAs dessertpandekager er oplagte hvis du har plads til lidt ekstra i maven, og ellers har de også gourmettoasts, der kan agere reel aftensmad.

Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Storms Pakhus – Det overordnede billede

Odense har længe haft behovet for et Street Food marked, og det har Storms Pakhus i højeste grad udfyldt. Her er enormt hyggeligt, en stor diversitet mellem de forskellige typer af mad og der er godt med siddepladser.

Dette skriveri er blot et udpluk af mange spændende boder, det anbefales naturligvis, at du selv giver pakhuset et besøg, for at prøve nogle af de mange boder af.

 

 

Store ændringer på ringvej i Odense: Vejarbejde igangsættes mandag

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Kommune har igangsat en række initiativer for at forbedre trafikforholdene i myldretiden ind og ud af Odense.

Her ændrer man Kløvermosevej på strækningen mellem Roesskovsvej og Sdr. Boulevard, så der bliver 2 spor i retning mod Sdr. Boulevard og 1 spor i retning mod Roesskovsvej.

Ændringen vil forbedre rejsetiden for de bilister, der kører i retning mod Sdr. Boulevard – især i myldretiden.

Det skriver Odense Kommune i et informationsskriv til borgere og pressen.

Forbedringen betyder desuden, at alle køresporene bliver smallere, da der fremover vil være 3 spor i stedet for 2.

Hastighedsbegrænsningen vil fortsat være 60 km/t i begge retninger, og i retning mod Sdr. Boulevard vil der ikke længere være sammenfletninger. Dette skaber mere tryghed og bedre trafiksikkerhed.

For at få sat ændringerne i kraft igangsætter man et vejarbejde fra mandag, som midlertidigt vil påvirke trafikken.

Venstresvingsbanen til friluftsbadet og kolonihaverne ved Elsesmindevej nedlægges, så man fremover kun må køre højre ind og højre ud.

Dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej 

Derudover etableres der en dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej, så man kan cykle til og fra friluftsbadet/kolonihaverne uden at skulle krydse 3 kørespor på Kløvermosevej.

Arbejdet udføres frem til december 2019.

De første dele af arbejderne gennemføres som natarbejde på hverdage i tidsrummet 22.00-05.00.

Arbejdet flytter sig og vil ikke foregå samme sted hver nat:

  • Strækningen mellem Sdr. Boulevard og Falen udføres den 23/9-27/9
  • Strækningen mellem Falen og Roesskovsvej udføres den 30/9-8/10

Der etableres venstresvingsforbud til og fra Elsesmindevej fra mandag den 30. september. Venstresvingsforbuddet er permanent.

Anlægsarbejderne med cykelstien vil foregå i dagtimerne efter den 8/10.

 

Bliv billigt efterårsklar: Populære Veras Market vender retur i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

Det populære Veras Market er tilbage på Storms Pakhus på søndag d. 22. september kl. 11-16

Som traditionen følger, indtager vintagemarkedet pakhuset hver 2. og 4. søndag i måneden.

Denne gang er det med skarpt fokus på efterårsgarderoben.

Smut forbi Storms Pakhus 22. september og bliv efterårsklar med loppefund fra 40 trendy stande.

Gør et kup

Selvom Veras især er kendt for vintagetøj, vil du finde et bredt udvalg af genbrugsskatte; både unikke vintagesager, mærkevarer i høj kvalitet og trendy high-street.

Veras er en bæredygtig start-up stiftet af iværksætteren Rebecca Vera, der har to faste tøjmarkeder i Odense og i København, to byttebutikker, en webshop og et digitalt genbrugsmagasin.

I Veras kan man forny sin garderobe bæredygtigt ved at bytte sit tøj til nyt i Veras tøjbytte, sælge ud med en stand på markedet eller købe unikke genbrugsvarer i butik og på marked.

Hvad: Veras Market Sneaker Edition

Hvor: Storms Pakhus. Seebladsgade 21. 5000 Odense

Hvornår: 22. september, 11.00-16.00

Stor dag på Væddeløbsbanen: Lørdag er der både galop og speedway

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

I morgen lørdag d. 21. september er en af de allerstørste dage på Fyens Væddeløbsbane.

Her er der både de heste, vi normalt ser på en væddeløbsbane, men lørdag er der endnu flere hestekræfter i løbet af dagen.

Som noget helt særligt har man nemlig en anden type hestekræfter på banen denne dag, da der er speedway-opvisning med landsholdstalenterne Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Fyens Væddeløbsbane har sørget for spændende spil, aktiviteter for børn, god mad og meget mere.

Vejret bliver godt

Vejret runder også de 20 grader lørdag, så der er god grund til udendørsaktivitet.

Tag gerne en picnickurv under armen og nyd en sensommerdag fyldt med gode oplevelser, stemning og spænding på lægterne.

McDonalds Odense uddeler cheeseburger vouchers ved indgangen.

Entréprisen for voksne er 50 kr.

Billetten kan benyttes i spilleboden og har en værdi af 20 kr.

Entrebilletten giver også adgang til væddeløbsbanen dagen efter, hvor der afvikles travløb samt adgang til Casino Odense + en lille fadøl.

Lørdagens program

Kl. 9.00-12.00: SpeedwayKids for børn og voksne – Børn kan prøve en minicrosser. Se også hvordan en speedwaykører bor i sin kassebil.
Kl. 12.00: Hoppeborg åbner og ponytræk starter.
Kl. 12.45: Løbsdagen starter – 1. galopløb.
Kl. ca. 14.00 (efter 3. løb) Deltagere i hattekonkurrence skal gå til vindercirkel.
Kl. 16.00: Speedway med landsholdstalenter Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Tag din flotteste hat på og deltag i hattekonkurrencen. Der kåres dagens flotteste herre-, dame- og børnehat.

Besøg Rookies Corner og lær at spille på heste. På banen har de denne weekend lavet et Rookies Corner.

Har du aldrig været på en væddeløbsbane før eller leder du bare efter et ekstra staldtip, så kig forbi hjørnet for nybegyndere.