Anmeldelse af Storms Pakhus: Et blændende mad-mekka i Odense

Skrevet af: Madsvin.com
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Det er nok ikke gået dine ører forbi, at Odense har fået et spritnyt street food marked.

Beliggenheden er i det gamle pakhus nær havnen, og stedet har da også med rette fået navnet “Storms Pakhus”.

I skrivende stund er der 24 madboder og 6 barer i Storms Pakhus, og vi besluttede os for at give street food markedet et aften- og frokostbesøg, for at få prøvet nogle af de mange forskellige boder af.

Grunden til de forskellige tidspunkter for besøg, er, at nogle af boderne bliver dyrere om aftenen. Det kan man mene om, hvad man vil, men det er sådan, det er.

Vi har udvalgt fem forskellige steder til test, hvor vi er kommet vidt omkring.


HotDog Heaven – Gourmethotdogs med sjæl

Vores første besøg er hos Martin, der har HotDog Heaven. Martin har besluttet sig for at revolutionere hotdoggen, noget der var kommet mig for øre for længe siden. Derfor var det også sikkert, at der skulle indtages hotdogs i pakhuset.

HotDog Heaven kører med to forskellige hotdogs hver dag, som er opkaldt efter forskellige hunderacer. Muligheden for en tredje hotdog åbner sig dog, hvis du køber deres Bite’Us kasse, hvor tre mindre hotdogs forefindes. En enkelt hotdog er for lidt, og derfor faldt valget naturligvis også på selvsamme hotdogvariationskasse.

Lad det være sagt med det samme: Pølsen er guddommelig og brødet ditto. Pølsen har en skøn konsistens og er fuld af smag. Her er ikke sparet på fedtet, men der er mil til metervaretarmpølserne fra køledisken i supermarkedet.

Brødet er lavet som brioche, altså med spandevis af æg og smør, noget der automatisk medfører et diskret vip med hatten herfra.

HotDog Heaven har altså styr på deres grundelementer, hvilke hjælper dem godt på vej til et stabilt, lækkert produkt.

Men det stopper ikke her.

Smagssammensætningerne er unikke, noget der taler til stedets fordel, da de fleste af os efterhånden er træt af “jeg-skulle-være-taget-hjem-før-klokken-5”-varianten, hvor tarvelige ristede løg og industrialremoulade dominerer.

Martin vil noget med sine hotdogs, og vi kunne bl.a. nyde en “Dalmatiner” der, udover førnævnte fremragende pølse og brød, byder sig til med en barbeque lavet på sennep og snaps, honningsyltede jalapeños, agurkesalat og ristet sesam. En hotdog fuld af velsmag, hvor urterne fra snapsen i den grad klæder barbequen.

HotDog Heaven er et sandt “must visit” – og spring du bare på den helt store madkasse til 120 kroner – samtlige kombinationer er særdeles spændende.

Tre forskellige hapsere

Duckie Style – Godt koncept, sløj udførelse

Researchen hjemmefra havde også budt på Duckie Style, en bod der specialiserer sig i ænder, der har mødt en friture. Det være sig hjemmelavede pommes prites vendt i andefedt, andepølser stegt i friture og paneret, confiteret andelår.

Her er utvivlsomt tale om et måltid for de ikke-fedtforskrækkede, eller personer der har danset på nattens vulkaner lidt for længe.

Vi sprang på menuen, en sag til 145 kr. hvor man får en gang andefritter, andepølser og confiteret andelår – hele pakken, om man vil. Dertil følger hjemmelavede dips, hvor vi også valgte hele pakken i form af rødløgsdip, “fransk ost”-dip og en chilimayo.

Fritterne er hjemmelavede, hvilket i sig selv er et plus. Desværre er de dog slatne, og smagen af andefedt er ikke-eksisterende. Øv. Andepølserne ser egentlig ret lækre ud, og har da også en dejlig konsistens, men i min optik er det unødvendigt at give dem en tur i den gyldne brønd.

Det confiterede andelår, der skulle have været kronen på værket, er desværre for tørt – dobbelt øv. Der hentes dog bonuspoint for de syltede sager, der først og fremmest hjælper med spille op til fedtet, men de smager også godt.

Idéen er god, men udførelsen, ved vores besøg, var ganske enkelt ikke god nok.

Blandede ting med and

 


Yazzy’s Pita – Pita som det skal være

Rygterne om det gode pitabrød fra Yazzy’s er også nået frem til mig. Brødet er hjemmelavet og fyldet er friskt, spændende og af en fornuftig kvalitet.

På kortet er der to forskellige pitabrød – en med okse og en med kylling. Vi napper sidstnævnte.

Allerede mens vi ser vores mad blive lavet, melder mundvandet sin ankomst. Brødet ser enormt lækkert ud, og ligeså gør fyldet. Faktisk var der så meget forskelligt fyld, at jeg har mistet overblikket. Men det tæller bl.a. salat, peanuts, tandoorikylling, sprøde brødkrummer, chili og muligvis noget hummus. På toppen en syltet, mild chili, der i sig selv er en genialitet.

Sidstnævnte chili bliver vi desuden instrueret i at sørge for at tage en bid af, samtidig med at vi spiser resten af pitaen. Pitaen i sig selv er fremragende. Sammen med den syltede chili når vi op på øverste hylde, hvor kun legendariske pitabrød hører til.

Som en lille sidenote kan det nævnes, at man her smager sin kylling til, inden den serveres for gæsten – noget der for mig vidner om en seriøs tilgang til sin mad.

Den største anbefaling skal lyde herfra til Yazzy’s Pita.

Pitabrød fra øverste hylde

Joy Street Food – Thailandsk velsmag

Af de steder jeg har hørt omtalt allermest, hører Joy nok til i toppen. Ejeren bag arbejder også som kok på Kiin Kiin i København, en af kun to thailandske restauranter, der har modtaget michelinstjerner.

Foran boden er luftet fuld af autentisk thailandsk duft, og maden vises også smukt fremt.

Vi vælger en Phad Thai med kylling, der lynhurtigt serveres for os.

Kyllingen er velsmagende, bønnespirerne saftige og chilien stærk nok til at markere sig på richterskalaen. Pad Thai er i sig selv ret simpelt, og med simpel mad er det, som altid, vigtigt at benytte gode råvarer. Det har man forstået hos Joy Street Food, og jeg kan heller ikke sige meget andet, end at det er et besøg værd, hvis du er i humør til thailandsk mad.

Pad Thai

GOPA – Gode Pandekager

Vores sidste besøg afsluttet med en dessertpandekage fra GOPA. Her har man et godt øje til økologien, og op mod 90 % af råvarerne er således økologiske.

Vi vælger en “Dagens pandekage”, der i dette tilfælde består af banan, hasselnøddeflager og økologisk chokolade”. Varm banan og chokolade har altid gjort det godt sammen – og et skud hasselnødder bidrager bestemt også positivt.

Smagen er god, og selvom det ikke ser ud af meget, mætter den mere end man lige tror.

GOPAs dessertpandekager er oplagte hvis du har plads til lidt ekstra i maven, og ellers har de også gourmettoasts, der kan agere reel aftensmad.

Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Storms Pakhus – Det overordnede billede

Odense har længe haft behovet for et Street Food marked, og det har Storms Pakhus i højeste grad udfyldt. Her er enormt hyggeligt, en stor diversitet mellem de forskellige typer af mad og der er godt med siddepladser.

Dette skriveri er blot et udpluk af mange spændende boder, det anbefales naturligvis, at du selv giver pakhuset et besøg, for at prøve nogle af de mange boder af.

 

 

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.