Anmeldelse af Storms Pakhus: Et blændende mad-mekka i Odense

Skrevet af: Madsvin.com
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager
Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Det er nok ikke gået dine ører forbi, at Odense har fået et spritnyt street food marked.

Beliggenheden er i det gamle pakhus nær havnen, og stedet har da også med rette fået navnet “Storms Pakhus”.

I skrivende stund er der 24 madboder og 6 barer i Storms Pakhus, og vi besluttede os for at give street food markedet et aften- og frokostbesøg, for at få prøvet nogle af de mange forskellige boder af.

Grunden til de forskellige tidspunkter for besøg, er, at nogle af boderne bliver dyrere om aftenen. Det kan man mene om, hvad man vil, men det er sådan, det er.

Vi har udvalgt fem forskellige steder til test, hvor vi er kommet vidt omkring.


HotDog Heaven – Gourmethotdogs med sjæl

Vores første besøg er hos Martin, der har HotDog Heaven. Martin har besluttet sig for at revolutionere hotdoggen, noget der var kommet mig for øre for længe siden. Derfor var det også sikkert, at der skulle indtages hotdogs i pakhuset.

HotDog Heaven kører med to forskellige hotdogs hver dag, som er opkaldt efter forskellige hunderacer. Muligheden for en tredje hotdog åbner sig dog, hvis du køber deres Bite’Us kasse, hvor tre mindre hotdogs forefindes. En enkelt hotdog er for lidt, og derfor faldt valget naturligvis også på selvsamme hotdogvariationskasse.

Lad det være sagt med det samme: Pølsen er guddommelig og brødet ditto. Pølsen har en skøn konsistens og er fuld af smag. Her er ikke sparet på fedtet, men der er mil til metervaretarmpølserne fra køledisken i supermarkedet.

Brødet er lavet som brioche, altså med spandevis af æg og smør, noget der automatisk medfører et diskret vip med hatten herfra.

HotDog Heaven har altså styr på deres grundelementer, hvilke hjælper dem godt på vej til et stabilt, lækkert produkt.

Men det stopper ikke her.

Smagssammensætningerne er unikke, noget der taler til stedets fordel, da de fleste af os efterhånden er træt af “jeg-skulle-være-taget-hjem-før-klokken-5”-varianten, hvor tarvelige ristede løg og industrialremoulade dominerer.

Martin vil noget med sine hotdogs, og vi kunne bl.a. nyde en “Dalmatiner” der, udover førnævnte fremragende pølse og brød, byder sig til med en barbeque lavet på sennep og snaps, honningsyltede jalapeños, agurkesalat og ristet sesam. En hotdog fuld af velsmag, hvor urterne fra snapsen i den grad klæder barbequen.

HotDog Heaven er et sandt “must visit” – og spring du bare på den helt store madkasse til 120 kroner – samtlige kombinationer er særdeles spændende.

Tre forskellige hapsere

Duckie Style – Godt koncept, sløj udførelse

Researchen hjemmefra havde også budt på Duckie Style, en bod der specialiserer sig i ænder, der har mødt en friture. Det være sig hjemmelavede pommes prites vendt i andefedt, andepølser stegt i friture og paneret, confiteret andelår.

Her er utvivlsomt tale om et måltid for de ikke-fedtforskrækkede, eller personer der har danset på nattens vulkaner lidt for længe.

Vi sprang på menuen, en sag til 145 kr. hvor man får en gang andefritter, andepølser og confiteret andelår – hele pakken, om man vil. Dertil følger hjemmelavede dips, hvor vi også valgte hele pakken i form af rødløgsdip, “fransk ost”-dip og en chilimayo.

Fritterne er hjemmelavede, hvilket i sig selv er et plus. Desværre er de dog slatne, og smagen af andefedt er ikke-eksisterende. Øv. Andepølserne ser egentlig ret lækre ud, og har da også en dejlig konsistens, men i min optik er det unødvendigt at give dem en tur i den gyldne brønd.

Det confiterede andelår, der skulle have været kronen på værket, er desværre for tørt – dobbelt øv. Der hentes dog bonuspoint for de syltede sager, der først og fremmest hjælper med spille op til fedtet, men de smager også godt.

Idéen er god, men udførelsen, ved vores besøg, var ganske enkelt ikke god nok.

Blandede ting med and

 


Yazzy’s Pita – Pita som det skal være

Rygterne om det gode pitabrød fra Yazzy’s er også nået frem til mig. Brødet er hjemmelavet og fyldet er friskt, spændende og af en fornuftig kvalitet.

På kortet er der to forskellige pitabrød – en med okse og en med kylling. Vi napper sidstnævnte.

Allerede mens vi ser vores mad blive lavet, melder mundvandet sin ankomst. Brødet ser enormt lækkert ud, og ligeså gør fyldet. Faktisk var der så meget forskelligt fyld, at jeg har mistet overblikket. Men det tæller bl.a. salat, peanuts, tandoorikylling, sprøde brødkrummer, chili og muligvis noget hummus. På toppen en syltet, mild chili, der i sig selv er en genialitet.

Sidstnævnte chili bliver vi desuden instrueret i at sørge for at tage en bid af, samtidig med at vi spiser resten af pitaen. Pitaen i sig selv er fremragende. Sammen med den syltede chili når vi op på øverste hylde, hvor kun legendariske pitabrød hører til.

Som en lille sidenote kan det nævnes, at man her smager sin kylling til, inden den serveres for gæsten – noget der for mig vidner om en seriøs tilgang til sin mad.

Den største anbefaling skal lyde herfra til Yazzy’s Pita.

Pitabrød fra øverste hylde

Joy Street Food – Thailandsk velsmag

Af de steder jeg har hørt omtalt allermest, hører Joy nok til i toppen. Ejeren bag arbejder også som kok på Kiin Kiin i København, en af kun to thailandske restauranter, der har modtaget michelinstjerner.

Foran boden er luftet fuld af autentisk thailandsk duft, og maden vises også smukt fremt.

Vi vælger en Phad Thai med kylling, der lynhurtigt serveres for os.

Kyllingen er velsmagende, bønnespirerne saftige og chilien stærk nok til at markere sig på richterskalaen. Pad Thai er i sig selv ret simpelt, og med simpel mad er det, som altid, vigtigt at benytte gode råvarer. Det har man forstået hos Joy Street Food, og jeg kan heller ikke sige meget andet, end at det er et besøg værd, hvis du er i humør til thailandsk mad.

Pad Thai

GOPA – Gode Pandekager

Vores sidste besøg afsluttet med en dessertpandekage fra GOPA. Her har man et godt øje til økologien, og op mod 90 % af råvarerne er således økologiske.

Vi vælger en “Dagens pandekage”, der i dette tilfælde består af banan, hasselnøddeflager og økologisk chokolade”. Varm banan og chokolade har altid gjort det godt sammen – og et skud hasselnødder bidrager bestemt også positivt.

Smagen er god, og selvom det ikke ser ud af meget, mætter den mere end man lige tror.

GOPAs dessertpandekager er oplagte hvis du har plads til lidt ekstra i maven, og ellers har de også gourmettoasts, der kan agere reel aftensmad.

Pandekage med banan, økologisk chokolade og hasselnøddeflager

Storms Pakhus – Det overordnede billede

Odense har længe haft behovet for et Street Food marked, og det har Storms Pakhus i højeste grad udfyldt. Her er enormt hyggeligt, en stor diversitet mellem de forskellige typer af mad og der er godt med siddepladser.

Dette skriveri er blot et udpluk af mange spændende boder, det anbefales naturligvis, at du selv giver pakhuset et besøg, for at prøve nogle af de mange boder af.

 

 

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Stor åbningsfest med billige iPhones: Greenmind åbner ny bæredygtig butik i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Greenmind
Foto: Greenmind

Elsker du køtilbud, fynsk brunsviger og muligheden for at gøre en god handel?

Så skal du lægge vejen forbi Rosengårdscenteret i Odense på søndag den 1. marts, for her åbner elektronikkæden Greenmind en ny stor afdeling med fokus på bæredygtighed, genbrug og cirkulær økonomi.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Marketingschef i GreenMind Brian Funch ser åbningen af den nye afdeling som en mulighed for at sætte endnu mere fokus på secondhand elektronik og gøre op med danskernes brug-og-smid-væk-kultur.

“Vi har haft stor succes med vores grønne koncept i København, Aarhus og Aalborg og har derfor haft et ønske om at forøge indsatsen i Odense.

Så da vi for et halvt år siden fik tilbudt at blive en del af Rosengårdcentret, var det en invitation, vi ikke kunne sige nej til,” siger Brian Funch, der personligt står i spidsen for åbningsfesten.

iPhones til 299 kroner

I forbindelse med åbningsfesten vil de hurtigste gæster kunne erhverve sig en iPhone 6 til kun 299 kroner.

Derudover bliver der budt på traditionel fynsk brunsviger, jazzmusik og en mulighed for at slå en god handel af med GreenMinds dygtige reparatører.

Samtidig vil Brian Funch i dagens anledning selv brygge kaffen og hjælpe kunderne med rådgivning omkring service af deres gamle elektronikprodukter eller køb af genbrugt.

“Hele ledelsen vil være med til åbningsfesten, og vi kan næsten ikke vente med at slå̊ dørene op og byde fynboerne indenfor.

Der er så stort fokus på genbrug og bæredygtighed for tiden, og vi ønsker at vise, at man nemt kan tænke den cirkulære økonomi ind i sin dagligdag, når ens elektronik enten gør vrøvl eller strejker,” forklarer Brian Funch.

Et bæredygtigt koncept

Har man tidligere besøgt GreenMinds forretning på Vestergade i Odense, vil man få en helt anden oplevelse i den nye afdeling i Rosengårdscentret.

Her er der nemlig blevet plads til det bæredygtige forretningskoncept, som går igen i GreenMinds andre butikker landet over, hvor grønne planter og elementer af genbrugstræ har en fremtrædende rolle.

“Butikken er helt nydesignet og indrettet efter principper, hvor kunderne er omgivet af træ og ægte planter, netop for at bringe bæredygtigheden i fokus.

Samtidig bidrager indretningen til en langt mere varm oplevelse, end man typisk kender fra traditionelle, kolde elektronikvarehuse,” uddyber Brian Funch.

Hvad: Åbningsfest i Greenmind
Hvor: Rosengårdscenteret
Hvornår: Søndag den 1. marts fra klokken 10.00 – 17.00

Tilbuddene i forbindelse med åbningen kan findes på GreenMinds hjemmeside og gælder så længe lager haves.

Fri brunsviger og cocktails: Bar i Odense holder fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Kong Tiki
Foto: Kong Tiki

Vi kan vist alle blive enige om, at ens fødsesldag er én af årets absolut bedste dage.

Fødselsdagskage, varm kakao, rød sodavand, lune boller og massevis af gaver – det er dagen, hvor man kan få alle de lækre ting, man ønsker sig.

Er man født den 29. februar, har man dog ikke fornøjelsen af en årlig fødselsdag; faktisk har man en del fødselsdage til overs, når skudåret endelig ruller forbi hver fjerde år.

Det mener den lokale tikibar, Kong Tiki, er lidt synd, og derfor holder de en stilet fødselsdagsfest i morgen lørdag den 29. februar fra kl. 20.00 til 21.00.

Så har du og dine venner lyst til at fejre fødselsdag, er det med at komme forbi til gratis brunsviger og fri bar på cocktailen Tiki Bramble.

Tiki Bramble er Kong Tikis version af den røde sodavand og består af hvid rom og brombær.

Fest til den lyse morgen

Har man lyst til at fortsætte fejringen efter at have nydt masser af brunsviger og cocktails, kan man få et armbånd, som giver rabat resten af natten.

Kong Tiki åbnede i maj sidste år med en ambition om at give odenseanere en wow-oplevelse.

Som Gregers Schmidt, partner i Bargroup, fortalte til MigogOdense, er Kong Tiki stedet: “…du kommer hen for at få en helt særlig oplevelse.

Er du ikke helt til vinbar, og heller ikke til værtshus, men kan du stadig godt lide at hygge, rafle og danse så er Kong Tiki stedet.”

Læs mere om begivenheden her.

Hvad: Fødselsdagsfest hos Kong Tiki

Hvor: Kong Tiki, Mageløs 1, 5000 Odense

Hvornår: 29. februar, kl. 20.00 til 21.00

Få dine boligdrømme opfyldt: Med disse fem gode råd kommer du langt

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

Vi går foråret i møde, og det betyder, at mange danskere gør boligdrømme til virkelighed.

Har du helt styr på, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en håndværker?

I samarbejde med Odense-virksomheden Søgaard Tømrer-Snedker har vi samlet fem gode råd til dig.

Stor præcision og professionalisme

Nu skal den terrasse bygges, inden det igen bliver sommer og rosétid.

Måske trænger vinduerne til at blive skiftet, drømmekøkkenet skal monteres, tilbygningen skal gøres til virkelighed, eller måske er der bare kommet økonomisk overskud, så du endelig kan få designet og bygget dit drømme walk-in-closet?

Pressefoto

Signe Bagge fik sidste år sin mangeårig drøm om et nyt køkken gjort til virkelighed.

Signe fortæller her om hendes oplevelse hos en af Odenses tømrer- og snedkermestre.

”Vi fik anbefalet Søgaard Tømrer-Snedker fra mine forældre. Mads Søgaard har tidligere opsat mine forældres køkken med stor præcision og professionalisme.

Derfor ringede vi til Mads, da det blev vores tur til et nyt køkken.

Mads var super effektiv, og det bedste ved Mads er, at han giver sig tid til de små detaljer, som gør, at vi har et lækkert køkken der fungerer og ser godt ud.

For os var det vigtigt at finde frem til en håndværker, der ikke kun leverede et smukt resultat, men som også lavede tingene ordentligt, så vi på den måde sikrede os, at det var en god investering vi lavede.

Der er alt for mange i vores omgangskreds, der har været uheldige, derfor var kvalitet et nøgleord for os.”

Pressefoto

5 gode råd til dig, der skal vælge en håndværker

  • Sørg for tømreren eller snedkeren er medlem af Byg Garanti, så du er godt dækket ind.
  • Skriv ned hvad du drømmer om, og ønsker til det, der skal laves. Find et par håndværkere du gerne vil have til at give dig et tilbud. Kig efter håndværkere, der har erfaring med både konstruktion, design og udførelse. Så får du ikke kun en håndværker, men også en god rådgiver og sparringspartner. Det kan både spare dig penge, unødvendige ombygninger og sikre dig et langt bedre resultat.
  • Undersøg tidligere kunders anmeldelse, både på Facebook, Google og Houzz. Find en der tydeligvis lever og ånder for det, han eller hun laver.
  • Vælg efter en håndværker, der kan stå for den samlede entreprise, så slipper du nemlig for mudderkasteri håndværkerne imellem, hvis der skulle gå noget galt. Samtidig kan du ofte opnå gode besparelser og en bedre sammenhæng i hele projektet.
  • Få tilbuddet på skrift, udspecificeret, så du ved, hvad der er inkluderet i prisen. Ofte overses detaljer som bortskaffelse af affald, oprydning og rengøring, og det er ofte grobund for skuffelser.

Søgaard Tømrer-Snedker har fået rigtig mange positive anmeldelser for deres arbejde.

Vi har derfor spurgt ejer Mads Søgaard, hvad hans bedste råd er til dig, som gerne vil bygge om eller renovere:

”Det vigtigste er, at du vælger en håndværker, hvor du føler dig tryg og der er god kemi. Husk den gode mavefornemmelse.”

Vil du også have kontakt til tømrer- og snedkermester Mads Søgaard, kan du besøge www.sogaard-ts.dk.