Anmeldelse: Gorm’s Pizza i Odense

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

De fleste kender til Gorm Wisweh eller Gorms Pizza, hvad enten det er fra diverse festivaler, “Go’ morgen Danmark” eller en af de mange restauranter i København. Nu er Gorms Pizza også kommet til Odense, så nu kan vi også få de famøse tynde og sprøde pizzaer her i byen.

Turen igennem Odense by på vejen ind til Gorms Pizza afspejlede tydeligt, at der den weekend både var Tinderbox, Copenhell og åbning af pladsen på Roskildefestival. Byen var nemlig så godt som tom, og de fleste restaurationer havde enten meget få gæster eller var helt tomme – det var dog ikke tilfældet på Gorms Pizza. Vi ankommer uanmeldt til en mere eller mindre fyldt restaurant, men er dog heldige, at der stadig er plads i baren med udsigt over Amfiscenen.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti
Antipasti og Aperol Spritz

Antipasti og Aperol Spritz

Efter et hurtigt kig i menukortet beslutter vi os for at snuppe en gang “Italienertæv”, som er “En hyldest til den stemningsfulde italienske family style middag, hvor små retter deles omkring bordet” samt et par Aperol Spritz. Med andre ord, så overlod vi aftenen til personalet, der blev ved med at komme med mad til os, indtil vi ikke kunne mere.

Der blev lagt ud med en super lækker gang antipasti serveret af et par omgange. Først fik vi en skål med rygeostcreme, rugbrødschips og balsamico, en skål saltmandler og en skål grønne oliven. En lækker start på aftenen, omend rugbrødschipsene var lige tykke nok til min smag. Næste tallerken, der kom på bordet, var fyldt med endnu mere lækker antipasti i form af forskellige pølser, lidt artiskokker, pesto og focaccia. Det hele var super velsmagende og af rigtig høj kvalitet, og vi var især glade for lammepølsen med rosmarin og citronskal, der er importeret direkte fra Sydfyn. Det hele blev skyllet ned med iskolde Aperol Spritz, der sad lige i skabet.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti, Denny Special og Lissners Lam
Denny Special og Lissners Lam

Tid til pizza

Efter en lækker omgang antipasti, og hvad jeg vil mene var lige lovlig lang ventetid, kom vores tjener endelig med en pizza til os. Restauranten var godt fyldt, og der var ingen tvivl om, at personalet var pressede. For at vi kunne smage lidt forskellige, så havde de valgt at lave forskellige pizzaer på én, hhv. en Denny Special med mozzarella, kartoffel, gedeost, rosmarin og trøffelolie og en Lissners Lam med selvsamme lammepølse, som vi fik med vores antipasti, mozzarella, knoldselleri, cherrytomater, æble, rosmarin og rucola. Desværre var bunden ikke helt sprød og måtte gerne have fået lidt længere tid. Smagen fejlede dog ikke noget, tværtimod så var begge smagskombinationer virkelig geniale og super velsmagende.

Gorm's Pizza i Odense, Arancini
Arancini (paneret og stegt risotto) med løvstikkemayo

Sprøde panerede risottokugler

Næste servering bød på mere antipasti, da der kom et bræt med fire sprøde arancini, som er panerede og stegte risottokugler, der blev serveret med en gang løvstikkemayo. Første portion arancini var dog ikke sprøde og lækre, som man kunne forvente, men derimod bløde og fedtede, så de blev prompte sendt tilbage til køkkenet, som derefter lavede en ny portion, der rent faktisk var sprøde. De var lavet på en tomatrisotto med skinke og basilikum, der smagte helt forrygende, og sammen med løvstikkemayoen var det en særdeles lækker snack.

Gorms hotte pizza

Nu var det så småt begyndt at stilne lidt af i restauranten, men vi var ikke helt færdige endnu. Inden vi så os om stod der nemlig en ny pizza foran os, og denne gang var det med tomatsauce. Så selvom vi begyndte at kunne mærke mætheden komme snigende, så skulle vi da lige smage på sagerne. Ligesom den første pizza, så var der to forskellige pizzaer på hver sin halvdel af pizzaen, og denne gang var det Gorms Hottie og Gris på Gaflen. Udover tomatsauce og mozzarella, som der var på hele pizzaen, så var Gorms Hottie med ricotta, grøn peberfrugt, braiseret okse rørt med chili, hvidløg og persille og til sidst toppet af med agurkerelish og chilitapenade. En lidt spøjs kombination ved første øjekast, men det fungerede faktisk meget godt. Man kunne dog godt have ønsket, at chilitapenaden var spredt lidt mere ud.

Den anden halvdel var som sagt Gris på Gaflen, der var med pulled pork, en smule chili, sweet potatoes og toppet med friskhakket grønkål. Ikke just en sæsonbetonet pizza, men igen så smagte det altså ret godt. Da vi havde spist det meste af pizzaen måtte vi smide håndklædet i ringen og kapitulere, og selvom det var fristende at fortsætte, da tjeneren spurgte, om vi skulle have mere, blev vi nødt til at takke nej og sige tak for i aften.

Gorm's Pizza i Odense, Gorms Hottie og Gris på Gaflen
Gorms Hottie og Gris på Gaflen

Dommen

På trods af et par svipsere fra køkkenet, der tydeligvis havde svært ved at følge med, så var det en dejlig aften på Gorms Pizza. Jeg gætter på, at disse småfejl skyldes, at personalet ikke er kommet helt ind i rytmen kombineret med den mere eller mindre fulde restaurant, for råvarer og smagskombinationer fejler absolut ikke noget. Der er ingen tvivl om, at Gorms Pizza har taget Odense med storm, og det er der bestemt ikke noget at sige til, for pizzaerne er altså virkelig gode, og deres antipasti og Aperol Spritz ligeså.

Gorms Pizza
Amfipladsen 3
5000 Odense C
http://www.gormspizza.dk/restauranter/odense