Anmeldelse: Gorm’s Pizza i Odense

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

De fleste kender til Gorm Wisweh eller Gorms Pizza, hvad enten det er fra diverse festivaler, “Go’ morgen Danmark” eller en af de mange restauranter i København. Nu er Gorms Pizza også kommet til Odense, så nu kan vi også få de famøse tynde og sprøde pizzaer her i byen.

Turen igennem Odense by på vejen ind til Gorms Pizza afspejlede tydeligt, at der den weekend både var Tinderbox, Copenhell og åbning af pladsen på Roskildefestival. Byen var nemlig så godt som tom, og de fleste restaurationer havde enten meget få gæster eller var helt tomme – det var dog ikke tilfældet på Gorms Pizza. Vi ankommer uanmeldt til en mere eller mindre fyldt restaurant, men er dog heldige, at der stadig er plads i baren med udsigt over Amfiscenen.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti
Antipasti og Aperol Spritz

Antipasti og Aperol Spritz

Efter et hurtigt kig i menukortet beslutter vi os for at snuppe en gang “Italienertæv”, som er “En hyldest til den stemningsfulde italienske family style middag, hvor små retter deles omkring bordet” samt et par Aperol Spritz. Med andre ord, så overlod vi aftenen til personalet, der blev ved med at komme med mad til os, indtil vi ikke kunne mere.

Der blev lagt ud med en super lækker gang antipasti serveret af et par omgange. Først fik vi en skål med rygeostcreme, rugbrødschips og balsamico, en skål saltmandler og en skål grønne oliven. En lækker start på aftenen, omend rugbrødschipsene var lige tykke nok til min smag. Næste tallerken, der kom på bordet, var fyldt med endnu mere lækker antipasti i form af forskellige pølser, lidt artiskokker, pesto og focaccia. Det hele var super velsmagende og af rigtig høj kvalitet, og vi var især glade for lammepølsen med rosmarin og citronskal, der er importeret direkte fra Sydfyn. Det hele blev skyllet ned med iskolde Aperol Spritz, der sad lige i skabet.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti, Denny Special og Lissners Lam
Denny Special og Lissners Lam

Tid til pizza

Efter en lækker omgang antipasti, og hvad jeg vil mene var lige lovlig lang ventetid, kom vores tjener endelig med en pizza til os. Restauranten var godt fyldt, og der var ingen tvivl om, at personalet var pressede. For at vi kunne smage lidt forskellige, så havde de valgt at lave forskellige pizzaer på én, hhv. en Denny Special med mozzarella, kartoffel, gedeost, rosmarin og trøffelolie og en Lissners Lam med selvsamme lammepølse, som vi fik med vores antipasti, mozzarella, knoldselleri, cherrytomater, æble, rosmarin og rucola. Desværre var bunden ikke helt sprød og måtte gerne have fået lidt længere tid. Smagen fejlede dog ikke noget, tværtimod så var begge smagskombinationer virkelig geniale og super velsmagende.

Gorm's Pizza i Odense, Arancini
Arancini (paneret og stegt risotto) med løvstikkemayo

Sprøde panerede risottokugler

Næste servering bød på mere antipasti, da der kom et bræt med fire sprøde arancini, som er panerede og stegte risottokugler, der blev serveret med en gang løvstikkemayo. Første portion arancini var dog ikke sprøde og lækre, som man kunne forvente, men derimod bløde og fedtede, så de blev prompte sendt tilbage til køkkenet, som derefter lavede en ny portion, der rent faktisk var sprøde. De var lavet på en tomatrisotto med skinke og basilikum, der smagte helt forrygende, og sammen med løvstikkemayoen var det en særdeles lækker snack.

Gorms hotte pizza

Nu var det så småt begyndt at stilne lidt af i restauranten, men vi var ikke helt færdige endnu. Inden vi så os om stod der nemlig en ny pizza foran os, og denne gang var det med tomatsauce. Så selvom vi begyndte at kunne mærke mætheden komme snigende, så skulle vi da lige smage på sagerne. Ligesom den første pizza, så var der to forskellige pizzaer på hver sin halvdel af pizzaen, og denne gang var det Gorms Hottie og Gris på Gaflen. Udover tomatsauce og mozzarella, som der var på hele pizzaen, så var Gorms Hottie med ricotta, grøn peberfrugt, braiseret okse rørt med chili, hvidløg og persille og til sidst toppet af med agurkerelish og chilitapenade. En lidt spøjs kombination ved første øjekast, men det fungerede faktisk meget godt. Man kunne dog godt have ønsket, at chilitapenaden var spredt lidt mere ud.

Den anden halvdel var som sagt Gris på Gaflen, der var med pulled pork, en smule chili, sweet potatoes og toppet med friskhakket grønkål. Ikke just en sæsonbetonet pizza, men igen så smagte det altså ret godt. Da vi havde spist det meste af pizzaen måtte vi smide håndklædet i ringen og kapitulere, og selvom det var fristende at fortsætte, da tjeneren spurgte, om vi skulle have mere, blev vi nødt til at takke nej og sige tak for i aften.

Gorm's Pizza i Odense, Gorms Hottie og Gris på Gaflen
Gorms Hottie og Gris på Gaflen

Dommen

På trods af et par svipsere fra køkkenet, der tydeligvis havde svært ved at følge med, så var det en dejlig aften på Gorms Pizza. Jeg gætter på, at disse småfejl skyldes, at personalet ikke er kommet helt ind i rytmen kombineret med den mere eller mindre fulde restaurant, for råvarer og smagskombinationer fejler absolut ikke noget. Der er ingen tvivl om, at Gorms Pizza har taget Odense med storm, og det er der bestemt ikke noget at sige til, for pizzaerne er altså virkelig gode, og deres antipasti og Aperol Spritz ligeså.

Gorms Pizza
Amfipladsen 3
5000 Odense C
http://www.gormspizza.dk/restauranter/odense

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.