Anmeldelse: Gorm’s Pizza i Odense

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

De fleste kender til Gorm Wisweh eller Gorms Pizza, hvad enten det er fra diverse festivaler, “Go’ morgen Danmark” eller en af de mange restauranter i København. Nu er Gorms Pizza også kommet til Odense, så nu kan vi også få de famøse tynde og sprøde pizzaer her i byen.

Turen igennem Odense by på vejen ind til Gorms Pizza afspejlede tydeligt, at der den weekend både var Tinderbox, Copenhell og åbning af pladsen på Roskildefestival. Byen var nemlig så godt som tom, og de fleste restaurationer havde enten meget få gæster eller var helt tomme – det var dog ikke tilfældet på Gorms Pizza. Vi ankommer uanmeldt til en mere eller mindre fyldt restaurant, men er dog heldige, at der stadig er plads i baren med udsigt over Amfiscenen.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti
Antipasti og Aperol Spritz

Antipasti og Aperol Spritz

Efter et hurtigt kig i menukortet beslutter vi os for at snuppe en gang “Italienertæv”, som er “En hyldest til den stemningsfulde italienske family style middag, hvor små retter deles omkring bordet” samt et par Aperol Spritz. Med andre ord, så overlod vi aftenen til personalet, der blev ved med at komme med mad til os, indtil vi ikke kunne mere.

Der blev lagt ud med en super lækker gang antipasti serveret af et par omgange. Først fik vi en skål med rygeostcreme, rugbrødschips og balsamico, en skål saltmandler og en skål grønne oliven. En lækker start på aftenen, omend rugbrødschipsene var lige tykke nok til min smag. Næste tallerken, der kom på bordet, var fyldt med endnu mere lækker antipasti i form af forskellige pølser, lidt artiskokker, pesto og focaccia. Det hele var super velsmagende og af rigtig høj kvalitet, og vi var især glade for lammepølsen med rosmarin og citronskal, der er importeret direkte fra Sydfyn. Det hele blev skyllet ned med iskolde Aperol Spritz, der sad lige i skabet.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti, Denny Special og Lissners Lam
Denny Special og Lissners Lam

Tid til pizza

Efter en lækker omgang antipasti, og hvad jeg vil mene var lige lovlig lang ventetid, kom vores tjener endelig med en pizza til os. Restauranten var godt fyldt, og der var ingen tvivl om, at personalet var pressede. For at vi kunne smage lidt forskellige, så havde de valgt at lave forskellige pizzaer på én, hhv. en Denny Special med mozzarella, kartoffel, gedeost, rosmarin og trøffelolie og en Lissners Lam med selvsamme lammepølse, som vi fik med vores antipasti, mozzarella, knoldselleri, cherrytomater, æble, rosmarin og rucola. Desværre var bunden ikke helt sprød og måtte gerne have fået lidt længere tid. Smagen fejlede dog ikke noget, tværtimod så var begge smagskombinationer virkelig geniale og super velsmagende.

Gorm's Pizza i Odense, Arancini
Arancini (paneret og stegt risotto) med løvstikkemayo

Sprøde panerede risottokugler

Næste servering bød på mere antipasti, da der kom et bræt med fire sprøde arancini, som er panerede og stegte risottokugler, der blev serveret med en gang løvstikkemayo. Første portion arancini var dog ikke sprøde og lækre, som man kunne forvente, men derimod bløde og fedtede, så de blev prompte sendt tilbage til køkkenet, som derefter lavede en ny portion, der rent faktisk var sprøde. De var lavet på en tomatrisotto med skinke og basilikum, der smagte helt forrygende, og sammen med løvstikkemayoen var det en særdeles lækker snack.

Gorms hotte pizza

Nu var det så småt begyndt at stilne lidt af i restauranten, men vi var ikke helt færdige endnu. Inden vi så os om stod der nemlig en ny pizza foran os, og denne gang var det med tomatsauce. Så selvom vi begyndte at kunne mærke mætheden komme snigende, så skulle vi da lige smage på sagerne. Ligesom den første pizza, så var der to forskellige pizzaer på hver sin halvdel af pizzaen, og denne gang var det Gorms Hottie og Gris på Gaflen. Udover tomatsauce og mozzarella, som der var på hele pizzaen, så var Gorms Hottie med ricotta, grøn peberfrugt, braiseret okse rørt med chili, hvidløg og persille og til sidst toppet af med agurkerelish og chilitapenade. En lidt spøjs kombination ved første øjekast, men det fungerede faktisk meget godt. Man kunne dog godt have ønsket, at chilitapenaden var spredt lidt mere ud.

Den anden halvdel var som sagt Gris på Gaflen, der var med pulled pork, en smule chili, sweet potatoes og toppet med friskhakket grønkål. Ikke just en sæsonbetonet pizza, men igen så smagte det altså ret godt. Da vi havde spist det meste af pizzaen måtte vi smide håndklædet i ringen og kapitulere, og selvom det var fristende at fortsætte, da tjeneren spurgte, om vi skulle have mere, blev vi nødt til at takke nej og sige tak for i aften.

Gorm's Pizza i Odense, Gorms Hottie og Gris på Gaflen
Gorms Hottie og Gris på Gaflen

Dommen

På trods af et par svipsere fra køkkenet, der tydeligvis havde svært ved at følge med, så var det en dejlig aften på Gorms Pizza. Jeg gætter på, at disse småfejl skyldes, at personalet ikke er kommet helt ind i rytmen kombineret med den mere eller mindre fulde restaurant, for råvarer og smagskombinationer fejler absolut ikke noget. Der er ingen tvivl om, at Gorms Pizza har taget Odense med storm, og det er der bestemt ikke noget at sige til, for pizzaerne er altså virkelig gode, og deres antipasti og Aperol Spritz ligeså.

Gorms Pizza
Amfipladsen 3
5000 Odense C
http://www.gormspizza.dk/restauranter/odense

Fremtidskortet med Letbanen: Sådan ser Odense ud i 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Nu har du mulighed for at spole tiden frem til slutningen af 2020 – og dykke ned i en gengivelse af, hvordan vejforløb og byrum omkring letbanen kommer til at se ud, når arbejdet er overstået, og letbanetogene kører gennem Odense.

Odense Letbanes digitale kort, som du finder på odenseletbane.dk/detaljekort, er nemlig blevet opdateret og har fået endnu flere detaljer med.

På det opdaterede kort kan du se, hvordan det bliver at færdes nær letbanen.

Se hvor kan du krydse i bil og på cykel

Du kan se, hvor man kan krydse letbanen i bil og på cykel. Og du kan også få indtryk af, hvordan miljøet langs letbanen bliver – med nye træer og pladsdannelser.

Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

“Det nye detaljekort er et godt redskab til at danne sig et indtryk af, hvordan byen kommer til at se ud, når letbanen er i drift.

Derfor vil jeg gerne opfordre alle, der er nysgerrige på, hvordan letbanen kommer til at forløbe i deres lokalområde, og hvad det betyder for eksempelvis adgangsveje og stier, til at bruge kortet,” siger Rune Bager, chef for nabokommunikation i Odense Letbane.

Det digitale kort blev lanceret allerede i 2017 som en del af en mobil udstilling.

Det digitale kort er nu opdateret

Men kortet er nu blevet opdateret med det seneste projektmateriale, som viser flere detaljer om alle de forskellige elementer, der indgår i letbaneprojektet.

“Der sker jo ligeså meget rundt om selve sporet, da vi både skal bygge nye vejbaner, fortove og cykelstier samt helt nye pladser udvalgte steder – ligesom vi planter en masse træer, to for hvert vejtræ vi har fældet, som bliver et nyt element i byrummet flere steder,” tilføjer Rune Bager fra Odense Letbane.

Som en ny feature kan man nu tage et udsnit af kortet og videresende det, for eksempel i en mail. Man skal bare zoome ind på et ønskede udsnit af kortet og kopiere hele linket med koordinater.

Her er det nye detaljekort – som du kan gå på opdagelse i.

Læste du om de forskellige navneforslag – her er Brunneren et noget utraditionelt forslag til letbane-vognene. Læs historien her

Gratis kaffe og smagsprøver: Her åbner Lagkagehuset ny butik i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard
Grønningen 2018, Lagkagehuset
Grønningen 2018, Lagkagehuset

På tirsdag d. 23. oktober inviteres odenseanerne til stor åbningsfest, når Lagkagehuset udvider med endnu butik i Odense.

Deres fjerde butik i Odense åbner kæden i den gamle Cinemaxx bygning på Vestre Stationsvej.

Lagkagehuset er blevet Danmarks førende bagerkæde med et lækkert udvalg af kager og bagværk, og denne bliver deres 80. butik i rækken.

Det er godt gået, når man tænker på, at det er blot 10 år siden, at Lagkagehuset åbnede for første gang.

På nuværende tidspunkt ligger der butikker i Dalum, på Mågebakken og i Vestergade.

Den nye butik på Vestre Stationsvej bliver hermed den fjerde i rækken i Odense.

“Vi er vilde med Odense, og odenseanerne synes at dele vores passion for godt bagværk, sprøde salater, sandwich med masser af smag, den gode kop kaffe og selvfølgelig søde sager.

Vi ligger ganske rigtigt allerede i Vestergade i Odense, i Dalum og sammen med MENY på Mågebakken.

Men vi syntes også, at den centrale del af Odense ved Banegården og Kongensgade, og den vestlige del af Odense, skal have kortere vej til et besøg i Lagkagehuset,” fortæller Butikschef, Sandra Grundtvig Christoffersen, til MigogOdense.

Hun tilføjer;

“Vi åbner ganske rigtigt der, hvor den gamle Cinemaxx bygning lå, og vi glæder os til at blive en del af den nye historie og planerne for den del af byen, som i disse år gennemgår store forandringer.”

Grønningen 2018, Lagkagehuset

En passion til godt bagværk

Det var Ole Kristoffersen og Steen Skallebæk, der i sin tid fik ideen til at starte kageforretningen på baggrund af en stor passion for at udbrede kendskabet til godt bagværk.

Den passion deler Lagkagehuset i den grad med odenseanere – og fynboer i det hele taget, hvor kærligheden til det gode bagværk ikke er til at tage fejl af.

At dedikere en hel dag til brunsvigeren siger vist alt.

“Lagkagehuset er den lokale bager – lige meget hvor i landet vi ligger.

Vores sortiment varierer nemlig efter de traditioner, der er i de enkelte landsdele – og derfor er brunsvigeren selvfølgelig også en fast del vores sortiment på Fyn.” fortæller Sandra.

Morgenboller og gratis kaffe

Der er mange gode grunde til at kigge forbi Lagkagehuset på Vestre Stationsvej i næste uge.

På åbningsdagen tirsdag d. 23. oktober serveres der nemlig gratis kaffe, andre varme drikke og masser af smagsprøver hele dagen.

Inde i butikken kan man deltage i konkurrencen om en stor festlig lagkage, og i ugerne efter åbningen vil der løbende være gode tilbud til de kage- og brødglade sjæle.

Stemningsbilleder, Lagkagehuset


“På åbningsdagen tirsdag d. 23. oktober serverer vi en gratis kop kaffe til alle, som besøger os i Lagkagehuset på Vestre Stationsvej.

Her vil der være mulighed for at vinde en lagkage til 15 personer, nyde godt af vores åbningstilbud og så vil vi selvfølgelig fylde hylderne godt op med vores sortiment af brød, kager og salater til frokosten.” afslutter Sandra.

Lagkagehuset smugstarter dog allerede åbningsfesten med morgenboller og chokorug, allerede fra i morgen tidlig.

Programmet er som følger:

Fredag d. 19. oktober
– Der deles friskbagte morgenboller ud til virksomheder i nabolaget

Lørdag d. 20. oktober
– Der deles friskbagte morgenboller rundt til de nye naboer ved Vestre Stationsvej
– Der uddeles chokorug og kaffe ud i Odense ved Vesterport

Mandag d. 22. oktober
– Der deles chokorug ud til udvalgte skoler i byen: Odense Katedralskole i Jernbanegade 34, Sct. Knuds Gymnasium på Læssøegade 154, Thornbjerg Gymnasium på Skærmhatten 15 og Social & sundhedsskolen på Vester Stationsvej 8.

Åbningstilbud fra d. 23. oktober – 05. november:
– Køb en valgfri sandwich eller salat – og få en gratis flaske vand med 50 kr.
– Tre valgfri muffins (vælg mellem chokolade, blåbær & banan) 40 kr.
– Skærekage (gulerods, chokolade og banan) og valgfrit brød 60 kr.
– Valgfri stang (wiener eller kanel) 40 kr.

Du kan læse mere om åbningsfesten her.

Magiske dage for voksne: Cocktailbar tryller med cocktails

Skrevet af: Redaktionen

Der er Magiske Dage Festival i Odense i denne uge fyldt med begivenheder og aktiviteter.

De fleste er for børnefamilier i efterårsferien, men der er også en begivenhed, som mere rettet mod de voksne.

En af Odenses hotteste cocktailsteder Privaten afholder i forbindelse med Magiske Dage to aftener med Magical Cocktails.

Det foregår i morgen torsdag d. 18. oktober 19-21 og igen fredag d. 19. oktober 19-21.

Temaet er, at bartenderne i fællesskab med gæsterne forsøger at sammensætte flere forskellige ingredienser sammen og på den måde forsøge at skabe nye cocktail-oplevelser.

Det handler i sidste ende om at drikke dem

Med de dygtige bartendere på Privaten er der jo god mulighed for at få lidt ekspertviden på, hvad der passer godt sammen.

Sidst men ikke mindst så handler det jo om at drikke de cocktails, der fremstilles.

Således skriver man på Facebook;

“For én gangs skyld er det blevet tid til at lade de yngste hekse og troldmænd blive hjemme og gøre dig klar til en både opløftende, oplysende og helt igennem magisk aften på Privaten, hvor bartendere i verdensklasse vil stå for eliksirerne, mens en uddannet historiker tager jer med på en fortælling gennem verden.

Vi skal sammen smage på fire forskellige alkoholiske eliksirer og høre deres historie.

Vi skal både en tur tilbage i 1800-tallet, have et drys af voodoo-mystikken fra New Orleans, forbi til et royalt bryllup og endeligt slutte af i Paris.

Vi tør godt love, at det bliver uforglemmeligt!.”

Du kan se Facebook-begivenheden her

Du kan se her, hvordan du bestiller billetter til eventet torsdag

Her til fredag