Anmeldelse: Gorm’s Pizza i Odense

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

De fleste kender til Gorm Wisweh eller Gorms Pizza, hvad enten det er fra diverse festivaler, “Go’ morgen Danmark” eller en af de mange restauranter i København. Nu er Gorms Pizza også kommet til Odense, så nu kan vi også få de famøse tynde og sprøde pizzaer her i byen.

Turen igennem Odense by på vejen ind til Gorms Pizza afspejlede tydeligt, at der den weekend både var Tinderbox, Copenhell og åbning af pladsen på Roskildefestival. Byen var nemlig så godt som tom, og de fleste restaurationer havde enten meget få gæster eller var helt tomme – det var dog ikke tilfældet på Gorms Pizza. Vi ankommer uanmeldt til en mere eller mindre fyldt restaurant, men er dog heldige, at der stadig er plads i baren med udsigt over Amfiscenen.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti
Antipasti og Aperol Spritz

Antipasti og Aperol Spritz

Efter et hurtigt kig i menukortet beslutter vi os for at snuppe en gang “Italienertæv”, som er “En hyldest til den stemningsfulde italienske family style middag, hvor små retter deles omkring bordet” samt et par Aperol Spritz. Med andre ord, så overlod vi aftenen til personalet, der blev ved med at komme med mad til os, indtil vi ikke kunne mere.

Der blev lagt ud med en super lækker gang antipasti serveret af et par omgange. Først fik vi en skål med rygeostcreme, rugbrødschips og balsamico, en skål saltmandler og en skål grønne oliven. En lækker start på aftenen, omend rugbrødschipsene var lige tykke nok til min smag. Næste tallerken, der kom på bordet, var fyldt med endnu mere lækker antipasti i form af forskellige pølser, lidt artiskokker, pesto og focaccia. Det hele var super velsmagende og af rigtig høj kvalitet, og vi var især glade for lammepølsen med rosmarin og citronskal, der er importeret direkte fra Sydfyn. Det hele blev skyllet ned med iskolde Aperol Spritz, der sad lige i skabet.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti, Denny Special og Lissners Lam
Denny Special og Lissners Lam

Tid til pizza

Efter en lækker omgang antipasti, og hvad jeg vil mene var lige lovlig lang ventetid, kom vores tjener endelig med en pizza til os. Restauranten var godt fyldt, og der var ingen tvivl om, at personalet var pressede. For at vi kunne smage lidt forskellige, så havde de valgt at lave forskellige pizzaer på én, hhv. en Denny Special med mozzarella, kartoffel, gedeost, rosmarin og trøffelolie og en Lissners Lam med selvsamme lammepølse, som vi fik med vores antipasti, mozzarella, knoldselleri, cherrytomater, æble, rosmarin og rucola. Desværre var bunden ikke helt sprød og måtte gerne have fået lidt længere tid. Smagen fejlede dog ikke noget, tværtimod så var begge smagskombinationer virkelig geniale og super velsmagende.

Gorm's Pizza i Odense, Arancini
Arancini (paneret og stegt risotto) med løvstikkemayo

Sprøde panerede risottokugler

Næste servering bød på mere antipasti, da der kom et bræt med fire sprøde arancini, som er panerede og stegte risottokugler, der blev serveret med en gang løvstikkemayo. Første portion arancini var dog ikke sprøde og lækre, som man kunne forvente, men derimod bløde og fedtede, så de blev prompte sendt tilbage til køkkenet, som derefter lavede en ny portion, der rent faktisk var sprøde. De var lavet på en tomatrisotto med skinke og basilikum, der smagte helt forrygende, og sammen med løvstikkemayoen var det en særdeles lækker snack.

Gorms hotte pizza

Nu var det så småt begyndt at stilne lidt af i restauranten, men vi var ikke helt færdige endnu. Inden vi så os om stod der nemlig en ny pizza foran os, og denne gang var det med tomatsauce. Så selvom vi begyndte at kunne mærke mætheden komme snigende, så skulle vi da lige smage på sagerne. Ligesom den første pizza, så var der to forskellige pizzaer på hver sin halvdel af pizzaen, og denne gang var det Gorms Hottie og Gris på Gaflen. Udover tomatsauce og mozzarella, som der var på hele pizzaen, så var Gorms Hottie med ricotta, grøn peberfrugt, braiseret okse rørt med chili, hvidløg og persille og til sidst toppet af med agurkerelish og chilitapenade. En lidt spøjs kombination ved første øjekast, men det fungerede faktisk meget godt. Man kunne dog godt have ønsket, at chilitapenaden var spredt lidt mere ud.

Den anden halvdel var som sagt Gris på Gaflen, der var med pulled pork, en smule chili, sweet potatoes og toppet med friskhakket grønkål. Ikke just en sæsonbetonet pizza, men igen så smagte det altså ret godt. Da vi havde spist det meste af pizzaen måtte vi smide håndklædet i ringen og kapitulere, og selvom det var fristende at fortsætte, da tjeneren spurgte, om vi skulle have mere, blev vi nødt til at takke nej og sige tak for i aften.

Gorm's Pizza i Odense, Gorms Hottie og Gris på Gaflen
Gorms Hottie og Gris på Gaflen

Dommen

På trods af et par svipsere fra køkkenet, der tydeligvis havde svært ved at følge med, så var det en dejlig aften på Gorms Pizza. Jeg gætter på, at disse småfejl skyldes, at personalet ikke er kommet helt ind i rytmen kombineret med den mere eller mindre fulde restaurant, for råvarer og smagskombinationer fejler absolut ikke noget. Der er ingen tvivl om, at Gorms Pizza har taget Odense med storm, og det er der bestemt ikke noget at sige til, for pizzaerne er altså virkelig gode, og deres antipasti og Aperol Spritz ligeså.

Gorms Pizza
Amfipladsen 3
5000 Odense C
http://www.gormspizza.dk/restauranter/odense

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her