Anmeldelse: Gorm’s Pizza i Odense

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

De fleste kender til Gorm Wisweh eller Gorms Pizza, hvad enten det er fra diverse festivaler, “Go’ morgen Danmark” eller en af de mange restauranter i København. Nu er Gorms Pizza også kommet til Odense, så nu kan vi også få de famøse tynde og sprøde pizzaer her i byen.

Turen igennem Odense by på vejen ind til Gorms Pizza afspejlede tydeligt, at der den weekend både var Tinderbox, Copenhell og åbning af pladsen på Roskildefestival. Byen var nemlig så godt som tom, og de fleste restaurationer havde enten meget få gæster eller var helt tomme – det var dog ikke tilfældet på Gorms Pizza. Vi ankommer uanmeldt til en mere eller mindre fyldt restaurant, men er dog heldige, at der stadig er plads i baren med udsigt over Amfiscenen.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti
Antipasti og Aperol Spritz

Antipasti og Aperol Spritz

Efter et hurtigt kig i menukortet beslutter vi os for at snuppe en gang “Italienertæv”, som er “En hyldest til den stemningsfulde italienske family style middag, hvor små retter deles omkring bordet” samt et par Aperol Spritz. Med andre ord, så overlod vi aftenen til personalet, der blev ved med at komme med mad til os, indtil vi ikke kunne mere.

Der blev lagt ud med en super lækker gang antipasti serveret af et par omgange. Først fik vi en skål med rygeostcreme, rugbrødschips og balsamico, en skål saltmandler og en skål grønne oliven. En lækker start på aftenen, omend rugbrødschipsene var lige tykke nok til min smag. Næste tallerken, der kom på bordet, var fyldt med endnu mere lækker antipasti i form af forskellige pølser, lidt artiskokker, pesto og focaccia. Det hele var super velsmagende og af rigtig høj kvalitet, og vi var især glade for lammepølsen med rosmarin og citronskal, der er importeret direkte fra Sydfyn. Det hele blev skyllet ned med iskolde Aperol Spritz, der sad lige i skabet.

Gorm's Pizza i Odense, Antipasti, Denny Special og Lissners Lam
Denny Special og Lissners Lam

Tid til pizza

Efter en lækker omgang antipasti, og hvad jeg vil mene var lige lovlig lang ventetid, kom vores tjener endelig med en pizza til os. Restauranten var godt fyldt, og der var ingen tvivl om, at personalet var pressede. For at vi kunne smage lidt forskellige, så havde de valgt at lave forskellige pizzaer på én, hhv. en Denny Special med mozzarella, kartoffel, gedeost, rosmarin og trøffelolie og en Lissners Lam med selvsamme lammepølse, som vi fik med vores antipasti, mozzarella, knoldselleri, cherrytomater, æble, rosmarin og rucola. Desværre var bunden ikke helt sprød og måtte gerne have fået lidt længere tid. Smagen fejlede dog ikke noget, tværtimod så var begge smagskombinationer virkelig geniale og super velsmagende.

Gorm's Pizza i Odense, Arancini
Arancini (paneret og stegt risotto) med løvstikkemayo

Sprøde panerede risottokugler

Næste servering bød på mere antipasti, da der kom et bræt med fire sprøde arancini, som er panerede og stegte risottokugler, der blev serveret med en gang løvstikkemayo. Første portion arancini var dog ikke sprøde og lækre, som man kunne forvente, men derimod bløde og fedtede, så de blev prompte sendt tilbage til køkkenet, som derefter lavede en ny portion, der rent faktisk var sprøde. De var lavet på en tomatrisotto med skinke og basilikum, der smagte helt forrygende, og sammen med løvstikkemayoen var det en særdeles lækker snack.

Gorms hotte pizza

Nu var det så småt begyndt at stilne lidt af i restauranten, men vi var ikke helt færdige endnu. Inden vi så os om stod der nemlig en ny pizza foran os, og denne gang var det med tomatsauce. Så selvom vi begyndte at kunne mærke mætheden komme snigende, så skulle vi da lige smage på sagerne. Ligesom den første pizza, så var der to forskellige pizzaer på hver sin halvdel af pizzaen, og denne gang var det Gorms Hottie og Gris på Gaflen. Udover tomatsauce og mozzarella, som der var på hele pizzaen, så var Gorms Hottie med ricotta, grøn peberfrugt, braiseret okse rørt med chili, hvidløg og persille og til sidst toppet af med agurkerelish og chilitapenade. En lidt spøjs kombination ved første øjekast, men det fungerede faktisk meget godt. Man kunne dog godt have ønsket, at chilitapenaden var spredt lidt mere ud.

Den anden halvdel var som sagt Gris på Gaflen, der var med pulled pork, en smule chili, sweet potatoes og toppet med friskhakket grønkål. Ikke just en sæsonbetonet pizza, men igen så smagte det altså ret godt. Da vi havde spist det meste af pizzaen måtte vi smide håndklædet i ringen og kapitulere, og selvom det var fristende at fortsætte, da tjeneren spurgte, om vi skulle have mere, blev vi nødt til at takke nej og sige tak for i aften.

Gorm's Pizza i Odense, Gorms Hottie og Gris på Gaflen
Gorms Hottie og Gris på Gaflen

Dommen

På trods af et par svipsere fra køkkenet, der tydeligvis havde svært ved at følge med, så var det en dejlig aften på Gorms Pizza. Jeg gætter på, at disse småfejl skyldes, at personalet ikke er kommet helt ind i rytmen kombineret med den mere eller mindre fulde restaurant, for råvarer og smagskombinationer fejler absolut ikke noget. Der er ingen tvivl om, at Gorms Pizza har taget Odense med storm, og det er der bestemt ikke noget at sige til, for pizzaerne er altså virkelig gode, og deres antipasti og Aperol Spritz ligeså.

Gorms Pizza
Amfipladsen 3
5000 Odense C
http://www.gormspizza.dk/restauranter/odense

Lækkert vin-event i denne uge: Smag på 10 Bourgogner for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Redaktionen

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer, som skiller sig ud i Odense.

Bichel Vine med butikker i Århus og København udvidede i 2018 med en butik lige her i Odense i Nørregade. Siden har der ikke været stille fra deres side med en masse forskellige spændende arrangementer.

I december gav de et juletræ, hvis man købte vin i butikken, og i marts i år kunne man smage på 25 vine for 25 kr.

Nu er de her igen, hvor man i denne uge fra torsdag til lørdag kan få lov til at smage 10 vine fra Bourgogne for 50 kr.

Attraktiv pris for vinentusiaster

Ægte vinentusiaster vil hurtigt spotte, at det er en attraktiv pris for at komme ind og få smagt på forskellige gode vine og årgange.

“Hos Bichel elsker vi Bourgogne og vi vil gerne dele ud af vores begejstring!

Det er enkelt at gøre vores kunder til lige så store Bourgogne-fans som os selv – man skal bare smager det.

Vi ved godt, at Bourgogne ikke er billigt, men vi har fundet 10 vine fra Bourgogne, som for det første er til at betale og som for det andet giver fantastisk meget vin for pengene,” siger Lars Bo Henriksen, direktør for Bichel Vin, til MigogOdense.

De udvalgte vine er følgende;

Hvidvine
Chablis 2017, Louis Michel
Bourgogne Blanc 2015, Patrice Rion
Viré-Clessé 2016, Domaine de Roally
Bourgogne Blanc 2107, Domaine Paul Pernot

Rødvine
Bourgogne Rouge “Vierge Romaine” 2017, Domaine Machard de Gramont
Hautes-Côtes de Nuits “les Dames Huguettes” 2017, Patrice Rion
Chorey-les-Beaune “Vielles Vignes” 2017, Domaine Machard de Gramont
Chambolle-Musigny “Nazoires” 2017, Domaine Machard de Gramont
Gevrey-Chambertin “Vielles Vignes” 2015, Domaine Rossignol-Trapet
Savigny-les-Beaune “Talmettes” 2015, Domaine Simon Bize

 

Foto: Bichel Vine

 

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 25. april
Fredag d. 26. april
Lørdag d. 27 april

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Danske Bank Bygningen blev købt for kæmpe beløb: Nu skal de nye planer udføres

Skrevet af: Redaktionen

Sidste år blev en af Odenses mest markante bygninger solgt i en handel for svimlende 133 mio. kr.

Bygningen er nok mest kendt som Danske Bank bygningen på Flakhaven 1, og det var den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, som stod bag købet.

Nu vil han skabe liv og glade dage på den centrale plads i Odense C.

Det fortæller han i et interview med Fyens.

“Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv.

Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag,” siger han til avisen.

Vil skabe bedre muligheder for caféer og butikker

Helt konkret er der planer om at forvandle bygningens facade, som den var i gamle dage. Det vil man gøre blandt andet for at skabe bedre muligheder for at få caféer og butikker ind i bygningen.

Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus.

Planerne om ombygning handler om bygningens facade, hvor Karsten Bill Rasmussen vil installere nye døre og vinduer.

Vinduerne skal gå helt ned til soklen, og den nye ejer er inspireret af, hvordan bygningen så ud i gamle dage, før man i sin tid ændrede facaden.

Derudover vil han etablere tre nye indgangspartier, som skal ligge i bygningens to sider og i midten. Også her er Karsten Bill Rasmussen inspireret af bygningens tidligere udseende.

Danske Bank er flyttet

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank.

Men nu har Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense, altså overtaget.

Ejendommen andrager i alt 5.586 kvm, hvoraf de 1.451 kvm er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer og kantine.

Rift om billetter: Verdens største løbefest på oppustelig bane kommer igen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Gung Ho i England
Foto fra Gung Ho i England

Vi er vant til en del forskellige motionsløb her i Odense og omegn.

Men sidste år blev Odense introduceret til forhindringsløbet Gung-Ho. De kalder det selv for verdens største løbefest på oppustelig bane.

Det var en kæmpe succes sidste år i august, og derfor er det ikke overraskende, at vi igen her i 2019 kan se frem til at få besøg af konceptet igen.

Lørdag d 25. maj vender det retur til Tusindsårsskoven med 10 oppustede, kæmpestore forhindringer, fordelt på 5 km.

En vanvittig løbefest fyldt med sjove overraskelser, udfordringer og oplevelser. Der er plads til hele famillien. Konceptet er enkelt: Man skal have det sjovt!

Der er også rift om billetterne allerede. Hele 15 start-tidspunkter er allerede udsolgt. Dermed er der kun 12 starttidspunkter ledige.

Billetterne bliver også dyrere jo tættere, man kommer på løbsdagen.

Det handler om at udfordre hinanden

Løbet adskiller sig fra andre fun-runs på grund af de store forhindringer.

En vigtig detalje er også, at man ikke nødvendigvis behøver at have en perfekt kondition for at deltage. Ingen bliver målt i tid – det er fun run for alle. Man kommer til at hoppe, springe, kravle og løbe på de 5 km.

Det handler om at have en fest og udfordre sig selv på en sjov måde. Udfordre sine venner og grine af dem når de vælter rundt i de oppustelige giganter.

En seriøst sjov dag

Man kan blandt andet opleve verdens største luftmadras. Hold nu fast! 12 meter bred, 32 meter lang og 5 meter høj. I alt dækker den 378 kvartmeter og 1.890 kubikmeter.

Forhindringerne har navne som: The Wall, Born Slippy, Surfin’ og The Final Countdown – alle forhindringerne er navngivet efter nogle af pophistoriens mest populære sange.

Både voksne og børn kan være med til løbet. Arrangørerne anbefaler dog at børn, er minimum otte år gamle. Alle børn under 12 år skal løbe sammen med en voksen.

Det afholdes i København, Aalborg, Århus og Odense i år.

Hvad: Gung Ho – løbefest på oppustelig bane
Hvor: Tusindsårsskoven
Hvornår: Lørdag d. 25. maj
Billetter her