Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Kok & Vin – fransk bistro i hjertet af Odense

Af Rigeligtsmør.dk

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

Lige siden Kok & Vin slog dørene op for cirka fem år siden, er det kun gået én vej: Fremad. I dag er Kok & Vin en af Odenses mest populære bistroer, og restauranten er næsten altid fyldt godt op, hvilket der bestemt ikke er noget at sige til.

Et køkken med passion og kærlighed til stor velsmag

Selvom køkkenet på Kok & Vin er klassisk fransk med inspiration fra bl.a. Paris og Lyon, så præges menuen også af den danske sæson og de lokale råvarer, og man er ikke i tvivl om kokkenes passion og kærlighed til stor velsmag og respekt for råvarerne. Menukortet rummer både en tre-retters månedsmenu, den såkaldte tavlemenu, og et a la carte-kort, hvor man både finder mere eller mindre faste klassikere som f.eks. paneret rillettes med stegt foie gras og spejlæg, rørt tatar med vendte salater og fritter og créme brûlée, men også mere sæsonbetonede retter, der skiftes cirka én gang om måneden.

På Kok & Vin er det ikke kun maden, de brænder for, men også vinen – især når det kommer til de klassiske franske regioner som Bourgogne og Bordeaux. Og det er man ikke et sekund i tvivl om, når man ser vinkortet, der rummer mange spændende vine til meget fornuftige priser.

Kok & Vin, Odense, Snacks
Snacks en masse: brød, smør, sorte oliven, friterede frølår, blå kartoffelchips og rørt kulmule på ristet brød.

Intet måltid uden champagne og snacks

Denne aften havde vi overladt det hele til køkkenet, der fik lov at styre slagets gang, hvilket betød, at vi kom godt rundt i kortet og fik prøvet lidt af hvert på den aktuelle menu. Vi lagde ud med et dejligt og flot balanceret glas champagne fra A. Robert samt en god håndfuld snacks. Vi fik både lækre og smagfulde sorte oliven, kartoffelchips af blå kartofler, friterede frølår med chipotlemayo og rørt kulmule på ristet brød.

En lækkert start på aftenen, hvor især de saftige og perfekt tilberedte frølår og den rørte kulmule faldt i god jord hos min medspiser og jeg. Derudover fik vi også serveret en portion lækkert, friskbagt brød, der havde en dejlig sej og saftig krumme, hvortil vi fik et par ruller fransk smør. Det hele blev serveret på en ret blandet omgang service, der talte både mågestel, Quality Street-kagedåse og pommes frites-bakke, som man kender det fra den lokale grillbar, hvilket blot bidrog til den afslappede og hyggelige atmosfære, der er på Kok & Vin.

Kok & Vin, Odense, Pocheret torsk, ærter francaise
Pocheret torsk med fynsk rygeost, ærter à la francaise og dild

Danmark møder Frankrig (og Italien)

Den første forret, vi fik serveret, var et glimrende eksempel på, hvordan der både hentes inspiration fra det klassiske franske køkken og de lokale råvarer i sæson. Her stod den nemlig på pocheret torsk med rygeost, ærter à la francaise, og dild, hvor ærterne var tilberedt let sammen med bacon, hjertesalat og perleløg i en smule hønsefond; et klassisk fransk tilbehør, der smagte forrygende i selskab med den i øvrigt helt perfekt tilberedte torsk, rygeost og dild. Det hele blev skyllet ned med en gang lækker halvtør tysk riesling fra Weingut Reichsrat von Buhl.

Køkkenet på Kok & Vin er på ingen måde dogmatisk, hvilket også blev bekræftet af næste servering, som var tydeligt inspireret af den italienske brødsalat panzanella. Og her var der virkelig smæk på smagen. Retten var centreret omkring et dejligt stykke stegt rødspætte, der blev serveret med en creme på grillet peberfrugt, tomater, ansjoser, kapers, brød, basilikum og bitre salater. En spændende og lækker ret, der blev serveret med et glas udmærket rosévin fra Bandol.

Kok & Vin, Odense, Panzanella
Stegt rødspætte à la panzanella

En lækker tatar og unghane med trøffel

Inden hovedretten fik vi en lille portion oksetatar med saltsyltede citroner, wasabi og sprøde ris, hvilket var en smagskombination, der kom lidt bag på os og viste sig at smage vanvittigt godt. De syltede citroner var hakket og rørt med kødet, og wasabien var til stede i form af små, sprøde wasabikugler. Hertil var der lidt mayo, bitre salater og små sprøde “chips” af ris, og i glasset var der en Châteauneuf-du-Pape, der havde fået 12 måneder på fad, hvilket havde givet den lidt sødme, der gjorde, at den fungerede ret godt til de lidt skarpe smage i tataren.

Efter at have været en stilmæssig smuttur til både Italien og Japan, kom vi tilbage til Frankrig, da det var blevet tid til hovedretten, som stod på sprødstegt, udbenet lår af unghane med de første nye danske majs, kantareller, chorizo, salvie og en intens fjerkræssauce. Det hele blev ved serveringen dækket af en fornuftig portion friskrevet sommertrøffel, som du kan se på billedet i toppen af indlægget. Dette var virkelig en lækker servering, der var sprængfyldt med velsmag. Hertil fik vi et dejligt glas hvid bourgogne fra Auxey-Duresse, der havde masser af fedme og syre til at hamle op med fjerkræ og trøffel.

Kok & Vin, Odense, Tatar
Tatar med saltsyltede citroner, wasabi og sprøde ris

Ost og dessert

Selvom vi var ved at være godt fyldte, så manglede vi både ost og dessert, så efter en kort pause og lidt frisk luft satte vi os til rette igen og fortsatte med lidt ost til deling. Vi fik serveret fem skønne franske oste (Brillat-Savarin, Comté, Fleur de Marquis, Langre, Roquefort og Valencay), der alle var perfekt tempereret. Hertil fik vi lidt syltede rosiner, friskbagt maltbrød og et glas Banyuls, der fungerede glimrende til de fleste af ostene.

Nu var det blevet tid til dessert, og den første, vi fik serveret, var en gang syltede abrikoser med crumble, kærnemælksfromage og vanilleis. En rimelig simpel kombination, der bare smagte rigtig godt. Næste og aftenens sidste dessert var en fortolkning af “rød grød med fløde” bestående af en dejlig og frisk bærsorbet, råsyltede bær, hvid chokolade og en mælkeskum, der kom på ved servering. Igen; en simpel og og utroligt velsmagende dessert, der havde masser af syre og friskhed fra de råsyltede bær. Til begge desserter fik vi et glas Riesling Auslese (altså sød riesling) fra Weingut Groebe i Rheinhessen. Et dejligt glas, der matchede begge desserter fint.

Kok & Vin, Odense, Ost, Dessert, Rød grød med fløde
Oste og desserter

Dommen

Som du nok kan gætte, så var både min medspiser og jeg ved at omkomme efter den omgang, men ikke desto mindre, så var det endnu engang en udsøgt fornøjelse at besøge Kok & Vin. Alle retter, vi fik denne aften, var fyldt til randen med velsmag, og der var ikke et eneste element på nogle af serveringerne, der virkede overflødige. Der var lagt tanke og kærlighed bag hver eneste ret, og det var man som gæst ikke i tvivl om. Betjeningen er uhøjtidelig og kompetent og altid smilende og imødekommende.

Der er utroligt hyggeligt på Kok & Vin, og de formår at skabe en atmosfære, hvor man som gæst virkelig føler sig tilpas. Både betjeningen, den franske musik i baggrunden, den rustikke indretning og det blandede stel, der bliver brugt til servering, er alle med til at skabe den skønne stemning.

Kok & Vin
St. Gråbrødrestræde 19
5000 Odense C
http://www.kokogvin.dk/

Del artikel

Andre læser også