Anmeldelse: Restaurant Vår – En ny perle i Odense

Skrevet af: Madsvin.com

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

I april måned spillede jungletrommerne højt i Odense – i hvert fald i de gastronomiske kredse. Restaurant Vår var på vej, anført af ingen ringere end Jacob Burmølle-Jensen, der med sin fortid hos Restaurant Naert og Kadeau byder op til gastronomisk dans fra øverste hylde.

Nærmest hurtigere end nyheden om den kommende Restaurant Vår dukkede op var dørene åbnet, og jeg kunne sætte mig til bords i de skønne, minimalistisk-indrettede lokaler, hvor der kun er seks borde.

Tag ikke fejl – minimalismen og det høje gastronomiske niveau betyder ikke tørre miner. Her er hjertevarme og medmenneskelighed allerede fra vi træder ind af døren og hvor vi vises til bords og bliver budt på et glas (slovenske) bobler – et glas bobler der er smule ude af balance.

Lidt for bitter i smagen og det urtede og nærmest myntede udtryk stak lidt for meget af for mig.

Stilen hos Restaurant Vår er soleklar: bæredygtighed skal være i centrum, og der stilles tårnhøje krav til råvarerne. Vinen er fra det mere naturlige hjørne, forstået på den måde at det er økologi og biodynamik der hersker, og man er ikke bleg for at eksperimentere med vine fra Slovenien og Grækenland – faktisk er det noget der aktivt opsøges.

Slovenske bobler

 

Stilen hos Restaurant Vår er soleklar: bæredygtighed skal være i centrum, og der stilles tårnhøje krav til råvarerne. Vinen er fra det mere naturlige hjørne, forstået på den måde at det er økologi og biodynamik der hersker, og man er ikke bleg for at eksperimentere med vine fra Slovenien og Grækenland – faktisk er det noget der aktivt opsøges.

Til vores bobler får vi hele tre snackanretninger:

  1. Torsk og dildcreme med fladbrød
  2. Kalvetatar med fermenteret tomatjuice, røget marv og løgkarse
  3. Røget gris med spidskål, oxideret hvidvin, makrel, revet havgus og karse.

Torsk og dild er som skabt for hinanden, og det sprøde, letbrændte fladbrød agerer på fornemste vis det sprøde element til denne luksus omgang ”chips og dip”.

Fisk og dild

Kalvetataren er et mesterværk i sig selv – muligvis den bedst tilsmagte tatar jeg har fået til dato, og den røgede gris afslutter smukt tre særdeles fornemme snacks.

Tatar, røget marv og tomatjuice
Gris, dashi og kål

Konceptet

Hos Restaurant Vår er konceptet ganske simpelt. Du kan vælge enten 5 eller 10 retter med dertilhørende vinmenu – that’s it. Retternes beskrivelse er, som resten af konceptet, temmelig simpel, men det skal du ikke lade dig snyde af – her er lagt timer og atter timer i tilberedningen, og hvert eneste element er blevet kælet for af både køkkenet og naturen hvor råvaren kommer fra.

Middagen

Vores første ret er: Hellefisk, grønt fra Nørregaarden og løvstikke.

På tallerkenen var et stykke rå hellefisk, grønkål, radiser, en brændt hellefiskcreme med blæk og en muslingebouillon med løvstikke. Fisken var frisk, som god fisk skal være det, cremen var fuld af smag og især kålen agerede dejligt modspil til den lidt fede creme. Muslingebouillonen og løvstikkeolien binder det hele sammen. Lækker og utroligt velsmagende forret.

Hellefisk, grønt fra Nørregaarden og løvstikke

Næste ret er forrel med enebær, fennikel, salat, saltribs fra 2015 og en sauce på grillet salat. For at forstå denne ret, er det vigtigt at man er opmærksom. Forrellen og saucen er meget milde i deres udtryk, da mængden af salt er yderst sparsom, hvis den overhovedet er til stede. Grunden til dette er de enormt delikate saltribs, der agerer det salte element i retten her.

Det er vigtigt at der i hver eneste bid er lidt ribs med, da retten ellers ikke præsenterer sig optimalt – en yderst spændende ret.

Forrel, grønne enebær og ribs

Vinen til de første to retter var en græsk, tør hvidvin fra Grækenland – ganske udmærket, men havde ikke synderligt meget personlighed.

Tetramythos

 

Vi fortsætter med det noget af det bedste fra havet: Hånddykkede kammuslinger fra Norge, rød grønkål (ja, det hedder det altså), broccoli, fermenteret stikkelsbær og svampebouillon. Her er ingen slinger i valsen. Kammuslingen er fra absolut øverste hylde – ditto tilberedningen. Stikkelsbærrene giver en interessant og yderst delikat smag, der gør sig godt med den behagelige svampebouillon.

Kammusling, gærede stikkelsbær og svampe

I glasset får vi en orangevin fra Italien, Lammidia bianco abbandonato – og ja, den er altså orange. Dette var mit første glas orangevin, noget jeg tidligere har været lidt skeptisk over for. Min skepsis blev lynhurtigt gjort til skamme. Her er tale om naturvin hvor staldlugten dominerer – på den gode måde. Ultra tør og syrlig vin, der på alle tangenter spiller smukt sammen med svampebouillonen og de fermenterede stikkelsbær. Mesterligt match – måske det bedste jeg har fået i år, hvis ikke det var for den næste ret..

Lammidia

Aftenens fjerde servering er et stykke torsk med en sauce på tomat, persille, løg og olivenolie samt lidt salat. Ekstremt simpel ret, hvor råvarernes kvalitet i sandhed vidner om hvor vigtigt den gode kvalitet er. Fisken er frisk og veltilberedt, saucen og tomatstykkerne er dejligt milde og især salaten skiller sig her ud med en ekstrem bitterhed og nærmest chilistærk fornemmelse – desværre fik jeg ikke fat i navnet på salaten.

Der hvor det hele går hen og bliver til et decideret mesterværk, er parringen med vinen. Tomat er svær at parre vin til – noget jeg hidtil selv kun har fundet semi-godkendte løsninger på. Indtil denne servering. Orangevinen løfter tomaten, og i det hele taget retten, op på et niveau, hvor det bliver til en oplevelse man sent glemmer – Vi købte en flaske orangevin med hjem til os selv.

 

Torsk, nye salater, olivenolie og tomat

Og ja – vinen er orange.

Orangevin

Nu bevæger vi os væk fra havet med en grød på havre, kyllingelever og forårsløg der er toppet med havgus og salvie samt en løgbouillon. Igen en ret med ekstremt velsmag. Køn er den ikke, men det er helt OK.

Kylling og salvie

Aftenens tredje vin, der blev serveret til denne ret, var fra Sicilien. For mig var den skudt ved siden af, og sommelieren fortalte også, at kyllingeleveren og salvien var noget de havde døjet med at sætte vin til.

Àgape

Den sjette servering bestod af lammetunge, rødbede, kartoffelmos samt en sauce på lam, gæret rabarberjuice og hvidløg. Det er meget sjældent, at jeg spiser tunge, mest fordi muligheden ikke rigtigt har budt sig. Her er tale om et stykke kød der er smørmørt og fuld af smag fra lammet.

Mosen er blid, de rå rødbeder bidrager med lidt jordet smag og saucen har den umiskendelige smag af god lammefond, som bliver brudt dejligt op af syren fra rabarberjuicen. Hvis jeg skulle vælge en ret, som restauranten kunne kalde for ”sikker”, forstået på den måde, at den vil please de fleste, ville det være denne – hvilket måske i endnu højere grad illustrerer hvor spændende maden er hos Restaurant Vår.

Lam, persille og løg

Vinen er en De Martino Viejas Tinajas 2014 fra Chile lavet på 100 % Cinsault. Lige som retten er også vinen en smagsmæssig crowdpleaser.

De Martino

Aftenens sidste ”hovedret” var et stykke nakkefilet fra Steengaard, stedet hvor du får Danmarks bedste svinekød, kålpuré, friteret grisefod samt en sauce på fond, hindbær og vinaigrette.

Godt svinekød skal ikke gennemsteges. Punktum. Det har Restaurant Vår forstået, og på tallerkenen lå dette vidunderlige rosastegte stykke nakkefilet. Grisefoden er i bund og grund ”bare” et lækkert stykke flæskesvær med knap så meget fedt. Smagen af svin er her i centrum, og især fileten dominerer – som den skal det.

I glasset fik vi en græsk rødvin der var dejlig frugtig og pleasende – også i vinmatchet fik svinekødet lov at dominere.

Gris, preserverede bær og bouillon

Til et måltid mad med mange indtryk hører der sig ost til. Osteanretningen her er meget simpel, og, vil nogen måske sige, en lille smule ude af trit med de ellers store ambitioner.

Vi får et stykke Gammel Knas fra Arla Unika, en af mine favoritoste samt et stykke Sirius (også Unika) – ditto favoritost, lidt ribsgelé, lynghonning og knækbrød ved siden af.

Ostene er, som altid, gode – men de lever ikke helt op til kreativiteten som aftenens måltid hidtil har budt på. Jacob, køkkenchefen hos Vår oplyste, at de arbejder på højtryk for at finde en mere unik leverandør af oste, så også denne servering kan komme helt op at ringe kreativitetsmæssigt (for smagen fejlede absolut intet).

Ost, gelé og kerner

I glasset fik vi en Tokaji Furmint, en vin der kan sammenlignes lidt med sauternes. Lækker og behagelig vin der med sine lette rosinnoter og syrlige præg matcher især Sirius-osten godt.

Királyudvar

Hvis retten med tomat, der blev mesterligt parret med en orangevin, var dagens bedste mad/vin match, må denne ret være min favoritservering. I en smuk skål kommer intet andet end en is på gulerod og havtorn, og Jacob følger op med en sirup lavet på aquavit (jep, snaps).

Vinklen her er den enormt gode kvalitet på gulerødderne, der er af en særlig sort, som jeg desværre ikke fik navnet på. Gulerødder og havtorn gør sig utroligt godt sammen, og serveringen her er ingen undtagelse. Aquavitsiruppen giver en dejligt sødme med en distinkt smag af diverse snapse-urter – et element der var en sand øjenåbner. En mesterlig servering, hvis man spørger mig.

Gulerod

I glasset en Riesling feinherb fra Mosel, der med sin skarpe syre gjorde sig godt til især isen.

Melsheimer

Aftenens sidste ret var en is lavet på porter, lidt solbærstøv og en mokkacrumble. Dejlig dyb smag af porter i isen, og tonerne fra solbær og mokkacrumblen gør sig bare fantastisk sammen med de mørke, brændte noter fra øl-isen.

Øl og solbær

I glasset en madeira, der ligesom crumble og solbær er et flot match til portersmagen fra isen.

Rainwater

Kaffen

Slutteligt kommer Jacob, køkkenchefen, ind til os og (hånd)brygger en skøn kande kaffe – her tyer man ikke til Nespresso-kapsler eller sekunda-stempelkaffe – nej, selv kaffen er et håndværk, ligesom resten af aftenen har været det.

Kaffe

Resultatet

Lad det være sagt med det samme. Her er tale om ren mesterklasse. Restauranten er dugfrisk på den odenseanske restaurantscene, og retterne står allerede nu ufatteligt skarpt, hvor kun den lettere uambitiøse osteanretning stikker ud – udelukkende grundet det tårnhøje niveau restauranten sætter for sig selv med de resterende retter.

Ydermere byder Restaurant Vår sig til med lette, velsmagende og nordiske retter, hvor vi er mil fra det smørtunge indkogningskøkken, der kendetegner mange af de mere franskorienterede restauranter i byen.

Odense har fået en ny toprestaurant – og du skal bestille dit bord snarest muligt – for der er kun seks borde pr. aften.

Restaurant Vaar
Vintapperstræde 10
5000 Odense C
http://vaar.dk/

 

Tag for dig af weekendretterne: Musik, wellness, nyt museum og gratis kaffe

Skrevet af: Redaktionen

Der er masser af grunde til at trodse vinterkulden og nyde godt af alle de muligheder, som Odense giver dig i weekenden – nemlig masser af lækker musik, mad og events. Tag for eksempel til koncerter, fællesspisning, bingoaften, oplev en smuk lysaften i Odense ZOO eller løb en tur i Munke Mose sammen med andre løbeglade odenseanere.

Musik

Fredag kl. 19.00-20.00: Live musik i Storms Pakhus
Musik er et fantastisk krydderi til street food og drinks, derfor har Storms Pakhus hver fredag live musik med forskellige kunstnere, som fylder hallerne med lækker lyd. I aften kan du opleve en lokal singer-songwriter, Peter Øhlers, som med guitaren i hånden vil præsentere sin egen akustiske fortolkning af en række kendte sange.

Fredag kl. 19.00-21.00: DNA og Music i ODEON
Der er dobbelt op på den internationalt anerkendte jazz-trommeslager Anders Mogensen, når Syddansk Musikkonservatorium åbner dørene til årets første koncert i ODEON. I aftenens to sæt spiller Anders Mogensen sammen med hhv. sin gamle elev Radek Wosko og Third Stream Revisited, som er en alternativ tilgang til at komponere musik som jazzmusiker i det 21. århundrede.

Læs mere her.

Fredag kl. 21.00: Mob War + A Man From Jupiter på Musikhuset Posten
I aften kan du opleve en dobbeltkoncert med både post-rock’et aggressivitet og af en fusion af rock, hip hop og electronica.

Læs mere her.

Lørdag kl. 20.00: The Bootleg Beatles i ODEON
Verdens mest berømte Beatles tribute-band, The Bootleg Beatles, giver en koncert i ODEON, hvor de giver deres hyldest til 60’ernes store stjerner. The Bootleg Beatles giver nyt liv til John, George, Paul og Ringo, så du kan opleve eller genopleve alle klassikkerne.

Læs mere her.

Lørdag kl. 21.00: Easy Livin’ på Musikhuset Posten
Oplev en klassisk og heftig rock-aften, når Easy Livin’ giver en solid hyldest til Uriah Heep og deres musik. Med otte år på papiret har Easy Livin’ markeret sig som dem, man går til koncert med, når ’de rigtige Heep-drenge’ ikke lige er tilgængelige.

Læs mere her.

Event

Fredag kl. 20.00-22.30: Wellness-aften i svømmehallen Klosterbakken
I aften kan du deltage i en Helseaften med et wellness-tema. Aftenen byder på aroma-terapi i Biosauna, aqua-fitness, sauna-gus, fodbad og massage (50 kr.). Det er en fantastisk mulighed for at forkæle din krop i afstressende omgivelser med stearinlys, aromalamper og afslappende musik.

Der er også mulighed for at deltage i fællesspisning fra kl. 19.00, så sulten ikke kommer til at forstyrre din wellness-aften.

Læs mere her.

Lørdag kl. 17.30-20.00: Lysaften i Odense ZOO
Kom og oplev en helt anden side af Odense ZOO. På lørdag forvandles zoologisk have til en lysende oase midt i vintermørket. Bevæg dig rundt i alle regnbuens farver og betragt de smukt oplyste dyr, træer og stier.

Læs mere her.

Fredag kl. 19.30-22.00: Bingo Bar på Teater Momentum
Det bliver ikke en bingoaften, som du kender den. Teater Momentum vil give dig en uforglemmelig, social og larmende bingoaften med farver, lysshow, øl, konfetti, fløjter og en DJ, som kun spiller det bedste fra 90’erne.

Læs mere her.

For familien

Fredag kl. 13.00-17.00: Gratis Twix og kaffe i 7-Eleven OBC
Hvis du elsker kiksekaramelchokolade og god kaffe, så kig forbi 7-Eleven i OBC, som får besøg af en barista. Her kan du få en gratis Twix og en kop kaffe at varme dig på i det kolde vintervejr.

Lørdag kl. 11.00 og 13.00: Teater for børn på Nørregaards Teater
Verdensbilleder er en teaterforestilling for de mindste, der fører publikum på en rejse fra storbyens puls med metroer, der får skinnerne til at synge, til kridhvide saltørkener, der får alt til at tørre ind.

Læs mere her.

Kultur

Lørdag kl. 10.00-11.00: Festlig åbning af ny udstilling i H.C. Andersen Museum
På lørdag åbner H.C. Andersen Museum i Claus Bergs Gade 11 en ny, spektakulær udstilling om digterens liv, ord og billeder, og du kan være med til den festlige åbning, hvor de byder på taler, musik, bobler og et førstehånds indtryk af udstillingen.

Læs mere her.

Lørdag kl. 15.00 til 18.45: Lars von Trier-udstilling og filmvisning på Brandts og Cafébiografen
Denne lørdag får du muligheden for at se eller gense et af Lars von Triers mesterværker, Melancholia, i Cafébiografen. Arrangementet starter på Brandts Museum, hvorefter filmen vises i Cafébiografen efter en introduktion af professoren Jacob Bøggild.

Læs mere om arrangementet og se programmet her.

Mad og drikke

Hver dag kl. 18.00: Fællesspisning i Café ODEON Social
Alle ugens dage kan du komme til fællesspisning i Café ODEON Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret serveres på fade, som alle deler med hinanden. Det koster fast 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn (2-10 år) at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord.

Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

Lørdag kl. 17.00-21.00: Flæskegilde på Cro’n
Kom til flæskegilde og få Danmarks nationalret anno 2014: Stegt dansk flæsk serveret med hjemmesyltet rødbeder, fynske kartofler og persillesovs. Ad libitum pr. kuvert 195 kr.

Bestil bord her.

Fredag kl. 16.00: FredagsSlatter i Café ODEON Social
Café ODEON Social inviterer som altid til hygge om fredagen, hvor man kan drikke vin til billige penge og hjælpe ODEON med at få drukket slatterne op, så de ikke går til spilde. Et glas vin koster 50 kr. uanset navn, alder og drue.

Læs mere her.

Søndag kl. 10.30-13.00: Brunch & Dans på Café ODEON Social
Hos Café ODEON Social kombinerer de dans med en lækker brunchbuffet. Klokken 11.30 bliver der budt op til tango, hvis man har lyst, men man er også velkommen til blot at nyde den gode stemning. Prisen er 139 kr. pr voksen og 99 kr. pr. barn (2-10 år) person ekskl. drikkelse.

Læs mere her.

Shopping

Hver lørdag (og onsdag) kl. 08.00-13.00: Torvedag
Året rundt er der torvedag lørdag og onsdag formiddag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Tag på grønttorvet og køb alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag-søndag kl. 10.00-17.00: Åbent i Rosengårdcentret
Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket.

Lørdag kl. 10.00-16.00: Butikkerne i Odense City holder åbent
Tag på shoppetur i Odense City og nyd en kop varm kakao. Butikkerne holder åbent fra klokken 10-16 lørdag.

Sport

Lørdag kl. 09.00-10.00: Nelle’s Løbeklub i Munke Mose
Løb en tur og drik en kop mokka. De starter og slutter ved Nelle’s Filosoffen i Munke Mose på lørdag kl. 09.00. Turen er på ca. 6 km langs åen og i Munke Mose, og alle kan være med. Det koster ikke noget at være med, og efter løbeturen gir’ Nelle’s en kop mokka.

Læs mere her.

Søndag kl. 09.00-10.00: Maratontræning ved Nelle’s i Munke Mose
På søndag begiver Odense Running Crew sig ud på en smuk 18 kilometers rute, hvor du kan være med til at træne op til Telenor Copenhagen Maraton. Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at medbringe dit eget vand til turen.

Læs mere her.

Nu åbner Vivaldi: Se billederne af Odenses nye kæmpe café

Skrevet af: Redaktionen

I morgen slår Café Vivaldi dørene op til deres nye, gigantiske spisested i den gamle Sydbank-bygning midt i Odense. Og gigantisk er ikke for meget sagt.

Caféen består nemlig af hele tre etager, og har plads til 400 gæster ad gangen.

”Vi glæder os helt vildt til at kunne byde en masse gæster velkommen i morgen. Det er kædens hidtil største café, og vi håber, at odenseanerne tager godt imod os,” siger indehaveren af Vivaldi-kæden, Chibo Deliktas, der åbner dørene kl. 10.00.

Noget for enhver smag

Café Vivaldi vil gerne tiltrække mange forskellige odenseanere. Derfor byder menukortet på alt lige fra brunch, frokost og aftensmad til drinks, vin og kaffe. Kort sagt, er der noget for enhver smag.

”Vi vil gerne have gæster i caféen hele dagen igennem. Det er derfor, vores menukort er så alsidigt. Café Vivaldi skal være et sted, hvor odenseanerne kan mødes til store og små måltider, en hurtig kop kaffe eller tre drinks, inden de skal i byen,” siger Chibo Deliktas.

I den tre etager store café har indehaveren også forsøgt at lave forskellige områder, der passer til forskellige typer af selskaber. Der er et loungeområde med bløde, behagelige stole, der er en vinkælder, der indbyder til intime arrangementer og vinsmagning, og der er et klassisk à la carte-område med hvide duge og stearinlys på bordene.

Se sneak peek-billeder herunder og glæd dig til åbningen af en af centrums allerstørste caféer.

Ny stjerne på plakaten: Tinderbox præsenterer stort rocknavn

Skrevet af: Morten Hopballe

Så er Tinderbox klar med årets første offentliggørelse, hvilket er lidt af en musiklegende.

Det drejer sig om Iggy Pop, der har udsendt plader siden 1968, og enten som solist eller sammen med bandet The Stooges står bag klassikere som ”I Wanna Be Your Dog”, ”Search & Destroy”, ”Raw Power”, ”Nightclubbing”, ”The Passenger”, ”Lust for Life” og ”Real Wild Child”.

Senest har Iggy Pop allieret sig med yngre kræfter fra Arctic Monkeys og Queens of the Stone Age på det kritikerroste og Grammy-nominerede album ”Post Pop Depression”, der viste, at den 70-årige sanger fortsat er i absolut topform.

Iggy Pop er medlem af Rock ’n’ Roll Hall of Fame sammen med The Stooges, han har indspillet banebrydende plader med David Bowie, og så er han stadig den dag i dag en af de mest energiske og fængslende sangere nogensinde set på en scene.

Det var den danske anmelderstab enige i, da Iggy Pop sidste år gæstede festivalen Haven. Her takkede GAFFA, Soundvenue, BT og Ekstra Bladet for koncerten med 5-stjernede anmeldelser, der brugte ord som ”mageløs”, ”urkraft” og ”rockikon”.

Iggy Pop er uden tvivl en levende legende, og til juni skal han for første gang optræde på Tinderbox, som han besøger torsdag 28. juni.

17 navne på plakaten

Iggy Pop føjes til et line-up, der i forvejen inkluderer verdensstjerner som Depeche Mode, Prophets of Rage, Alanis Morissette, Wiz Khalifa og Tiësto, og allerede i næste uge vil disse navne få følgeskab af en stribe nye tilføjelser til programmet.

Programmet til Tinderbox 2018 er lige nu som følger: Alanis Morissette, Alex Vargas, C.V. Jørgensen, Carpark North, Depeche Mode, Dizzy Mizz Lizzy, French Montan, Iggy Pop, Julian Jordan, Lucas & Steve, Matoma, Nik & Jay, Pegboard Nerds, Prophets of Rage, Skunk Anansie, Tiësto og Wiz Khalifa.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.

ODEON Social frister: Vi har testet deres vilde FREAKSHAKES

Skrevet af: Redaktionen

I ODEON finder du det hyggelige spisehjørne ODEON Social, hvor det imødekommende personale står klar med en række fristelser – heriblandt deres milkshakes, der går under navnet Freakshake.

Siden november sidste år har ODEON Social haft milkshake på menukortet, så måske du allerede kender til caféens Freakshake til en 50’er.

Inspirationen til Freakshaken hentede Katrine Holm, der står for caféen, sidste sommer på en ferie Spanien, hvor hun stødte på de lækre og anderledes milkshakes. I januar er der så kommet endnu to nye varianter på menukortet.

Vi har naturligvis været forbi og prøvesmagt de tre banditter, der indeholder Odeons Socials hjemmelavede softice og pyntes med godter alt efter humør eller kundens ønsker.

Freakshake Den Originale, som er den første milkshake hos caféen, minder om den klassiske milkshake med smagen af vanilje. Milkshaken er kombineret med chokoladesauce og pyntet med chokoladeskildpadde, chokoladeknapper og KitKat.

Freakshake Den Originale

Freakshake Kaffe/karamel er lavet med et espresso shot og er pyntet med karamelknas, en lille chokoladeskildpadde og Toblerone. Behøver vi sige, at alle ingredienser i denne milkshake taler til vores kaffe/karamel-hjerte?

Freakshake Kaffe/karamel

Freakshake Københavnerstang er frisk udgave af milkshaken og smager ligesom is-klassikeren af samme navn. Denne milkshake er toppet med krymmel og en lille hindbærsnitte.

Freakshake Københavnerstang

I januar måned får Freakshake Den Originale til kun 40 kr. med ClubOdense

Tjek MigogOdenses nye fordelsklub – ClubOdense

For blot 35 kr. om måneden får du adgang til en lang række helt eksklusive tilbud i Odense – lige nu får du resten af januar gratis – og det er uden binding.

Tilmeld dig her

Ny restaurant på havnen: Gammel kending flytter fra Rugårdsvej

Skrevet af: Redaktionen

Efter 10 år i Pakhusgården på Rugårdsvej flytter Brian Matzen den 1. april køkkengrejet og den store pizzaovn til havnen. Her skal det gamle røde træhus på Sverigesgade 16 danne rammerne for det nye madhus, der vender tilbage til det oprindelige navn ’Alfred og Kamilla’.

Greb muligheden med det samme

Før jul fik Brian Matzen tilbudt at rykke ind i huset på Odense Havn, og han skulle ikke tænke længe over muligheden, før han besluttede sig:

“Bygningen har stået tom i 10 år og ejes af Olav de Linde, der altid har drømt om at åbne et spisested eller lignende. Så da vi blev spurgt, om vi kunne tænke os at flytte ind i et nyt hus med udsigt udover vandet, tænkte vi over det i nogle timer. Det er et fantastisk rum i ét plan, hvor pizzaovnen kommer til sin ret,” siger Brian Matzen.

Et oplevelseshus
Når madhuset åbner i de nye lokaler den 1. april, bliver det ikke som en traditionel a la carte-restaurant men som et oplevelseshus, der afholder events. Det skal blandt andet være muligt at holde dagsmøder, deltage i kurser eller købe en picnickurv og finde sit yndlingsspot på havnen med sin udkårne eller studiegruppe. Desuden er det også muligt at holde fester, og her vil Brian Matzen gerne bryde med normen:

“Vi vil gerne fjerne ’plejer’ og lave anderledes og custommade fester. Hvorfor skal en fest starte kl. 18, have tre retters menu og natmad, og så var det den fest? De bedste fester, vi har holdt i 2017, startede kl. 15, hvor alle gæster fik et forklæde på og lavede 10 eller 15 retters menu sammen, hvor de gik og hyggede sig. Når de så satte sig til bordet kl. 19, var stemningen en halv gang højere,” siger Brian Matzen.

Derfor skal køkkenet heller ikke være et hul i væggen, hvor maden kommer fra. I stedet skal kokkene rykkes ud i rummet, så gæsternes oplever duftene fra maden, når den tilberedes.

Og det tyder på, at der er efterspørgsel på de unikke oplevelser, for Brian har allerede booket 13 arrangementer ind siden i går, hvor nyheden om de nye lokaler kom frem.

Et navn med stor betydning

Når det røde træhus slår dørene op den 1. april, bliver det som sagt under navnet ’Alfred og Kamilla’, og det er der en helt særlig grund til:

“Navnet ’Alfred og Kamilla’ har eksisteret i 15 år og er mine bedsteforældres navne, så det er en vigtig del af mig. Jeg har været på en rejse, hvor jeg troede, jeg skulle være direktør, men jeg elsker at være kok, siger Brian Matzen.