Anmeldelse: Restaurant Vår – En ny perle i Odense

Skrevet af: Madsvin.com

Af Mads Vindfeld Andersen, Madsvin.com

I april måned spillede jungletrommerne højt i Odense – i hvert fald i de gastronomiske kredse. Restaurant Vår var på vej, anført af ingen ringere end Jacob Burmølle-Jensen, der med sin fortid hos Restaurant Naert og Kadeau byder op til gastronomisk dans fra øverste hylde.

Nærmest hurtigere end nyheden om den kommende Restaurant Vår dukkede op var dørene åbnet, og jeg kunne sætte mig til bords i de skønne, minimalistisk-indrettede lokaler, hvor der kun er seks borde.

Tag ikke fejl – minimalismen og det høje gastronomiske niveau betyder ikke tørre miner. Her er hjertevarme og medmenneskelighed allerede fra vi træder ind af døren og hvor vi vises til bords og bliver budt på et glas (slovenske) bobler – et glas bobler der er smule ude af balance.

Lidt for bitter i smagen og det urtede og nærmest myntede udtryk stak lidt for meget af for mig.

Stilen hos Restaurant Vår er soleklar: bæredygtighed skal være i centrum, og der stilles tårnhøje krav til råvarerne. Vinen er fra det mere naturlige hjørne, forstået på den måde at det er økologi og biodynamik der hersker, og man er ikke bleg for at eksperimentere med vine fra Slovenien og Grækenland – faktisk er det noget der aktivt opsøges.

Slovenske bobler

 

Stilen hos Restaurant Vår er soleklar: bæredygtighed skal være i centrum, og der stilles tårnhøje krav til råvarerne. Vinen er fra det mere naturlige hjørne, forstået på den måde at det er økologi og biodynamik der hersker, og man er ikke bleg for at eksperimentere med vine fra Slovenien og Grækenland – faktisk er det noget der aktivt opsøges.

Til vores bobler får vi hele tre snackanretninger:

  1. Torsk og dildcreme med fladbrød
  2. Kalvetatar med fermenteret tomatjuice, røget marv og løgkarse
  3. Røget gris med spidskål, oxideret hvidvin, makrel, revet havgus og karse.

Torsk og dild er som skabt for hinanden, og det sprøde, letbrændte fladbrød agerer på fornemste vis det sprøde element til denne luksus omgang ”chips og dip”.

Fisk og dild

Kalvetataren er et mesterværk i sig selv – muligvis den bedst tilsmagte tatar jeg har fået til dato, og den røgede gris afslutter smukt tre særdeles fornemme snacks.

Tatar, røget marv og tomatjuice
Gris, dashi og kål

Konceptet

Hos Restaurant Vår er konceptet ganske simpelt. Du kan vælge enten 5 eller 10 retter med dertilhørende vinmenu – that’s it. Retternes beskrivelse er, som resten af konceptet, temmelig simpel, men det skal du ikke lade dig snyde af – her er lagt timer og atter timer i tilberedningen, og hvert eneste element er blevet kælet for af både køkkenet og naturen hvor råvaren kommer fra.

Middagen

Vores første ret er: Hellefisk, grønt fra Nørregaarden og løvstikke.

På tallerkenen var et stykke rå hellefisk, grønkål, radiser, en brændt hellefiskcreme med blæk og en muslingebouillon med løvstikke. Fisken var frisk, som god fisk skal være det, cremen var fuld af smag og især kålen agerede dejligt modspil til den lidt fede creme. Muslingebouillonen og løvstikkeolien binder det hele sammen. Lækker og utroligt velsmagende forret.

Hellefisk, grønt fra Nørregaarden og løvstikke

Næste ret er forrel med enebær, fennikel, salat, saltribs fra 2015 og en sauce på grillet salat. For at forstå denne ret, er det vigtigt at man er opmærksom. Forrellen og saucen er meget milde i deres udtryk, da mængden af salt er yderst sparsom, hvis den overhovedet er til stede. Grunden til dette er de enormt delikate saltribs, der agerer det salte element i retten her.

Det er vigtigt at der i hver eneste bid er lidt ribs med, da retten ellers ikke præsenterer sig optimalt – en yderst spændende ret.

Forrel, grønne enebær og ribs

Vinen til de første to retter var en græsk, tør hvidvin fra Grækenland – ganske udmærket, men havde ikke synderligt meget personlighed.

Tetramythos

 

Vi fortsætter med det noget af det bedste fra havet: Hånddykkede kammuslinger fra Norge, rød grønkål (ja, det hedder det altså), broccoli, fermenteret stikkelsbær og svampebouillon. Her er ingen slinger i valsen. Kammuslingen er fra absolut øverste hylde – ditto tilberedningen. Stikkelsbærrene giver en interessant og yderst delikat smag, der gør sig godt med den behagelige svampebouillon.

Kammusling, gærede stikkelsbær og svampe

I glasset får vi en orangevin fra Italien, Lammidia bianco abbandonato – og ja, den er altså orange. Dette var mit første glas orangevin, noget jeg tidligere har været lidt skeptisk over for. Min skepsis blev lynhurtigt gjort til skamme. Her er tale om naturvin hvor staldlugten dominerer – på den gode måde. Ultra tør og syrlig vin, der på alle tangenter spiller smukt sammen med svampebouillonen og de fermenterede stikkelsbær. Mesterligt match – måske det bedste jeg har fået i år, hvis ikke det var for den næste ret..

Lammidia

Aftenens fjerde servering er et stykke torsk med en sauce på tomat, persille, løg og olivenolie samt lidt salat. Ekstremt simpel ret, hvor råvarernes kvalitet i sandhed vidner om hvor vigtigt den gode kvalitet er. Fisken er frisk og veltilberedt, saucen og tomatstykkerne er dejligt milde og især salaten skiller sig her ud med en ekstrem bitterhed og nærmest chilistærk fornemmelse – desværre fik jeg ikke fat i navnet på salaten.

Der hvor det hele går hen og bliver til et decideret mesterværk, er parringen med vinen. Tomat er svær at parre vin til – noget jeg hidtil selv kun har fundet semi-godkendte løsninger på. Indtil denne servering. Orangevinen løfter tomaten, og i det hele taget retten, op på et niveau, hvor det bliver til en oplevelse man sent glemmer – Vi købte en flaske orangevin med hjem til os selv.

 

Torsk, nye salater, olivenolie og tomat

Og ja – vinen er orange.

Orangevin

Nu bevæger vi os væk fra havet med en grød på havre, kyllingelever og forårsløg der er toppet med havgus og salvie samt en løgbouillon. Igen en ret med ekstremt velsmag. Køn er den ikke, men det er helt OK.

Kylling og salvie

Aftenens tredje vin, der blev serveret til denne ret, var fra Sicilien. For mig var den skudt ved siden af, og sommelieren fortalte også, at kyllingeleveren og salvien var noget de havde døjet med at sætte vin til.

Àgape

Den sjette servering bestod af lammetunge, rødbede, kartoffelmos samt en sauce på lam, gæret rabarberjuice og hvidløg. Det er meget sjældent, at jeg spiser tunge, mest fordi muligheden ikke rigtigt har budt sig. Her er tale om et stykke kød der er smørmørt og fuld af smag fra lammet.

Mosen er blid, de rå rødbeder bidrager med lidt jordet smag og saucen har den umiskendelige smag af god lammefond, som bliver brudt dejligt op af syren fra rabarberjuicen. Hvis jeg skulle vælge en ret, som restauranten kunne kalde for ”sikker”, forstået på den måde, at den vil please de fleste, ville det være denne – hvilket måske i endnu højere grad illustrerer hvor spændende maden er hos Restaurant Vår.

Lam, persille og løg

Vinen er en De Martino Viejas Tinajas 2014 fra Chile lavet på 100 % Cinsault. Lige som retten er også vinen en smagsmæssig crowdpleaser.

De Martino

Aftenens sidste ”hovedret” var et stykke nakkefilet fra Steengaard, stedet hvor du får Danmarks bedste svinekød, kålpuré, friteret grisefod samt en sauce på fond, hindbær og vinaigrette.

Godt svinekød skal ikke gennemsteges. Punktum. Det har Restaurant Vår forstået, og på tallerkenen lå dette vidunderlige rosastegte stykke nakkefilet. Grisefoden er i bund og grund ”bare” et lækkert stykke flæskesvær med knap så meget fedt. Smagen af svin er her i centrum, og især fileten dominerer – som den skal det.

I glasset fik vi en græsk rødvin der var dejlig frugtig og pleasende – også i vinmatchet fik svinekødet lov at dominere.

Gris, preserverede bær og bouillon

Til et måltid mad med mange indtryk hører der sig ost til. Osteanretningen her er meget simpel, og, vil nogen måske sige, en lille smule ude af trit med de ellers store ambitioner.

Vi får et stykke Gammel Knas fra Arla Unika, en af mine favoritoste samt et stykke Sirius (også Unika) – ditto favoritost, lidt ribsgelé, lynghonning og knækbrød ved siden af.

Ostene er, som altid, gode – men de lever ikke helt op til kreativiteten som aftenens måltid hidtil har budt på. Jacob, køkkenchefen hos Vår oplyste, at de arbejder på højtryk for at finde en mere unik leverandør af oste, så også denne servering kan komme helt op at ringe kreativitetsmæssigt (for smagen fejlede absolut intet).

Ost, gelé og kerner

I glasset fik vi en Tokaji Furmint, en vin der kan sammenlignes lidt med sauternes. Lækker og behagelig vin der med sine lette rosinnoter og syrlige præg matcher især Sirius-osten godt.

Királyudvar

Hvis retten med tomat, der blev mesterligt parret med en orangevin, var dagens bedste mad/vin match, må denne ret være min favoritservering. I en smuk skål kommer intet andet end en is på gulerod og havtorn, og Jacob følger op med en sirup lavet på aquavit (jep, snaps).

Vinklen her er den enormt gode kvalitet på gulerødderne, der er af en særlig sort, som jeg desværre ikke fik navnet på. Gulerødder og havtorn gør sig utroligt godt sammen, og serveringen her er ingen undtagelse. Aquavitsiruppen giver en dejligt sødme med en distinkt smag af diverse snapse-urter – et element der var en sand øjenåbner. En mesterlig servering, hvis man spørger mig.

Gulerod

I glasset en Riesling feinherb fra Mosel, der med sin skarpe syre gjorde sig godt til især isen.

Melsheimer

Aftenens sidste ret var en is lavet på porter, lidt solbærstøv og en mokkacrumble. Dejlig dyb smag af porter i isen, og tonerne fra solbær og mokkacrumblen gør sig bare fantastisk sammen med de mørke, brændte noter fra øl-isen.

Øl og solbær

I glasset en madeira, der ligesom crumble og solbær er et flot match til portersmagen fra isen.

Rainwater

Kaffen

Slutteligt kommer Jacob, køkkenchefen, ind til os og (hånd)brygger en skøn kande kaffe – her tyer man ikke til Nespresso-kapsler eller sekunda-stempelkaffe – nej, selv kaffen er et håndværk, ligesom resten af aftenen har været det.

Kaffe

Resultatet

Lad det være sagt med det samme. Her er tale om ren mesterklasse. Restauranten er dugfrisk på den odenseanske restaurantscene, og retterne står allerede nu ufatteligt skarpt, hvor kun den lettere uambitiøse osteanretning stikker ud – udelukkende grundet det tårnhøje niveau restauranten sætter for sig selv med de resterende retter.

Ydermere byder Restaurant Vår sig til med lette, velsmagende og nordiske retter, hvor vi er mil fra det smørtunge indkogningskøkken, der kendetegner mange af de mere franskorienterede restauranter i byen.

Odense har fået en ny toprestaurant – og du skal bestille dit bord snarest muligt – for der er kun seks borde pr. aften.

Restaurant Vaar
Vintapperstræde 10
5000 Odense C
http://vaar.dk/

 

Aldrig mere kedelige dates: Gode bud på en perfekt date i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at invitere din udkårne med på en romantisk date.

Vi giver dig nemlig en guide til, hvad I kan foretage jer på en date i Odense.

Uanset om du gerne vil imponere ham eller hende, du har et godt øje til, eller om det er tid til at pleje parforholdet med en dag væk fra hverdagens trummerum.

Hvis du skal imponere på første date

En tur ud i det fri
Okay, det lyder måske ikke så imponerende, men en gåtur i Munke Mose kan være et godt sted at mødes på en første date.

Her kan I nyde de flotte omgivelser og gå en tur rundt om Odense Å. Der sker altid en masse nede i Mosen, som I kan snakke om, hvis der opstår pinlige pauser i samtalen.

Og så kan I købe en lækker kop kaffe hos Nelle’s og tage med på turen eller sætte jer ved et af bordene foran åen.

Hvis vejret er til det, kan I i bedste Anja og Viktor stil også tage en romantisk sejltur på åen i en af Odense Aafarts vandcykler.

Pak f.eks. en lækker picnickurv og en flaske kold hvidvin til turen. Hvis du ikke selv har mod på at stå for picnickurven, kan du bestille en lækker én hos Druen og Bønnen til 130 kr. pr. person.

Det giver helt sikkert point i bogen hos din date.

Middag i Storms Pakhus – Odense Street Food
Hvis du inviterer din date med i Storms Pakhus, er du sikker på, at personen får noget mad, som han/hun kan lide.

Her er nemlig 24 madboder at vælge imellem med alt fra asiatisk, hotdogs og pizza til pandekager, fisk og meget mere. Derudover er der seks barer at vælge imellem, som serverer diverse lækre drinks, øl og sodavand.

Stemningen i Storms Pakhus er hyggelig og uformel med borde og bænke, og I behøver ikke at sidde alene og kigge hinanden dybt i øjnene, hvilket hurtigt kan blive akavet på første date.

Kaffedate
En kaffedate er altid en sikker vinder … medmindre din date ikke kan lide kaffe, men så kan personen altid få en kop the eller kakao i stedet.

Odense byder på en masse hyggelige kaffebarer, og her har vi samlet otte af dem.

Indretningen hos Den Lille Smalle er utroligt hyggelig og hjemlig.

Vinbar
Odense har efterhånden en del vinbarer at byde på, og det er et oplagt sted at tage på første date. Uanset om I vælger Amy’s Bar & Winehouse, NoéS’vineriet eller Lalou, kan I forvente en date i hyggelige omgivelser.

Og så løfter et glas vin jo som bekendt ofte stemningen og tager lidt af nerverne på den første date.

Lalou Vinbar.

Brætspil og hygge
Der er lagt op til en superhyggelig date, hvis I tager på Papas Papbar i Skt. Knuds Kirkestræde i centrum. Her kan du udfordre din date i alverdens brætspil, samtidig med I nyder lidt godt til ganen.

Der er mange fordele ved en date som denne: Du sikrer f.eks., at der ikke opstår pinlig tavshed, for I vil altid kunne snakke om spillet, og så finder du ud af, om din date er en god eller dårlig taber.


En tur i Zoo
En anden idé til en date i uformelle omgivelser, hvor I helt sikkert heller ikke løber tør for samtaleemner, er en tur i Odense Zoo. Her kan I nyde synet af alle de søde dyr – og hinanden. Og så kan du selvfølgelig finde ud af, om din date er et dyremenneske, og om I passer sammen på det punkt.

Slut daten af med en middag på Café Dyrehaven med udsigt til Odense Å.

Actionfyldt date
Hvis I hellere vil på en date, hvor der sker lidt mere, er der også masser at tage sig til i Odense. Besøg f.eks. klatrehallen Odense Boulders, hvor I også kan tage et hvil i deres økologiske café med uddannede baristaer bagefter.

Eller udfordr din date på gokartbanen! Der er flere steder i Odense, som tilbyder gokartkørsel. Prøv f.eks. Odense Gokart Hal, hvor I kan give den gas på den fede bane i hallen.

Boulders

Leg turister i Odense
Dette er især oplagt, hvis din date ikke er fra Odense. Men idéen kan også bruges, selvom I begge er fra Odense, for uanset hvad er det hyggeligt at se, hvad vores dejlige by har at byde på.

Er din date ikke fra Odense, kan du planlægge dagen selv, men hvis din date også er fra Odense, kan I hver komme med en række bud på, hvad I skal opleve.

Her får du lidt idéer: H.C. Andersens Hus, Brandts, Danmarks Jernbanemuseum, Den Fynske Landsby og Odense Domkirke.

H. C. Andersens Hus.

Hvis I skal pleje parforholdet

Et godt grin med comedy
Hvis I allerede er så heldige at være kærester, gør det ikke så meget, at daten ikke giver anledning til at tale en hel masse sammen – I kender jo allerede hinanden. Derfor er det oplagt at tage ind at se comedy. Så er I sikret en sjov aften sammen.

Desuden handler comedyshowsene ofte om de mange sjove situationer, der kan opstå i et parforhold. Så kan I sidde at nikke og smile til hinanden, når komikeren siger noget, der passer på jeres forhold.

Det behøver ikke engang at koste penge at se comedy. The Old Irish Pub i Odense afholder ofte gratis “Open Mic” arrangementer, hvor spirende komikere kan prøve deres set af foran et publikum. Du kan finde arrangementerne på deres Facebookside.

Se også en oversigt over de kommende comedyshows i Odense her.

I kan bl.a. opleve Rasmus Bjerg på Magasinet i november.

Romantisk wellnessophold
Dette foreslag ligger i den lidt dyrere ende af skalaen, men det er bestemt også pengene værd! Tag på et romantisk wellnessophold, hvor I kommer helt ned i gear og helt tæt på hinanden.

Prøv f.eks. Hotel Hesselet i Nyborg, som tilbyder et af Danmarks bedste wellnessophold.

Hotel Hesselet tilbyder flere forskellige former for ophold. For 1.980 kr. pr. person kan I f.eks. få eftermiddagskaffe og kage, parmassage, 3-retters gourmetmiddag, overnatning og morgenbuffet.

Spis middag ude
Valget falder ofte på en middag i byen, når der skal planlægges en romantisk aften – og det er ikke uden grund! Det er især en oplagt date for kærestepar, fordi det giver mulighed for at sidde overfor hinanden og kigge hinanden dybt i øjnene. Samtidig lægger de intime omgivelser ofte op til mere dybdegående samtaler end dem, man har over opvasken derhjemme.

Vi kommer her med tre bud på romantiske restauranter i Odense:

Salinaz
Salinaz er en super lækker restaurant med inspiration fra det sydamerikanske køkken. Her er både stemningen og kvaliteten i top. Vi kan især anbefale jer at dele en steg, som I selv skærer ud nede ved bordet. Det er en virkelig hyggelig måde at spise middag på!

Salinaz.

Vintapperstræde 16
5000 Odense C

Snik Snak
Snik Snak er med sin dæmpede belysning og stearinlys på bordene et oplagt bud på en romantisk date i Odense. Her serverer de forskellige tapas-retter, som I kan sammensætte, som I lyster. Prøv f.eks. deres røgede laks med fynsk rygeostcreme, peberrod og sprødt rugbrød eller deres unghane med rabarberkompot.

Snik Snak.

Jernbanegade 14
5000 Odense C

Restaurant Oluf Bagers Gård
Oluf Bagers Gård er en lille, intim restaurant i en hyggelig baggård i Nørregade. Her får I det bedste fra det dansk/nordiske køkken. Aftenmenuen består af ni lækre serveringer på små fade og i skåle, som I – i bedste ‘social dining’ stil  – deles om. Det koster 350 kr., og mandag-onsdag er to glas vin inkluderet i prisen.

Oluf Bagers Gård.

Nørregade 29
5000 Odense C

Få troede på projektet: Men Papas Papbar har taget Odense med storm

Skrevet af: Kasper Junge Wester

I landets øvrige storbyer har man haft det længe, men i Odense åbnede vores egen brætspilscafe først sidste år.

Det var tilsyneladende lige, hvad byen trængte til, for Papas Papbar er blevet taget imod med åbne arme.

Bag cafeen, der har til huse i Moby Discs gamle lokaler, står ægteparret Jens og Tine Neumann, der selv er brætspilsentusiaster og brænder for at videreformidle kærligheden til de mange spil og det sociale samvær forbundet med at spille dem.

Netop det sociale aspekt af brætspilskulturen er i centrum på Papas Papbar. Uanset om det er kæresteparret, der vil ud og have en stille aften, eller en polterabend, der skal underholdes, er der brætspil til enhver smag og enhver anledning.

Skepsis blev gjort til skamme

Kærligheden til brætspil blev vakt, da Jens Neumann for syv år siden blev introduceret til strategispillet Settlers of Catan. Det blev – for nu at blive i jargonen – en game changer.

”Jeg var bare høj af glæde – barndomsglæde – da jeg havde spillet det! Så fandt jeg ud af, hvor fedt brætspil det var.”

Efter nogle år blev drømmen om en brætspilscafé så realiseres. Inspirationen kom fra en tilsvarende café i København, der var åbnet nogle få år tidligere. Men én ting er hovedstaden, en anden er Odense.

Og Jens var derfor også nervøs for, om projektet ville kunne lykkes her i byen:

”Vi fik at vide, at bare fordi det kan fungere i Aarhus eller København, så er det ikke sikkert, at det kan fungere i Odense.”

Alle bekymringer blev dog gjort til skamme, da Papas Papbar slog dørene op i april 2016. Modtagelsen har været overvældende, bekræfter Jens Neumann begejstret:

”Ja, for fanden. Altså, det er virkelig vildt! Man forstår det ikke selv nogle gange.”

Spraglet gruppe af gæster

I dag er brætspilscafeen veletableret, og folk fra alle samfundsgrupper strømmer til stedet for at underholde sig med alt lige fra fra skak og Matador til superkomplekse strategispil, der kan tage mange timer at færdiggøre.

Andre gæster har mere lyst til at hygge sig med vennerne uden at spille noget. Det er der naturligvis også plads til på Papas Papbar.

Den største gruppe af stedets gæster udgøres af unge mellem 18 og 34 år, men mange andre har også taget konceptet til sig, og i weekenderne finder også mange børnefamilier og ældre mennesker vej ind i de rummelige lokaler i Skt. Knuds Kirkestræde.

”Det er en stor, spraglet gruppe. Jeg ved ikke, om der er noget tilsvarende, hvor folk de blander sig så meget,” siger Jens Neumann, der er glad for den brede opbakning og den gensidige accept mellem gæsterne.

”Det er sjovt at se, for vi har de her hardcore brætspilsnørder, og samtidig har vi bare folk, der kommer ind og spiller ludo. Og hippe mennesker og nørdede mennesker og gamle mennesker.”

Over 600 spil at vælge imellem

Til at underholde sig med, har de mange gæster rigeligt med spil at vælge imellem. Aktuelt anslår Jens Neumann antallet af spil til at være mellem 600 og 700 af varierende sværhedsgrad og type – og nye kommer til hver måned.

Er man novice i spilverdenen, kan man måske godt blive lidt intimideret over de mange spil. Det er der da også mange, der gør, fortæller Jens Neumann. Af samme grund er der hjælp af hente fra de mange frivillige ”spilguruer”, der har til formål at lette introduktionen til brætspilsverdenen.

”De er her næsten alle dage, eftermiddag og aften og hele weekender. Det er folk, der elsker spil, og de er her bare for at introducere folk til nye spil og forklare regler.”

Som Jens Neumann siger det:

”Der er ingen, der tager på café for at læse regler.”

Papas Papbar
Skt. Knuds Kirkestræde 2
5000 Odense C

30 år siden: Dirty Dancing får comeback i biografen

Skrevet af: Michael Qureshi

Husker du den legendariske sætning “Nobody puts baby in the corner”?

Eller har du selv prøvet “løftet” som Patrick Swayze gjorde udødeligt? Så vil du også være rimelig vild efter en nostalgisk aften i biografen.

I år er det 30 år siden, at den legendariske film Dirty Dancing blev udgivet og siden skabte filmhistorie.

Det fejrer Nordisk Film Biografer med at give dansefilmen comeback på det store lærred i deres biografer over hele landet.

Så mandag den 23. oktober kan du få en aften komme helt tilbage til ungdommen og gense klassikeren.

30 år siden vi mødte Johnny og Baby

I pressemeddelelsen til denne særlige event som vises i Biocity Odense skriver NF Bio;

“I år er det 30 år siden, at vi første gang mødte Johnny og Baby. Det fejrer vi d. 23. oktober ved at vise ‘Dirty Dancing’.

Billetterne sælges til 125 kr. stk. Fra kl. 18.30 vil der være en lille sodavand samt en sød overraskelse, inden vi viser ‘Dirty Dancing’ kl. 19.00.”

Du er nok nødt til at rykke hurtigt efter du læser denne artikel, da der er fart på billetsalget i Nordisk Film Biografen i Odense.

Kun muligt at købe billetter

Nordisk Film Biografer skriver desuden som en ekstra info;

“OBS! Til dette arrangement vil det kun være muligt at købe billetter, ikke at reservere.”

God fornøjelse til The Time of your Life

Du kan booke billet her

Populær madfestival rammer snart Odense: Spis 3 retter for 200 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurant Nordatlanten
Restaurant Nordatlanten

Der er gode nyheder til alle os, der elsker en lækker spiseoplevelse.

Restaurantfestivalen Dinnerdays kommer i uge 42 for første gang til Odense, hvor man kan spise på nogle af byens bedste restauranter for en lavere fast pris end normalt.

Blandt dem er fire populære Odense-restauranter.

Nordatlanten, Kongens Have, Noé Vinbar og Aiko Sushi byder eksempelvis alle på tre retter for blot 200 kr.

En af Odenses hotteste restauranter lige pt The Balcony er også med i Dinnerdays, hvor man helt unikt kan få en gourmetmenu af format for 400 kr. (plus billetgebyr) til madentusiasten.

Festivalen er blevet landsdækkende

DinnerDays har hidtil været en mindre restaurantfestival i København med ca. 20 restauranter. Denne gang har de linet 50 skarpe restauranter op til ugen, og festivalen vil for første gang være landsdækkende med restauranter i Aarhus, Odense og Sønderborg.

Bag DinnerDays er restaurantsitet DinnerBooking.com – der også afholder den landsdækkende og populære restaurantfestival Spis & Støt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

”Vi er virkelig stolte over at kunne præsentere så mange gode restauranter i år, og vi glæder os til at være med til at levere sublime spiseoplevelser til de danske madører,” fortæller Peter Thygesen, der er partner i DinnerBooking.com

Går ikke på kompromis med kvaliteten

Det er fra den 16-22 oktober, at man kan komme ud og spise til nogle helt ekstraordinære priser på steder, hvor man ikke går på kompromis med kvaliteten på maden.

”DinnerDays-Festivalen er placeret i uge 42, hvor mange danskere holder efterårsferie og har mere tid til at tage på restaurant. Vi glæder os til at give odenseanere en god spiseoplevelse – til en ekstra skarp pris,” fortæller Peter Thygesen.

DinnerBooking.com er Danmarks største restaurantsite, hvor du kan finde inspiration, se ledige tider og booke bord på over 700 forskellige restauranter og caféer.

DinnerBooking lancerede DinnerDays-konceptet for første gang i uge 42 i 2015, og er herudover medarrangør af restaurantfestivalen Spis & Støt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Billetsalget er i gang, og du kan booke bord allerede nu lige her

Balcony har flest tilfredse gæster

Bookingportalen indsamler også spørgeskemaer fra restaurantgæster, der booker via Dinnerbooking. På den måde kan de lave opgørelser over de mest populære restauranter i de forskellige regioner i Danmark.

I juli kunne de konstatere, at den Odense-restaurant med flest tilfredse gæster var netop Balcony. I Top 5 fandt man også Kok & Vin samt Under Lindetræet.

På hele Fyn er det ikke overraskende Nyborg-restauranten Lieffroy, der dominerer. Det kan du læse mere om her

Her byder Restaurant Kongens Have velkommen til Dinnerdays

Nyt i Odense: Gourmet burgerkæde åbner snart i byen

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Der er godt nyt for Odenses burgerentusiaster. Arkaden Food Market har nemlig offentliggjort, at gourmet burgerkæden Hungry Dane vil være en af deres 26 boder og stande.

Gourmetburgere hyldet af Michelin-kokke

Hungry Dane ligger også i København og Amsterdam, hvor de serverer gourmetburgere af høj kvalitet. Og burgerne tilberedes på en helt speciel måde:

”Hungry Dane er verdens eneste køkken, hvor alt kød er tilberedt sous-vide confit. Det betyder, at Odenses ægte burgerlovers ikke længere skal lade sig nøjes med middelmådigt hakkekød i burgerbollen.

Hos Hungry Dane tilbereder vi kødet i sin egen saft under de rette temperaturer i den tid, det tager. Efterfølgende tilføjer vores kokke en helt særlig krydring og en afsluttende efterbehandling med frisk ande confit.

Den specielle tilberedning sikrer kødets velsmag og saftighed, som gør, at Hungry Dane er blevet hyldet af Michelin-kokke, som vurderer, at Hungry Dane serverer den bedste burger af sin art.

Flere lækre varianter at vælge imellem

En Hungry Dane-burger kommer hele året rundt med Original Beef, Signature Chicken og BBQ Pork.

I December kommer den elskede Classic Duck også på menuen. Vores mål er at bevise, at en burger sagtens kan være unik gourmet uden at skulle koste en formue eller spises med kniv og gaffel, som aldrig har været tanken med den verdensberømte spise. Velbekomme.” Sådan skriver Arkaden Food Market på deres Facebookside.

Fuld gang i renoveringen af Arkaden

Hos Arkaden Food Market er de i fuld gang med at renovere den hyggelige passage mellem Vestergade og Filosoffen i centrum, så de kan blive klar til åbningen i efteråret 2017.