MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Arbejder du som selvstændig eller freelancer? Få styr på din pension

Af Annoncør

Som selvstændig eller freelancer er man tilknyttet nogle andre overenskomster end de personer, der er ansat på fuld tid. Det kan være svært at vide, hvordan man skal forholde sig til økonomiske forhold som for eksempel pension, men ikke desto mindre er det vigtigt at få styr på den slags. Læs videre her hvis du har brug for information om en fleksibel pensionsordning.

En fleksibel pension til det moderne arbejdsmarked

Det kan være svært at finde en passende pension som freelancer eller selvstændig. Den traditionelle måde at være tilknyttet en pension passer ikke nødvendigvis til arbejdslivet som selvstændig eller freelancer. Her er der somme tider behov for mere fleksibilitet, og heldigvis er pensionsordningerne ved at tilpasse sig det moderne arbejdsmarked, så du kan få en fleksibel pension, der passer til dig og dit arbejdsliv.

Find den rette pensionsordning som selvstændig eller freelancer

Af økonomiske og sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt at være tilknyttet en god pensionsordning. Hvis du er freelancer eller selvstændig, er det vigtigt at du har en fleksibel pension, som passer til dit arbejdsliv. Find for eksempel en pensionsordning, hvor der ikke er minimumkrav for, hvor meget du skal overføre pr. måned for at kunne nyde godt af en forsikringsordning.

Hos de fleste pensionsselskaber skal man tegne en forsikring, hvor der er faste beløb, som skal sættes på pensionskontoen pr. måned, og det kan være urealistisk for en freelancer eller selvstændig, som ikke nødvendigvis har den samme løn hver måned. Hvis det er et vigtigt for dig, at du selv kan bestemme, hvor mange af dine indtjente penge du har til rådighed, er det vigtigt at vælge en pensionsordning, hvor du selv bestemmer, hvor meget der skal afsættes til pensionskontoen.¨

Skriv dig op til passende forsikringer

I forbindelse med pensionsordning er der også en række forsikringer, man skriver sig op til. Her kan det også som freelancer eller selvstændig være unødvendigt at bruge penge og energi på at skrive sig op til forsikringer, man ikke nødvendigvis gør brug af.

Ofte kommer pensionsordningen som en samlet pakke, og det kan være frustrerende, hvis pakken ikke passer til ens arbejdsliv, og man derfor skal betale penge for forsikringer, man ikke gør brug af. Af den grund er det en god idé at vælge en pensionsordning, som er fleksibel i forhold til forsikringer. Der findes efterhånden flere muligheder for at få en fleksibel pensionsordning, så det handler om at se sine muligheder an, inden man knytter sig til et selskab.

Del artikel

Andre læser også