Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Arkaden-konkurs: Udlejer kræver knap 10 mio. kr. fra konkursbo

Af Redaktionen

Odense mistede et stort mad-marked tidligere på måneden, da Arkaden Food Market måtte annoncere, at de var erklæret konkurs.

Det var ellers med stor forventning, at Arkaden Food Market slog dørene op d. 8. december 2017.

De ikoniske lokaler midt i Odense havde været igennem en omfattende ombygning og stod nu klar med 23 madboder, der repræsenterede et bredt udsnit af populære, traditionelle og eksotiske retter fra fem kontinenter samt tre specialvarebutikker, der ligesom boderne leverede madoplevelser af høj kvalitet.

Derudover har Arkaden Food Market lagt lokaler til alt fra foredrag, gin-festivaler, chokoladesmagninger til karaokeaftenener.

De mange kreative tiltag var desværre ikke nok til at realisere drømmene, og Arkaden måtte derfor kaste håndklædet i ringen.

Krigen er blusset op

Nu er krigen om konkursboet blusset op. Tilbage står både udlejer af ejendommen samt madboderne, som har skudt store beløb i depositum.

Ifølge TV2 Fyn har 17 stadeholdere meddelt, at de hver har mellem 40.000-80.000 kr. tilgode i indbetalt depositum. Men ifølge tv-stationen har udlejer Karsten Bill Rasmussen gjort krav på 9,8 mio. kr. i konkursboet.

Det skyldes, at kontrakten var uopsigelig frem til 2023, og dermed gør han krav på ubetalt husleje i kontraktperioden.

En af de tidligere ejere i Arkaden Food Market kalder kravet urimeligt.

“Jeg synes, det er et meget urimeligt krav.

For det første vil det gå ud over de andre kreditorer, hvis det bliver godkendt. Men jeg mener heller ikke, at det vil koste over to millioner at sætte Arkaden i stand til det oprindelige niveau.

Vi renoverede selv Arkaden for tre millioner kroner. Og jeg mener faktisk, at vi efterlader stedet i markant bedre og mere funktionsdygtig stand, end vi modtog det, siger Thomas Kyung Jensen til TV2 Fyn.

Kurator Flemming Hartvig Pedersen siger til tv-stationen, at der med sikkerhed ikke aktiver for en værdi af 9,8 mio. kr. i konkursboet.

Der er heldigvis en lille solstråle i hele konkursen. Den populære italienske restaurant Pinsame er åbnet op andet sted i Odense. Det kan du læse mere om her.

Del artikel

Andre læser også