Arkaden afslører detaljer til åbningsfesten: Fri bar, nye boder og livemusik

Skrevet af: Daniel Poulsen
Teamet bag det nye Arkaden
Teamet bag det nye Arkaden

Inden længe slår Arkaden Street Food dørene op til en længe ventet genåbning, hvor nye koncepter, boder og lounge-områder skal fejres.

Den nye ejer Tahir Siddique har sammen med boderne og barteamet finpudset en masse detaljer og er klar til at løfte sløret for en del af de ting, der vil præsenteret til den kommende åbning.

Arkaden genåbner i starten af oktober, men den præcise åbningsdato kommer i næste uge. Der er dog godt styr på planerne for Grand Opening.

Investor Tahir er selv med i renoveringen

Grand opening med flere attraktive tiltag

Arkaden Street Food genåbner efter en stor renovering på det sted, der tidligere var kendt som gå-i-byen sted, diskotek og senest street-food sted der altså gik konkurs.

Dagen før festen vil Tahir Siddique sammen med sit team afsløre alle de aktiviteter, som nysgerrige odenseanere kan komme med til helt uden betaling.

Til åbningsfesten vil de nye ejere af de forskellige barsteder på Arkaden gerne skyde festen rigtig i gang.

Til MigogOdense fortæller den ene medejer af barerne Ole Bo Madsen mere om planerne.

“Vi starter med at køre fri bar fra 15-17, hvor hele Odense kan få noget at drikke.

Der kommer selvfølgelig også musik, bobler og hvid- og rødvin, så folk kan opleve de nye ting og komme forbi for også at se vores nye miljøer,” forklarer han.

Tahir, Ole og Yilmaz

12 METER Baren består med nye ejere

I det nye Arkaden vil sammensætningen være en smule anderledes end tidligere.

Yilmaz Polat, der i over 20 år har arbejdet som fotograf, har i fællesskab med Ole Bo Madsen, der til daglig arbejder som teknisk serviceleder, gået sammen om ejerskabet af barerne.

MigogOdense kan sammen med Arkaden Street Food afsløre, at det bliver Carlsberg Group, som vender tilbage som leverandør af forfriskninger i stride strømme til de tørstige gæster.

Derudover vil baren på 1. salen i bygningen efter lidt tid blive ombygget til en regulær sportsbar, hvor der er mulighed for at følge ens yndlingshold på fladskærme.

En blanding af nye og gamle boder i lokalerne

Til åbningen af Arkaden Street Food regner Tahir Siddique med, at 13 madboder vil stå klar med lækker mad, mens der på længere sigt skal være op imod 16 madboder på stedet.

De gamle boder har alle tidligere været glade for at være med, og dermed er det naturligt, at hele 10 ud af 11 madsteder vender tilbage med deres boder til genåbningen.

Derudover byder Haralds Burger for første gang velkommen, og her er der en sjov detalje om navnet, som Tahir Siddique begejstret fortæller mere om til MigogOdense.

“Første gang, at manden, der skal stå for boden, kom til Danmark, lærte han en gammel mand at kende, der hed Harald, og han var en meget flink person, og deraf kommet navnet til den kommende burger-bod,” forklarer han.

Arkaden henter desuden et vegansk koncept til Odense, og det bliver et af de første steder, der udelukkende vil have veganske retter på menukortet.

Mulighed for Pop Up boder

Et nyt tiltag, som Arkaden indenfor kort tid også vil åbne op for, er muligheden for at have en pop-up bod, hvor der fx er mulighed for at få testet, om ens tarteletter eller favoritkage er noget, som der skal arbejdes videre med.

De nye ejere af Arkaden Street Food håber meget på, at mange odenseanere og andet godtfolk har lyst til at kigge forbi, når åbningsdatoen bliver annonceret via de sociale medier og selvfølgelig her på MigogOdense.

Tahir Siddique slutter af med en frisk kommentar, hvis du alligevel tvivler en smule.

“Kom forbi til åbningen, det koster ikke noget.”

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00