Arkaden afslører detaljer til åbningsfesten: Fri bar, nye boder og livemusik

Skrevet af: Daniel Poulsen
Tahir Siddique i midten sammen med de to andre i Arkaden
Tahir Siddique i midten sammen med de to andre i Arkaden

Inden længe slår Arkaden Street Food dørene op til en længe ventet genåbning, hvor nye koncepter, boder og lounge-områder skal fejres.

Den nye ejer Tahir Siddique har sammen med boderne og barteamet finpudset en masse detaljer og er klar til at løfte sløret for en del af de ting, der vil præsenteret til den kommende åbning.

Arkaden genåbner i starten af oktober, men den præcise åbningsdato kommer i næste uge. Der er dog godt styr på planerne for Grand Opening.

Investor Tahir er selv med i renoveringen

Grand opening med flere attraktive tiltag

Arkaden Street Food genåbner efter en stor renovering på det sted, der tidligere var kendt som gå-i-byen sted, diskotek og senest street-food sted der altså gik konkurs.

Dagen før festen vil Tahir Siddique sammen med sit team afsløre alle de aktiviteter, som nysgerrige odenseanere kan komme med til helt uden betaling.

Til åbningsfesten vil de nye ejere af de forskellige barsteder på Arkaden gerne skyde festen rigtig i gang.

Til MigogOdense fortæller den ene medejer af barerne Ole Bo Madsen mere om planerne.

“Vi starter med at køre fri bar fra 15-17, hvor hele Odense kan få noget at drikke.

Der kommer selvfølgelig også musik, bobler og hvid- og rødvin, så folk kan opleve de nye ting og komme forbi for også at se vores nye miljøer,” forklarer han.

Tahir, Ole og Yilmaz

12 METER Baren består med nye ejere

I det nye Arkaden vil sammensætningen være en smule anderledes end tidligere.

Yilmaz Polat, der i over 20 år har arbejdet som fotograf, har i fællesskab med Ole Bo Madsen, der til daglig arbejder som teknisk serviceleder, gået sammen om ejerskabet af barerne.

MigogOdense kan sammen med Arkaden Street Food afsløre, at det bliver Carlsberg Group, som vender tilbage som leverandør af forfriskninger i stride strømme til de tørstige gæster.

Derudover vil baren på 1. salen i bygningen efter lidt tid blive ombygget til en regulær sportsbar, hvor der er mulighed for at følge ens yndlingshold på fladskærme.

En blanding af nye og gamle boder i lokalerne

Til åbningen af Arkaden Street Food regner Tahir Siddique med, at 13 madboder vil stå klar med lækker mad, mens der på længere sigt skal være op imod 16 madboder på stedet.

De gamle boder har alle tidligere været glade for at være med, og dermed er det naturligt, at hele 10 ud af 11 madsteder vender tilbage med deres boder til genåbningen.

Derudover byder Haralds Burger for første gang velkommen, og her er der en sjov detalje om navnet, som Tahir Siddique begejstret fortæller mere om til MigogOdense.

“Første gang, at manden, der skal stå for boden, kom til Danmark, lærte han en gammel mand at kende, der hed Harald, og han var en meget flink person, og deraf kommet navnet til den kommende burger-bod,” forklarer han.

Arkaden henter desuden et vegansk koncept til Odense, og det bliver et af de første steder, der udelukkende vil have veganske retter på menukortet.

Mulighed for Pop Up boder

Et nyt tiltag, som Arkaden indenfor kort tid også vil åbne op for, er muligheden for at have en pop-up bod, hvor der fx er mulighed for at få testet, om ens tarteletter eller favoritkage er noget, som der skal arbejdes videre med.

De nye ejere af Arkaden Street Food håber meget på, at mange odenseanere og andet godtfolk har lyst til at kigge forbi, når åbningsdatoen bliver annonceret via de sociale medier og selvfølgelig her på MigogOdense.

Tahir Siddique slutter af med en frisk kommentar, hvis du alligevel tvivler en smule.

“Kom forbi til åbningen, det koster ikke noget.”

Vi sejler op ad åen: Odense går sammen om fællessang på vandet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget som corona har lært os, så er det da genfinde glæden ved fællessang.

Igennem foråret mødtes danskerne i sangens fællesskab på kryds og tværs af alder, køn og geografi.

Selvom nedlukningen er et overstået kapitel, så er fællessangen det ikke.

Nu går Odense Aafart og Den Fynske Opera nemlig sammen om et nyt, storslået fællessangsprojekt, hvor både Aafartens turbåde, vandcykler og en enestående have på Langelinje kommer i spil fire sommeraftener i august.

I projektet får gæsterne (udover en enestående fællessangsoplevelse) også får en tur på åen, som de aldrig har oplevet det før.

Turen med turbådene går nemlig ikke som normalt til Fruens Bøge, men i stedet lægger de til ved en smuk have på Langelinje, hvorfra sangere og musikere står klar i haven til at give gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige.

“Nu hvor vi ikke må samles inde og synge sammen mange mennesker, hvorfor så ikke rykke ud i det fri? Endda helt ud på åen! Her skal vi sammen træde i vandcyklernes pedaler og mærke den rolige vuggen i bådene, alt imens vi synger velkendte, danske favoritter sammen,” skriver de i en pressemeddelse.

Opsang fra operasangere

Men det er ikke kun deltagerne, der skal synge.

Undervejs kan de også læne sig tilbage og nyde et par skønne soloindslag med et hold dygtige operasangere, som synger for dem – det vil være både velkendte og erfarne sangere samt lovende, nye sangere, der netop har afsluttet deres uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium.

Men bærende for dette skønne fællessangsprojekt er, at de professionelle sangere for en gangs skyld vil synge SAMMEN med publikum, hvorved fællessangen er i centrum.

”Vi glæder os helt enormt til dette nye samarbejde, og til at give en masse gæster en enestående oplevelse.

Det er en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to, når de ombord på to turbåde og alle vores vandcykler i fællesskab skal synge sange, som de kender, og som har en betydning for os alle.

Og samtidig er det første gang, at vi inddrager en have på Langelinje. Det bliver helt unikt” fortæller direktør for Odense Aafart, Eva Pasgaard.

Også Kunstnerisk Leder på Den Fynske Opera glæder sig til samarbejdet:

“Fællessang har været en hjælp under nedlukningen, men den skal ikke glemmes, når samfundet åbner igen! J

eg glæder mig til at se Odense samles ude på vandet og synge alt fra Kim Larsen til gamle danske sange – og vi synger sammen med operasangere, der guider os igennem en henrivende aften! Måske vi er heldige, de giver et enkelt nummer eller to?” udtaler Ida Fogh Kiberg.

Alle er velkomne til deltage; store som små, operakendere som nye i genren.

Det bliver uden tvivl en hyggelig, uhøjtidelig og skøn aften i fælleskabets, operaens og vandhundens tegn.

 

Du kan købe billetter her

Nej tak til efterårsvejr: I næste uge rammer vi igen 20 grader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kan man få kompensation for manglende sommer?

Sandsynligvis ikke – men sikkert en tanke, som mange tænker, da en stor del af danskernes ferie afholdes i disse uger.

Vi havde ellers været inde i en solrig periode, hvor korte kjoler og opknappede skjorter var et must, hvis man ville undgå et hedeslag.

Den sidste uges tid har himlen set noget anderledes ud. Ikke ligefrem opmuntrende taget i betragtning af, at de fleste i år afvikler ferien i gode, gamle Danmark.

Men inden vi bliver alt for vinterdeprimerede over blæst, skyer og regn – så kan vi foreløbigt genfinde lidt sommerglæde ved at kigge på vejrudsigten i den kommende uge.

I Odense ser det nemlig ud til, at vi endelig får flere solskinstimer end regnbyger.

Rammer 20 grader i Odense

Ugen starter med dagstemperaturer på 22 grader, men dog overskyet det meste af dagen. Dette kompenseres heldigvis fra onsdag, hvor solen endelig kigger frem bag en sky. Denne dag bliver der 18 grader og med let vind på 1 m/s.

Om fredagen ser det ekstra godt ud med fuld sol og hele 23 grader. Lørdag følger trop med sol og 21 grader.

Søndag får vi en solpause med lidt skyer, mens mandag og tirsdag står på sol og hhv. 22 og 19 grader.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at vi endeligt skal opgive sommeren – endnu.

Du kan selv følge med i vejret lige her

Efter voldsom ulykke i går: Justitsministeren reagerer på vanvidskørsel i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En voldsom ulykke i går aftes, med flere biler og adskillige tilskadekomne, har nu fået justitsministeren til orde.

Han udtaler i en pressemeddelelse, at det er “helt uacceptabelt”.

Efter sommerferien vil justitsministeren arbejde mod at skærpe straffen for vanvidskørsel, herunder for kapkørsel.

”Det er en fuldstændig uacceptabel opførsel, som har bragt almindelige borgeres liv i fare. Politiet efterforsker selvfølgelig sagen på fuld tryk, så vanvidsbilisterne hurtigst muligt kan blive stillet til ansvar.” siger Nick Hækkerup.

Fyns Politi meddelte i går, at der var tre køretøjer involveret, syv tilskadekomne og én fastklemt. Flere af de tilskadekomne var helt tilfældige ofre for ulykken.

TV2 oplyser i dag, at der er to indlagt i forbindelse med ulykken.

“Sagen viser, at vi bliver nødt til at stramme kursen markant over for disse mennesker. Regeringen vil snarest efter sommerferien derfor fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for kapkørsel, ligesom straffen vil blive skærpet for en række andre forhold.” siger Nick Hækkerup i pressemeddelelsen om hændelsen, der fandt sted i Odense i går.

“Biler brugt til vanvidskørsel skal fremover som hovedregel også beslaglægges på stedet. Og derefter skal bilerne konfiskeres og bortsælges. Uanset ejerforhold.

Og bilistens kørekort skal inddrages med det samme. Vi skal have trygheden tilbage på vejene.”

Regeringen fremlagde tidligere på året et udspil med ni tiltag mod vanvidsbilisme, der netop skal sætte ind mod denne hensynsløse adfærd, der udsætter menneskers liv for fare.

Et af tiltagene handler om kapkørsel, hvor straffen fremover som udgangspunkt skal være 20 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde.

Tidligere var udgangspunktet alene en bøde. Læs regeringens udspil mod vanvidskørsel her.