Arkaden afslører detaljer til åbningsfesten: Fri bar, nye boder og livemusik

Skrevet af: Daniel Poulsen
Teamet bag det nye Arkaden
Teamet bag det nye Arkaden

Inden længe slår Arkaden Street Food dørene op til en længe ventet genåbning, hvor nye koncepter, boder og lounge-områder skal fejres.

Den nye ejer Tahir Siddique har sammen med boderne og barteamet finpudset en masse detaljer og er klar til at løfte sløret for en del af de ting, der vil præsenteret til den kommende åbning.

Arkaden genåbner i starten af oktober, men den præcise åbningsdato kommer i næste uge. Der er dog godt styr på planerne for Grand Opening.

Investor Tahir er selv med i renoveringen

Grand opening med flere attraktive tiltag

Arkaden Street Food genåbner efter en stor renovering på det sted, der tidligere var kendt som gå-i-byen sted, diskotek og senest street-food sted der altså gik konkurs.

Dagen før festen vil Tahir Siddique sammen med sit team afsløre alle de aktiviteter, som nysgerrige odenseanere kan komme med til helt uden betaling.

Til åbningsfesten vil de nye ejere af de forskellige barsteder på Arkaden gerne skyde festen rigtig i gang.

Til MigogOdense fortæller den ene medejer af barerne Ole Bo Madsen mere om planerne.

“Vi starter med at køre fri bar fra 15-17, hvor hele Odense kan få noget at drikke.

Der kommer selvfølgelig også musik, bobler og hvid- og rødvin, så folk kan opleve de nye ting og komme forbi for også at se vores nye miljøer,” forklarer han.

Tahir, Ole og Yilmaz

12 METER Baren består med nye ejere

I det nye Arkaden vil sammensætningen være en smule anderledes end tidligere.

Yilmaz Polat, der i over 20 år har arbejdet som fotograf, har i fællesskab med Ole Bo Madsen, der til daglig arbejder som teknisk serviceleder, gået sammen om ejerskabet af barerne.

MigogOdense kan sammen med Arkaden Street Food afsløre, at det bliver Carlsberg Group, som vender tilbage som leverandør af forfriskninger i stride strømme til de tørstige gæster.

Derudover vil baren på 1. salen i bygningen efter lidt tid blive ombygget til en regulær sportsbar, hvor der er mulighed for at følge ens yndlingshold på fladskærme.

En blanding af nye og gamle boder i lokalerne

Til åbningen af Arkaden Street Food regner Tahir Siddique med, at 13 madboder vil stå klar med lækker mad, mens der på længere sigt skal være op imod 16 madboder på stedet.

De gamle boder har alle tidligere været glade for at være med, og dermed er det naturligt, at hele 10 ud af 11 madsteder vender tilbage med deres boder til genåbningen.

Derudover byder Haralds Burger for første gang velkommen, og her er der en sjov detalje om navnet, som Tahir Siddique begejstret fortæller mere om til MigogOdense.

“Første gang, at manden, der skal stå for boden, kom til Danmark, lærte han en gammel mand at kende, der hed Harald, og han var en meget flink person, og deraf kommet navnet til den kommende burger-bod,” forklarer han.

Arkaden henter desuden et vegansk koncept til Odense, og det bliver et af de første steder, der udelukkende vil have veganske retter på menukortet.

Mulighed for Pop Up boder

Et nyt tiltag, som Arkaden indenfor kort tid også vil åbne op for, er muligheden for at have en pop-up bod, hvor der fx er mulighed for at få testet, om ens tarteletter eller favoritkage er noget, som der skal arbejdes videre med.

De nye ejere af Arkaden Street Food håber meget på, at mange odenseanere og andet godtfolk har lyst til at kigge forbi, når åbningsdatoen bliver annonceret via de sociale medier og selvfølgelig her på MigogOdense.

Tahir Siddique slutter af med en frisk kommentar, hvis du alligevel tvivler en smule.

“Kom forbi til åbningen, det koster ikke noget.”

Spændt op til lir: Jokeren giver gratis koncert på Odense-café

Skrevet af: Michael Qureshi

Jokeren kan stadig endnu.

Kendt for hits som “Spændt op til Lir”, “Havnen”, “Gravøl” og mange flere så formår Jokeren stadig at skyde en fest i gang, når han optræder.

Det gør han så i Odense fredag d. 3. januar. Man kunne vel være fræk og kalde det for nytårskur med Jokeren.

Gratis koncert på Kræz

Ganske usædvanligt er hans intime koncert gratis, når Café Kræz inviterer til koncert med hele Danmarks gadedreng.

“Han er stadig den dag i dag, Danmarks ukronede rapkonge og han kommer og fester med os 03. januar – måske for at skyde det nye år i gang med manér eller måske for at lære os alle sammen de forbudte trin fra Vild med Dans, og for at fyre fede numre af, både hans egne og fra Den Gale Pose. Glæd dig til bl.a. ”Spænd op til Lir’”, ”Den Dræbende joke” og ”Havnen,” skriver Kræz på deres Facebook-side.

Knap 1000 har allerede markeret sig som interesseret eller deltager i Facebook-begivenheden.

Koncerten starter ifølge Kræz lidt efter midnat, men de anbefaler, at man kommer i god tid og evt. booker deres bord-pakker.

Hvad: Gratis koncert med Jokeren
Hvor: Kræz
Hvornår: Fredag d. 3. januar
Læs mere her

Har du set det?: Dele af Odense Å er fuldstændig grønt

Skrevet af: Redaktionen

Det var et bemærkelsesværdigt syn forbipasserende fik ved et stykke af Odense Å tidligere i dag.

Her var vandet fuldstændig grønt, og det fik folk til at standse op for at kigge nærmere på fænomenet. Odense Kommune blev også kontaktet både af borgere og medier for at få svar på, hvad der gjorde, at dele af åen var helt grønt.

Det var i Eventyrhaven ved Bagåen, at man fik det usædvanlige syn, og der blev straks sat folk på sagen for at undersøge årsagen.

Drillenissen har været på spil

Efter flere forskellige konklusioner har man nu fundet frem til den rigtige årsag. Det fortæller Vandcenter Syd i en meddelelse.

“Drillenissen har været på spil.

Den såkaldte Bagå ved Eventryhaven er p.t. skrigende grøn.

Man skal dog ikke være bekymret, da den grønne væske ikke er giftig – for hverken mennesker eller dyr.

Efter alt at dømme har en nærliggende ejendom testet deres kloak for utætheder ved hjælp af grøn sporingsstof, der så er røget i åen.”

Man kan se video fra den grønne del af åen på TV 2 Fyns indslag herunder

Store navne afsløret: Her er programmet for Valdemars Slot Open-air

Skrevet af: Michael Qureshi

Danske darlings, retro-rock og kommende superstjerner – programmet for Valdemars Slot Open-air er netop offentliggjort.

Det vil for mange være rimelig klogt allerede nu at krydse datoen lørdag den 22. august 2020 af i kalenderen.

For denne dag byder Valdemars Slot nemlig på en eksklusiv oplevelse i det sydfynske:

“Det bliver lyden af sommer og smagen af Fyn i de smukkeste omgivelser. Med et så kraftigt udsving på lækkerheds-barometret, så bliver denne lørdag svær af slå, siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Valdemars Slot er et af de mest pragtfulde spillesteder i landet. De idylliske omgivelser og den skønne natur skaber en helt unik ramme og et fællesskab, der hurtigt forvandler en stemningsfuld lørdag i august til en ren folkefest.

Lækker, lækker, lækker…

Øverst på plakaten til Valdemars Slot Open-air finder du Danmarks største pop-duo. Nik og Jay er kendt som et af landets bedste live-bands, og deres optræden bliver med garanti en kæmpe fest, når beatet får elmetræerne til at pulse i takt til alt fra boing boing til boom-bang-badanka-dang.

Et af sommerens helt store nostalgiske navne er legendariske Malurt. Mange danske rockelskere har længe drømt om en gendannelse af det episke band – og nu, hvor drømmen er blevet til virkelighed, kan vi se frem til et fantastisk genhør med rendyrket dansk rock.

Folkekære Mads Langer kræver nærmest ingen introduktion. Han har knækket hitlisterne utallige gange, og fortsætter med at levere den ene klassiker efter den anden. Mads Langer er gaven, der bliver ved med at give – og vi pakker den gerne op igen og igen.

Barselona er på rekordtid blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene. De har spillet udsolgte koncerter over hele landet, og anmelderne drysser flittigt stjerner ud over de to unge fyre.

Svendborg-bandet Patina er tre trommeslagere, der skiftes til at være frontmand. Bandets specielle ramme er blevet fremhævet af anmeldere som ”skabt til den store scene” og ”blandt årets oplevelser”. Bandet vandt P3’s Karrierekanonen i 2019.

Noget for enhver smag

Med et koncertprogram, der sætter barren højt og bredt, har det været vigtigt for arrangøren, at resten af arrangementet følger den høje kvalitet. Det betyder blandt andet, at især maden bliver noget helt særligt.

“Det handler om hygge og velvære – men også høj kvalitet.

Med det brede og udsøgte udvalg inden for musikken og maden vil gæsterne hurtigt kunne mærke, at det her er en folkefest med fokus på forkælelse,” fortæller Rune Erbs Ledet.

Koncertpladsen bliver udvidet med et helt nyt område, Valdemars Foodcourt, hvor gæsterne vil kunne nyde mad og drikke hele dagen igennem fra forskellige madboder.

Køkkenerne vil have det tilfælles, at de alle har fokus på økologi, de gode råvarer og bæredygtighed.

Og vil du undgå madkøen og hellere bruge tiden på at synge med foran scenen, kan du allerede nu bestille en lækker picnickurv. Så er maden og underholdningen sikret.

Køb din billet allerede fra den 12. december til en helt særlig early bird pris på 495,- + gebyr. Prisen stiger 1. februar til 550,- + gebyr og igen 1. juni til 595,-.

Hvad: Valdemars Slot

Hvor: Valdemars Slot, Slotsalleen 100, 5700 Svendborg

Hvornår: Lørdag den 22. august 2020

Link: https://liveculture.dk/event/valdemars-slot-open-air/