Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unik jobmesse: Speeddating for elever og arbejdsgivere

Af Mads Aagurd

Med Karrieredag Fyn, som er en årlig jobmesse afholdt af TietgenSkolen sammen med Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier, Handelsgymnasiet Vestfyn og Nyborg Gymnasium, forsøger man at skabe værdifulde forbindelser mellem elever og virksomheder.

Torsdag den 25. januar 2024 mødtes flere hundrede eud- og eux-elever så med 35 virksomheder inden for handel, kontor, detail og event til speeddating på Odense Rådhus.

“Vi er meget glade for at kunne tilbyde vores elever denne unikke chance for at møde potentielle arbejdsgivere og vise, hvad de kan,” sider Dorte Dons Isager, som er erhvervsuddannelsesdirektør på TietgenSkolen og fortsætter:

“Karrieredag Fyn er et godt eksempel på, hvordan vi samarbejder med erhvervslivet og de andre fynske erhvervsskoler for at sikre, at vores elever får de bedste muligheder for at starte deres karriere.”

For virksomheder er dagen også en unik mulighed for at markedsføre sig over for potentielle elever. Mange virksomheder af de deltagende virksomheder fortæller TietgenSkolen, at messen skabte kontakt til deres kommende elever.

“Erfaringer viser, at der skabes mange gode kontakter mellem virksomheder og elever,” fortæller TietgenSkolens elevpladskonsulent, Christel Bjerremann.

Stort engagement fra elever og virksomheder

Karrieredag Fyn var i år en stor succes, som tiltrak mange interesserede elever og virksomheder. Stemningen var god i rådhushallen, hvor de forskellige stande var opstillet, og hvor eleverne kunne gå rundt og snakke med de virksomheder, de fandt relevante.

For eleverne var dagen en enestående anledning til at orientere sig og få et indtryk af deres mange muligheder på jobmarkedet, når de har færdiggjort deres grundforløb.

Det kan være svært at finde hoved og hale i stillingsannoncer, så det at møde virksomhederne gør det mere håndgribeligt for eleverne, som bliver mere afklarede med deres muligheder, da deres beslutningsgrundlag bliver styrket.

På Karrieredagen var der deltagelse af både elever, der netop har afsluttet grundforløb, og elever, som afslutter grundforløb til sommer – eller endda senere. Derudover deltog elever fra Tietgen ElevpladsCenter samt de øvrige fynske merkantile erhvervsskoler.

Et unikt samarbejde mellem fynske erhvervsskoler

Eventet er det eneste af sin art i Danmark, hvor de fire fynske erhvervsskoler går sammen om at arrangere en fælles jobmesse for deres elever.

Samarbejdet gør, at de ikke skal afholde fire separate jobmesser, og på den måde sparer man ressourcer og tid for både elever og virskomheder samtidig med, at man viser, at de fynske erhvervsskoler står stærkt sammen.

Karrieredag Fyn fortsætter med at være en vigtig platform for elever og virksomheder til at skabe værdifulde forbindelser, hvilket understreger TietgenSkolens og de andre fynske erhvervsskolers engagement i at støtte elevernes karriereudvikling.

Del artikel

Andre læser også