Oplev vilde superbiler: Danmarks største bilshow rammer Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I weekenden rykker Danmarks største bilshow til Odense.

Til Auto Show Denmark kan du for tredje år i træk opleve de flotteste, vildeste og mest unikke biler fra ind- og udland, når de store haller i Odense Congress Center danner rammen om det gigantiske event.

Her kan du se alt fra klassiske biler og udstyr til bilen til lynhurtige tuningsprojekter og superbiler til den krævende bilentusiast. Her er det kun køretøjer på fire hjul, der er i fokus.

Men det er ikke kun indendørs, at publikum kan opleve fantastiske biler. Udendørs opbygges en kæmpe arena med tribuner, hvor rallykørere og professionelle driftere fra ind- og udland laver røgfyldte køreshows hele weekenden.

Vildeste superbil

DEN DANSKE PRODUCENT AF SUPERBILER, ZENVO, HAR NETOP MEDDELT, AT DE GÆSTER AUTO SHOW DENMARK MED DERES UNIKKE ZENVO TSR-S.

Hvis du har fulgt bare en smule med i bilverdenen det seneste halve år, så har du nok stødt på billeder eller video af en superbil med en meget speciel hækvinge.

Bilen er den danske Zenvo TSR-S med den specielle Centripetal Wing, der ændrer vinkel konstant, alt efter hvordan biler drejer, accelerere eller bremser. En helt unik aerodynamisk opfindelse, som kun findes på TSR-S.

Men nu handler det ikke kun om en hækvinge, når vi snakker TSR-S. Resten af bilen er en rendyrket superbil til fingerspidserne. Motoren er en 5,8-liters V8 med to kompressorer, der giver bilen knap 1.200 hestekræfter at lege med, når speederen trædes hårdt ned.

De uhyggeligt mange kræfter giver TSR-S mulighed for at skyde til 100 km/t fra stående start på bare 2,8 sekunder. Og hvis du venter blot fire sekunder mere med pedalen til højre trådt i bund, så står der allerede 200 km/t på speedometeret – altså efter 6,8 sekunder! Det er voldsomt imponerende.

Imponerende er det uden tvivl også bare at se på Zenvo’en. Det er super brutal og super smuk på én gang. Og hvis du gerne selv vil se bilen på nærmest hold, så skal du bare tage med til Auto Show Denmark den 17. og 18. august i Odense Congress Center.

PR-foto

Monstertrucks

Hvis du nogensinde har oplevet en rigtig monstertruck træde pedalen i bund, så ved du også, hvor vildt det er. Et øredøvende inferno af V8-brøl understøttes af de fire enorme hjul, der vrides godt og grundigt sammen for at skyde den store bil fremad. Lige netop den oplevelse kan du få, hvis du tager forbi Auto Show Denmark 2019 i Odense Congress Center.

MCA-show.dk fra Aarslev på Fyn har tidligere underholdt til Auto Show med deres vilde evner til at køre bil på to hjul og meget andet. Og monstertrucks er ikke noget nyt for dem, da de allerede har en ældre Ford F250, som er ombygget til monstertruck. Men nu er der en ny bil i garagen.

Den nye stjerne er en Dodge RAM V8 med over 500 hk og en solid egenvægt på 6,5 tons! Resten af bilen er lige så voldsom – den er 3,5 meter høj og det samme i bredden.

Til Auto Show 2019 tager MCA-show begge monstertrucks med. Den gamle kan du få en tur på ladet i – det koster kun 100 kr. Den nye truck kan du ikke prøve, men gutterne lover at fyre den godt og grundigt af i live arenaen udenfor Odense Congress Center. Glæd dig – det bliver monster-vildt.

Den spritnye Lamborghini

Når du hører navnet, så sker der noget i din hjerne. Lamborghini. Indbegrebet af frækt, italiensk design og power i spandevis. Og det er præcis opskriften på den helt nye Lamborghini Huracán EVO, som lige nu er på vej til Danmark.

Når du træder ind i de store haller om lørdagen til Auto Show Denmark 2019, så vil en af de første showbiler være lige netop den nye EVO-model, for Lamborghini Copenhagen har meddelt, at de medbringer vilddyret med den specielle bagende til årets Auto Show.

PR-foto

Det er stadig den samme 5,2-liters V10-maskine som i en ‘almindelig’ Huracán. Men effekten er nu oppe på hele 640 hk og 600 Nm. Det er samme specifikationer, som du finder i den fede Huracan Performante.

Den nye EVO bruger 2,9 sekunder på at ramme 100 km/t, og topfarten nås ved 325 km/t. Det hele styres af det nye Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata, som har fat i modellens firehjulsstyring og firehjulstræk, så alt optimeres bedst muligt med henblik på én ting: fart!

Hvad: Autoshow Denmark
Hvornår: Lørdag og søndag d. 17. & 18. august
Hvor: Odense Congress Center
Læs mere og spar 30% på billetter i forsalg her

Klog manøvre gør det muligt: Odense Blomsterfestival vender stærkt tilbage i 2020

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

Odense Kommune skærer hårdt på budgettet til kulturen i Odense.

Det betyder blandt andet, at tilskuddet til Odense Blomsterfestival forsvinder, og det kunne have ramt den populære festival hårdt.

Men Odense Blomsterfestival bliver fremadrettet en del af H.C. Andersen Festival, og det betyder, at niveauet holdes også i 2020.

Det skriver Fyens.dk.

Har længe været i dialog

Man har længe været i dialog om at smelte de to festivaler sammen, og med kommunens spareplan, så var det en naturlig vej.

“Blomsterfestivalen er vigtig for byen, og ved at lægge de to festivaler sammen kunne vi spare 400.000 kroner på driftsomkostningerne.

Målet har været at optimere, så publikum får den bedste oplevelse, og det tror jeg på lykkes.

Vi vil gerne flytte lidt flere begivenheder fra blomsterfestivalen ind i ugen for HCA Festivals og prøve at sikre, at så meget af det, der bygges op, kan blive. Jeg synes, der opstår en sær tomhed under festivalen, når man fjerner blomsterdekorationerne,” siger festivaldirektør i H.C. Andersen Festivals Peter Bøgholm til Fyens.

Foto: CurlyCurlyDK

Kronprinsesse Mary som protektor

Odense Blomsterfestival har også en høj stjerne i det danske kongehus.

De seneste syv år siden 2012 har Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary været protektor for Odense Blomsterfestival.

De seneste år har hun også prioriteret at komme til Odense for at åbne Blomsterfestivalen.

Siden 1999 har vi år efter år haft den smukke og populære blomsterfestival her i Odense.

Hvert år i august forvandles det centrale Odense til én stor urban have med fortryllende blomstermiljøer.

Op mod 240.000 gæster besøger hvert år Odense for at beundre de mange blomsterudsmykninger i byen. Man estimerer, at der i alt bruges omkring 100.000 blomster under festivalen.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her