En juleforbrydelse?: Bager lancerer brunkage-brunner
Vi er ærlig talt i tvivl.
For MÅ man overhovedet det – eller er det simpelthen næsten… umoralsk?
Hos Baker Boys (hvor ellers?) har man nemlig kastet en kage i montren, der måske-måske ikke kan vise sig at være en juleforbrydelse:
De har lavet en brunkage-brunsviger.
(Indsæt selv chokeret smiley med åben mund og polypper her.)
Mange odenseanere er jo vilde med Baker Boys’ helt almindelige brunsviger, og det er måske især i dét lys, at den nye brunkage-version skal ses som et dristigt træk.
For hvorfor ændre på et mesterværk, som alle elsker i forvejen? Jaja, du kan stadig få den almindelige brunner hos Baker Boys, men alligevel.
Nå, men da vi hørte om denne nyfortolkning af vores alle sammens brunsviger, var vi selvfølgelig nødt til at blinke ind forbi Baker Boys på Edisonsvej og hive en plade julebrunner med hjem.
Et julemirakel?
Og selvom vi måske udviser en vis (vi vil selv kalde den “sund”) skepsis på forhånd, så må vi alligevel erkende, at brunkage-brunneren faldt flot og naturligt ind blandt de andre kager hos Baker Boys, da vi besøgte butikken.
Vi er jo nemlig nogen – undskyld på forhånd – der foretrækker en lidt mørkere brunner, end den sviger som Baker Boys normalt er garant for.
Og lige her brillerer brunkage-brunneren altså virkelig.
Flot, mørkebrun – næsten sort – remonce, toppet med mandelflager.
Selve brunkagesmagen opnås ved, at bageren har blandet brunkagekrydderi i kagen.
Altså, ikke den pose man køber i supermarkedet til hjemmeproduktion af de velkendte, lidt for tykke og halvbløde kager, der kommer ud af éns egen ovn, men en særlig og lidt hemmelig blanding, som bageren selv har fremstillet.
Og da vi først sætter tænderne i brunkage-brunneren gøres vores skepsis til skamme.
Det fungerer faktisk virkelig godt. Selvfølgelig gør det det, fristes man til at sige!
Brun farin, mandler, remonce og brunkagesmag er jo egentlig fire sider af samme kage.
Det er ingredienser, der passer lige så naturligt sammen som risengrød og kanel, and og rødkål.
Faktisk vil vi gå så langt, som til at sige – og hold nu fast – at vi måske er nogen, der ligefrem foretrækker denne lidt mørkere, kraftigere smagende udgave af brunneren end Baker Boys’ almindelige brunsviger.
Men det kommer selvfølgelig helt an på, om man mest er til den lyse og milde eller den mere mørke version af kagen.
Det er også værd at dvæle ved mandlerne.
Mange bryder sig ikke om nødder i bagværk.
Men her behøver man altså ikke lade sig afskrække.
For mandlerne får egentlig bare brunsvigeren til at minde om en almindelig wienerstang, der ofte også er pyntet med nødder.
Og vi synes i hvert fald, at det bidrager positivt til smagen, at der er lidt, der yder modstand, når man tygger.
Hos Baker Boys oplyser man, at brunkage-brunneren kan fås frem til jul.
Og her fra skal der lyde en opfordring til at kigge forbi Edisonsvej.
For det, vi frygtede, var en juleforbrydelse, viste sig at være et lille julemirakel!
Brunkagebrunsvigeren fås til 20 kroner pr. stk – eller en kvart plade (cirka seks stykker) for 80 kroner.