En Diner med sushi: Bar’Sushi har stor succes med det nye sted

Skrevet af: Kamilla Kilias

Spis til pindene knækker.

Det lyder måske som lidt af en udfordring, men det er ikke desto mindre det, som Bar’Sushi byder deres sultne gæster på.

Her kan man nemlig mæske sig i sushi, og med to timers ad libitum er der gode chancer for at blive stopmæt.

I en varieret palette af den japanske spise, der med god sandsynlighed vil udvide din sushihorisont.

Det er nemlig kokken, der vælger, hvad man skal have serveret – og det indebærer ofte nye, spændende og finurlige sushivarianter, du måske ikke engang finder i menukortet.

Bar’Sushi i Dalum

Det er et koncept, som odenseanerne længe har været begejstret for, og derfor åbnede der i slutningen af september en ny Bar’Sushi diner i Dalum, hvor der er gjort ekstra plads til de sushielskende gæster.

Den nye sushi-diner holder nemlig til på Dalumvej 35C i helt nye og store lokaler:

”Vi har været med til at bygge det her sted fra starten. Det er lige fra de første stregtegninger for fire år siden, til indretningen af lokalet og siddepladserne. Det er fuldstændig nyt,” fortæller Søren Gordon Rasmussen, der er medstifter og ejer af Bar’Sushi.

Det gør også, at den nye Bar’Sushi kan rumme en god mængde gæster:

”Vi har 38 siddepladser, og til sommer har vi yderligere en forventning om udeservering,” tilføjer restaurantchef og medejer Ayman Chanchiri.

200 p-pladser overfor

Udover de næsten 200 parkeringspladser overfor, der gør det let at komme til og fra den nye Bar’Sushi, så er det ikke helt tilfældigt, at de har valgt netop Dalum som værende ramme for deres nyeste skud på stammen:

”Dalum er et godt område, der er i rivende udvikling. Der er mange unge der flytter herud, og der er meget hussalg og -køb. Jeg tænker, at det er herude, der er generationsskifte,” siger Søren Gordon Rasmussen.

Han tilføjer, at placeringen tæt på motorvej og centrum er et stort plus for den nye Bar’Sushi.

En sushidiner han driver sammen med restaurantchef og medejer Ayman Chanchiri og køkkenchef og medejer Michal Sznura.

Lokal opbakning

Allerede inden dinerens officielle åbning d. 22. september, så det lovende ud for det nye sushisted:

”Vi havde en foodtruck ude i området fra maj til september for at mærke temperaturen og finde ud af, hvad vi kunne forvente os. Der var gang i den, og vi fik heldigvis bekræftet, at det var det rigtige at åbne,” siger Ayman Chanchiri.

Men trods det har modtagelsen alligevel oversteget deres forventninger:

”Der er en fantastisk opbakning fra de lokale i området, så der er smæk på – særligt i weekenderne,” siger Ayman Chanchiri og bliver suppleret af Søren:

”Ja, man er næsten nødt til at bestille bord i weekenderne.”

Service og kvalitet

Den gode modtagelser fra lokalområdet hænger med stor sandsynlighed sammen med stedets jordnære service.

”Vi vægter et afslappet miljø højt. Her skal være plads til at stille spørgsmål, og så kan man altid få en god røverhistorie med på vejen her,” Siger Søren Gordon Rasmussen.

Den afslappede stemning og gæstfrihed kommer også til udtryk i dinerens indretning, hvor et åbent køkken giver frit udsyn til sushikokkenes kreative udfoldelse og håndtering af råvarerne.

Det giver også anledning til, at kokkene kan tage særligt hensyn til gæsterne, hvis der skal tages højde for eventuelle allergier eller ingredienser, man ikke bryder sig om.

Kurser og kreativ udfoldelse

Men Bar’Sushi byder ikke kun på jordnære spiseoplevelser, de lærer nemlig også gerne fra sig:

”Vi har længe udbudt og afholdt utallige sushikurser, men fremadrettet kommer vi til at have en fast søndag om måneden, hvor vi inviterer ind til kurserne,” fortæller Søren Gordon Rasmussen.

Sushikurserne kan afholdes for alt fra otte til hundrede mand, og det kan både foregå ved et af Bar’Sushi’s spisesteder eller privat.

”Et kursus vil som udgangspunkt indebærer en gennemgang af hygiejne og råvarer, en baggrundsviden om sushi, vigtigheden i nogen af råvarerne og ikke mindst den kreative del, når man laver sushien,” siger Søren Gordon Rasmussen og tilføjer, at man også sagtens kan få skræddersyet kurser alt efter ønske og interesse. Lige fra læren om sushiens udarbejdelse til skæring af fisk og kogning af ris.

”Alt kan lade sig gøre,” siger Søren Gordon Rasmussen, som også er ejer af Bar’Sushi i Læssøegade, hvor Ayman Chanchiri og Michal Sznura ligeledes til dagligt er restaurantchef og køkkenchef.

På den måde sikrer de sig, at service og helheden er identisk i begge forretninger.

Hårdt ramt: Restaurantkæde begærer deres Odense-restaurant konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Restaurant Ilden
Arkivfoto Restaurant Ilden

I september sidste år åbnede Restaurant Ilden en afdeling i Odense.

Det gjorde de i Danske Banks gamle lokaler på Fisketorvet her i byen. Men nu tyder alt på, at restauranten er lukket permanent.

Således skriver både B.T. samt Ekstra Bladet lørdag formiddag, at restaurant-kæden Ilden har begæret tre af deres restauranter konkurs.

Det drejer sig blandt andet om afdelingen i Odense.

Ifølge Ekstra Bladet ser det ud til, at kun afdelingen i Næstved fortsætter.

Kæmpe kød-buffet

Ilden har været i fokus i mange medier, fordi de er blevet beskyldt af den kendte restaurantkæde Flammen for at kopiere konceptet.

Begge restaurant-kæder slår sig op på deres store kød-buffet, hvor man kan få skåret ud af al slags kød og så selv tage en masse tilbehør.

Tidligere på ugen begærede en anden stor restaurantkæde 13 af deres i alt 35 restauranter konkurs.

Dalle Valle-kæden lukker bl.a. i Aalborg og Aarhus, men endnu er der ikke meldt noget ud om Dalle Valle i Odense eller deres café-koncept Café A.

Odenses restaurationsbranche har allerede mærket store konsekvenser af Corona-krisen.

Tidligere er populære Restaurant Carlslund bukket under, og i går var det historiske Den Gamle Kro, som meldte ud, at de begærer konkurs.

Det kan du læse om her.

Sød trend breder sig: Derfor er der bamser i mange vinduer i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Først begyndte vi at synge i fællesskab fra altaner og terrasser, sådan som man havde set fra Italien og Spanien.

Nu er en ny international trend begyndt at brede sig i hele Danmark inklusiv her i Odense-området.

Måske er du allerede hoppet med på trenden og smidt Dogsy, Bitsy, Lolo og hvad man ellers kalder sine bamser i vinduet.

Måske har du undret dig over, hvorfor der er bamser i mange vinduer, du passerer.

Hyggelig familieaktivitet

Årsagen er ganske simpel. Det er til glæde for børnefamilierne. I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, så er det nu blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt.

Den dille har bredt sig til hele landet. Det skriver bl.a. TV 2 og DR. Her i Odense har MigogOdense også selv konstateret, at flere gør det.

Især i kvarterer hvor der bor mange børnefamilier.

Flere er begyndt at stille bamser frem i deres vinduer, så børn og forældre sammen kan gå på jagt efter de lodne tøjdyr.

Dillen er blevet så populær, at flere har skrevet opslag om jagten på forstadsbyernes lokale facebook-grupper.

Så kan børnene notere, hvor og hvor mange bamser de har set på turen.

Især i den kommende påskeferie bliver der rig lejlighed til at gå på jagt.

Både ældre og yngre er med på dillen

Bamsejagten skal være med til at få tankerne lidt væk fra coronakrisen, så der også er noget positivt i hverdagen hos familierne.

Den nye populære dille har både fået ældre og yngre beboere i byerne til at gå i gemmerne og finde bamser frem, der kan glæde børn rundt i landet.

Nyt offer for krisen: Kendt Odense Restaurant begærer konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Den Gamle Kro
Foto: Den Gamle Kro

Nedlukningen af Danmark har især haft store konsekvenser for restaurationsbranchen, og nu må et af Odenses mest legendariske steder dreje nøglen om.

Det skriver Den Gamle Kro i dag på Facebook.

“Kære Venner og Gæster.

Vi har i dag for sidste gang lukket døren bag os på Den Gamle Kro.

Vi indgiver i dag konkursbegæring efter 12 år som forpagtere af dette dejlige sted,” skriver Jens og Tina som forpagter stedet.

Corona har kostet dyrt

“De seneste uger med nedlukningen på grund af Corona har kostet meget dyrt (og for os begyndte det før nedlukningen, idet for eksempel kinesiske rejseselskaber blev væk).

Der kommer til at gå mange måneder, inden en branche som vores bliver rentabel igen – især i Odense med opgravningen af Thomas B. Triges Gade og de senere år mange flere restaurant-pladser,” skriver de videre.

“Vi vil gerne sige tak til alle jer, der har været gæster på kroen gennem årene. Det har været en udsøgt fornøjelse.

Vi vil også gerne sige en helt særlig tak til vores dygtige, faglærte personale. I ved hver især, hvor meget I betyder for os. Vi giver jer alle sammen vores bedste håb og anbefalinger med videre.

Vi er trætte og meget kede af det, men ønsker jer alle sammen fremtidige gode stunder med godt selskab, god mad og dejlige vine.”