En Diner med sushi: Bar’Sushi har stor succes med det nye sted

Skrevet af: Kamilla Kilias

Spis til pindene knækker.

Det lyder måske som lidt af en udfordring, men det er ikke desto mindre det, som Bar’Sushi byder deres sultne gæster på.

Her kan man nemlig mæske sig i sushi, og med to timers ad libitum er der gode chancer for at blive stopmæt.

I en varieret palette af den japanske spise, der med god sandsynlighed vil udvide din sushihorisont.

Det er nemlig kokken, der vælger, hvad man skal have serveret – og det indebærer ofte nye, spændende og finurlige sushivarianter, du måske ikke engang finder i menukortet.

Bar’Sushi i Dalum

Det er et koncept, som odenseanerne længe har været begejstret for, og derfor åbnede der i slutningen af september en ny Bar’Sushi diner i Dalum, hvor der er gjort ekstra plads til de sushielskende gæster.

Den nye sushi-diner holder nemlig til på Dalumvej 35C i helt nye og store lokaler:

”Vi har været med til at bygge det her sted fra starten. Det er lige fra de første stregtegninger for fire år siden, til indretningen af lokalet og siddepladserne. Det er fuldstændig nyt,” fortæller Søren Gordon Rasmussen, der er medstifter og ejer af Bar’Sushi.

Det gør også, at den nye Bar’Sushi kan rumme en god mængde gæster:

”Vi har 38 siddepladser, og til sommer har vi yderligere en forventning om udeservering,” tilføjer restaurantchef og medejer Ayman Chanchiri.

200 p-pladser overfor

Udover de næsten 200 parkeringspladser overfor, der gør det let at komme til og fra den nye Bar’Sushi, så er det ikke helt tilfældigt, at de har valgt netop Dalum som værende ramme for deres nyeste skud på stammen:

”Dalum er et godt område, der er i rivende udvikling. Der er mange unge der flytter herud, og der er meget hussalg og -køb. Jeg tænker, at det er herude, der er generationsskifte,” siger Søren Gordon Rasmussen.

Han tilføjer, at placeringen tæt på motorvej og centrum er et stort plus for den nye Bar’Sushi.

En sushidiner han driver sammen med restaurantchef og medejer Ayman Chanchiri og køkkenchef og medejer Michal Sznura.

Lokal opbakning

Allerede inden dinerens officielle åbning d. 22. september, så det lovende ud for det nye sushisted:

”Vi havde en foodtruck ude i området fra maj til september for at mærke temperaturen og finde ud af, hvad vi kunne forvente os. Der var gang i den, og vi fik heldigvis bekræftet, at det var det rigtige at åbne,” siger Ayman Chanchiri.

Men trods det har modtagelsen alligevel oversteget deres forventninger:

”Der er en fantastisk opbakning fra de lokale i området, så der er smæk på – særligt i weekenderne,” siger Ayman Chanchiri og bliver suppleret af Søren:

”Ja, man er næsten nødt til at bestille bord i weekenderne.”

Service og kvalitet

Den gode modtagelser fra lokalområdet hænger med stor sandsynlighed sammen med stedets jordnære service.

”Vi vægter et afslappet miljø højt. Her skal være plads til at stille spørgsmål, og så kan man altid få en god røverhistorie med på vejen her,” Siger Søren Gordon Rasmussen.

Den afslappede stemning og gæstfrihed kommer også til udtryk i dinerens indretning, hvor et åbent køkken giver frit udsyn til sushikokkenes kreative udfoldelse og håndtering af råvarerne.

Det giver også anledning til, at kokkene kan tage særligt hensyn til gæsterne, hvis der skal tages højde for eventuelle allergier eller ingredienser, man ikke bryder sig om.

Kurser og kreativ udfoldelse

Men Bar’Sushi byder ikke kun på jordnære spiseoplevelser, de lærer nemlig også gerne fra sig:

”Vi har længe udbudt og afholdt utallige sushikurser, men fremadrettet kommer vi til at have en fast søndag om måneden, hvor vi inviterer ind til kurserne,” fortæller Søren Gordon Rasmussen.

Sushikurserne kan afholdes for alt fra otte til hundrede mand, og det kan både foregå ved et af Bar’Sushi’s spisesteder eller privat.

”Et kursus vil som udgangspunkt indebærer en gennemgang af hygiejne og råvarer, en baggrundsviden om sushi, vigtigheden i nogen af råvarerne og ikke mindst den kreative del, når man laver sushien,” siger Søren Gordon Rasmussen og tilføjer, at man også sagtens kan få skræddersyet kurser alt efter ønske og interesse. Lige fra læren om sushiens udarbejdelse til skæring af fisk og kogning af ris.

”Alt kan lade sig gøre,” siger Søren Gordon Rasmussen, som også er ejer af Bar’Sushi i Læssøegade, hvor Ayman Chanchiri og Michal Sznura ligeledes til dagligt er restaurantchef og køkkenchef.

På den måde sikrer de sig, at service og helheden er identisk i begge forretninger.