En Diner med sushi: Bar’Sushi har stor succes med det nye sted

Skrevet af: Kamilla Kilias

Spis til pindene knækker.

Det lyder måske som lidt af en udfordring, men det er ikke desto mindre det, som Bar’Sushi byder deres sultne gæster på.

Her kan man nemlig mæske sig i sushi, og med to timers ad libitum er der gode chancer for at blive stopmæt.

I en varieret palette af den japanske spise, der med god sandsynlighed vil udvide din sushihorisont.

Det er nemlig kokken, der vælger, hvad man skal have serveret – og det indebærer ofte nye, spændende og finurlige sushivarianter, du måske ikke engang finder i menukortet.

Bar’Sushi i Dalum

Det er et koncept, som odenseanerne længe har været begejstret for, og derfor åbnede der i slutningen af september en ny Bar’Sushi diner i Dalum, hvor der er gjort ekstra plads til de sushielskende gæster.

Den nye sushi-diner holder nemlig til på Dalumvej 35C i helt nye og store lokaler:

”Vi har været med til at bygge det her sted fra starten. Det er lige fra de første stregtegninger for fire år siden, til indretningen af lokalet og siddepladserne. Det er fuldstændig nyt,” fortæller Søren Gordon Rasmussen, der er medstifter og ejer af Bar’Sushi.

Det gør også, at den nye Bar’Sushi kan rumme en god mængde gæster:

”Vi har 38 siddepladser, og til sommer har vi yderligere en forventning om udeservering,” tilføjer restaurantchef og medejer Ayman Chanchiri.

200 p-pladser overfor

Udover de næsten 200 parkeringspladser overfor, der gør det let at komme til og fra den nye Bar’Sushi, så er det ikke helt tilfældigt, at de har valgt netop Dalum som værende ramme for deres nyeste skud på stammen:

”Dalum er et godt område, der er i rivende udvikling. Der er mange unge der flytter herud, og der er meget hussalg og -køb. Jeg tænker, at det er herude, der er generationsskifte,” siger Søren Gordon Rasmussen.

Han tilføjer, at placeringen tæt på motorvej og centrum er et stort plus for den nye Bar’Sushi.

En sushidiner han driver sammen med restaurantchef og medejer Ayman Chanchiri og køkkenchef og medejer Michal Sznura.

Lokal opbakning

Allerede inden dinerens officielle åbning d. 22. september, så det lovende ud for det nye sushisted:

”Vi havde en foodtruck ude i området fra maj til september for at mærke temperaturen og finde ud af, hvad vi kunne forvente os. Der var gang i den, og vi fik heldigvis bekræftet, at det var det rigtige at åbne,” siger Ayman Chanchiri.

Men trods det har modtagelsen alligevel oversteget deres forventninger:

”Der er en fantastisk opbakning fra de lokale i området, så der er smæk på – særligt i weekenderne,” siger Ayman Chanchiri og bliver suppleret af Søren:

”Ja, man er næsten nødt til at bestille bord i weekenderne.”

Service og kvalitet

Den gode modtagelser fra lokalområdet hænger med stor sandsynlighed sammen med stedets jordnære service.

”Vi vægter et afslappet miljø højt. Her skal være plads til at stille spørgsmål, og så kan man altid få en god røverhistorie med på vejen her,” Siger Søren Gordon Rasmussen.

Den afslappede stemning og gæstfrihed kommer også til udtryk i dinerens indretning, hvor et åbent køkken giver frit udsyn til sushikokkenes kreative udfoldelse og håndtering af råvarerne.

Det giver også anledning til, at kokkene kan tage særligt hensyn til gæsterne, hvis der skal tages højde for eventuelle allergier eller ingredienser, man ikke bryder sig om.

Kurser og kreativ udfoldelse

Men Bar’Sushi byder ikke kun på jordnære spiseoplevelser, de lærer nemlig også gerne fra sig:

”Vi har længe udbudt og afholdt utallige sushikurser, men fremadrettet kommer vi til at have en fast søndag om måneden, hvor vi inviterer ind til kurserne,” fortæller Søren Gordon Rasmussen.

Sushikurserne kan afholdes for alt fra otte til hundrede mand, og det kan både foregå ved et af Bar’Sushi’s spisesteder eller privat.

”Et kursus vil som udgangspunkt indebærer en gennemgang af hygiejne og råvarer, en baggrundsviden om sushi, vigtigheden i nogen af råvarerne og ikke mindst den kreative del, når man laver sushien,” siger Søren Gordon Rasmussen og tilføjer, at man også sagtens kan få skræddersyet kurser alt efter ønske og interesse. Lige fra læren om sushiens udarbejdelse til skæring af fisk og kogning af ris.

”Alt kan lade sig gøre,” siger Søren Gordon Rasmussen, som også er ejer af Bar’Sushi i Læssøegade, hvor Ayman Chanchiri og Michal Sznura ligeledes til dagligt er restaurantchef og køkkenchef.

På den måde sikrer de sig, at service og helheden er identisk i begge forretninger.

Lækkert vin-event i denne uge: Smag på 10 Bourgogner for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Redaktionen

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer, som skiller sig ud i Odense.

Bichel Vine med butikker i Århus og København udvidede i 2018 med en butik lige her i Odense i Nørregade. Siden har der ikke været stille fra deres side med en masse forskellige spændende arrangementer.

I december gav de et juletræ, hvis man købte vin i butikken, og i marts i år kunne man smage på 25 vine for 25 kr.

Nu er de her igen, hvor man i denne uge fra torsdag til lørdag kan få lov til at smage 10 vine fra Bourgogne for 50 kr.

Attraktiv pris for vinentusiaster

Ægte vinentusiaster vil hurtigt spotte, at det er en attraktiv pris for at komme ind og få smagt på forskellige gode vine og årgange.

“Hos Bichel elsker vi Bourgogne og vi vil gerne dele ud af vores begejstring!

Det er enkelt at gøre vores kunder til lige så store Bourgogne-fans som os selv – man skal bare smager det.

Vi ved godt, at Bourgogne ikke er billigt, men vi har fundet 10 vine fra Bourgogne, som for det første er til at betale og som for det andet giver fantastisk meget vin for pengene,” siger Lars Bo Henriksen, direktør for Bichel Vin, til MigogOdense.

De udvalgte vine er følgende;

Hvidvine
Chablis 2017, Louis Michel
Bourgogne Blanc 2015, Patrice Rion
Viré-Clessé 2016, Domaine de Roally
Bourgogne Blanc 2107, Domaine Paul Pernot

Rødvine
Bourgogne Rouge “Vierge Romaine” 2017, Domaine Machard de Gramont
Hautes-Côtes de Nuits “les Dames Huguettes” 2017, Patrice Rion
Chorey-les-Beaune “Vielles Vignes” 2017, Domaine Machard de Gramont
Chambolle-Musigny “Nazoires” 2017, Domaine Machard de Gramont
Gevrey-Chambertin “Vielles Vignes” 2015, Domaine Rossignol-Trapet
Savigny-les-Beaune “Talmettes” 2015, Domaine Simon Bize

 

Foto: Bichel Vine

 

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 25. april
Fredag d. 26. april
Lørdag d. 27 april

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Danske Bank Bygningen blev købt for kæmpe beløb: Nu skal de nye planer udføres

Skrevet af: Redaktionen

Sidste år blev en af Odenses mest markante bygninger solgt i en handel for svimlende 133 mio. kr.

Bygningen er nok mest kendt som Danske Bank bygningen på Flakhaven 1, og det var den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, som stod bag købet.

Nu vil han skabe liv og glade dage på den centrale plads i Odense C.

Det fortæller han i et interview med Fyens.

“Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv.

Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag,” siger han til avisen.

Vil skabe bedre muligheder for caféer og butikker

Helt konkret er der planer om at forvandle bygningens facade, som den var i gamle dage. Det vil man gøre blandt andet for at skabe bedre muligheder for at få caféer og butikker ind i bygningen.

Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus.

Planerne om ombygning handler om bygningens facade, hvor Karsten Bill Rasmussen vil installere nye døre og vinduer.

Vinduerne skal gå helt ned til soklen, og den nye ejer er inspireret af, hvordan bygningen så ud i gamle dage, før man i sin tid ændrede facaden.

Derudover vil han etablere tre nye indgangspartier, som skal ligge i bygningens to sider og i midten. Også her er Karsten Bill Rasmussen inspireret af bygningens tidligere udseende.

Danske Bank er flyttet

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank.

Men nu har Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense, altså overtaget.

Ejendommen andrager i alt 5.586 kvm, hvoraf de 1.451 kvm er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer og kantine.

Rift om billetter: Verdens største løbefest på oppustelig bane kommer igen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Gung Ho i England
Foto fra Gung Ho i England

Vi er vant til en del forskellige motionsløb her i Odense og omegn.

Men sidste år blev Odense introduceret til forhindringsløbet Gung-Ho. De kalder det selv for verdens største løbefest på oppustelig bane.

Det var en kæmpe succes sidste år i august, og derfor er det ikke overraskende, at vi igen her i 2019 kan se frem til at få besøg af konceptet igen.

Lørdag d 25. maj vender det retur til Tusindsårsskoven med 10 oppustede, kæmpestore forhindringer, fordelt på 5 km.

En vanvittig løbefest fyldt med sjove overraskelser, udfordringer og oplevelser. Der er plads til hele famillien. Konceptet er enkelt: Man skal have det sjovt!

Der er også rift om billetterne allerede. Hele 15 start-tidspunkter er allerede udsolgt. Dermed er der kun 12 starttidspunkter ledige.

Billetterne bliver også dyrere jo tættere, man kommer på løbsdagen.

Det handler om at udfordre hinanden

Løbet adskiller sig fra andre fun-runs på grund af de store forhindringer.

En vigtig detalje er også, at man ikke nødvendigvis behøver at have en perfekt kondition for at deltage. Ingen bliver målt i tid – det er fun run for alle. Man kommer til at hoppe, springe, kravle og løbe på de 5 km.

Det handler om at have en fest og udfordre sig selv på en sjov måde. Udfordre sine venner og grine af dem når de vælter rundt i de oppustelige giganter.

En seriøst sjov dag

Man kan blandt andet opleve verdens største luftmadras. Hold nu fast! 12 meter bred, 32 meter lang og 5 meter høj. I alt dækker den 378 kvartmeter og 1.890 kubikmeter.

Forhindringerne har navne som: The Wall, Born Slippy, Surfin’ og The Final Countdown – alle forhindringerne er navngivet efter nogle af pophistoriens mest populære sange.

Både voksne og børn kan være med til løbet. Arrangørerne anbefaler dog at børn, er minimum otte år gamle. Alle børn under 12 år skal løbe sammen med en voksen.

Det afholdes i København, Aalborg, Århus og Odense i år.

Hvad: Gung Ho – løbefest på oppustelig bane
Hvor: Tusindsårsskoven
Hvornår: Lørdag d. 25. maj
Billetter her