En Diner med sushi: Bar’Sushi har stor succes med det nye sted

Skrevet af: Kamilla Kilias

Spis til pindene knækker.

Det lyder måske som lidt af en udfordring, men det er ikke desto mindre det, som Bar’Sushi byder deres sultne gæster på.

Her kan man nemlig mæske sig i sushi, og med to timers ad libitum er der gode chancer for at blive stopmæt.

I en varieret palette af den japanske spise, der med god sandsynlighed vil udvide din sushihorisont.

Det er nemlig kokken, der vælger, hvad man skal have serveret – og det indebærer ofte nye, spændende og finurlige sushivarianter, du måske ikke engang finder i menukortet.

Bar’Sushi i Dalum

Det er et koncept, som odenseanerne længe har været begejstret for, og derfor åbnede der i slutningen af september en ny Bar’Sushi diner i Dalum, hvor der er gjort ekstra plads til de sushielskende gæster.

Den nye sushi-diner holder nemlig til på Dalumvej 35C i helt nye og store lokaler:

”Vi har været med til at bygge det her sted fra starten. Det er lige fra de første stregtegninger for fire år siden, til indretningen af lokalet og siddepladserne. Det er fuldstændig nyt,” fortæller Søren Gordon Rasmussen, der er medstifter og ejer af Bar’Sushi.

Det gør også, at den nye Bar’Sushi kan rumme en god mængde gæster:

”Vi har 38 siddepladser, og til sommer har vi yderligere en forventning om udeservering,” tilføjer restaurantchef og medejer Ayman Chanchiri.

200 p-pladser overfor

Udover de næsten 200 parkeringspladser overfor, der gør det let at komme til og fra den nye Bar’Sushi, så er det ikke helt tilfældigt, at de har valgt netop Dalum som værende ramme for deres nyeste skud på stammen:

”Dalum er et godt område, der er i rivende udvikling. Der er mange unge der flytter herud, og der er meget hussalg og -køb. Jeg tænker, at det er herude, der er generationsskifte,” siger Søren Gordon Rasmussen.

Han tilføjer, at placeringen tæt på motorvej og centrum er et stort plus for den nye Bar’Sushi.

En sushidiner han driver sammen med restaurantchef og medejer Ayman Chanchiri og køkkenchef og medejer Michal Sznura.

Lokal opbakning

Allerede inden dinerens officielle åbning d. 22. september, så det lovende ud for det nye sushisted:

”Vi havde en foodtruck ude i området fra maj til september for at mærke temperaturen og finde ud af, hvad vi kunne forvente os. Der var gang i den, og vi fik heldigvis bekræftet, at det var det rigtige at åbne,” siger Ayman Chanchiri.

Men trods det har modtagelsen alligevel oversteget deres forventninger:

”Der er en fantastisk opbakning fra de lokale i området, så der er smæk på – særligt i weekenderne,” siger Ayman Chanchiri og bliver suppleret af Søren:

”Ja, man er næsten nødt til at bestille bord i weekenderne.”

Service og kvalitet

Den gode modtagelser fra lokalområdet hænger med stor sandsynlighed sammen med stedets jordnære service.

”Vi vægter et afslappet miljø højt. Her skal være plads til at stille spørgsmål, og så kan man altid få en god røverhistorie med på vejen her,” Siger Søren Gordon Rasmussen.

Den afslappede stemning og gæstfrihed kommer også til udtryk i dinerens indretning, hvor et åbent køkken giver frit udsyn til sushikokkenes kreative udfoldelse og håndtering af råvarerne.

Det giver også anledning til, at kokkene kan tage særligt hensyn til gæsterne, hvis der skal tages højde for eventuelle allergier eller ingredienser, man ikke bryder sig om.

Kurser og kreativ udfoldelse

Men Bar’Sushi byder ikke kun på jordnære spiseoplevelser, de lærer nemlig også gerne fra sig:

”Vi har længe udbudt og afholdt utallige sushikurser, men fremadrettet kommer vi til at have en fast søndag om måneden, hvor vi inviterer ind til kurserne,” fortæller Søren Gordon Rasmussen.

Sushikurserne kan afholdes for alt fra otte til hundrede mand, og det kan både foregå ved et af Bar’Sushi’s spisesteder eller privat.

”Et kursus vil som udgangspunkt indebærer en gennemgang af hygiejne og råvarer, en baggrundsviden om sushi, vigtigheden i nogen af råvarerne og ikke mindst den kreative del, når man laver sushien,” siger Søren Gordon Rasmussen og tilføjer, at man også sagtens kan få skræddersyet kurser alt efter ønske og interesse. Lige fra læren om sushiens udarbejdelse til skæring af fisk og kogning af ris.

”Alt kan lade sig gøre,” siger Søren Gordon Rasmussen, som også er ejer af Bar’Sushi i Læssøegade, hvor Ayman Chanchiri og Michal Sznura ligeledes til dagligt er restaurantchef og køkkenchef.

På den måde sikrer de sig, at service og helheden er identisk i begge forretninger.

Gode tilbud på burgere og cocktails: Burger Anarchy fylder 6 år

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen fredag d. 7. august er en stor dag for Odense-burgerkæden Burger Anarchy.

Kæden fylder 6 år, og det skal fejres i stor stil. Sådan lyder det fra teamet, og det bliver i deres Flagship restaurant i Gravene 2A i morgen allerede fra klokken 12.00.

Her serveres der kage, som naturligvis er brunsviger. Så man er mere end velkommen til at kigge forbi til et stykke gratis kage.

Masser af sliders med et godt tilbud

Men her slutter fødselsdagsfesten slet ikke. Hele dagen laver de masser af sliders, som er mindre udgaver af deres populære burgere. Man kan få 3 slider for 100 kr. eller 5 for 150 kr. – og det er rigeligt til at blive mæt af.

Klokken 16.00 skænkes der så gratis bobler til de 100 første gæster, der dukker op. Fra klokken 17-24 er der DJ, god stemning og masser af sliders.

Derudover kan man få pitchers: Øl eller Cocktails (1,5L) for kun 95 kr.

Burger Anarchy holder også til med en bod i Storms Pakhus ligesom de har åbnet en streetfood-bod i Esbjerg.

Hvad: Burger Anarchy holder fødselsdagsfest
Hvor: Gravene 2A, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag d. 7. august fra kl. 12.00-24.00

Sushi-kæde åbner i Odense: Spar 50% i hele weekenden

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto sushi
Arkivfoto sushi

Der er gode nyheder til alle sushi-elskere i Odense.

På lørdag d. 8. august åbner sushi-kæden YenSushi i Kongensgade 71, og det gør de med et brag af et åbningstilbud.

Både lørdag og søndag er der 50% på forskellige menuer, så man får rig lejlighed til at spare på deres sushi-kvalitet.

Det er udelukkende et Take Away, og Odense-butikken bliver deres tredje. I forvejen ligger de i Hårby og i Svendborg.

Tredje butik bliver i Odense

Nu udvider de altså på Fyn og rykker midt ind i centrum.

“Sushi findes i forskellige former og typer. Vi vælger at lave de mest efterspurgte og mest populære slags,” lyder det fra YenSushi.

Omkring åbningen i den kommende weekend skriver de;

“Vi åbner vores tredje butik i kæden her i Odense. Det fejrer vi ved at give 50% rabat på udvalgte menuer både den 8. og den 9. august.

Kommer man tidligt på dagen vil der være smagsprøver.”

Hvad: YenSushi åbner
Hvor: Kongensgade 71, 5000 Odense C
Hvornår: Lørdag d. 8. august kl. 12.00

Netop meldt ud: Regeringen dropper at hæve forsamlingsforbuddet

Skrevet af: Redaktionen

Forsamlingsforbuddet hæves ikke til 200 personer på lørdag, som det var ellers planlagt fra regeringens side.

Men med de nuværende stigende smittetal er den beslutning nu ændret, og det forbliver dermed på 100 personer.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

“Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus.

Derfor mener regeringen ikke, at det på nuværende tidspunkt er rigtigt at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200. Vi har netop inddelt åbningen i faser, for at vi forud for hver faseovergang kan tage bestik af situationen,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Får betydning for større arrangementer

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, kommer den fortsatte begrænsning for forsamlinger på mere end 100 personer primært til at få betydning for arrangementer med udendørs stående forsamlinger som for eksempel koncerter.

Der er også stor tvivl om, hvorvidt natklubber, diskoteker samt alle uddannelser får lov til at genåbne i Fase som politikerne snart skal tage stilling til.

Opdateres