BC Catering Odense hjælper spisesteder: Tips til klimavenlig mad på menuen


Klima er ét af tidens mest brugte ord.
Alle steder opfordres vi til at leve mere klimavenligt: Vi skal flyve mindre, cykle mere, og så skal vi tænke over, hvad vi putter i munden.
Og især det sidste kan være svært at få implementeret – både for privatpersoner og hos landets mange spisesteder.
Men hos BC Catering i Odense er man klar til at hjælpe, for virksomheden tager i dén grad sit klima-ansvar alvorligt.
Blandt andet er BC Catering Odense for nyligt blevet en del af Odense Klimapartnerskab. Derudover er BC Catering Odense altid klar med bæredygtige råvarer og gode tips og råd til sine mange kunder.
For eksempel da virksomheden for nylig var vært ved ved eventet Klimakærlige Kokkerier, der blev afholdt i Odense Congress Center (OCC).

Her deltog cirka 40 spisesteder, kantiner og storkøkkener i en eftermiddag, der stod i klimaets tegn.
For hvordan kan man både gøre kantinens brugere glade og mætte, overholde køkkenets budget samtidig med, at man serverer klimavenlig mad?
Det gav flere af BC Caterings leverandører en masse gode bud på.
Bag Klimakærlige Kokkerier står Haugen-Gruppen, Danpo, Lactalis Foodservice, Danæg, Unilever og Mette Munk Bake-off.
Og de sørgede hver især for, at ingen af dagens mange deltagere gik sultne hjem.

For eksempel blev der serveret eksotiske æggewraps, frisk kyllingesalat på sprød hjertevaffel og “No Beef”-burgere.
Dagen bød også på en debat om udfordringerne ved både at være økonomisk og klimamæssigt bæredygtig. Her gav blandt andre kok Malte Bjerring fra ByBjerring sit besyv med.
Et almindeligt tiltag ved events som disse er, at deltagerne får goodiebags med hjem.
Det gør man – af klimahensyn – ikke ved Klimakærlige Kokkerier.
Til gengæld må alle deltagerne tømme bordene, som er dekoreret med de lækreste og friskeste råvarer man kan forestille sig.
Og da de gik hjem var det da heller ikke kun med fyldte maver, men også med fyldte poser, hvor der stak alt fra spidskål, grønkål, gulerødder og rosenkål op.
I faktaboksen herunder får du en opskrift på en klimavenlig ret, som du selv kan kaste dig over derhjemme.
Eksotisk æggewrap
Ingredienser:
10 æggewraps (Danæg)
1/2 lille hvidkålshoved
1 dl Blue Dragon Hoisin-sauce (Haugen-gruppen)
1 kg inderfilet, kokospaneret, Happy Chicken (Danpo)
5 friske chilier (styrke efter behag. Hvor hot tør du gå?)
Peanuts
Satay-sauce (Haugen-gruppen)
Friske koriander og chili til pynt
Tilberedning:
Fintsnittet hvidkål marineres i Hoisin-sauce. Fordel lidt af kålen i en wrap, top med kyllingebidder, peanuts og grofthakkede chilier. Rul op til en lækker wrap.
Anretning:
Dyppes i Satay-sauce for ekstra meget smag og cremethed.