Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Begge årets tv-julekalendere optaget på Fyn: Kom med behind-the-scenes

Af Christina Frederiksen
Foto: Jens Wognsen/pressefotos fra FilmFyn
Foto: Jens Wognsen/pressefotos fra FilmFyn

Når DR og TV 2 i år sender to helt nyproducerede tv-julekalendere i 24 afsnit, bliver Fyn til hele Danmarks juleø.

Begge julekalendere er optaget på Fyn, og filmlokationerne kommer sammen med en stor udstilling på Møntergården i Odense til at danne rammen om en række juleaktiviteter.

– I år bliver danskerne begavet med to nye julekalendere fra begge de store landsdækkende tv-kanaler, og vi er meget stolte over, at vi sideløbende med produktionerne har fået mulighed for at skabe en udstilling og aktiviteter på lokationerne, der giver et blik ind i hvordan og hvor på Fyn, der er optaget, siger Klaus Hansen, direktør i FilmFyn.

FilmFyns samarbejde med Museum Odense begyndte allerede sidste år. Med udstillingen ”24 pakker – Kom bag kulissen på årets TV-julekalendere” har museet grebet chancen for at vise en helt ny type udstilling på Møntergården.

24 giganstisk kalenderpakker

– Som et væsentligt element i det samlede fokus på Juleøen Fyn giver vi på Møntergården gæster mulighed for at få et spændende kig ind i produktionen af de to julekalendere. Her kan gæsterne komme med behind the scenes, og de kan se originale, ikoniske genstande fra julekalenderne pakket ind som 24 gigantiske kalenderpakker.

Møntergården byder som altid på juleaktiviteter og oplevelser i de gamle bygninger og gårdrum, og som noget nyt har Den Fynske Landsby også åbent i december. Her kan man besøge nogle af de autentiske huse, der er brugt til tv-kulisse, siger formidlingschef på Museum Odense Asger Halling Lorentzen.

I udstillingen kan gæsterne komme helt tæt på alle de magiske hemmeligheder fra familiejulekalenderen ”Tinka og Sjælens Spejl”, der sendes på TV 2 og TV 2 Play. Udstillingen rummer også fortællinger fra DRs nye julekalender ”Julehjertets Hemmelighed”, hvor pigen Karen og nissen Rumle skal så meget igennem, før det bliver jul.

Håber at trække flere turister til

Som en julestjerne stråler udstillingen også ud til fynske lokationer, der har været med i optagelserne, hvor der vil være juleaktiviteter og åbent på udvalgte dage.

– Vi skylder produktionsselskaberne Cosmo Film og Mastiff samt TV 2 og DR stor tak for at kunne se mulighederne i både udstilling og aktiviteter. At have to store produktioner i samme udstilling er en balance, men det er lykkedes med flot opdeling af universerne og bliver forhåbentligt til stor glæde for gæsterne, siger Klaus Hansen fra FilmFyn.

Destination Fyn har varetaget en stor del af koordineringen af samarbejdet, og her er der store forventninger til udstillingen og de fynske lokationer.

–  Vi har fået en helt unik oplevelse i Odense og på Fyn i julemåneden, og med TV-julekalenderne som omdrejningspunkt, tror vi på, at vi har skabt en særlig anledning til en tur til Fyn i julen, fortæller kommerciel chef hos Destination Fyn, Sofia Wulff, der håber at trække mange nye turister til i julemåneden.

Ligesom Region Syddanmark har Odense Kommune bevilget penge til udstillingen og aktiviteterne, og herfra er der store forventninger til projektet.

– Med den nye udstillings fokus på den fynske jul og på de stemningsfulde omgivelser, der danner rammen om årets TV-julekalendere, åbner vi også de historiske attraktioner i Odense på en anderledes måde. Det giver odenseanerne mulighed for nye oplevelser og gør samtidig Odense endnu mere attraktiv som destination for julebesøgende fra resten af landet, siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.

Odense Kommune har bevilget to millioner kroner til den nye julekalenderudstilling over tre år.

Udstillingen ”24 pakker – Kom bag kulissen på årets TV-julekalendere” på Møntergården åbner lørdag 19. november og har åbent i hele juleperioden frem til 8. januar 2023.

Del artikel

Andre læser også