Besøg på Odenses nye italiener: Smæk på smagen hos Marcantonio

Skrevet af: Morten Hopballe
Marcantonio serverer glutenfri pizza.
Marcantonio serverer glutenfri pizza.

Af Daniel Sløk Nielsen, gastromand.dk

Marcantonio slog dørene op i slutningen af april og er et blandt mange nye spisesteder, der popper op i Odense i øjeblikket.

Marcantonio er et såkaldt trattoria, som er et spisested, der er mindre formelt end en ristorante, med lave priser og store portioner.

Der er lagt op til en uhøjtidelig stemning og rustikke retter, og forventningen bliver i den grad indfriet.

Marcantonio ligger godt gemt i Vintapperstrædet sammen med et stadig voksende antal spisesteder. Her er hyggeligt – især om sommeren, hvor der også er god mulighed for at sidde udenfor.

Ikke bare endnu et pizzeria
Da jeg hørte om Marcantonio første gang, fik jeg anbefalet deres pizzaer. Nu er pizza jo ikke det eneste, jeg forbinder med det italienske køkken, så derfor kiggede jeg også efter andre klassikere på menukortet.

Her er dog hverken risotto, gnocchi eller polenta, men derimod bl.a. forskellige antipasti, pasta og selvfølgelig pizza.

Menukortet sluttes af med drikkevarerne. Her er ej heller så stort et udvalg at vælge blandt. Det gør dog intet, så længe valgmulighederne er af god kvalitet. De få vine, vi kan vælge imellem er fint beskrevet. Vi ender med en hvidvin fra Veneto (Norditalien), som viser sig at være et rigtig fint bekendtskab.

Marcantonios antipasto-tallerken består af en masse forskellige lækkerier; brød, pølser, ost, bruschetta og meget mere.

Stemningen på Marcantonio er ret afslappet og nærmest cafeterieagtig – her er plads til alle.

Vi er ikke ude i en ”fine dining” oplevelse med små retter anrettet med pincet. Vi taler i stedet rustikt anrettede, store portioner. Tallerkenkanten er ikke nødvendigvis tørret af, men det sker vel heller ikke hjemme ved mama.

Det åbne køkken sørger også for en vis varme i lokalet, og der er knald på lydniveauet. Akustikken er ikke anbefalelsesværdig, så hvis du skal på intim date, skal du nok bede om et bord inde i hjørnet.

Servicen er afslappet, men venlig. Værtinden forsøger at besvare alle vores spørgsmål. Nogle af dem kommer hun til kort ved og vil vende tilbage med svar på – det sker dog ikke.

Vi må i løbet af aftenen selv henvende os, hvis vi skal bede om mere at drikke, eller hvis der er andet, vi mangler. Vi bliver dog hele tiden mødt af smil og velvilje til at hjælpe. Personalet formår altså at få os til at føle os hjemme – næsten helt derhjemme, hvor jeg tænker, om vi skal hjælpe med at tage opvasken.

Smæk på smagen
Min medspiser og jeg har sat os sammen med fire nye venner. Efter kort tids overvejelse, beslutter vi os alle for at starte ud med Marcantonios antipasto-tallerken. Den består af en masse forskellige lækkerier. Brød, pølser, ost, bruschetta og meget mere. Der er smæk på smagene her, og det er fint at starte ud med lidt forskelligt, man bare kan sidde og hapse af.

 

Til hovedret bliver der bestilt både pasta og pizza. Pizzaerne er delt op i rosse og bianche – med og uden tomatsovs (og man kan også få en glutenfri en). Det lykkes bordet, jeg sidder ved, at bestille den samme slags pizza til alle gæster.

Jeg kan derfor ikke sige, om Marcantonio generelt laver gode pizzaer – men de har i hvert fald styr på den her med prosciutto og champignon (nr. 64). Ud fra tilbagemeldingerne fra de andre gæster, lyder de svært tilfredse. Bunden er tynd og sprød, og smagen er god.

Udover pizza bliver der som nævnt også bestilt pasta. Jeg bestiller dagens ret; pasta farfalle (”sommerfuglepasta”) med landmandspølse og friarielli (rapini), en slags kål, der mest minder om broccoli.

Her er der endnu en gang smæk på smagen, og min pasta er kogt helt tilpas og al dente. Jeg har svært ved at spise op, men det er nu også en voksenportion, jeg har fået serveret.

Min medspiser vælger en anden pastaret – nemlig ravioli med laks i vodka. Pastaen er fyldt med ricotta og spinat – en klassiker, der altid har sin berettigelse på et italiensk menukort.

Retten er toppet med små stykker af laks, og det hele bader i fløde. Endnu en smagfuld ret, som er lavet som den skal – vodkaen er dog ikke til at smage.

Efter sådan en ordentlig gang kulhydrater, er vi desværre nødt til at melde pas til desserten.

Vi kan ikke klemme mere ned (og jeg har også et afkom, der skal hentes hos bedsteforældrene). Jeg er dog sikker på, at jeg kommer igen en anden dag, så jeg kan smage husets panna cotta – og så er det jo værd at huske på, at jeg til frokost kan nøjes med en halv portion pasta.

3 retter for 200 kr.: DinnerDays i Odense melder udsolgt flere steder

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurant Nordatlanten
Restaurant Nordatlanten

I efterårsferien i Uge 42 er der DinnerDays i Odense. 

Den populære restaurant-festival er i flere byer rundt omkring i landet, og i Odense er DinnerDays atter taget godt imod.

Konceptet er ganske enkelt. Man får tre retter for 200 kr. bortset fra enkelte gourmetrestauranter, hvor det koster 400 kr.

Billetsalget åbnede for et par uger siden, og det tog ikke særlig lang tid, før restauranter som ARO og Vår blev udsolgt.

Har skaffet flere pladser

Det samme skete også med Noé vinbar og Odenses toprestaurant Balcony. Men begge steder har formået at skabe mere plads, og har igen billetter til salg.

”Det er overvældende med den store interesse odenseanerne har haft i DinnerDays denne gang. Flere restauranter er allerede udsolgt, andre har haft udsolgt og har valgt at åbne op for flere ledige pladser.

Den store interesse betyder, at vi vil arbejde frem imod at få endnu flere restauranter på Fyn med i vores restaurantfestival i fremtiden,” siger Laura Madsen, PR & Communications Manager i DinnerBooking.

Odenseanerne kan se frem til gamle populære kendinge som Aro, Nordatlanten og The Balcony (400 kr. +gebyr) og nye deltagende restauranter som gourmetrestauranten Vår.

Tjek alle restauranterne og menuerne her

Salgsrekord hos kendt restaurant

Hos Restaurant Nordatlanten har man endda slået salgsrekord.

”Hos Nordatlanten er vi rigtig glade for den enorme interesse for at købe billet til vores restaurant. Vi har allerede slået rekord i antallet af solgte billetter med mere end tre uger til restaurantfestivalen starter.

Vi glæder os rigtig meget til at byde nye som gamle gæster velkommen,” siger Stefan Gravesen, direktør hos Nordatlanten.

Festivalen bliver mere landsdækkende

DinnerDays har hidtil været en mindre restaurantfestival i Danmarks største byer med 20-50 restauranter.

Denne gang har festivalen fået vokseværk og har linet 82 skarpe restauranter op til ugen, og festivalen vil i år i endnu højere grad brede sig ud til byer uden for København, Aarhus og Odense – derfor vil du også finde restaurant-tilbud andre steder på Sjælland, Jylland og Fyn.

”Vi er virkelig stolte over at kunne præsentere så mange topklasserestauranter i år i Odense, og vi glæder os til at være med til at levere sublime spiseoplevelser til de odenseanske madører,” fortæller Peter Thygesen, der er partner i DinnerBooking.com

DinnerDays på Fyn – de er med

Noé Vinbar
Eydes Gastro Pub
Næsbyhovedskov
Balcony (400,- + gebyr)
Nordatlanten
Restaurant Vår (400,- + gebyr) – udsolgt
Restaurant Fænøsund
Aro (udsolgt)

Se menuerne hos de forskellige restauranter og Book bord her – skynd dig – der blev hurtigt udsolgt sidste år

Tirsdag er første gang: Stor hotelkæde holder talentjagt i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Grand Hotel, Odense
Foto: First Grand Hotel, Odense

Det er sjældent, at man som jobsøger eller nyuddannet kan få ledelsen i en stor virksomhed i tale, når det jobbet skal hentes hjem.

Det vil First Hotels Danmark nu forsøge at ændre på, når de 25. september slår dørene op til First Talent – et rekrutteringsformat, der nok bedst kan beskrives som en kombination af jobsamtale og X-faktor audition.

Testede det med succes i Aalborg

Ideen bag First Talent og rekrutteringspanelet kommer fra Regional Director of Operations, Mark Bering, som i foråret testede formatet på First Hotel Aalborg.

”Vores rekrutteringsprogram er sat i verden for at se på hospitalitybranchen og måden, vi ansætter og finder kandidater på. Vi vil gerne væk fra den traditionelle måde at kigge på kandidater efter CV, efter system knowhow, eller bare fordi de har arbejdet ved en kollega i branchen.

Vi vil gerne kigge på nye kandidater, da vi syntes vores branche udvikler sig hurtigt på mange parametre, som vi ikke finder den traditionelle vej.

Når det så er sagt, så mødte der på dagen en del kandidater op, som også kom fra branchen og som var dygtige og klar på at udvikle sig personligt og sammen med os,” siger Mark Bering – Regional Director of Operations, First Hotels Danmark.

Foto: grandunplugged.dk

STOR ENTUSIASME BÅDE LOKALT OG INTERNATIONALT

Trods det ”skæve” format har First Talent ordningen allerede vist gode resultater. Da hotelkæden i foråret lavede de første tests i Aalborg, blev det til tre ansættelser på bare 4 timer og første skridt i udviklingen af et internationalt netværk af ambitiøse talenter og garvede branchefolk.

”Vores første udgave af First Talent blev afholdt i Aalborg. Det blev en stor succes for First Hotels med mange deltagere, samtaler og mange nye relationer blev skabt.

Vi havde 55 kandidater til samtale på 4 timer, og vi ansatte 3 stk. Vi har fået en database i Nordjylland, som nu er super stærk, og som vi vil arbejde videre med, når vi skal bruge nye kandidater i ind- og udland.

First Hotels fik skabt første del af vores landsdækkende netværk af dygtige kandidater til vores hotelkæde. Ud af dagen i Aalborg har vi ansat 3 kandidater, 2 i Aalborg og 1 i Aarhus. Derudover har vi fået mange kandidater, som vi vil følge tæt i tiden, der kommer,” forklarer Mark Bering.

SUCCESEN FORTSÆTTER I ODENSE

Næste udgave af First Talent bliver afholdt på tirsdag d. 25. september i Odense på First Hotel Grand, hvor ledelsen byder de mange muligheder og det nye koncept velkommen med åbne arme.

“Normalt når vi rekrutterer, møder vi maksimalt fem kandidater, der er kommet igennem nåleøjet på baggrund af CV og ansøgning.

I en runde som denne møder vi alle og har i tillæg mulighed for at give de håbefulde et par råd med på vejen. E

n af de helt store værdier er, at vi ikke søger én speciel kandidat. Det gør, at vi kan tillade os at se nye muligheder og kan have fuldt fokus på mennesket foran os. Jeg forventer at have en sjov dag og møde en masse spændende mennesker, der har noget på hjertet,” siger Lui Jensen – General Manager, First Hotel Grand.

FIRST TALENT

First Hotels råder over mere end 90 hoteller hvoraf størstedelen er i norden.

First Talent afholdes den 25. september 2018

12:30 – 17:00 på First Hotel Grand – Jernbanegade 18

Læs mere om First Talent og panelisterne på Firsttalent.info

Giga-nyhed: Ed Sheeran kommer til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Til sommer 2019 giver verdensstjernen Ed Sheeran koncert i Danmark, og du kan møde ham lige her i Odense.

“Det er et scoop for Ed Sheeran-fans og et scoop for Odense, at Odense med et koncertområde som Tusindårsskoven kan tiltrække en musiker af Ed Sheerans kaliber.

Han er et etableret verdensnavn, og jeg er virkelig glad for, at dygtige folk har kunnet trække ham hertil.

Odense har udviklet sig til en rigtig stærk musikby med en etableret festival, store koncerter og en levende musikscene, og jeg har store forventninger til, at Ed Sheeran vil give os en fabelagtig oplevelse.”

Sådan lyder reaktionen fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel på, at Ed Sheeran den 28. juli 2019 giver koncert i Tusindårsskoven i Odense.

Står bag kæmpehits

Den 27-årige popmusiker og singer-songwriter er manden bag kæmpehits som Thinking Out Loud, Shape of You og The A Team fra hans tre plader, hvoraf den seneste ‘Divide’ fra 2017 høstede en Grammy-pris for bedste ‘Pop Vocal Album’.

“Det er unikt, at Odense med Tusindårsskoven har et sted, som kan lægge scene til så stor en enkeltkoncert, som Ed Sheerans med garanti bliver.

Tusindårsskoven er ved at udvikle sig til hele Danmarks koncertscene. Skoven har allerede bevist, at den på bedste vis kan huse Tinderbox, en af landets største musikfestivaler, og nu kobler vi i den grad en gedigen enkeltkoncert på.

Det lover rigtig godt for fremtidige koncerter i Odense og for odenseanernes musikoplevelser,” siger Peter Rahbæk Juel.

Eneste i Danmark

Koncerten i Tusindårsskoven bliver Ed Sheerans eneste i Danmark, Sverige, Norge og Nordtyskland næste år.

Koncerten er en del af en Europa-turné, som Ed Sheeran indleder til maj 2019. Det er koncertarrangøren Down the Drain, som arranger Ed Sheerans koncert i Tusindårsskoven.

“Da muligheden for at få at lov til at lave en dansk koncert med Ed Sheeran opstod, var det helt naturligt for os at foreslå Tusindårsskoven og Odense som hjem for hans største danske koncert nogensinde.

Vi har fra Tinderbox virkelig gode erfaringer med at præsentere verdensnavne som Rammstein og Depeche Mode i de flotte omgivelser i godt samarbejde med Odense Kommune.

Så når verdens største popstjerne til juli går på scenen i Odense, bliver det med garanti et show, der får skoven til at se flottere ud end nogensinde før,” siger talsmand John Fogde.

Her kan du tjekke for billetter

Bond på en helt ny måde: Casino Royale som filmkoncert i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

James Bond har mange fans over hele verden, og filmene trækker altid mange fans i biografen.

Til november har odenseanerne mulighed for at opleve filmlegenden på en helt ny måde, når Casino Royale vises onsdag d. 7 november kl 19.30 i ODEON.

Mens filmen vises på det store lærred, leverer Odense Symfoniorkester, synkront med filmens scener, den legendariske Bond-musik af David Arnold.

Dagen før optræder Odense Symfoniorkester i Aalborg med Casino Royale opsætningen, så det er særdeles eftertragtet.

Den mest sete film i rækken

Det er Daniel Craig, der indtager rollen som agent 007 i Casino Royale, og faktisk var det hans første Bond-rolle i rækken, der vakte stor begejstring blandt fans og anmeldere.

Ud over Daniel Craig tæller rollelisten også de kendte skuespillere Eva Green, Judi Dench, Westworld-aktuelle Jeffrey Wright og ikke mindst de to danske stjerner Jesper Christensen som Mr. White og Mads Mikkelsen i rollen som Le Chiffre.

Dermed kan publikum glæde sig til at opleve en ægte Bond-klassiker i en storslået musikalsk atmosfære.

James Bond – Casino Royale er den 21. i rækken af den populære James Bond-serie, og var den mest sete film i de danske biografer i 2006 med 700.000 solgte billetter.

Det er Film Concerts Live!, der i samarbejde med EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM), Christopher Entertainment og ODEON præsenterer Casino Royale in Concert, der udgør første del i James Bond Concert Series.

Du kan læse mere om filmkoncerten her.

Møbelbutik åbner: Stor Happening i weekenden midt i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På lørdag den 22. september vil 70 designerstole pryde Gråbrødre Plads i Odense, hvor forbipasserende kan sætte sig ned, nyde en gratis kop kaffe og stoppe tiden for en stund.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler åbner deres første butik med tidløst design i Odense – og stolene doneres efterfølgende til Frivilligcenter Odense.

Stop op, sæt dig ned og nyd nuet. Det er budskabet på lørdag.

Her vil 70 designerstole fra FDB Møbler blive opstillet fra 10-17, og forbipasserende blive opfordret til at sætte sig ned, stoppe tiden og nyde en gratis kop kaffe.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler i næste uge slår dørene op til deres første butik i Odense med tidløst design af store danske designere som Børge Mogensen, Poul M. Volther og Jørgen Bækmark mfl. – og ikke mindst alle de nye danske designskud, som FDB Møbler samarbejder med.

Foto: FDB Møbler

Det tidløse danske design kan opleves i FDB Møblers nye flagship store i Odense, der åbner fredag den 28. september i Kongensgade 37.

På åbningsdagen vil der være forfriskninger og gode tilbud, ligesom FDB Møbler på dagen vil fremvise et spændende kunstsamarbejde med billedkunstner Anders Bonnesen, der har fortolket én af de helt store designklassikere.

”Vi har et ønske om at “ignorere” tiden med vores design, der skal kunne holde i flere generationer; og på alle måder være tidløst.

På lørdag på Gråbrødre Plads opfordrer vi derfor folk til at ignorere tiden for en stund sammen med os og opleve nuet på én af vores stole – og få en forsmag på, hvad vores første butik i Odense byder på,” fortæller Ole Kiel, der er direktør for FDB Møbler.

Stolene doneres til Frivilligcenter Odense

Happeningen skal sætte fokus på, hvor vigtigt det er at stoppe op, nyde nuet og derved gøre øjeblikke i hverdagen tidløse.

Derfor er der på dagen også sørget for gratis kaffe, som kan nydes i eget selskab eller med den, der har slået sig ned på nabostolen.

Du kan blandt andet finde denne ikoniske Børge Mogensen-stol i den nye FDB Møbelbutik. Foto: FDB Møbler

Når dagen er slut vil de 70 stole fra FDB Møbler blive doneret til Frivilligcenter Odense, som er knudepunkt for frivillige sociale foreninger i Odense – foreninger der med omtanke, erfaring og gåpåmod støtter socialt udsatte borgere i at stoppe op i deres liv for at lade det tage en ny drejning.

“Det betyder meget for os, at Frivilligcenter Odense har haft lyst til at modtage stolene efter vores arrangement på Gråbrødre Plads, hvor de forhåbentligvis i mange generationer fremover vil kunne bidrage til at hjælpe socialt udsatte borgere i Odense” fortsætter Ole Kiel.

De 70 stole vil blive brugt til at opgradere rammerne for de frivillige sociale organisationer i Odense, der benytter Borgernes Hus til at hjælpe udsatte i byen.