Besøg på Odenses trendy grillbar: Werners er greasy mad på den lækre måde

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Daniel Sløk Nielsen, gastromand.dk

Du rammes med det samme af en varm duft af barbecue, når du træder ind på Werners Grill i Nørregade.

Det lille lokale er hyggeligt indrettet med diverse loppefund, sjove skilte, og ikke en eneste lampe matcher sin makker.

Levende lys sætter lige lidt ekstra stemning på, og hvis stemningen er helt i top, kan du frit forsyne dig med kondomer ude på toilettet.

Der er få pladser, så kommer du med et større selskab, er det en god ide at melde jeres ankomst på forhånd. Bestilling foregår ved disken, hvorfra du i øvrigt har direkte udsyn til køkkenet, hvor alle løjerne foregår.

Werners koncept er god, fedtet grillmad lavet fra bunden. Det er råvarerne og smagen, som de ønsker at have i fokus.

Her tæller man ikke kalorier

Jeg indser hurtigt, at det er en hård opgave, jeg er sat på, da jeg kigger på menukortet. Min mave kommer nok under pres, når der skal indtages kæmpe mængder af kalorier.

Men man er jo ikke en del af Gastromand for ingenting, så jeg springer ud i det – vel vidende at jeg nok ikke kan spise op.

Efter lidt tid begynder de første retter at ramme retrokakkelbordet, som min medspiser og jeg sidder ved. De første retter er Werners kyllingevinger og spoleben. Portionerne er generøse, og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke har taget et par løse joggingbukser på.

Spolebenene er godt fedtet ind i barbecuesovs. Kødet er mørt, og sovsen har givet en god sødme til kødet.

Werners kyllingevinger er sprøde og smager godt. Det kan godt være, at de er dybstegte, men de bærer nu ikke præg af fedtet friture. Der er dryppet lidt sød chilisovs på tallerkenen, men det gør ikke noget stort for vingerne, som smager mere af salt/soya.

Husk ekstra servietter

Vi har dårligt sat tænderne i de første retter, før det vælter ind med mere fedtet mad. Hurtigt går det op for mig, at Werners har undervurderet behovet for servietter.

Der er som udgangspunkt kun den ene serviet, som er viklet rundt om bestikket. Jeg er dog sikker på, at den søde servitrice ved disken kan supplere med flere, men Werners bør nok være på forkant med svineriet og sætte nogle flere servietter frem på bordene.

Pomfritter og fire forskellige hjemmelavede mayo serveres. Pomfritterne mangler i hvert fald ikke salt og er supersprøde.

Jeg går først ombord i flæskestegen. Der er godt med salt, og kødet er mørt. Flæskesværene virker desværre ikke hjemmelavede, men som helhed er det en dejlig burger.

Kødet, de hjemmesyltede agurker og bollen tæller helt klart opad.

Efter at have prøvesmagt flæskestegen, flakker mit blik mod den mest brune tallerken på bordet. Jeg bliver draget af den brune sovs. Kniven gnider blidt igennem den hjemmelavede mormorbolle og det møre oksespidsbryst – det er vist ikke den magreste del af koen, vi har fat i her.

Jeg er egentlig mæt, men jeg holder fanen højt og går ombord i den brune bandit. Hvor der var masser af salt i flæskestegssandwichen, så synes jeg faktisk, der mangler lidt bøfsandwichen, men det er jo smag og behag.

Den opmærksomme læser har måske lagt mærke til, at der på menukortet også er en andeburger. Den sprang vi over, da både min medspiser og jeg ved tidligere besøg har smagt den.

Den er dog stadig værd at nævne, da den også er virkelig lækker. Sammensætningen af mørt andekød, blød bolle, sprøde saltede peanuts og æbler fungerer bare rigtig godt.

Ingen øl og udendørsservering

Efter at have siddet et stykke tid på Werners Grill, er der et par ting, som strejfer mig som lidt ærgerlige.

Det første er nok, at jeg ikke kan købe en kold øl. Øl og grillmad går ret godt hånd i hånd, så derfor mangler jeg lidt den mulighed. Det lugter lidt af en manglende bevilling og ikke af uvilje, at der ikke serveres øl.

En anden ting er muligheden for udendørsservering, eller mangel på samme. Når vejret er godt, så kan jeg savne muligheden for at sidde udenfor – særligt fordi der kan blive lidt varmt inde i det lille lokale.

Vi ses på Tinderbox

Werners tilbyder dog take-away, så du har mulighed for at tage maden med hjem i haven, terrassen, parken eller hvor du nu har lyst til at sidde.

Trods mindre mangler, kan man ikke tage smagen fra Werners Grill. Det smager altså bare godt, og det faktum, at det meste er hjemmelavet (og at du kan få brun sovs til at dyppe dine pomfritter i) giver mig et stort, mæt, smil på læberne.

Apropos manglende alkoholservering, så kan jeg da lige slutte af med, at Werners kommer på Tinderbox i år. Så hvis du som mig meget gerne vil køre en kold fadøl ned sammen med en flæskestegssandwich, får du rig mulighed for det i Tusindårskoven i slutningen af juni.

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.