Besøg på Odenses trendy grillbar: Werners er greasy mad på den lækre måde

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Daniel Sløk Nielsen, gastromand.dk

Du rammes med det samme af en varm duft af barbecue, når du træder ind på Werners Grill i Nørregade.

Det lille lokale er hyggeligt indrettet med diverse loppefund, sjove skilte, og ikke en eneste lampe matcher sin makker.

Levende lys sætter lige lidt ekstra stemning på, og hvis stemningen er helt i top, kan du frit forsyne dig med kondomer ude på toilettet.

Der er få pladser, så kommer du med et større selskab, er det en god ide at melde jeres ankomst på forhånd. Bestilling foregår ved disken, hvorfra du i øvrigt har direkte udsyn til køkkenet, hvor alle løjerne foregår.

Werners koncept er god, fedtet grillmad lavet fra bunden. Det er råvarerne og smagen, som de ønsker at have i fokus.

Her tæller man ikke kalorier

Jeg indser hurtigt, at det er en hård opgave, jeg er sat på, da jeg kigger på menukortet. Min mave kommer nok under pres, når der skal indtages kæmpe mængder af kalorier.

Men man er jo ikke en del af Gastromand for ingenting, så jeg springer ud i det – vel vidende at jeg nok ikke kan spise op.

Efter lidt tid begynder de første retter at ramme retrokakkelbordet, som min medspiser og jeg sidder ved. De første retter er Werners kyllingevinger og spoleben. Portionerne er generøse, og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke har taget et par løse joggingbukser på.

Spolebenene er godt fedtet ind i barbecuesovs. Kødet er mørt, og sovsen har givet en god sødme til kødet.

Werners kyllingevinger er sprøde og smager godt. Det kan godt være, at de er dybstegte, men de bærer nu ikke præg af fedtet friture. Der er dryppet lidt sød chilisovs på tallerkenen, men det gør ikke noget stort for vingerne, som smager mere af salt/soya.

Husk ekstra servietter

Vi har dårligt sat tænderne i de første retter, før det vælter ind med mere fedtet mad. Hurtigt går det op for mig, at Werners har undervurderet behovet for servietter.

Der er som udgangspunkt kun den ene serviet, som er viklet rundt om bestikket. Jeg er dog sikker på, at den søde servitrice ved disken kan supplere med flere, men Werners bør nok være på forkant med svineriet og sætte nogle flere servietter frem på bordene.

Pomfritter og fire forskellige hjemmelavede mayo serveres. Pomfritterne mangler i hvert fald ikke salt og er supersprøde.

Jeg går først ombord i flæskestegen. Der er godt med salt, og kødet er mørt. Flæskesværene virker desværre ikke hjemmelavede, men som helhed er det en dejlig burger.

Kødet, de hjemmesyltede agurker og bollen tæller helt klart opad.

Efter at have prøvesmagt flæskestegen, flakker mit blik mod den mest brune tallerken på bordet. Jeg bliver draget af den brune sovs. Kniven gnider blidt igennem den hjemmelavede mormorbolle og det møre oksespidsbryst – det er vist ikke den magreste del af koen, vi har fat i her.

Jeg er egentlig mæt, men jeg holder fanen højt og går ombord i den brune bandit. Hvor der var masser af salt i flæskestegssandwichen, så synes jeg faktisk, der mangler lidt bøfsandwichen, men det er jo smag og behag.

Den opmærksomme læser har måske lagt mærke til, at der på menukortet også er en andeburger. Den sprang vi over, da både min medspiser og jeg ved tidligere besøg har smagt den.

Den er dog stadig værd at nævne, da den også er virkelig lækker. Sammensætningen af mørt andekød, blød bolle, sprøde saltede peanuts og æbler fungerer bare rigtig godt.

Ingen øl og udendørsservering

Efter at have siddet et stykke tid på Werners Grill, er der et par ting, som strejfer mig som lidt ærgerlige.

Det første er nok, at jeg ikke kan købe en kold øl. Øl og grillmad går ret godt hånd i hånd, så derfor mangler jeg lidt den mulighed. Det lugter lidt af en manglende bevilling og ikke af uvilje, at der ikke serveres øl.

En anden ting er muligheden for udendørsservering, eller mangel på samme. Når vejret er godt, så kan jeg savne muligheden for at sidde udenfor – særligt fordi der kan blive lidt varmt inde i det lille lokale.

Vi ses på Tinderbox

Werners tilbyder dog take-away, så du har mulighed for at tage maden med hjem i haven, terrassen, parken eller hvor du nu har lyst til at sidde.

Trods mindre mangler, kan man ikke tage smagen fra Werners Grill. Det smager altså bare godt, og det faktum, at det meste er hjemmelavet (og at du kan få brun sovs til at dyppe dine pomfritter i) giver mig et stort, mæt, smil på læberne.

Apropos manglende alkoholservering, så kan jeg da lige slutte af med, at Werners kommer på Tinderbox i år. Så hvis du som mig meget gerne vil køre en kold fadøl ned sammen med en flæskestegssandwich, får du rig mulighed for det i Tusindårskoven i slutningen af juni.

Åbningsdatoen er klar: Nu åbner ølbaren Mikkeller snart i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Åbningsdatoen for Mikkellers bottle shop og ølbar ligger nu fast, og de inviterer til Grand Opening, hvor du blandt andet kan se frem til gratis øl.

Grand opening

Den store grand opening finder sted lørdag den 17. marts klokken 12, og Mikkeller lover på deres Facebookside, at dagen vil være fyldt med eksklusive lækkerier.

Programmet for åbningen er som følger:

Klokken 12 åbner bottle shoppen, hvor en eksklusiv Mikkeller San Diego øl bliver lanceret for første gang i Danmark.

Klokken 16 er der gratis øl, før Mikkellers egen løbeklub Mikkeller Running Club drager afsted på deres Grand Opening Run.

Her er alle inviteret med, og alle kan følge med. Mikkeller sørger for forskellige hold, så der er noget for alle – også dem, der ikke er så løbeerfarne. Til at hjælpe er Mikkeller Running Club teamet op med Odense Running Crew.
Efter løbet er der gratis øl til alle – mod fremvisning af en beer voucher, som kan hentes her.

Og endelig klokken 17 åbner ølbaren med gratis øl og fejring af, at den populære ølbar endelig åbner i Odense.

En stor gave til Odense

Hvis man er en ølglad odenseaner, så er åbningen af Mikkellers ølbar i Odense en meget god nyhed. International presse og danske skribenter med ekspertise i øl har flere gange kaldt Mikkeller blandt verdens bedste ølbarer.

Mikkeller ølbar har i mange år været blandt Københavns hotteste steder, og i 2015 rykkede man videre til Aarhus.

Derudover er der åbnet Mikkellers ølbar i lande som Thailand, Japan, USA, Tyskland og Spanien. Og nu er turen endelig kommet til Odense.

Følg løbende med på Mikkellers Facebookside for mere information.

Mikkellers nye bottle shop og ølbar åbner på Store Gråbrødrestræde 7B, 5000 Odense C.

Fyn igen forbigået: Michelin-stjerne til jysk sensation

Skrevet af: Michael Qureshi
Memu i Vejle
Memu i Vejle

Det lå lidt i kortene.

Fyn ville endelig få den første Michelin-stjerne. Der var flere spændende kandidater i spil, og Børsens anerkendte anmelder Ole Troelsø var overbevist om, at Odense-restauranten The Balcony ville få en.

Men det blev heller ikke i år. Håbet blev endeligt knust lidt over klokken 18.00 dansk tid, hvor de danske Michelin-stjerner var uddelt.

Der kunne man konstatere, at hverken Fyn eller Nordjylland fik opmærksomhed fra den verdensberømte Michelin-guide.

Vejle-restaurant kom med i Guiden

Derimod kom en jysk sensation med i guiden. Vejle-restauranten MeMu fik deres første Michelin-stjerne, og Michelin er tydeligvis vilde med trekantsområdet.

Ti Trin Ned fra Fredericia beholdt også deres Michelin-stjerne.

Henne Kirkeby Kro på vestkysten fik helt fantastisk to Michelin-stjerner som de eneste i Danmark i selskab med AOC og Kadeau fra København.

Der var fire Michelin-stjerner til Aarhus med Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic.

Her er de danske Michelin-stjerner

Tre stjerner

Geranium, København

To stjerner

AOC, København

Kadeau, København (NY)

Henne Kirkeby Kro, Henne

En stjerne

Frederikshøj, Aarhus

Gastromé, Aarhus

Substans, Aarhus

Domestic, Aarhus

Frederiksminde, Præstø

Slotskøkkenet Dragsholm, Hørve

Kadeau, Aakirkeby

Ti Trin Ned, Fredericia

MeMu, Vejle (NY)

KOKS, Thorshavn (Færøerne)

108, København

CLOU, København

Era Ora, København

Formel B, København

Kiin Kiin, København

Kokkeriet, København

Kong Hans Kælder, København

Marchal, København

Relæ, København

Søllerød Kro, København

STUD!O, København

Jordnær, København (NY)

The Balcony fik en fremragende anmeldelse med fem funklende stjerner i Børsen i weekenden. Læs om det her

God weekend for heldig fynbo: Vandt 15 mio. i Lotto

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Danske Spil.
Foto: Danske Spil.

Weekenden blev lige en tand bedre for en heldig Lottospiller fra Assens, da han snuppede førstepræmiepuljen som den eneste og vandt hele 15 millioner kroner.

Ifølge Danske Spil havde den heldige fynbo spillet på nettet, og han vil blive tilbudt millionærrådgivning. Det er et fast tilbud, som Danske Spil tilbyder alle spillere, der vinder over 1,5 millioner kroner.

I alt tre Lottomillionærer

Udover vinderen af førstepræmiepuljen kan to andre danskere kalde sig millionærer efter weekenden.

Hver uge finder Lotto nemlig mindst to millionærer via Millionærgarantien, hvor to heldige spillere bliver udtrukket på deres købte kupon. Denne weekend blev Millionærgarantien vundet i Bilka i Esbjerg og 7-eleven i København.

Ifølge Danske Spil er der dog endnu ingen af vinderne af Millionærgarantien, der har meldt sig. Så hvis du, eller en du kender, har købt en Lottokupon i Bilka Esbjerg eller 7-eleven på Østerbro, så er det bare med at få tjekket din kupon hos en forhandler eller scanne kuponen med Lotto-appen, så du kan se, om den gemmer på en ekstra gevinst.

Frits’ Vafler ved Skovsøen: Sæsonen skydes i gang med ny ejer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Vaffelhuset Skovsøen.
Foto: Vaffelhuset Skovsøen.

På trods af at vejret måske ikke ligefrem indbyder til en god gammeldags isvaffel, er sæsonen startet hos det populære vaffelhus Frits’ Vafler. Men den nye sæson byder på en ny ejer i form af den kun 22-årige Sebastian Alnor. Derfor skal ishuset fremover hedde Bastian’s Vafler. Det skriver Fyens.dk.

Vaffelhuset er dog ikke nyt farevand for den nye ejer. De sidste sæsoner har han nemlig reelt været bestyrer på stedet, da den tidligere ejer Frits Starup Nielsen så småt er trappet ned og nu er gået på pension i en alder af 73 år.

Ny isvaffel på menukortet

Men selvom det populære is- og grillsted skifter ejer, fortsætter det meget som hidtil, og forsæsonens ansatte består af både nye og gamle ansatte.

“Jeg har jo været her i otte år og kender det hele. Trods alt er det ikke raketvidenskab at tage over og køre forretningen videre. Her i starten bliver det meget som vi plejer,” udtaler Sebastian Alnor til Fyens.dk.

Der bliver dog plads til enkelte ændringer, og Sebastian har fået en ny isvaffel på menukortet: En Skovsø Special med tre kugler med chokoladeovertræk, guf, syltetøj og flødebolle.

Derudover ønsker Sebastian at brygge kaffe i en rigtig espresso-maskine med friskmalede bønner. Men det bliver først, når der er økonomi til det.

Vaffelhuset har åbent fra 11-17 hver dag.

Oscar Night i Odense: Oscarfester i gallatøj eller pyjamas

Skrevet af: Redaktionen

Den 4. marts afholdes det prestigefyldte Oscarshow i Hollywood, hvor de fornemme Oscarstatuetter uddeles for 90. gang.

Der er endnu engang lagt op til et storslået show, og du kan se alle Hollywoodstjernerne ankomme på den røde løber, heppe med når priserne uddeles og høre rørende takketaler – live i Odense.

Uanset om du er til fint gallatøj, eller hellere vil hoppe i din pyjamas med dynen under armen, er der et arrangement for dig og dine venner.

Bobler, præmier og Oscarfest

Nordisk Film biografen på Odense Banegårdcenter inviterer til Oscarfest med bobler, visning af Spielberg-dramaet ’The Post’ og livetransmission fra den røde løber og Oscarshowet. I løbet af aftenen er der også fede præmier på højkant.

Aftenens program er:
Kl. 22.00: Arrangement starter
Kl. 22.30: Der bydes velkommen og ’The Post’ vises
Kl. 00.30: Livetransmission fra Oscarshowet
Kl. 6.30: Forventet sluttidspunkt

Billetten koster 125 kr. og kan købes her, hvor du også kan læse mere om arrangementet. Fra kl. 00.30 er der gratis entré, hvis der er ledige pladser i salen.

Kom som du er-tema

Café Biografen inviterer til OSCAR NIGHT i biografens intime omgivelser, hvor temaet er ”Kom som du er” – uanset om du er til gallatøj eller afslappet pyjamas.

Café Biografen byder på lækre økologiske bobler fra Kjær Sommerfeldt og spændende øl fra Albanis mikrobryggeri. Derudover har baren åben hele natten, hvor det også er muligt at købe varm mad til ekstra venlige priser.

Aftenens program:
Kl. 21.00: Dørene åbner og ankomst på den røde løber med bobler og quiz
Kl. 21.45: Oscar-nomineret dansk kortfilm fra 1997 vises: ’Ernst og Lyset’
Kl. 22.00: Oscar for bedste film 2015 vises: ’Birdman’
Kl. 00.00: Den røde løber
Kl. 02.30: Oscarshow

Billetten koster 95 kr. Læs mere om arrangementet her.