Besøg på Odenses trendy grillbar: Werners er greasy mad på den lækre måde

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Daniel Sløk Nielsen, gastromand.dk

Du rammes med det samme af en varm duft af barbecue, når du træder ind på Werners Grill i Nørregade.

Det lille lokale er hyggeligt indrettet med diverse loppefund, sjove skilte, og ikke en eneste lampe matcher sin makker.

Levende lys sætter lige lidt ekstra stemning på, og hvis stemningen er helt i top, kan du frit forsyne dig med kondomer ude på toilettet.

Der er få pladser, så kommer du med et større selskab, er det en god ide at melde jeres ankomst på forhånd. Bestilling foregår ved disken, hvorfra du i øvrigt har direkte udsyn til køkkenet, hvor alle løjerne foregår.

Werners koncept er god, fedtet grillmad lavet fra bunden. Det er råvarerne og smagen, som de ønsker at have i fokus.

Her tæller man ikke kalorier

Jeg indser hurtigt, at det er en hård opgave, jeg er sat på, da jeg kigger på menukortet. Min mave kommer nok under pres, når der skal indtages kæmpe mængder af kalorier.

Men man er jo ikke en del af Gastromand for ingenting, så jeg springer ud i det – vel vidende at jeg nok ikke kan spise op.

Efter lidt tid begynder de første retter at ramme retrokakkelbordet, som min medspiser og jeg sidder ved. De første retter er Werners kyllingevinger og spoleben. Portionerne er generøse, og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke har taget et par løse joggingbukser på.

Spolebenene er godt fedtet ind i barbecuesovs. Kødet er mørt, og sovsen har givet en god sødme til kødet.

Werners kyllingevinger er sprøde og smager godt. Det kan godt være, at de er dybstegte, men de bærer nu ikke præg af fedtet friture. Der er dryppet lidt sød chilisovs på tallerkenen, men det gør ikke noget stort for vingerne, som smager mere af salt/soya.

Husk ekstra servietter

Vi har dårligt sat tænderne i de første retter, før det vælter ind med mere fedtet mad. Hurtigt går det op for mig, at Werners har undervurderet behovet for servietter.

Der er som udgangspunkt kun den ene serviet, som er viklet rundt om bestikket. Jeg er dog sikker på, at den søde servitrice ved disken kan supplere med flere, men Werners bør nok være på forkant med svineriet og sætte nogle flere servietter frem på bordene.

Pomfritter og fire forskellige hjemmelavede mayo serveres. Pomfritterne mangler i hvert fald ikke salt og er supersprøde.

Jeg går først ombord i flæskestegen. Der er godt med salt, og kødet er mørt. Flæskesværene virker desværre ikke hjemmelavede, men som helhed er det en dejlig burger.

Kødet, de hjemmesyltede agurker og bollen tæller helt klart opad.

Efter at have prøvesmagt flæskestegen, flakker mit blik mod den mest brune tallerken på bordet. Jeg bliver draget af den brune sovs. Kniven gnider blidt igennem den hjemmelavede mormorbolle og det møre oksespidsbryst – det er vist ikke den magreste del af koen, vi har fat i her.

Jeg er egentlig mæt, men jeg holder fanen højt og går ombord i den brune bandit. Hvor der var masser af salt i flæskestegssandwichen, så synes jeg faktisk, der mangler lidt bøfsandwichen, men det er jo smag og behag.

Den opmærksomme læser har måske lagt mærke til, at der på menukortet også er en andeburger. Den sprang vi over, da både min medspiser og jeg ved tidligere besøg har smagt den.

Den er dog stadig værd at nævne, da den også er virkelig lækker. Sammensætningen af mørt andekød, blød bolle, sprøde saltede peanuts og æbler fungerer bare rigtig godt.

Ingen øl og udendørsservering

Efter at have siddet et stykke tid på Werners Grill, er der et par ting, som strejfer mig som lidt ærgerlige.

Det første er nok, at jeg ikke kan købe en kold øl. Øl og grillmad går ret godt hånd i hånd, så derfor mangler jeg lidt den mulighed. Det lugter lidt af en manglende bevilling og ikke af uvilje, at der ikke serveres øl.

En anden ting er muligheden for udendørsservering, eller mangel på samme. Når vejret er godt, så kan jeg savne muligheden for at sidde udenfor – særligt fordi der kan blive lidt varmt inde i det lille lokale.

Vi ses på Tinderbox

Werners tilbyder dog take-away, så du har mulighed for at tage maden med hjem i haven, terrassen, parken eller hvor du nu har lyst til at sidde.

Trods mindre mangler, kan man ikke tage smagen fra Werners Grill. Det smager altså bare godt, og det faktum, at det meste er hjemmelavet (og at du kan få brun sovs til at dyppe dine pomfritter i) giver mig et stort, mæt, smil på læberne.

Apropos manglende alkoholservering, så kan jeg da lige slutte af med, at Werners kommer på Tinderbox i år. Så hvis du som mig meget gerne vil køre en kold fadøl ned sammen med en flæskestegssandwich, får du rig mulighed for det i Tusindårskoven i slutningen af juni.